Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ




Ένα χρόνο ύστερα από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί το κοινό σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις εορτασμού της αναγέννησής του με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.
Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου αντίστοιχα, οι φίλοι της μουσικής αλλά και της Ρεματιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι και μια παρουσίαση γνωστών κλασικών συνθέσεων.
Η παράσταση «Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα»  αποτελεί μια μυσταγωγική μουσική περιπλάνηση στη  λαϊκή μουσική παραγωγή που γνώρισε η χώρα μας από το 1900 μέχρι και το 2000. Οι ερμηνευτές Αφεντούλα Ραζέλη και Στέλιος Γαλανός θα μας παρουσιάσουν από παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, «αρχοντορεμπέτικα» και λαϊκά μέχρι σύγχρονα τραγούδια του λεγόμενου «έντεχνου» ρεπερτορίου.
Για τους φίλους της κλασικής μουσικής η Ορχήστρα Academica Αθηνών (16 εγχόρδων) με σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των W.A. Mozart, S. Barber, J.S. Bach, B. Britten, G.F. Haendel.
Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα ξεκινά στις 20.30.


Σύντομο χρονικό:

Στις 18/5/2015 το μεσημέρι εκδηλώνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο χώρο του θεάτρου και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καθαρίσει την περιοχή από πευκοβελόνες και άλλα πιθανώς εύφλεκτα υλικά. Η καταστροφή του θεάτρου μέσα σε λίγες ώρες είναι ολοσχερής. Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο καθώς και όλες οι άλλες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση. Παρά το μέγεθος της καταστροφής ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, δεσμεύεται ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Άμεση είναι η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και χιλιάδων εθελοντών πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν να καθαρίσουν και να κάνουν δεντροφύτευση στο χώρο. Ο Δήμος εγκαθιστά νέες κερκίδες.
Στις 3/6/2015, λίγες μέρες μετά την καταστροφή, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς ανοίγει τις πόρτες του στη μεγάλη συναυλία «Μέσα από τις στάχτες» στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Εκτός από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της χώρας το εγχείρημα αγκαλιάζει με θέρμη το ευρύ κοινό. Η προσέλευση του κόσμου στο θέατρο είναι χωρίς προηγούμενο ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πολίτες που κατέφτασαν στη ρεματιά το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2015 ξεπέρασαν τις 4.000 καθιστώντας τη νύχτα εκείνη ιστορικό ορόσημο για τη λειτουργία του θεάτρου αλλά και τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας.
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 ξεκίνησε κανονικά στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου με τεράστια επιτυχία. «Η πληρότητα στις εκδηλώσεις άγγιξε το 90% και η ποιότητα του προγράμματος αναγνωρίστηκε από όλους. Αυτή ήταν και η απάντηση σε όσους θέλησαν να στερήσουν από την πόλη μια ιστορική εστία πολιτισμού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 με τίτλο «Νύχτες Αλληλεγγύης» θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΑΡΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΚΠΑ



 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


    Αλέξανδρου Παπάγου 7, 152 32 Χαλάνδρι


                                                          Χαλάνδρι, 25 Μαΐου 2016
 

Φίλες και φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 30/05/2016 και τη Δευτέρα 06/06/2016 από τις
6:00 έως 7:30μμ, θα συγκεντρώσουμε χαρτικά είδη (χ-πετσέτες, χ-υγείας, χ-κουζίνας, ποτηράκια & πιατάκια μιας χρήσεως) για να γίνει η δεύτερη αποστολή μας στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.

Θα περιμένουμε και τη δική σας προσφορά αγάπης, που θα είναι σημαντική όποια κι αν είναι, 
στα γραφεία της Ανεξάρτητης Γυναικείας Παρέμβασης Χαλανδρίου, στη διεύθυνση
Αλεξάνδρου Παπάγου 7.




Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε


Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 7ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης ο «δράκος» του Αμαρουσίου, λίγο πριν επιτεθεί σε γυναίκα σε πάρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Η γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της περιοχής.
Ο 35χρονος δράστης το έβαλε στα πόδια, αλλά μερικά στενά πιο κάτω τον συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο 35χρονος κρατείται στο ΑΤ Αμαρουσίου

Δείτε το βίντεο



enikos.gr

Πρόσκληση - 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ

7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
27 Μαΐου – 25 Ιουνίου 2016

 


Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου, σας προσκαλεί στο 7ο Μαθητικό  Φεστιβάλ  που  είναι  αφιερωμένο σε «Όλα τα παιδιά  του  κόσμου».

Στα παιδιά που ο  δρόμος  τους  δεν   είναι  στρωμένος  με  λουλούδια και που  αντιμετωπίζουν  πολλά  εμπόδια  στην  επιβίωση,  στην  εκπαίδευση,  στην  περίθαλψη και  στην  ασφάλειά  τους.  Στα παιδιά που υποσιτίζονται, που είναι κυνηγημένα απ' τους  πολέμους, που εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφής κακοποίηση. Στα παιδιά που έχουν δικαίωμα να γελούν, να παίζουν και να ονειρεύονται μια ζωή σε έναν κόσμο χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές και κοινωνικές διακρίσεις.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά της πόλης μας το δικαίωμα στην έκφραση, την δημιουργία και την φαντασία. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα ίδια και οι οικογένειές τους, δούλεψαν σκληρά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, συνεχίζοντας να παράγουν πολιτισμό  μέσα από τις  ποικίλες  εικαστικές,  θεατρικές,  μουσικές,  χορευτικές  και  αθλητικές  δράσεις.

Φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι εμπλουτισμένο με ακόμα περισσότερες δράσεις : τουρνουά μπάσκετ, επιδείξεις πολεμικών τεχνών και ρυθμικής γυμναστικής, θερινό σινεμά με προβολή ταινιών μικρού μήκους, έκθεση εικαστικών με μαθητικές δημιουργίες, συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.
Στα καλλιτεχνικά δρώμενα που διεξάγονται στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς, 27 – 29 Μαΐου στις 6:30 μμ, θα μαζέψουμε είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα είδη που χρειάζονται είναι κυρίως ξηρά τροφή και είδη για μωρά. Αναλυτικός κατάλογος υπάρχει αναρτημένος στο
site της Ένωσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

Cine Αργώ: Προβολή της ταινίας "La fille sur le pont", Πέμπτη 26/5


Το Cine Αργώ συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών του φέρνοντας
κοντά σας αυτή την Πέμπτη 26/5 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης & Δαναϊδων,
μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης, την εξαιρετική ρομαντική
σινεφίλ δημιουργία του Patrice Leconte

<>
(Το κορίτσι στη γέφυρα)



Παραγωγή: Γαλλία - 1999
Σκηνοθεσία: Patrice Leconte
Σενάριο: Serge Frydman
Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteil, Vanessa Paradis, Δημήτρης Γεωργαλάς
Φωτογραφία: Jean-Marie Dreujou
Διάρκεια: 90'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Είναι καθήκον όλων μας , να θυμόμαστε τους ήρωες που έπεσαν για την Ελλάδα μας .




Ο Κωνσταντίνος ΗλιάκηςΣμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006,έπειτα από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του κατέπεσε έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16

 Θ. ΜΑΚΡΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΣΗΜΕΡΑ



Σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:


1.«Ενημερώσεις – Ανακοινώσεις».

2. «Όρια Ευθύνης Αιρετών και Υπηρεσιακών Παραγόντων».

Εισηγητής: κ. Δημήτρης Στεργίου – Δήμαρχος Πεντέλης

3. «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του προσχεδίου Σχεδίου Νόμου ‘Ρυθμίσεις θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις’».