Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ


Συνήγορος του Πόλίτη: Ελεύθερη η πρόσβαση των πολιτων σε δημόσια έγγραφα

 
Πολίτης ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, μετά την άρνηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να του χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων που συνόδευαν την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος παρασκευής ξηρών καρπών.
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου και την αιτιολόγηση από τον πολίτη του ειδικού έννομου συμφέροντος, ο Δήμος χορήγησε στον πολίτη αντίγραφα των αιτούμενων εγγράφων.

 http://www.synigoros.gr/resources/docs/synoyh-diamesolavhshs--19.pdf
http://www.synigoros.gr/resources/eggrafo-stp-pros-ton-dhmo-ampelokhpwn---menemenhs.pdf

Γ.Γ.: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε, με όλο το σύστημα εναντίον σου.

Τα στοιχεία που έχεις παρουσιάσει μου φαίνονται αρκετά για να δικαιωθείς, εγώ προσωπικά όμως ΔΕΝ έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Βλέπεις, δεν έχει «έντιμο πρότερο βίο», σε πλείστες όσες περιπτώσεις.


 Γ.Γ.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν. : Ευχαριστώ. Εγώ πάλι οφείλω να έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και το αποδεικτικό μου υλικό.
Και τίποτα καινούργιο δεν έχει προκύψει. Αυτό το "όλο το σύστημα", το τοπικό κατεστημένο, με έχει στοχοποιημένο χρόνια.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ






Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη

Συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας 35χρονος ημεδαπός έγκλειστος των φυλακών και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάσθηκε μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ημεδαπού καθώς και τρείς (3) κλοπές

Εξαρθρώθηκε, από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 11-4-2016 στο Χαλάνδρι, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, δραπέτη φυλακών και έναν 35χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί για διαρρήξεις-κλοπές από κοσμηματοπωλεία και πλαστογραφία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ημεδαπού, δύο (2) κλοπές από οικίες και μία (1) κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, στις 19-1-2015 στο Παλαιό Φάληρο, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και τραυμάτισαν με μαχαίρι 45χρονο ημεδαπό, τον οποίο στη συνέχεια απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον σε κλεμμένο όχημα και ακολούθως ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών, εγκατέλειψαν στην περιοχή του Βύρωνα.

Επιπλέον, στις 6-10-2016 διέρρηξαν κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος φιαλών ποτών, ενώ στις 28-5-2014 και στις 8-1-2015 διέρρηξαν οικίες στο Παλαιό Φάληρο και στην Ραφήνα αντίστοιχα, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και τα οχήματα των ιδιοκτητών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Συρία, τα ΜΜΕ κι η Δύση, που τις απαιτούσε, σιωπούν!

Πολύ δικτατορικό το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"! 12.000 υποψήφιοι για 250 βουλευτικές έδρες.... Σήμερα ψηφίζουν, αλλά τα ΜΜΕ... γαργάρα!

 

ΦΟΒΕΡΟ


Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Οδός Φραγκοκλησιάς 63β, ΤΚ 15125
Τηλ. 6974412667, 6977220489
email : polydrososyllogos@gmail.com
Fb : https://www.facebook.com/syllogos.polydrosou
https://www.facebook.com/polydrososyllogos/

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα μεταξύ των άλλων την τελική πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου (ΠΕ 13).

Την πρόταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή που παρουσιάζεται εδώ, έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους συλλόγους Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Χαλανδρίου Πεντέλης. Η συνεργασία που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Δήμο Χαλανδρίου, για την περιοχή που διοικητικά διαχωρίζεται αν και ενιαία πολεοδομικά, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι διακόπηκε με ευθύνη του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΣ των συλλόγων της πόλης που είναι μέλη της επιτροπής, ο Πρόεδρος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Κάββαλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ. Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Ζήκος (εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας), η κ. Ρ. Χαλιώτη και η κ. Μ. Διακολιού.

Για μικρό χρονικό διάστημα στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Γαρδέλης και η δημοτική σύμβουλος κ. Κ. Ψάλτη.

Επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση ότι οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν αποτελούν αποτέλεσμα κυκλοφοριακής μελέτης, ούτε μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας ως της πλέον ενδεδειγμένης, για την περιοχή που τη διασχίζει ο νέος ποδηλατοδρόμος που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης.

Τονίστηκαν επίσης οι ελλείψεις της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στην περιοχή αμιγούς κατοικίας της οδού Φραγκοκλησιάς που τη διασχίζουν 18.000 οχηματα/24ωρο και τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες τη διασχίζουν εκατοντάδες μαθητές διαφόρων ηλικιών. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Γ. Ζήκος πρότεινε την τροποποίηση της προτεινομένης λύσης του Πανεπιστήμιου Πατρών, που σκοπό έχει την αποφόρτιση από υπερτοπική κυκλοφορία, για την οδό Φραγκοκλησιάς από τη Λ. Κηφισίας έως την οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, επικαλούμενος τη μη ύπαρξη κατοίκων σ΄ αυτό το τμήμα της οδού. Τελικά η πρόταση ψηφίστηκε και εγκρίθηκε να αναρτηθεί για ενημέρωση των κατοίκων και υποβολή τυχών σχολίων και να υλοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση του Πανεπιστήμιου Πατρών υπό την προϋπόθεση ότι, θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου
Παναγιώτης Α. Πάντος

Cine Αργώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Cine Αργώ είναι κοντά σας κάθε 15 ημέρες με νέες κινηματογραφικές εμπειρίες!!


Αυτή την Πέμπτη 14/4 και ώρα 20:30, σας προσκαλούμε στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης 53 & Δαναΐδων,στην προβολή της ταινίας

Όσλο 31 Αυγούστου
 
 
Σκηνοθεσία: Joachim Trier
Σενάριο: Eskil Vogt, Joachim Trier, Pierre Drieu La Rochelle
Φωτογραφία: Jakob Ihre
Μουσική: Ola Flottum, Torgny Amdam
Μοντάζ: Olivier Bugge Coutté, Gisle Tveito
Ηθοποιοί: Anders Danielsen, Lie Hans, Olav Brenner, Ingrid Olava, Johanne Kjellevik Ledang ,
Kjaersti Odden Skjeldal, Petter Width Kristiansen, Malin Crépin, Aksel M. Thanke
Χώρα Παραγωγής: Noρβηγία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 96'
Γλώσσα: Νορβηγικά

Συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου

Το θέμα του προσφυγικού / μεταναστευτικού σε σχέση κυρίως με τη δράση της Περιφέρειας Αττικής, συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Κατά τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της διαχείρισης μιας κρίσης που ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως τη "χειρότερη προσφυγική κρίση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου" και ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, όπως η ίδρυση του πρώτου Κέντρου Logistics στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον πρόεδρο Γιουνκέρ προκειμένου "οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, να καταστούν παράγοντες - κλειδιά για την οικοδόμηση μας κοινής, συλλογικής λύσης μέσα από μια συνεκτική και ισορροπημένη ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική".

3ος στην Αττική και Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος στο 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2016!!!


Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com
 
Δελτίο Τύπου: 3ος στην Αττική και Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος στο 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2016!!!


Για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου, φωτογραφίες και video από τις απονομές των νικητών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!
 
Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr

Ενέργειες για να «γυρίσει» σπίτι του ο Μάρκος…


Το θέμα που έχει προκύψει με τον οικογενειακό τάφο του Μάρκου Βαμβακάρη στο 3ο νεκροταφείο και την απαίτηση του Δήμου Αθηναίων για καταβολή 3.875 από την οικογένειά του συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιου Σύρου-Ερμούπολης.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης κατέθεσε σχετικό ερώτημα, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή αν είναι ενήμερη για το θέμα και αν σκοπεύει να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αλέξης Αθανασίου (ο δήμαρχος Γ. Μαραγκός βρισκόταν εκτός Σύρου) ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη από τα σχετικά δημοσιεύματα και ότι η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού έχει έρθει σε επαφή τόσο με την οικογένεια του Μάρκου Βαμβακάρη, όσο και με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου.

Η πρόταση που έχει τεθεί υπό συζήτηση, είναι η παραχώρηση δωρεάν τάφου εκ μέρους της Καθολικής Επισκοπής στο Καθολικό Κοιμητήριο ώστε να μεταφερθούν εκεί τα οστά του πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και της συζύγου του.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αν γίνει πράξη θα αποτελέσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη που θα «γυρίσει» σπίτι του…

Για το θέμα θα υπάρξει περισσότερη ενημέρωση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

http://cyclades24.gr

Κινητοποίησης ενάντια στο νέο ασφαλιστικό Τετάρτη 13/4 στις 18:00 στο Υπ.Εργασίας



Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση


Τους τελευταίους  μήνες προωθείται άλλο ένα πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τελευταίου μνημονίου, το “νέο ασφαλιστικό”. Με μία σειρά μαζικών κινητοποιήσεων εργαζόμενοι/ες, αυτοαπασχολούμενες/οι και αγρότες όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαν αντιμέτωποι με ό,τι η κυβέρνηση ονομάζει “προστασία των οικονομικά αδύναμων” και “εγγύηση των συντάξεων”.

Το “νέο ασφαλιστικό” συμπληρώνει την μαύρη εικόνα του μέλλοντος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από κοινού με το σύνολο του μνημονιακού πολιτικού συστήματος και με τις κατευθύνσεις των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ μας ετοιμάζουν. Η εφαρμογή του θα σημαίνει ότι η νέα γενιά θα εργάζεται για δεκαετίες με υψηλές εισφορές -αν φυσικά ασφαλίζεται- για να λάβει συντάξεις πείνας και μόνο σε πολύ μεγάλη ηλικία. Θα παγιώσει το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ορίζεται από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας μέσα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, θα εδραιώσει τη μετανάστευση και τη μαύρη εργασία.  

Αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως αναπόφευκτη, και ζητά από νεολαία και εργαζόμενους να στηρίξουν πειθήνια την πρότασή για να πάρουμε “το καλύτερο δυνατό” απέναντι στους “θεσμούς”. Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της υποταγής και της ανάθεσης, του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και της μη κάλυψης από τα σωματεία χιλιάδων εργαζόμενων γιατί “δεν πληρούν τα κριτήρια”, περιορίζεται σε μεμονωμένες “μάχες οπισθοφυλακής” και τη διαπραγμάτευση γύρω από τους επιμέρους όρους της απαράδεκτης κυβερνητικής πρότασης, χαράσσοντας στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας την αίσθηση του αναπόφευκτου. 

 Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να ξαναβγούν στο προσκήνιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και αγωνιστικό συντονισμό φοιτητικοί σύλλογοι, νεολαιίστικες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, σωματεία, συνδικάτα και επιτροπές αγώνα σε  χώρους δουλειάς, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες γειτονιάς. Όλοι μαζί να δώσουμε  τη μάχη της ανατροπής, για να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές μας, να ανατραπεί το σχέδιο ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα καταφέρουν να απομυζήσουν από την γενιά μας όσο το δυνατόν περισσότερα, αφήνοντάς της μόνο φτώχεια και δυστυχία.  

Μόνο αν σπάσουμε τους διαχωρισμούς μεταξύ μας, αν παλέψουμε από κοινού, αν δούμε τι μας ενώνει ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, καταγωγής και φύλου, με μαζικό και ενωτικό αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!  

Η νεολαία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και να περιμένει την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Έχει έρθει η ώρα να παρέμβουμε ώστε συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι. Να εκφραστούν και να οργανωθούν συλλογικά όλα τα κομμάτια που πλήττονται με τον πιο επιθετικό τρόπο. Να αντεπιτεθούμε για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να σταματήσει εδώ και τώρα το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα, της όλο και πιο στυγνής εκμετάλλευσης της ζωής μας με αντάλλαγμα την φτώχεια, την διαρκή ανασφάλεια και την απογοήτευση. 

 Προτείνουμε τη διεξαγωγή μαζικής  απογευματινής πορείας ενάντια στο “νέο ασφαλιστικό” την Τετάρτη 13/04 στο Υπουργείο Εργασίας στις 18.00 και αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις υπόλοιπες πόλεις εκείνη ή επόμενες ημέρες. 

 Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.
 Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους!  Παλεύουμε για  τη ρήξη, κόντρα στη φτώχεια και την υποταγή!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!