Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ:ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ...

Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου, διότι ανεβάσατε στο blog σας τις απόψεις μου για το «λεωφορείο» που δώρισε η Μαρινόπουλος ΑΕ στο Δήμο μας, παρά τις διαφωνίες σας. Η πράξη σας αυτή έχει ιδιαίτερη αξία αυτή την εποχή, όπου οι διοικητές του Δήμου μας χρησιμοποιούν ό,τι πιο αισχρό και αθέμιτο μέτρο έχει εφεύρει το πιο διεστραμμένο ανθρώπινο μυαλό, για να σκοτώσουν τον διάλογο και να φιμώσουν την αντίθετη άποψη και κριτική. Με τέτοια αισχρά και αθέμιτα μέτρα, για παράδειγμα, μετέτρεψαν την παράταξη που τους ανέδειξε σε ένα πουκάμισο αδειανό, και το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου μας σε εργοδοτικό σωματείο.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει κανείς, ότι το Χαλάνδρι μας έχει επείγουσα ανάγκη από μια αξιόπιστη και ευέλικτη Δημοτική συγκοινωνία, που να συνδέει τακτικά, δωρεάν και με ασφάλεια τις γειτονιές του με το κέντρο του, τους σταθμούς του Μετρό, τις βιβλιοθήκες και με τους χώρους αναψυχής και άθλησης. Έτσι μόνο μπορεί να αναβαθμιστεί η αγορά του και να αποσυμφορηθεί από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που το έχει μετατρέψει σε αβίωτη πόλη. Θα μπορούσε λοιπόν ο Δήμος μας να διαθέσει 200 χιλιάδες ευρώ από τα 16 εκατομμύρια ευρώ που έχει πλεόνασμα, για να αγοράσει 3 mini bus με τις κατάλληλές προδιαγραφές και να οργανώσει μια Δημοτική Συγκοινωνία αντάξια της Πόλης μας.

Σχετικά με τη διαφωνία μας, θέλω να θέσω τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας που να πιστεύει ότι μια υπερχρεωμένη εταιρία, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, κάνει «δώρο» σε ένα πλεονασματικό Δήμο, χωρίς ανταλλάγματα πολλαπλάσιας αξίας από την αξία του δώρου της;;;; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι πτωχοί δέχονται την ελεημοσύνη των πλουσίων και όχι το αντίθετο.

2. Γιατί πρέπει να αποδεχτεί οπωσδήποτε αυτό το δώρο ο Δήμος μας, αν το κόστος αποδοχής είναι πολλαπλάσιο της αξίας του «δώρου»

3. Σε τι ποσό αποτιμάται η αξία της διαφήμισης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας, της «κοινωνικής ευθύνης» της εν λόγω εταιρίας;;; και η μακροχρόνια κινητή διαφήμιση από τις ρεκλάμες της εταιρίας που θα φέρει πάνω του το λεωφορειακι- δώρο της;;;

4. Με δεδομένο ότι τα surer markets αυτής της εταιρίας παράγουν πολλαπλάσιο όγκο σκουπιδιών από όλη τη γειτονιά που τα φιλοξενεί, θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε τι Δημοτικά τέλη πληρώνει;;; και με δεδομένο ότι τα μαγαζιά της δεν διαθέτουν δικό του parking, τι ενοίκιο πληρώνει στο Δήμο, για τους κοινοχρήστους χώρους και τα πεζοδρόμια που χρησιμοποιεί για parking των φορτηγών της και των πελατών της::::

5. Σε ποιο ποσό αποτιμάται το κέρδος της εταιρίας, αν εξακολουθήσει να νέμεται ανενόχλητη το αυθαίρετο και παράνομο παράπηγμα στην παραρεμάτιο περιοχή επί της οδού Γυφτόπουλου και τον περιβάλλοντα χώρο της ρεματιάς;;;;;;;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και εμείς εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας που εμπλουτίζετε το blog με τις ενδιαφέρουσες και συγκροτημένες απόψεις σας.
Τα ερωτήματά σας είναι ουσιαστικά ρητορικά και αυταπάντητα και βεβαίως δεν έχουμε τίποτα να σας αντιτείνουμε πέρα από τούτο: ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ εμείς ξέρουμε ότι στον δήμο ΤΕΛΙΚΑ πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Και η απόφαση - έχει μόνο ΝΑΙ και ΟΧΙ. 
Η διαφωνία μας δεν βρίσκεται στην ανάλυσή σας. Βρίσκεται στο ότι πιστεύουμε ότι τελικά και εσείς να ήσασταν στη θέση απόφασης τελικά ΝΑΙ θα λέγατε και θα παίρνατε το λεωφορείο για τον δήμο παρά τις ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ενστάσεις.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΣΙΜΟ και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα. 
Και ξέρετε ότι δεν τα λέμε με σκοπιμότητα να υπερασπιστούμε την διοίκηση Ρούσσου αυτά. Απλά είναι η ταπεινή και ασήμαντη γνώμη μας. ΕΥΧΑΡΙΣΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ.
Παρακαλούμε συνεχίστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου