Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Οι φωτογραφίες είναι φρέσκιες, πρωινές, από αναγνώστη μας.

Υπάλληλοι του δήμου, με αυτοκίνητο του δήμου (εκτός αν το έχει πουλήσει στην RUNNING GREECE  πρόσφατα και δεν έχουν αλλάξει τα λογότυπα)  μεταφέρουν νερά για τον αγώνα της Κυριακής.
 Τουλάχιστον μέσα στο ωράριό τους. (Κάτι άλλο θα έμεινε σήμερα πίσω στον δήμο βέβαια αλλά τι σημασία έχει).

Το απόγευμα οι ίδιοι εργάτες του δήμου ίσως θα λέγονται .... εθελοντές. 

Άμα οργανώνεις όμως αγώνα, πληρώνεις εταιρία για να στον οργανώσει, να εισπράξει και τις χορηγίες και να σου βρει εθελοντές πρέπει να την βοηθάς.

Έτσι οι εργάτες κουβαλάνε και ο ίδιος ο δήμαρχος μου είπε εχθές ο σμπίρος μου από τον ΣΟΧ, είχε καλέσει τις προάλλες σύσκεψη με φορείς όπου τους ζήτησε να γίνουν εθελοντές για τον Αγώνα, ενώ ο δήμος πληρώνει και την ΕΛΑΣ (συγνώμη λάθος, όχι την ΕΛΑΣ, την ΤΡΟΧΑΙΑ που δεν είναι .... ΕΛΑΣ)

Ε! Μην τα κάνει σου λέει και όλα μόνη της η εταιρία.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ ....




ΥΓ: Άλλος αναγνώστης μας πήρε τηλέφωνο και ρώταγε την διαδρομή του αγώνα, αν θα κλείσει η Πεντέλης και άλλες τέτοιες "λεπτομέρειες" για να κανονίσουν οι πολίτες τις δουλειές τους αλλά δεν ξέρουμε να του απαντήσουμε.

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Συνεδρίασε προχτές το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας με θέμα την κρίση δύο νέων διευθυντών στον δήμο Χαλανδρίου για κενές θέσεις διευθυντών που προέκυψαν μετά την συνταξιοδότηση της Κατερίνας Καλή και της Μαίρης Φραγκεσκάκη.

Οι δύο νέοι διευθυντές του δήμου είναι η Ειρήνη Νταβία και ο Άκης Γκόγκος.

Οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών από τον δήμαρχο Χαλανδρίου θα ακολουθήσει την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡI: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ !!!

Το μεγάλο πάρκο και αθλητικό συγκρότημα Μάρκος Παπαδάκης του Κάτω Χαλανδρίου συνεχίζει να αντιμετωπίζει καθημερινά τα ατελείωτα προβλήματα του.

  1. Η πρόσβαση είναι ιδιαιτέρα επικίνδυνη –  εκτός από την πινακίδα η οδός Μεθώνης δεν θυμίζει σε τίποτα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας – δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για την διάβαση των παιδιών. Να τονίσουμε ότι λίγα μετρά από την είσοδο του πάρκου είναι και το Γυμνάσιο.
  2. H Σαρανταπόρου, δρόμο διπλής κυκλοφορίας – η άλλη είσοδος του πάρκου – δεν υπάρχει και εκεί κανένα μέτρο προστασίας
  3. Το 5Χ5 θυμίζει όλο και περισσότερο αλάνα
  4. Η παιδική χαρά – η ότι έχει απομείνει – είναι διαλυμένη

Τι ζητάμε?

Το αυτονόητο, την διασφάλιση της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των παιδιών !!!

Πώς ?

  1. Παρεμβάσεις στην Μεθώνης και Σαρανταπόρου
    1. Πεζοδρόμηση κατά μήκος του πάρκου στην Μεθώνης
    2. Σαμαράκια στην Σαρανταπόρου
    3. Διάβαση πεζών ( διαγραμμίσεις)  στις εισόδους του πάρκου
    4. Πινακίδες σε διάφορα σημεία
  2. Ο τάπητας στο 5Χ5 να αλλαχτεί ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια
    1. Φύλαξη του 5 Χ 5
    2. και ωράριο για ελεύθερη πρόσβαση σε γονείς και παιδιά
  3. Αντικατάσταση των οργάνων της παιδικής χαράς – που έχει δρομολογηθεί απ’ ότι έχουμε ενημερωθεί αλλά δεν βλέπουμε τίποτα να γίνεται στο Μάρκος Παπαδάκης.
  4. Φύλαξη του πάρκου

Το να πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε διπλανό δρόμο είναι σίγουρα καλό,  τα παιδιά όμως είναι αυτά που έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ τις απαραίτητες ενέργειες του Δήμου.  

Με εκτίμηση
Α. Μακρής

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Ανοίγει ξανά το παρκινγκ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ "Χαλάνδρι" με πρωτοβουλία του δήμου Αγίας Παρασκευής




Συνάντηση με τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Δ/ντα Σύμβουλο της «Αττικό Μετρό» Α.Ε. κ. Χρ. Τσίτουρα και συμβούλους του είχε χθες 9/11/2015 ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Ι. Σταθόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών Ελ. Πετσατώδη και την Πρόεδρο Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων Β. Κουτσογιάννη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα στάθμευσης και έλλειψης πρασίνου γύρω από τους σταθμούς του Μετρό («Νομισματοκοπείο», «οδού Αγ. Παρασκευής», «Χαλάνδρι» και «Δουκ. Πλακεντίας»). Ο κ. Τσίτουρας ενημέρωσε για τις περιορισμένες δυνατότητες της Εταιρείας σε σχέση με παλαιότερες υποσχέσεις και δεσμεύθηκε για την κατασκευή – ανάπλαση των δύο χώρων υπαίθριας στάθμευσης στους σταθμούς Μετρό «Χαλάνδρι» και «Δουκ. Πλακεντίας» εντός του 2016.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η επίσκεψη Μηχανικών της Εταιρείας και του Δήμου στον σταθμό «Χαλάνδρι», προκειμένου να διαμορφωθεί προσωρινά από τον Δήμο ο χώρος στάθμευσης ώστε να δοθεί σε χρήση σύντομα μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες της «Αττικό Μετρό» Α.Ε.

 
ΣΧΟΛΙΟ: 
Καλά που ασχολείται πού και πού κανένας δήμαρχος από το δίπλα χωριό με τα αυτοδιοικητικά θέματα του Χαλανδρίου γιατί στους δικούς μας δεν μένει χρόνος. Κάνουν .... δράσεις.

Στο 60% η απορροφητικότητα για έργα της Περιφέρειας


Με τεκμηριωμένο και πλήρη τρόπο παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τα αποτελέσματα για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού β’ και γ’ τριμήνου του 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, ξεκαθαρίζοντας ότι το πραγματικό ποσοστό απορροφητικότητας για έργα της Περιφέρειας είναι 60% .

«Με όρους ετήσιας δαπάνης, το ποσοστό της απορροφητικότητας για έργα ανέρχεται σε 60%, το ποσοστό 1.99% είναι στην ουσία πλασματικό γιατί βάσει του νόμου αναφέρεται στο συνολικό προϋπολογισμό και όχι στην ετήσια δαπάνη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. «Το κύριο στοιχείο των αποτελεσμάτων είναι η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στη χώρα κατά το β’ και γ’ τρίμηνο του 2015», επισήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας την ποιοτική παράμετρο των έργων.

Έτσι, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα ότι εγκαθιδρύθηκε για τη λογιστική διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής το διπλογραφικό σύστημα, στη βάση του οποίου εκδίδονται πλέον τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. «Με τον τρόπο αυτόν μπαίνει τέλος σε έναν αναχρονισμό», παρατήρησε ο ίδιος.

«Ο δικός μας ο δρόμος είναι διαφορετικός. Οι επιλογές μας είναι διαφορετικές. Είναι η επιλογή της νομιμότητας, του εξορθολογισμού, της αποτελεσματικότητας και παράλληλα της αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της άσκησης δημόσιας διοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καραμάνος.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της παρέμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών: