Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




"Στις επόμενες ημέρες θα αποσταλλούν και 3 κανονιστικές διατάξεις που σχετίζονται με την μελέτη και αφορούν το ίδιο θέμα"



Με το παραπάνω μήνυμα του αντιδημάρχου έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι την "μελέτη κορεσμού του κέντρου της πόλης" δηλαδή την πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη μελέτη για τα προβλήματα που δημιουργεί η υπερσυσσώρευση ΚΥΕ (καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Αν έχετε χρόνο το Σ-Κ διαβάστε την για να κρίνετε την άποψη που καταθέτουμε: Πρόκειται για μια μελέτη - μη μελέτη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος και βέβαια χωρίς κανένα δια ταύτα.

Είναι μια απλή καταγραφή δεδομένων όχλησης - δύο ημερών - και μάλιστα σε περίοδο μη αιχμής, όπως η ίδια μελέτη παραδέχεται - αφού βεβαίως η κριτική μας δεν αφορά την επιστημονική της αρτιότητα, που δεν αμφισβητείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ! ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ.

Και βέβαια είναι μια ΧΡΗΣΙΜΗ καταγραφή αυτού που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του κέντρου - και μάλιστα ίσως επιτηδευμένα εξωραϊσμένη ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ".

Το οποίο "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" προφανώς θα έιναι οι 3 (????) κανονιστικές που περιμένουμε.

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΤΟΥΜΠΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ ....

Σε απολογία έχει κληθεί εδώ και μέρες η διευθύντρια περιβάλλοντος του δήμου Βασιλική Τούμπη από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο ο οποίος δεν κρύβει σε "off the record" συνομιλίες ότι είναι αποφασισμένος να την απομακρύνει από τον δήμο ακόμα και αν χρειαστεί ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ!
"Δεν με νοιάζει αν θα είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα απολύσει εργαζόμενο" φέρεται να είπε στο Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του δήμου που τον επισκέφτηκε για να ενημερωθεί για το θέμα, μετά την κλήση της συναδέλφου τους σε απολογία και μάλιστα με το ερώτημα της απόλυσης.

Η επίσημη εκδοχή ή - για να είμαστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι - το κερασάκι στην τούρτα της σύγκρουσης της διευθύντριας περιβάλλοντος με τον δήμαρχο, είναι οι συνεχείς, αδικαιολόγητες απουσίες της από την εργασία της, τις οποίες ο δήμαρχος ενημερώνει τους συνομιλητές του ότι έχει πιστοποιήσει με έλεγχο του βιβλίου παρουσιών προσωπικού, το οποίο - σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο - έχει παραποιηθεί από την κα Τούμπη.

Εμείς όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η άκρη του νήματος, η αρχή του καβγά της διευθύντριας με τον δήμαρχο, που όντος πήρε διαστάσεις και φαίνεται ότι οδήγησε την διευθύντρια, η οποία είναι βεβαίως παλιά και έμπειρη υπάλληλος του δήμου, σε κρίσιμα λάθη "πείσματος" απέναντι στην διοίκηση πάει πίσω, στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και σε αυτό εδώ το θέμα που - βεβαίως μόνο η Πλατεία - είχε αναδείξει (κάντε κλικ για να το θυμηθείτε)

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ

Η μία από τους δύο υπαλλήλους που τιμωρήθηκαν τότε ήταν η Βάσια Τούμπη με αποτέλεσμα να ανοίξει μια άτυπη και βέβαια αρνητική για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, βεντέτα με τον δήμαρχο.

Βεντέτα που είχε καθυστερήσεις υλοποίησης σημαντικών εντολών από την μεριά της υπηρεσίας, με κρισιμότερο την (σκόπιμη ίσως;;;) καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του εργολάβου που μαζεύει τα κλαδιά από το Χαλάνδρι κάθε χρόνο, με συνέπεια το χάλι που παρατηρείτε όλοι σας στα πεζοδρόμια της πόλης (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ). Χάλι που θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα αφού μόλις εχθές στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εργολαβία 93000 ευρώ (!!!) για την αποκομιδή των κλαδιών.
Βεντέτα που οδήγησε την διοίκηση (δικαιολογημένα θα πουν ίσως κάποιοι) να ακολουθήσει "μπάτσικες" πρακτικές για να συλλάβει την υπάλληλο να "κλέβει οπώρας" δηλαδή να την έχει κάνει από την δουλειά της αδικαιολόγητα και μετά να επιχειρεί να παραποιήσει το παρουσιολόγιο για να καλυφθεί, ώστε να έχει ο δήμαρχος επαρκείς λόγους να την στείλει σπίτι της. Και βέβαια τώρα ΟΝΤΩΣ τους έχει.

Η κ. Τούμπη είχε ζητήσει προθεσμία μέχρι εχθές για να παραδώσει την γραπτή της απολογία.
Δεν ξέρουμε αν την έδωσε και τι περιείχε αυτή ακόμα.

Ξέρουμε ότι ο Ρούσσος είναι τσαμπουκαλεμένος με το θέμα και δηλώνει αποφασισμένος για την πρώτη απόλυση διευθυντή (και γενικότερα μόνιμου υπαλλήλου) στην ιστορία του δήμου.
Δεν θα πάρουμε θέση στο αν έχει όντος περισσότερο δίκιο ο δήμαρχος ή η Τούμπη αφού είναι προφανές τι έχει συμβεί από το ρεπορτάζ.

Θα πάρουμε όμως ανοικτά ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση λέγοντας ότι τα υπηρεσιακά μεγαλοστελέχια του δήμου πρέπει να μπουν σε τάξη γιατί συνηθισμένοι από την περίοδο της συνδιοίκησης Ανδρεάση έχουν καβαλήσει μεγάλο - ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ - καλάμι και πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και όχι η ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Τον δήμο τον διοικούν ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, αυτοί εκτελούν εντολές και πρέπει να το κάνουν απρόσκοπτα, δίκαια, ευσυνείδητα και να μην μπλέκουν τον εγωισμό τους ή την πολιτική τους ταυτότητα με τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στους ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Η τιμωρία των πολιτών "για να εκτεθεί η μη αρεστή διοίκηση" είναι άλλη μια πρακτική ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

Αλλά παράλληλα θα θυμηθούμε όμως τι έκαναν σε περιπτώσεις απολύσεων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - με τον Ρούσσο αρχηγό - πριν γίνουν "πρώτη φορά" διοίκηση γιατί εμείς λοβοτομή δεν κάνουμε - ό,τι ξεχνάμε οφείλεται μόνο στις αρχές Αλτσχάιμερ και όχι σε σκοπιμότητες.

Θυμάστε - ας πούμε - την ξεφτίλα με τον αποκλεισμό του ΕΥΡΙΠΙΔΗ κάθε απόγευμα που τους έλεγε ο Ρούσσος "βάλτε την σε μια γωνιά να κάθεται" (την υπάλληλο στο ιδιωτικό μαγαζί);

Τώρα να του τo πούμε και εμείς δηλαδή ή μήπως θα του το πει το "κίνημα";

"Βάλτη σε μια γωνιά να κάθεται", "βάλε μια ηπιότερη ποινή ίσως"; ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;

Ή αν είσαι "πρώτη φορά αριστερά" είναι αλλιώς;
Αυτά που έλεγαν ίσχυαν μόνο για τους άλλους;

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ: ΔΙΑΛΕΙΜMΑ ΤΕΛΟΣ

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σοβαρά μέτωπα έχουν ανοίξει εδώ και μέρες στον δήμο που αφορούν κυρίως  υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη αλλά όχι μόνο.

Η Πλατεία δεν πληροφορήθηκε τα θέματα που σήμερα θα αναδείξει τώρα, αλλά σας έχουμε ξαναπεί ότι η θεσμική μας συμμετοχή στον δήμο, μας αναγκάζει πολλές φορές να καθυστερούμε να σας δώσουμε κρίσιμες ειδήσεις.

ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, θα σας ενημερώνουμε ΠΑΝΤΑ, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που ήμασταν εντελώς εκτός και δεν λογοδοτούσαμε θεσμικά.

(Αυτό το επαναλαμβάνουμε γιατί πολλοί πονηράκηδες ξέρουμε ότι κάνουν διάφορες χαζές τριανταμίες στο κενό περιεχομένου κεφαλάκι τους).

Ο εμπρησμός του θεάτρου, οι δράσεις για την ανακατασκευή του και η αδελφοποίηση με τη Ναμπλούς ήταν επαρκείς (κατά την ταπεινή μας γνώμη) λόγοι ώστε να μην σηκώσουμε άλλη σκόνη στον δήμο.

Ήταν δύο θέματα που η επίδειξη "ομοψυχίας" ήταν προαπαιτούμενο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι το επιθυμούσαν αυτό κάποιοι, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΜΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ).

Τώρα όμως μπορούμε να επανέλθουμε .... σε κανονική ροή με ειδήσεις που άλλοι δεν θα σας πουν - αν και είναι σίγουρο ότι τις γνωρίζουν.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ Σ-Κ!

Η Περιφέρεια στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας



Στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας από χθες (11/6/15) το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας καθώς η Περιφέρεια συμμετέχει με ένα δρώμενο που ακολουθείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: την φωταγώγηση του κεντρικού κτιρίου της στα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ στα ίδια χρώματα βάφονται και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας που θα υποδεχθεί την αυριανή πορεία.
Είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο κτίριο στη χώρα μας φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δηλωθεί πανηγυρικά η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκφραστεί η δέσμευση της Περιφέρειας για καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητα φύλου. Το ουράνιο τόξο αποτελεί την σημαία του διεθνούς κινήματος κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και χρησιμοποιείται ως επίσημο έμβλημα σε κάθε σχετική εκδήλωση (rainbow flag).
Η υποχρέωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν ενεργά στην καταπολέμηση αυτών των κατηγοριών διακρίσεων αποτυπώθηκε πρόσφατα στο Ψήφισμα 380/2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης), με τίτλο "Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών (ΛΟΑΔ) ανθρώπων: μια υποχρέωση των πόλεων και περιφερειών της Ευρώπης" (26.3.2015).
Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στις δεσμεύσεις της για πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, δεσμεύεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της να εξετάσει σε βάθος και να επιδιώξει την εφαρμογή των συστάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ειδικά μάλιστα σήμερα που τα περιστατικά βίας λόγω μίσους για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου των θυμάτων δυστυχώς αυξάνονται στη χώρα μας.
Τέλος, γνωρίζοντας τα ενδο-κοινοτικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την κοινότητα των Διεμφυλικών (τρανς) συμπολιτών μας σε σχέση με την διοργάνωση του φετινού Athens Pride και τις σχετικές ενστάσεις, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με το συμβολικό αυτό τρόπο, στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2015, με την προσδοκία τον επόμενο χρόνο η ΛΟΑΔ κοινότητα να συμμετέχει ενιαία και συνεχίζοντας από κοινού τις διεκδικήσεις της για την ενδυνάμωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΝΑΜΠΛΟΥΣ Αδελφές πόλεις (12/6/2015)

Στο κατάμεστο Παλαιό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου, η τελετή αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την πόλη Ναμπλούς της Παλαιστίνης. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης του Παλαιστίνιακου κράτους στην Ελλάδα Μarwan Toubassi, o υπεύθυνός δημοσίων σχέσεων της πρεσβείας Jarrar Mohanad, o δήμαρχος της πόλης Ναμπλούς και πρόεδρος της ένωσης δημάρχων της Παλαιστίνης Gwassan W. Shakaa, o αντιδήμαρχος της Ναμπλούς και αντιπρόεδρος της ένωσης κος Salem, οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χαλανδρίου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολλοί δημότες.
 
 
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε πριν από μερικούς μήνες να αποκτήσει προσωπική άποψη και γνώση για τις συνθήκες ζωής στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Μίλησε για την επιμονή, την αυτοθυσία και την αγωνιστικότητα ενός λαού που πασχίζει σε αντίξοες συνθήκες και υπό πρωτοφανή καταστολή να κρατήσει την αξιοπρέπεια του. Και ταυτόχρονα για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από  τους βομβαρδισμούς πόλεων, τις κατακτήσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού ακόμη και σε συνθήκες κατοχής. Εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του αιτήματος για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από  την ελληνική κυβέρνηση και την ελπίδα ότι η αδελφοποίηση με την ιστορική Nαμπλούς θα συμβάλλει στην γνωριμία, την επικοινωνία και την αλληλεγγύη των πολιτών των δύο πόλεων, στοιχεία απαραίτητα για την ειρήνη και την συνεργασία των λαών σε αυτή την δύσκολη γειτονιά του κόσμου.
  
 
Σε σύντομη παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λούλα Καρατζά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αδελφοποίηση και τη συμπαράστασή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
 
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, η αντιπροσωπεία της Ναμπλούς επισκέφθηκε το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης Χαλανδρίου και συζήτησε με τους εθελοντές που το δημιούργησαν, σχετικά με τις προοπτικές συντονισμού σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής



Είναι φανερό ότι ορισμένοι επιχειρούν να «ξαναγράψουν» την πραγματικότητα σχετικά με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή Αττικής. Μάταια και άτεχνη η προσπάθεια. Και τούτο για τους εξής λόγους:

1. Η νέα Περιφερειακή Αρχή αύξησε την απορροφητικότητα της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας σε ποσοστό 85%.

2. Το ΕΣΠΑ αφορά τους πολίτες και όχι την προβολή εκείνων που το υλοποιούν. Κατά συνέπεια το ΕΣΠΑ δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός ή μέσο αυτοπροβολής αλλά επιβάλλει την υποχρέωση της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης υλοποίησής του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Στη βάση αυτής της υποχρέωσης κρίνονται οι πάντες.

3. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όσοι συγχέουν την απορρόφηση των προγραμμάτων με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των παρεμβάσεων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, η οποία κρίνεται με άλλους δείκτες (π.χ. μόνιμες θέσεις απασχόλησης), δείχνουν ότι είτε αγνοούν είτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρουν κακή υπηρεσία στους πολίτες.

4. Οι συνολικές πληρωμές της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 1/1/15 – 15/5/15 ανήλθαν σε 30 εκ. €, υπερκαλύπτοντας τις αντίστοιχες πληρωμές κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (1/1/14 – 15/5/14), περίοδο ευθύνης της προηγούμενης Διοίκησης.

5. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενεργεί με όρους διαφάνειας και δεν κρατά επιταγές στα συρτάρια της. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος που δεν εκφράζουν την Περιφερειακή Αρχή.

6. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σχετικά στοιχεία από την ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου (www.espa.gr) και στη διεύθυνση www.anaptyxi.gov.gr. Οι επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις σχετικά με την υπογραφή κάποιας απόφασης ένταξης ή προγραμματικής σύμβασης δεν συνιστούν προβολή του έργου του ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Αττικής αλλά αποτελούν – πεπερασμένη – πρακτική αυτοπροβολής.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην εκπομπή «Πρωινό Αντ1» και το δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη

•       Η χθεσινή αποχώρηση του Δ.Ν.Τ από τις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι από τον έλεγχο της Ελλάδας, δείχνει ότι όλο αυτό το «είμαστε κοντά σε συμφωνία» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
•       Αντί να φθάνουμε σε συμφωνία, σήμερα φθάνουμε στην ρήξη
•       Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε, εδώ και πέντε μήνες, αντί να τρέχει από τηλεοπτικό σταθμό σε συναυλία, να είχε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με επιχειρήματα και στοιχεία.  Δυστυχώς, μόνο μετά την πανωλεθρία της Ρίγας ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται με στοιχεία και τώρα ο χρόνος τελειώνει! Αν τα στοιχεία του ΔΝΤ δεν είναι τα σωστά, η διαπραγματευτική ομάδα οφείλει να τα αντικρούσει, και όχι να πηγαινοέρχεται κάνοντας φιλολογικές διαλέξεις!
•       Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλήξει κάπου.  Δεν έχει εντολή για ρήξη.  Η καθυστερήσεις δεν βοηθούν. Όσο περνάει ο καιρός ο λογαριασμός ανεβαίνει.  Η παράταση που ζητάει θα είναι μία επιπλέον καθυστέρηση άρα μία επιπλέον επιβάρυνση.
•       Τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α βγαίνουν και μιλούν ανοιχτά για ρήξη. Πρέπει να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει «ρήξη».
•       Για το αν, δηλαδή, η ρήξη θα είναι πολύ πιο επώδυνη από την οποιαδήποτε επώδυνη συμφωνία. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να το εξηγήσουμε. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια ότι η χώρα θα μπει σε μια «μέγγενη» άνευ προηγουμένου. Διότι, από την πρώτη στιγμή, οτιδήποτε έχουμε στην τσέπη μας θα μειωθεί στο μισό.
•       Η  δραχμή, δε θα  είναι η δραχμή του 1999. Δραχμή σημαίνει ότι η δυνατότητά μας η αγοραστική θα πάει στο μισό. Δραχμή σημαίνει ότι θα χρωστάς τα δάνειά σου ολόκληρα, αλλά σε άλλο νόμισμα.
•       Δραχμή σημαίνει ότι η αγοραστική σου δύναμη και η δυνατότητα εξαγωγών που έχεις θα είναι μηδενικές. Δραχμή σημαίνει ότι καμία επιχείρηση δε θα μπορεί να εισάγει κανένα εμπόρευμα, αν δεν πηγαίνει  πρώτα να καταθέσει τα χρήματα ολόκληρα στην τράπεζα. Δραχμή σημαίνει ότι θα υπάρχει δελτίο στα πάντα. Στα τρόφιμα. Στα Φάρμακα. Στα καύσιμα. Παντού.
•       Δραχμή σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεση φτωχοποίηση του συνόλου της κοινωνίας και θα είμαστε «βορά» σε οποιονδήποτε θα θέλει να σε αγοράσει για ένα «κομμάτι ψωμί». Και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που σήμερα προσβλέπουν σε αυτό.
•       Όποιος πιστεύει ότι με την ρήξη θα γλυτώσει τα δάνειά του γιατί θα πτωχεύσει το τραπεζικό σύστημα, γελιέται.
•       Όποιος νομίζει ότι την άλλη μέρα θα μπορεί να βρεί δουλειά σε δραχμές σε μία κατεστραμμένη χώρα, γελιέται.
•       Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η μετάθεση πληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ είναι ένα συνηθισμένο γεγονός. Συνέβη μόνο μία φορά στη Ζάμπια!
•       Δεν μπορούν να λένε ότι είμαστε πια σε μία διαδικασία ρήξης και να μην υπάρχει σαφής απάντηση κατά πόσον η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και για πόσο ακόμα.
•       Εμείς, στις 28 Φεβρουαρίου, θα κλείναμε την αξιολόγηση και θα πηγαίναμε στο επόμενο στάδιο της πιστοληπτικής σταθερότητας.
•       Προσωπικά, ως Υπουργός, δεν υπήρξα  γυρολόγος των καναλιών, όπως κάνουν τα σημερινά στελέχη της Κυβέρνησης.
•       Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά γιατί βασίζονται στην αύξηση της φορολογίας.  Υπάρχει και άλλος δρόμος  από την άμεση και έμμεση φορολογία.  Η μετάθεση, όμως, ακόμη και  των ώριμων  αποκρατικοποιήσεων (αεροδρόμια, λιμάνια) που επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαίνει ότι τα 550.000.000 που απαιτούνται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, για το 2015,  θα καλυφθούν με αύξηση της φορολογίας.
•       Κάναμε πράξη στη χώρα την μεγαλύτερη επένδυση με την COSCO. Μπορεί να υπήρξαν και καθυστερήσεις στην υλοποίηση άλλων, αλλά δεν είχαμε μια αντιπολίτευση που να συναινεί και να υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η τωρινή

(Από το γραφείο τύπου του βουλευτή β Αθήνας της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη)

ΑΜΛΕΤ από το 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στο Θέατρο Ρεματιάς - Την Δευτέρα 15 Ιουνίου

 
Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου ανεβάζει το έργο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. 

Αυτές οι πρωτοβουλίες χρειάζονται την παρουσία μας και την συμπαράστασή μας.