Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ντάμπλ ξανά στον Πειραιά! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 3-1

Δύο λάθη από τον Μανώλη Μπέρτο και η ποιότητα ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού όπως Τσόρι και Φορτούνης έφεραν το 17ο ντάμπλ στον Πειραιά.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Σκόντα Ξάνθης και μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το φετινό κύπελλο Ελλάδος.  
Η εικόνα και το σκορ του πρώτου μέρους αδικούν την Ξάνθη, που έτρωγε σίδερα, είχε τον έλεγχο και ευκαιρίες, ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για τον κάκιστο Ολυμπιακό για να προηγηθεί στο σκορ.
  
Οι Ακρίτες έπαιζαν με μια ταχύτητα πάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε παντελώς ασύνδετος και με την εικόνα του να μοιάζει ομάδας παλαιμάχων.
Ο Κλέϊτον έκανε ό,τι ήθελε και αναστάτωσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις την άμυνα του Ολυμπιακού, σε συνεργασία με Σολτάνι, Βασιλακάκη και τον Μπέρτο από δεξιά που όργωνε από δεξιά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βασιστεί σε κανέναν, με τον Φουστέρ να είναι πολύ καλά κλεισμένος και τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην βρίσκει βοήθειες και να διώχνει πολλές φορές τη μπάλα στο πουθενά από την απελπισία του.
Στο 17’ λεπτό η Σκόντα και έχοντας κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του επί πέντε λεπτά είδε το σουτ του Μπέρτου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέϊτον να κοντράρει και να καταλήγει ξανά σε κόρνερ.
Πρώτο σουτ για τους ερυθρόλευκους στο 23’ με τον Φουστέρ, η μπάλα όμως κόντραρε στον Γουάλας και έφυγε κόρνερ.
Ωραίο σουτ του Κλέϊτον στο 26’ με τον Ρομπέρτο να αποκρούει θεαματικά σε κόρνερ.
Δεύτερη φάση για τον Ολυμπιακό στο 37’ λεπτό, με απευθείας φάουλ του Τσόρι και την μπάλα να φεύγει άουτ.  
Μεγάλες φάσεις για την σε 41’ και 42’ με τον Σολτάνι πρώτα με σουτ και ύστερα με κεφαλιά από κόρνερ του Λουσέρο να μην μπορεί να νικήσει τον Ρομπέρτο.
Από κορυφαίος της Ξάνθης ο Μανώλης Μπέρτος έγινε μοιραίος, καθώς με λάθος γύρισμα με το στήθος, έδωσε ασίστ στον Χάρα που προ του Κυριακίδη έγραψε το 1-0 στο 46’ που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.  
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 63’ ο Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα από τον Μπέρτο, πέρασε Γούτα και Παπαστεριανό  χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης και με φοβερό πλασέ έγραψε το 2-0.
Το 3-0 έγραψε ο Κώστας Φορτούνης στο 80’ με φοβερή εκτέλεση φάουλ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη.
Στο 87’ ο Καπετάνος ευνοήθηκε από τις κόντρες και σημείωσε το γκολ της τιμής για την Ξάνθη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Στο 92’ ο Μποτία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καπετάνο.
Ολυμπιακός (Περέϊρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ (79’ Μήτρογλου), Χάρα, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Μαζουακού, Σιόβας (84’ Κασάμι), Σαλίνο, Ντοσεβί    
Σκόντα Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο (79’ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Κλέϊτον, Γούτας, Καρυπίδης 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ!! ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ

Η ΜΑΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΑΠΟ ΤΟ NEWS247Q

Την τελευταία του πνοή άφησε 27χρονος εργάτης των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου

Τρεις οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου. Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες μάχης για τη ζωή του, πέθανε ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπος, εργαζόμενος των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου.
Ο υπάλληλος της ΕΛΠΕ είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων στις 8 Μαΐου.

ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ:

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ


 Οι δύο γιοι της Νίνας Αυγέρη - συναδέλφου, υπαλλήλου στον Δήμο Χαλανδρίου.

Δεν μπορείς να γράψεις τίποτα!

ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ!

EUROVISION ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ....

ΠΑΜΕ ΟΑΚΑ.

Σιγά μην μας σκαλώσει η .... "κυρία" με το μούσι να αφήσουμε τον γάβρο.

Αλλά θυμηθήκαμε  το (μακράν) κατά την γνώμη μας και τα γούστα μας,  τραγούδι που έχει στείλει ποτέ Η ΕΡΤ στον διαγωνισμό. Και με ΚΥΡΙΑ με φωνή - φωνάρα.



ΥΓ: Πάμε τώρα ΟΑΚΑ παραβιάζοντας (άλλη μια) υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου στον τελικό με τον ΑΣΤΕΡΑ: ότι δε θα ξαναπάω σε τελικό για να μην ξαναβρεθώ στην θέση να ΜΗΝ πανηγυρίζω τίτλο του Ολυμπιακού, όντας μες το γήπεδο. Ελπίζω να μην επαναληφθεί σήμερα αυτό.

Ο Χρυσικόπουλος μας έφερε προσκλήσεις, ο σαδισής.

Έτσι και δεν πάει καλά το ματς δηλαδή δεν θα έχουμε μόνο την σκασίλα μας.
Θα έχουμε και τον βαζελάκο να μας τρολάρει ....
Δύσκολη βραδια!

AΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ!

Από τον Θ. Πιστικό

Βαρουφάκης: “Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! “

Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία

protagon

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία’ μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

Στάση πληρωμών λοιπόν!

Τώρα!

Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)

ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΟΠΗ .....

Γιατί λένε στο στρατό τις τουαλέτες… “Καλλιόπη”; – Τι συνέβη κάποτε στο Δήμο Αθηναίων


Κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να διακοσμήσει τους αεραγωγούς εξαερισμού που βρίσκονταν επάνω στην πλατεία της Ομόνοιας γιατί θεωρούσαν ότι το θέαμα ήταν εντελώς αποκρουστικό για τη μεγαλύτερη πλατεία της πρωτεύουσας. ‘Ετσι σκέφτηκαν να βάλουν τα αγάλματα των μουσών. Όμως οι μούσες ήταν εννέα και οι παραγωγοί μόνο οκτώ. Μην θέλοντας να αφήσουν την μία μούσα να πάει σε κάποιο άλλο μέρος ή πλατεία, την τοποθέτησαν στο υπόγειο, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Όποτε κάποιος περαστικός ρωτούσε, “Πού είναι οι δημόσιες τουαλέτες;” η απάντηση ήταν, “Κάτω, στην Καλλιόπη.” Έτσι έμεινε μεταφορικά η ονομασία που χρησιμοποιείται, κυρίως στο στρατό, μέχρι σήμερα.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ - ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ - ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ



Η λειτουργία του θεάτρου πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τον χώρο και τις συνθήκες.

Αν θέλουμε να υπάρχει!

Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΝΗ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ


OI ACTIVE MEMBER ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΤΟ 2012 - Ο ΧΑΜΟΣ!



Από τις βραδιές που έγιναν υπερβολές που προκάλεσαν τους περιοίκους. Φαίνεται πόσοι όρθιοι είναι μπροστά στην σκηνή.
Δεν είναι παιδιά το ΚΥΤΤΑΡΟ η ρεματιά, ούτε θέατρο .... στα βράχια.

Πάνω από 1200 εισητήρια κόπηκαν για το θεατράκι των 600 θέσεων.

Οι ACTIVE MEMBER βέβαια ήταν και είναι εκπληκτικοί και πούλησαν και πουλάνε.

Αλλά Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ - τότε - δεν διασφάλισε το ΜΕΤΡΟ στην διοργάνωση της συναυλίας. Επικράτησαν οι εισπρακτικές λογικές.

ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Ξέρω είμαστε "κεντρώοι" και "μικροαστοί" αλλά .... ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!

Ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΡΘΙΟΥΣ



Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΤΙ ΠΕΔΥ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο υπεύθυνος του ΤΙ ΠΕΔΥ κάτω Χαλανδρίου δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Βαρδουλάκης

Κατ' αρχήν το διευκρινίζουμε: Αυτό το "ΤΙ ΠΕΔΥ" είναι το πρώην παράρτημα ΕΟΠΥΥ και πιο πρώην ΙΚΑ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Είναι "Τοπικά Ιατρεία ΠΕΔΥ" - δεν είναι από το "τι πεδί είσαι εσύ" .

Και το διευκρινίζουμε γιατί κάπου εδώ, σε αυτό το ακριβώς το χωροχρονικό σημείο,  εμείς θα παραιτηθούμε από το να παρακολουθούμε τις αλλαγές ονομάτων που αναφέρονται στο ίδιο πράγμα (ΙΚΑ - ΠΕΔΥ, ΥΧΟΠ - ΥΠΕΧΩΔΕ - ΥΠΕΚΑ, ΤΡΟΪΚΑ - ΘΕΣΜΟΙ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ κλπ) που γίνονται για να λέει η κάθε παπάρας που κατέλαβε εξουσιαστική καρέκλα  ότι έκανε ... μεταρρύθμιση.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ του ΙΚΑ στο Κάτω Χαλάνδρι επισκέφτηκε η Λαϊκή Επιτροπή για να συνενοούμαστε και να καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο - να μην παριστάνουμε απλά τον έξυπνο, κάνοντας επίδειξη "θεσμικής γνώσεως και επιστημονικής αρτιότητος" (σαν μερικούς - μερικούς που οι τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο είναι να διαβάζουν με στυλ και διδασκαλικό προς τους ιθαγενείς μπαμπουίνους ύφος το νόμο από τα χαρτιά τους, λες και τον έγραψαν αυτοί οι ίδιοι).

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τώρα είναι ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου, μαζί με την Ένωση Γυναικών Χαλανδρίου και άλλα τοπικά σωματεία (τα οποία ελέγχει το ΚΚΕ), πάλι για να ξέρουμε για τι μιλάμε και να λέμε τα σύκα σύκα (και οι παππούδες στο παιχνίδι της εποχής - άλλαξαν όνομα).

Επισκέφτηκε λοιπόν εχθές η Λαϊκή Επιτροπή τα ΙΑΤΡΕΙΑ του ΠΕΔΥΕΟΠΠΥΙΚΑ στο Κάτω Χαλάνδρι για να μάθουν από τον προϊστάμενό τους, τον Θωμά Βαρδουλάκη, τα νέα.

Είναι "παλιοί γνώριμοι" οι της επιτροπής με τον Βαρδουλάκη από ττις μάχες που δόθηκαν για να μην κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑΕΟΠΠΥΠΕΔΥ Κάτω Χαλανδρίου στα άγριομνημονιακά προηγούμενα χρόνια. (Τώρα συνηθίσαμε, όπως οι γάιδαροι του Χότζα που ένιωσαν ξαλαφρωμένοι μόλις ο Χότζας έβγαλε τον ένα έξω από το δωμάτιο στο οποίο είχε στριμώξει 20).

Πάντως το παράρτημα ΣΩΘΗΚΕ, έτσι; (Για να μην λένε μερικοί ότι οι αγώνες είναι καταδικασμένοι από χέρι).

Και ο κ. Βαρδουλάκης ενημέρωσε την επιτροπή - που με τις κινητοποιήσεις της και την συμπαράσταση των γιατρών, του δημοτικού συμβουλίου το οποίο κυνήγαγε η Καρατζά και της Πλατείας (για να βλογήσουμε και εμείς λίγο τα γένια μας) - ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΠΕΔΥ/ΕΟΠΥΥ/ΙΚΑ δεν θα κλείσει και αυτό βεβαίως συμπεριλαμβάνει και το Κάτω Χαλάνδρι.

Ο Θ. Βαρδουλάκης παράλληλα ενημέρωσε την Λαϊκή Επιτροπή για τις υπαρκτές ελλείψεις του παραρτήματος σε γιατρούς - άμεση και επείγουσα είναι η ανάγκη για παθολόγο, καρδιολόγο ενώ ενίσχυση χρειάζεται το ιατρείο και με δερματολόγο, ΩΡΛ, χειρούργο και νευρολόγο - ειδικότητες που έχει εγγράφως ζητήσει ο υπεύθυνος του παραρτήματος από τον υπεύθυνο ΜΥ ΠΕΔΥ Χαλανδρίου (Κεντρικό παράρτημα ΙΚΑ Χαλανδρίου για να συνενοούμαστε) και όπως ενημέρωσε τους συνταξιούχους είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα καλυφθούν τα κενά αυτά.

Κλείνοντας την  ενημέρωσή του προς τους συνταξιούχους ο Θωμάς Βαρδουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη που έχει στο έργο του από το δημοτικό συμβούλιο και τους έδωσε το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τα ιατρεία στο Κάτω Χαλάνδρι.

ΥΓ : Και μια και κάναμε το ρεπορτάζ από την χθεσινή συνάντηση ας κάνουμε και μια ερώτηση (ρητορική) την οποία δεν μας απαντάει ο Θ. Βαρδουλάκης (λες και υπάρχει κρυπτόν στο Χαλάνδρι από την Πλατεία).
 

Είναι αλήθεια μωρέ ότι εκείνοι που ήθελαν να κλείσουν το παράρτημα στο Κάτω Χαλάνδρι πριν μερικούς μήνες - εδώ τοπικοί τσάτσοι από το ΙΚΑ και ίσως και τον δήμο - είναι πίσω από νεοϊδρυθέν ιδιωτικό ιατρικό κέντρο; 

Γι' αυτό ήθελαν να κλείσει το Κάτω Χαλάνδρι; Για τα πελατάκια; Και τα ρίχνανε στην Μέρκελ; Λες;

Θα το ψάξει η Πλατεία και θα πέσει κράξιμο επώνυμο αν είναι αλήθεια (που είναι δηλαδή, τα αποδεικτικά μας λείπουν, αλλά ξέρετε εμείς χωρίς αποδεικτικά ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ). 

ΥΓ 2: ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ (και καλά κάνανε - δικαίωμά τους) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (που όχι μόνο δεν είναι δικαίωμά τους αλλά θα τους ξεσκεπάσουμε για να ξέρετε γιατί ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΑ που παίζουν έντιμα και όχι στην πλάτη του φτωχού συνταξιούχου).

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012 και ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ:

ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;

Και μερικές φωτό από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ της σημερινή ΜΥ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Χαλάνδρι, Κάτω Χαλάνδρι, Βριλήσσια)


 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ"




Από το 902.gr

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ "ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!



"Σήμερα διάφοροι καλοθελητές, γνωστοί εκπρόσωποι της αστικής ιδεολογίας, αλλά και άλλοι, γνωστοί οπορτουνιστές και αναθεωρητές της κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας και ιδεολογίας, παραχαράκτες της ιστορίας, που συνωστίζονται σήμερα είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στις εντός συνιστώσες και τάσεις του, όπως το Αριστερό ρεύμα και άλλοι, είτε στις εκτός συνιστώσες και τάσεις, όπως ο "Εργατικός Αγώνας", η "Νέα Σπορά" και άλλοι που δραστηριοποιούνται κυρίως στο διαδίκτυο, προσπαθούν απεγνωσμένα να σφετεριστούν τη μνήμη του συντρόφου μας, αποδίδοντάς του θέσεις και πρακτικές, έξω από τις αρχές και τα πιστεύω του, να τον φέρουν σε αντιπαράθεση με την σημερινή πορεία του Κόμματος στην σύγχρονη πραγματικότητα.
Το ίδιο κάνουν και με άλλον ιστορικό ηγέτη του Κόμματος, τον Νίκο Ζαχαριάδη. Συνειδητά τους αποσπούν από τις συνολικές συνθήκες, κυρίως του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μέσα στις οποίες έδρασαν.
 

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ


Εχθές εγκριθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα αναγκαία για την επαναλειτουργία του θεάτρου - ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους - για την άμεση επαναλειτουργία του θεάτρου και την 24ωρη φύλαξη του χώρου.

Αύριο το πρωί καθαρίζουμε τον χώρο και διατρανώνουμε την εντολή προς όλους: ΘΕΛΟΥΜε ΤΟ ΘεΑΤΡΟ!

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ : ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ.


Η ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟY ΚΑΙ
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σας προσκαλούν
Σε συναυλία κλασικής μουσικής




Στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου
(Φιλικής Εταιρίας και Τομπάζη 18 Χαλάνδρι– Στάση Ακροπόλεως )


Την Δευτέρα 25/5/2015 και ώρα 20,30
Στην ερμηνεία των έργων συμμετέχουν οι:

ΝΤΑΗ ΑΛΙΚΗ–Κιθάρα
ΣΑΜΟΥΡΚΑΣΙΔΗ ΚΟΡΙΝΑ – Πιάνο
ΦΟΥΝΤΑ ΒΥΝΗ – Πιάνο
ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟ –Κιθάρα

Και

το κιθαριστικό σύνολο GUITARTE


ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΙΟ
25/5/2015


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ



Αυτόφωρο και ποινικές διώξεις τέλος για χρέη έως 50.000 ευρώ

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε την Παρασκευή την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, βάσει της οποίας αποποινικοποιείται η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μέχρι 50.000 ευρώ και καταργείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για μη καταβολή συνολικών ποσών κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, αυτή διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις ή ένδικα μέσα κατά αποφάσεων για χρέη που υπολείπονται του ποσού των 50.000 ευρώ, δεν εισάγονται για συζήτηση στο δικαστήριο».

Όσον αφορά στη διαδικασία αναστολής της παραγραφής των χρεών προς το δημόσιο, η εγκύκλιος αναφέρει: «αναστολή παραγραφής των χρεών που άρχισε με την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για συνολικά ποσά κατώτερα των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, λήγει την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή την 21-03-2015, και δεν συμπληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, πριν από την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της αναστολής. Η παραπάνω ρύθμιση προϋποθέτει τη μη έκδοση κατά την ως άνω ημερομηνία τελεσίδικης απόφασης, καθόσον στην περίπτωση ήδη εκδοθείσας τελεσίδικης απόφασης η αναστολή της παραγραφής έληξε την ημερομηνία της τελεσιδικίας».
 
tvxs