Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ!

Πάτρα: Πέθανε 4 μέρες αφότου παρέλαβε την εντολή του πλειστηριασμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ LEFT.GR
Οχτώ πρώτες κατοικίες βγαίνουν στον πλειστηριασμό στις 4 το μεσημέρι από το ειρηνοδικείο της Πάτρας, με μία από αυτές να ανήκει σε συμπολίτη που πέθανε τέσσερις μέρες αφότου παρέλαβε το χαρτί του πλειστηριασμού - See more at: http://left.gr/news/patra-pethane-molis-parelave-tin-entoli-toy-pleistiriasmoy-8-protes-katoikies-vgainoyn-simera#sthash.WUXljkjF.dpu

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΤΣΩΝ ΤΟΥ CHARLIE HEBDO!

ΠΡΟΧΤΕΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ  .... CHARLIE!

 ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΤΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΑΛΕ ΤΟ ΦΕΣΙ!


ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ!



Διαβάστε την είδηση στο in.gr

Η Τουρκία απαγορεύει το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Nous sommes Charlie



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Πεισιστράτου 2 Χαλάνδρι, 15232

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση Χαλανδρίου συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία και δηλώνουμε τον αποτροπιασμός μας για τις δολοφονία αθώων θυμάτων και τις πράξεις βίας  κατά της Ελευθερίας του Λόγου και κατά της Δημοκρατίας.

Nous sommes Charlie.

Διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την διαμαρτυρία του στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της.
Όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις συναδέλφων μας, ο Σύλλογος στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους και μέσα στα δικαστήρια, κερδίζοντας μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα τη δυνατότητα σταθερής εργασίας. Εκφράσαμε και προφορικά στον Δήμαρχο την εύλογη αντίθεση του Συλλόγου στην άσκηση εφέσεων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν υπαλλήλους.
Η επιλογή να ζητηθεί μέσω της έφεσης η απόλυση τους (να σημειωθεί ότι μετά από την δικαστική εντολή επανήλθαν και εργάζονται στο Δήμο), βρίσκεται σε δυσαρμονία με την στάση που κράτησε ο Δήμαρχος στο θέμα της δήθεν «αξιολόγησης» και του επανελέγχου των συμβάσεων, όπου υπεράσπισε την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου και τις θέσεις του προσωπικού.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι νόμοι, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι κλπ, που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν στόχο να αποδυναμώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τα δικαιώματα όσων εργάζονται σε αυτή. Να την αποδιοργανώσουν και να την αποψιλώσουν από προσωπικό.
Σαν Σύλλογος, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τοπικούς φορείς, έχουμε κάνει πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην επιβληθούν οι μνημονιακές μεθοδεύσεις για διαθεσιμότητες και απολύσεις, προστατεύοντας όχι μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά και τις ίδιες τις δομές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μας προς τους δημότες.  Και σε πολλά τα καταφέραμε!
Με τον αγώνα μας, και με την αναγνώριση από τη δικαιοσύνη του δίκαιου των διεκδικήσεων, πετύχαμε να επανέλθουν στις εργασίες τους συνάδελφοι, Σχολικοί Φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, ώστε να κρατηθούν «ζωντανές» οι υπηρεσίες του Δήμου, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάθε κατάργηση θέσης εργασίας έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη απώλεια  υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες.
Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε από την διοίκηση του Δήμου την ανάκληση της έφεσης και την παραμονή των συναδέλφων στις εργασίες τους.
Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, προστατεύουμε τις δημόσιες δομές, διεκδικούμε ένα δημόσιο προς όφελος των πολιτών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Χρήστου Κυριακού (14/1/2015)


Ο  Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Χρήστου Κυριακού, εργαζόμενου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΟΠΙΔΗΧ)



ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΟΠΙΔΗΧ)
Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου (Ο.Π.Ι.ΔΗ.Χ) διοργανώνει στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και τις τεχνικές της συνέντευξης, η οποία αποτελεί το εργαλείο για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της πόλης του Χαλανδρίου μέσω της συγκέντρωσης προφορικών μαρτυριών για την ιστορία της περιοχής αλλά και η ενίσχυση των δεσμών/σχέσεων μεταξύ των κατοίκων, αφού πολλοί μοιράζονται κοινές αναμνήσεις και εμπειρίες. Ο στόχος της είναι η δημιουργία ενός Αρχείου Προφορικών Μαρτυριών, με προοπτική να αποτελέσει τη βάση για ένα Μουσείο Μνήμης για το Χαλάνδρι που θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Τι είναι η Προφορική Ιστορία;
Η προφορική αφήγηση-ιστορία είναι παλιά όσο και ο λόγος και συνδέεται με την ανάγκη επικοινωνίας και την κοινωνικότητα των ανθρώπων. Μύθοι, θρύλοι, παραμύθια, ιστορίες,  έφτασαν στις  μέρες μας μέσω της  προφορικής αφήγησης.
Σήμερα, έχει ξεκινήσει στη διεθνή κοινότητα – και στην Ελλάδα – μια προσπάθεια καταγραφής  και διάσωσης της πρόσφατης ιστορίας  «από τα κάτω»  μέσω  της προσωπικής μαρτυρίας.
Η προφορική ιστορία είναι μια «πιο δημοκρατική» ιστορία
        φέρνει στο ιστορικό προσκήνιο τους ‘απλούς’, τους ‘αφανείς’ ανθρώπους
        ζωντανεύει την ίδια την Ιστορία και διευρύνει τον ορίζοντά της
        φέρνει την Ιστορία μέσα στην κοινότητα και την συνδέει με τον ευρύτερο κοινωνικο-πολιτισμικό χώρο
        προσφέρει μια αμφισβήτηση των ‘κοινών τόπων’ της Ιστορίας
        είναι ένα μέσο ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνικής σημασίας της Ιστορίας
        τονώνει την αξιοπρέπεια των λιγότερο προνομιούχων και προάγει τη συλλογική αυτογνωσία.
 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΕΝΑΣ "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ "ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ" ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ







Το να παρουσιάσεις ως "πολιτευτή" - "υποψήφιο βουλευτή" τον Γιάννη Χατζηαντωνίου δεν έχει νόημα.
Διότι δεν είναι ο άνθρωπος πολιτευτής.
Είναι κανονικός άνθρωπος και μάλιστα με αξίες, αρχές, ιδεολογία και πάθος.
Είναι ένα κοινωνικό στέλεχος με πολύχρονους αγώνες "μέσα και έξω".

Είναι όμως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - εδώ στην β Αθήνας - και χρειάζεται  να του γίνει γνωστή η υποψηφιότητά του ώστε να αναζητήσει κανείς ψαγμένος λίγο παραπάνω την διαδρομή του.

Ο πολύτεκνος (6 παιδιά), δικηγόρος και αγωνιστής της παράταξης - με την ευρεία έννοια του όρου - Γιάννης, αποτελεί μια πρόταση σταυροδοσίας ....για ψαγμένους.

Για όσους βάζουν μπροστά την πολιτική και όχι την γκλαμουριά και το σταριλίκι, ούτε την επικοινωνιακή ατάκα.

Και όσοι βάζουμε μπροστά την πολιτική - με τις επί μέρους συμφωνίες ή διαφωνίες που εξ αυτού προκύπτουν  - θα ξεκινήσουμε το ψηφοδέλτιο με ένα σταυρό στον Γιάννη, με τον οποίο συναντηθήκαμε όταν ο νέος, μεγάλος και πολυσυλλεκτικός  ΣΥΡΙΖΑ φτιαχνόταν, με την συμπόρευση των παραδοσιακών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς με αντιμνημονιακές δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο το 2011.

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ήταν βασική συνιστώσα σε αυτή την σύνθεση, που δεν πρέπει να μείνει ημιτελής - παρά τις δυσκολίες που βγήκαν στον δρόμο από "κολλημένους" αλλά και παράγοντες  - πολύ περισσότερο αυτό δεν πρέπει να γίνει ενόψει των δυσκολιών που θα προκύψουν ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όταν ο Γιάννης και οι απόψεις του θα είναι πολύ χρήσιμο συστατικό για να παραχθεί το σωστό μείγμα πολιτικής.

Σύντροφε καλή επιτυχία.


ΥΓ: Κάνουμε ένα link στην συνέντευξη του "Χάτζη" στην ΕΠΟΧΗ το 2011 με τίτλο:


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ




Η σειρά των τοποθετήσεων που ακούγονται:

ΠΑΝΤΑΖΗΣ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ)

ΓΚΑΚΑΣ ΣΕΡΓΙΟΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τ.Υ.)  - ενημέρωση επί των διαδικασιών αδειοδότησης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ (ΝΗΡΕΑΣ) - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΦΑΧ)

ΝΤΑΒΙΑΣ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ):

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΓΚΑΓΚΑΣ:

ΠΑΝΤΑΖΗΣ:

ΨΙΛΟΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΝΤΑΒΙΑ

ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ

ΚΟΣΣΥΒΑΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Η εισήγηση ψηφιστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Διαφορετική γραμμή από την παράταξή του επέλεξε ο Νίκος Πανταζής, ο οποίος καταψήφισε μιλώντας για "χαράτσι".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.00


ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΝΟΜΙΜΑ - ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ"

Ανοίγει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το κολυμβητήριο του αθλητικού κέντρου «Νίκος Πέρκιζας».
Η διοίκηση του δήμου ευχαριστεί τους εργαζόμενους των διευθύνσεων Αθλητισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τους τελευταίους 4 μήνες για να επιτευχθεί η αδειοδότηση του χώρου ο οποίος είχε κλείσει από τις 2 Ιουνίου 2014.
Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και τα προγράμματα, οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στη γραμματεία του αθλητικού κέντρου (210 6819350 από τις 8.00 έως τις 21.00)


\



ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Άλλος ένας "γόρδιος δεσμός" λύθηκε. 
Το κολυμβητήριο ξαναλειτουργεί από σήμερα με νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Δεν ήταν αδύνατον τελικά, ούτε ήθελε δυο τρία τέρμηνα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΠΕΡΚΙΖΑΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που απέδειξαν ότι δεν έφταιγαν αυτοί, ότι μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους  και έκλεισαν τα στόματα όσων ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ  τα αδιέξοδα για να "αναλάβουν οι ίδιοι να κάνουν αυτό που δεν μπορεί ο δήμος" δηλαδή να διαχειριστούν για την πάρτη τους τους αθλητικούς χώρους και να εισπράττουν από τους δημότες.

Συγχαρητήρια στην διοίκηση του δήμου.
Συνεχίστε παιδιά και για το ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και το ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ!

Απορώ πάντως με το θράσος μερικών που ΑΚΟΜΑ ΟΜΙΛΟΥΝ! 

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ