Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

75 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ OFFICE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - AYTA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


ΣΤΡΑΓΑΛΙ ΣΚΛΗΡΟ
 "Δεν θα διαλύσουμε τον δήμο".

Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Χαλανδρίου στον Νταβία, σε συνεδρίαση της Ο.Ε. όπου το θέμα ήταν η έγκριση 150.000 ευρώ (ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΑΙΔΩΝ ΕΥΡΩ - όχι στραγάλια και τσαπέλες) για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών - laptops και λογισμικού (μισά - μισά).

Ο Νταβίας ζήτησε να διαχωριστεί το hardware από το software για να ψηφίσει θετικά μόνο στο πρώτο (υπολογιστές - scanner - εκτυπωτές) αφού 75.000 για word και excell δήλωσε ότι δεν ψηφίζει.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ ΑΦΡΑΤΟ
Και πρότεινε να αποσυρθεί η προμήθεια software και να ξεκινήσει στους καινούργιους υπολογιστές η εφαρμογή λογισμικού ανοικτού τύπου - όπως έχει γίνει ήδη σε δεκάδες δήμους τους χώρας - που γλυτώνουν πολλά χρήματα των δημοτών τους.

Το είχε θέσει και πέρυσι ο Νταβίας το θέμα, τότε του είπαν ότι συμφωνούν αλλά ένεκα αρχής της νέας διοίκησης θα το έκαναν .... next year που θα ήταν έτοιμοι. (ΦΕΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ).

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ειδικά για προγράμματα OFFICE και επεξεργασίας εικόνας μη επαγγελματικών απαιτήσεων (δεν είναι atelier επεξεργασίας ο δήμος) τα open προγράμματα μπορούν να καλύψουν την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών του δήμου.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του ο Νταβίας και του την έπεσε ο δήμαρχος με το "δεν θα διαλύσουμε τον δήμο" (χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις στο πού συνίσταται η διάλυση του δήμου και γιατί - ας πούμε ο δήμος Βριλησσίων (και όχι μόνο αυτός) δεν διαλύθηκε.

Και βέβαια του Νταβία του την έπεσε και ο μέγας διδάσκαλος της αυτοδιοίκησης (όλο μαθήματα θεωρεί πώς παραδίδει στους αμύητους, στα μυστικά του έχουν αποκαλυφθεί - "ακούστε για να μαθαίνετε" συνιθίζει να λέει) ο Μύρωνας Ανδριανάκης, ο οποίος αναρωτήθηκε ειρωνικά (για να τον βγάλει τρελό) "και πού ξέρετε εσείς τι λογισμικό προβλέπεται να αγοράσει η υπηρεσία, έχετε δει την μελέτη?" (ό,τι να ' ναι για να κάνει τον ξερόλα).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ: ΝΑΙ! (την είχε δει, ο παλιομπιπ)

Διότι - για να μαθαίνεις κε Μύρωνα - υπάρχουν και σύμβουλοι που διαβάζουν και κανένα θέμα ΠΡΙΝ ψηφίσουν, αν τους αφήνουν οι υπηρεσίες και δεν τους στέλνουν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, όχι μόνο μετά για να καταγγέλουν.
Δεν έχουν δεσμευτεί ότι θα ψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν και θα το καταπίνουν αμάσητο για να είναι "καλά παιδιά".

Να λοιπόν τι προέβλεπε η μελέτη συνάδελφε Μύρωνα που προφανώς δεν την είχες διαβάσει αλλά από κεκτημένη ταχύτητα έκανες .... ένα μάθημα για να επιβεβαιώσεις τον ρόλο  του "φρουρού της εξουσίας και της γραφειοκρατίας".

Να αναγνώστη μας, δες μόνος σου και κρίνε αν λέμε τρέλες:



Τι λέτε; Τι λένε οι κομπιουτεράκηδες;
Χρειάζονται 140 άδειες Μicrosoft Office για τον δήμο;

Ή αρκούν - το πολύ κια για λόγους  ασφαλείας και επίλυσης κάθε πιθανού προβλήματος συμβατότητας - τρεις - τέσσερεις άδειες, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές του δήμου μπορούν άνετα να λειτουργούν με Open Λογισμικό;
Δηλαδή από 73 χιλιάρικα δεν απαιτούνταν - αν γινόταν δεκτή η πρόταση του τρελού για open office - παρά το πολύ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

68 χιλιάρικα οικονομία.
ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ;

Δεν αναδεικνύουμε το θέμα τόσο για την οικονομική πλευρά - που και αυτή δεν είναι αμελητέα.
 
Το δημοσιεύουμε για να καταλάβεις αναγνώστη μου - εσύ που είσαι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τις διοικητικές επιλογές - ότι αντί να κοιτάμε εκεί μέσα (και όχι μόνο εκεί μέσα, σε όλη τη χώρα αυτό γίνεται) πώς θα κάνουμε καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση - έστω και στα μικρά, εκεί που είναι εύκολη - για να εξοικονομήσουμε κανένα ευρώ για καμιά άλλη δουλειά, ασχολούμαστε όλη μέρα με τους πολιτικούς μας αντιπάλους και αν έφαγαν στραγάλια και το πώς θα ελέγξουμε .... αν το ΣΔΟΕ έλεξε σωστά τι έγινε πριν 10 χρόνια  ενώ αφήνουμε τα πράγματα να πηγαίνουν (ντουγρού προς τον γκρεμό) με τον αυτόματο πιλότο, για να μην αγγίξουμε βολές, συνήθειες και να μην ανατρέψουμε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ισορροπία. (ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΜΙΛΑΜΕ).

"Θα  διαλυθεί ο δήμος" που θα αλλάξουν πρόγραμματα στους υπολογιστές για να μην πληρώνει, σου λέει ο καργαριστερός αλλά βαθύτατα συντηρητικός γραφειοκράτης δήμαρχος Χαλανδρίου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΡΤΙΚΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Α.Ν.

ΥΓ: Το θέμα ψήφισαν όλα τα καλά παιδιά (Πλειοψηφία, Κουράσης, Ανδριανάκης)  και καταψήφισε το κακό παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου