Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι αλλάζει στις καθημερινές μας συναλλαγές με την επιβολή των capital controls


Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το τι σημαίνουν για την καθημερινή μας ζωή τα capital controls στις τράπεζες, μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα επιβληθούν οι περιορισμοί.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ:

- Οι τράπεζες θα είναι κλειστές για το κοινό μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Πρόσβαση στις τράπεζες θα έχει μόνο το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της ΠΝΠ και για την προετοιμασία της επανέναρξης των συναλλαγών με το κοινό από την ερχόμενη Τρίτη.

- Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους τα οποία θα λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό.

- Από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι τα ΑΤΜ, με όριο ανάληψης τα 60 ευρώ ανά ημέρα.

- Δεν υπάρχουν περιορισμοί για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για συναλλαγές μέσω web banking ή συναλλαγές μέσω τηλεφώνου.

- Οι προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες ισχύουν με το ποσό που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν το κλείσιμο των τραπεζών.

- Δεν υπάρχουν περιορισμοί για αναλήψεις από ΑΤΜ για τους κατόχους καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό (που σημαίνει ότι το όριο των 60 ευρώ δεν ισχύει για τους τουρίστες).
 
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου