Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:  ΠΡΙΝ από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, πρέπει να απαλλαγούμε από το επαχθές και απεχθές Χρέος.: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος. Ό ένας είναι με το ξίφος. Ο άλλος είναι με το χρέος. Η κατάκτηση με το χρέος λαμβάνει χώρα σιωπηλώς και παρασκηνιακά, εμπαίζοντας το λαό με δέλεαρ την ανάπτυξη και τη σωτηρία του από τα δεινά της μιζέριας λόγω έλλειψης κεφαλαίων. Αρχικά, στην επιφάνεια τίποτε δεν αλλάζει στο ρυθμό ζωής. Απλά, η χώρα είναι υπό νέα διοίκηση και ο φόρος υποτέλειας, ο τόκος, δεν είναι ακόμη αισθητός.

Οι δανειστές παρουσιάζονται ως σωτήρες της χώρας χρησιμοποιώντας ωραία λόγια και ήπιες εκφράσεις, μιλούν για «αμοιβαία επωφελή συνεργασία» και «φιλική προς την ανάπτυξη» παροχή δανείων. Εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας στον ταλαιπωρημένο λαό, παίζοντας με τις λέξεις: βαπτίζουν τα επαχθή δάνεια σε «βοήθεια», τη λιτότητα σε «δημοσιονομική προσαρμογή» και την τοκογλυφία σε «αλληλεγγύη». Οι προθέσεις τους εμφανίζονται φιλικές, ότι επιτελούν με το πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων» ένα κοινωφελές έργο και συμπάσχουν στα προβλήματα μιας εξαθλιωνόμενης κοινωνίας που μαστίζεται από την ανεργία. Πρέπει όμως να γίνουν θυσίες, προς το παρόν τονίζουν, για τη βιωσιμότητα και τη σωτηρία της χώρας στο μέλλον. Έτσι, ο λαός αισθάνεται ανακούφιση και θεωρεί ότι είναι οι ευεργέτες του, ενώ είναι οι δυνάστες του.

Η κατάκτηση ενός έθνους με το ξίφος έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι ο εχθρός είναι ορατός και ο λαός για να ανακτήσει την πολυπόθητη ελευθερία του ενδέχεται να εξεγερθεί. Έτσι, απαιτείται να επιβληθεί συνεχιζόμενη άσκηση στρατιωτικής επιτήρησης και βίας. Και ενδεχομένως καταστολής ενός ξεσηκωμού από τις δυνάμεις κατοχής, πρακτική που έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το δόγμα της Νέας Τάξης (New Order) πραγμάτων. Το νέο δόγμα έκανε την εμφάνισή του το 1991 - μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού - υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό προωθεί την ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης των εθνών μέσω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, laissez faire - laissez passé, και του ελέγχου του νομίσματος με την έκδοση ενός κοινού νομίσματος από υπέρ-εθνικές κεντρικές τράπεζες»

(Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, πρώην διοικητής της Τράπεζας Καναδά)

 Στο μεταξύ, η δράση των διεθνών ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ συνεχίζεται:
 -«Σε πουλά και σ΄αγοράζει» (που έλεγε κι η μάνα μου):


 Πουλάει ξενοδοχεία η Goldman Sachs αξίας1,73 δις $

Ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει σχεδόν 150 αμερικανικά ξενοδοχεία που αποκτήθηκαν κατά την «άνθιση» που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ακινήτων ύψους $1,73 δισ. πουλά η Goldman Sachs.

Τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει το deal, αποκτά η ΑΕΕΑΠ, Moody National REIT. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κυρίως από ακίνητα της Whitehall τα οποία αγοράσθηκαν από την οικογένεια που διαχειριζόταν την αλυσίδα Gary Tharaldson έναντι $2,1 δισ. το 2006…..

KATANOHTA;;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου