Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΘΕΛΟΥΝ.

Η οικία Καλλισπέρη στην Δ. Αεροπαγίτου που ανήκει στον δήμο Χαλανδρίου, στον οποίο το άφησε η Σεβ. Καλλισπέρη.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το λιλί χτενίζεται αναγνώστη μου.

Άλλον χαβά δεν έχουν μερικοί - μερικοί εκεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι και νέοι στο όργανο βλέπεις και δικαιούνται να ομιλούν για τις ευθύνες των προηγουμένων κακών διοικήσεων - από τον Παττακό και μέχρι τον Κουράση.
Βέεεβαια!
Ο κ. Λαδόπουλος (αντιδήμαρχος Παττακού, Ζαφειρόπουλου, Κουράση) και ο - παντός καιρού - Νίκος Πανταζής, που πάει με όλα.
Προνομιακός συνομιλητής μέχρι και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Νεοσοσιαλφιλελεύθερος αναρχοκομμουνιστής.

Την ημέρα λοιπόν που το δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθούσε να τετραγωνίσει τον κύκλο για το θέμα της διάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου (ρεπορτάζ ακολουθεί), των χρημάτων που ουσιαστικά ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ από την πόλη και τους κατοίκους της με την πολιτική της "υπερσυγκέντρωσης δημοτικών κεφαλαίων για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος" - όπως θα την αποκαλούμε από δω και στο εξής -  της οποίας ήταν εκ των βασικών εμπνευστών και υποστηρικτών οι κ. Λαδόπουλος και Πανταζής, είχαν την έπαρση να  ζητήσουν τον λόγο  στο δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσουνν - σχεδόν απειλητικά - να μπει σε προτεραιότητα το θέμα της αξιοποίησης του κληροδοτήματος Καλλισπέρη (στην Ακρόπολη), για το οποίο - όπως είπαν - "οι προηγούμενες διοικήσεις" (με τις οποίες ουδεμίαν σχέση έιχον, ως γνωστό οι καταγγέλοντες), ξεκινώντας από την επάρατο διοίκηση, αυτή του Παττακού, δεν έκαναν τίποτα, αδιαφορούσαν  και μάλιστα άφησαν δολίως  "να λεηλατηθεί το κληροδότημα".

Τεκμηρίωσαν μάλιστα τα λεγόμενά τους επαναλαμβάνοντας το χιλιοπαιγμένο έργο .... περί πιάνου, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση Κουράση ο οποίος είπε ότι η ΦΛΥΑ ΑΕ έχει πλήρη φάκελο και έχει προετοιμάσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ακινήτου και στη συνέχεια του Νταβία, ο οποίος είπε ότι αν υπάρχει ουσιαστική καταγγελία να γίνει επιτέλους στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί και να σταματήσει αυτή η χυδαιότητα με τις "μισές" καταγγελίες, μέσω υπονοιών που είναι "λάσπη στον ανεμιστήρα" και έχει ξεθωριάσει ως θέμα αφού αυτό επαναλαμβάνεται ... από το 1998.

Η Λούλα Καρατζά επανέλαβε την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι το κληροδότημα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα, αφού υπάρχουν σχεδόν αξεπέραστες εμπλοκές με την αρχαιολογική υπηρεσία και είπε ότι δεν μπορεί σήμερα και υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες, να τίθεται ως προτεραιότητα να διαθέσει χρήματα ο δήμος για ένα ακίνητο που δεν είναι καν στο Χαλάνδρι, αλλά στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορεί άμεσα να εξυπηρετήσει καμία από τις ανάγκες των δημοτών.

Μάλιστα επανέλαβε την ενδιαφέρουσα πρότασή της για προσφορά του ακινήτου στο δημόσιο (υπ. Πολιτισμού) ως αντάλλαγμα για να έρθει στον δήμο ίσης αξίας ιδιοκτησία του δημοσίου, εντός των ορίων της πόλης.

Ο κος Πανταζής αντέδρασε έντονα στην πρόταση της κας Καρατζά χωρίς να καταλάβει κανείς τι ακριβώς τον ενόχλησε σε αυτή την ιδέα, επιτιμώντας μάλιστα την κα Καρατζά που δεν υποστηρίζει το αίτημά τους για "αξιοποίηση" του ακινήτου. (?????)

Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τοποθέτησε το θέμα - σε σωστή κατεύθυνση - ξεκαθαρίζοντας ότι:

1. Το θέμα της αναζήτησης τρόπου αξιοποίησης του ακινήτου απασχολεί μεν την διοίκηση αλλά χωρίς να είναι  απόλυτη προτεραιότητά της και ό,τι γίνει θα γίνει χωρίς βιασύνη, αφού αναζητείται η βέλτιστη λύση.
2. Για την διοίκηση του δήμου η αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να υλοποιηθεί στην κατεύθυνση της δημόσιας διαχείρισης και χρήσης του και δεν εννοείται για την πλειοψηφία ως αξιοποίηση η παράδοσή  του σε αποκλειστικά ιδιωτική επένδυση.
3. Ζήτησε από όποιον έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει για την αξιοποίηση του ακινήτου να το καταθέσει δημόσια.

ΑΣΧΕΤΟ ΙΛΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Από την Λευκωσία έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

(Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε .... Αμερικανάκια και δεν ξέρουμε, αναγνώστη μου την αφετηρία της πρεμούρας,  αλλά εσένα ακόμα δεν θα σου πούμε. Σε σένα τα λέμε μόνο όταν υπάρχουν ΑΔΙΆΣΕΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι κουτσομπολιά και verba (διότι ως γνωστό ......volant). Με αυτά λειτουργούν ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Εμείς ΜΟΝΟ SCRIPTA!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου