Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΕΞΗ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!



ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ!

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΛΕΞΗ!

Και καλούμε όσους ακόμα πιστεύουν στην ελευθερία της blogoσφαιρας, την ελευθερία στην διακίνηση απόψεων και την υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγχει την διοίκηση να τοποθετηθούν για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια των δημοτικών συμβούλων μιας παράταξης που ήταν για χρόνια η οικτρή μειοψηφία αλλά διεκδικούσε - και δικαίως - να ακούγεται η φωνή της, μιας παράταξης που έχει κάνει αντιπολίτευση ακόμα και βίαιη στο παρελθόν (καταλήψεις, προπηλακισμούς) και που δεν μπορεί  να ανεχτεί τώρα .... το ύφος της Πλατείας (σιγά το Λύκειο των Ελληνίδων)

Το κείμενο διαβάστηκε σε ένα δημοτικό συμβούλιο που στο παρελθόν έχει γίνει πεδίο τεράστιων συγκρούσεων και στο οποίο πρώην δήμαρχοι και αυτοδιοικητικά στελέχη έχουν ακούσει τα μύρια αλλά ουδέποτε σκέφτηκαν να απειλήσουν με διώξεις αιρετούς και δημοτικές παρατάξεις.

Καλούμε συναδέλφους συblogger να σχολιάσουν αυτό το κείμενο των δημοτικών συμβούλων της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του δήμου.
Bloggers που έχουμε ξεσκίσει πρωθυπουργούς, υπουργούς, την Μέρκελ, τον Ομπάμα και όλο τους το σόι.

Ο Ερντογάν εφέντης τα έβαλε με τα social media και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο.

Πού θα σταματήσει σύντροφοι ο αυταρχικός σας κατήφορος; ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ;

Δεν είναι η πρώτη φορά αναγνώστη μου που το τοπικό συστηματάκι τα βάζει με την Πλατεία και επιχειρεί να βρει τρόπο να την κάνει να σταματήσει.

Βέβαια στο δημοτικό συμβούλιο που είναι εκεί για να ασχολείται με τα προβλήματά σου ούτε ο Αεικίνητος Γιώργος Κουράσης δεν είχε φέρει κείμενο εναντίον τοπικού μέσου, για να είμαστε δίκαιοι.

Δεν θα τα καταφέρει το τοπικό συστηματάκι. Δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα υποταχθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟΥ!

ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!
Διότι είμαστε Η ΠΛΑΤΕΙΑ!


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

     Από καιρό, παρακολουθούμε από συγκεκριμένο ιστότοπο μία απόπειρα υποβάθμισης του δημόσιου διάλογου στην πόλη και απαξίωσης του έργου της Διοίκησης του Δήμου με συνεχή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα ενάντια στο Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή αλλά και σε μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».
      Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, «Στην Πλατεία», εκπροσωπεί δημοτική παράταξη στο Δήμο και ο υπογράφων πολλά από τα δημοσιεύματα, κ. Άγγελος Νταβίας, είναι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου μας υποχρεώνει να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
      Είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να απαντήσουμε κατ΄ αρχήν πολιτικά με το λόγο και τις πράξεις μας αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο στην επίθεση η οποία κορυφώθηκε  το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σημαντικά ζητήματα πού αφορούσαν παρεμβάσεις μας στην πόλη.
Εντελώς ενδεικτικά, σε παλαιότερο δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην απόρριψη από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της προσφυγής την οποία είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νταβία κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίσθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής εταιρείας ΦΛΥΑ ΑΕ υπήρχε ο τίτλος «Ρουσφέτι Αγγελάκα στην διοίκηση του Δήμου». Και αυτό, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση ήταν στο στόχαστρο του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους  με απειλές για πειθαρχικές διώξεις και ποινές παύσης! Υπ ΄όψη ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΦΛΥΑ  καλούνται πλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για έλεγχο και διαφανή οικονομική διαχείριση της εταιρείας.
Το τελευταίο όμως διάστημα εκτοξεύονται σαφώς υπαινιγμοί που άπτονται της ηθικής υπόστασης όσων «κατηγορούνται».
Έτσι, όταν η Διοίκηση τού Δήμου αποφάσισε να ορίσει τις εισφορές του ΤΑΠ για να ανακουφίσει τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών της πόλης (Πεύκο Πολίτη, περιοχή Νεκροταφείου) τα εν λόγω δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «καργαριστερά» και «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πραγματικά», ότι «πουλάνε κοινωνική πολιτική της πεντάρας, της φακής και της πλάκας», ότι υποκρύπτεται «συμπαιγνία με μεσίτες και μεγάλα συμφέροντα». Και συνέχισαν υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι η περιοχή  έχει «μαρμαράδικα, μάντρες οικοδομών και μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα πληρώσουν 250 ευρώ το τμ» ενώ από την πρόταση της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο κ. Νταβίας προέκυπτε ότι το ποσόν  ήταν 700 ευρώ το τμ! (όπως επανειλημμένα του εξηγήθηκε). Για να συμπληρωθεί η ανήθικη επίθεση εναντίον της Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Δημάρχου με χαρακτηρισμούς όπως  «φασίστας» και «εκβιαστής».
Τελευταίο δείγμα αυτής της άκρατης και χωρίς μέτρο  τακτικής διαστρέβλωσης είναι τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του κτήματος Δουζένη. Όπως είναι γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου παρουσιάσθηκε πρόταση –προμελέτη του ΕΜΠ  με επικεφαλής  τον αν.καθηγητή κ. Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς  και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό προφανώς ενόχλησε τον συντάκτη του μπλόγκ ο οποίος επανήλθε, κάνοντας υπαινιγμούς για την ανιδιοτέλεια των μελετητών αλλά και για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου Δουζένη σύμφωνα με την διακηρυγμένη πρόθεση  της Διοίκησης και την σχετική πρόταση η οποία έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο, υπαινισσόμενος και ευθύνη του νομικού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου.
        Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι περιέχουν ανακριβείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς υπερβαίνουν κατά πολύ τα οποιαδήποτε όρια πολιτικής κριτικής
     ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. Νταβία να ανακαλέσει άμεσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς των παραπάνω δημοσιευμάτων, να αποσύρει τις σχετικές αναρτήσεις και να δημοσιεύσει το κείμενό μας στο site του. Είναι αυτονόητο ότι διατηρούμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την υπεράσπιση της παρουσίας και του έργου μας στο Δήμο.

                                                              Χαλάνδρι, 14 Απριλίου 2015
                                                         
                                                                Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
                                                         «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»


ΥΓ: 
ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ 9.30 - 13.30 και ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12.

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
 
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου