Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΜΗΝΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΝΙΗΣΕΙΣ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ Ε' ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ



Ο εορτάζων σήμερα Γιώργος Κουράσης (χρόνια πολλά και από εδώ) θα καθίσει αύριο 24/4 στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Ε Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του καταυλισμού, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητράς από το ΕΠΣΕ και μας επιβεβαίωσε πριν από λίγο τηλεφωνικά και ο ίδιος ο π. δήμαρχος.

Ο κος Κουράσης δικάζεται ύστερα από μήνυση για παράβαση καθήκοντος που έχει υποβληθεί από τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων του καταυλισμού (του συλλόγου "νομιμότητα") οι οποίοι ζητούν την καταδίκη του πρώην δημάρχου για την μη απομάκρυνση των ΡΟΜΑ (λες και θα τους έδιωχνε μόνος του, που είναι και μπρατσωμένος, θα έκανε ο Αεικίνητος και τον Ματατζή εκτός των άλλων, τες πάντων ας μην σχολιάζουμε και μας μαλώσει η δασκάλα).

Σε μία βδομάδα  -την  Πέμπτη 30 Απριλίου - έχει ορισθεί η αναβληθείσα μεγάλη δίκη του Γ. Ζαφειρόπουλου και των στελεχών της τότε διοίκησης, για την υπόθεση του έργου στον καταυλισμό του 2006, ενώ εκκρεμεί να ορισθεί - σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημητρά που παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν τους ΡΟΜΑ και έχει την καλοσύνη να μας ενημερώνει - και άλλη δίκη για ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την εισαγγελία στον κ. Κουράση, για τους ΡΟΜΑ του Πατήματος αυτή την φορά, αλλά δεν έχει προσδιορισθεί.

Το μεγάλο σήριαλ της πόλης ξαναρχίζει με νέα επεισόδια.

Και ενώ σε ένα μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο Σίμος Ρούσσος έλαβαν εντολή να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα της πόλης ούτε σε αυτό το μεγάλο θέμα γνωρίζουμε προς τα πού βαδίζει ο δήμος, τι σχεδιάζει, πώς σκέφτεται να διαχειριστεί το θέμα.

Και δεν γνωρίζουμε για΄τι απλούστατα ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, αρνούμενοι να καταλήξουν σε αποφάσεις ΔΥΣΚΟΛΕΣ αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ που πρέπει να ληφθούν.

ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (και με το συμπάθιο δηλαδή, που γινόμαστε Κασσάνδρες, ΑΛΛΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ, σας θυμίζουμε): Σε λίγο καιρό στην θέση του κατηγορουμένου στα δικαστήρια για τους χειρισμούς του (ή την αδράνειά του) στο θέμα των τσιγγάνων τον κο Κουράση θα αντικαταστήσει ο Σίμος Ρούσσος.

Γιατί η αδράνεια και η αναποφασιστικότητα σε τέτοια ζητήματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ.
Και η αδυναμία λήψης απόφασης που να μην θίγει κανένα (δηλαδή ο πολιτικαντισμός) δεν είναι επαρκές ελαφρυντικό στα δικαστήρια.

Πάντως στον κ. Κουράση δεν είναι λογικό να αποδοθούν ποινικές ευθύνες γιατί δεν εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις όπως (κατά την ταπεινή μας γνώμη) ζητούν οι ιδιοκτήτες (μάλλον για να πιέσουν προς τα συμφέροντά τους έκαναν την μήνυση).

Δεν ήταν δουλειά του εκάστοτε Δημάρχου και δεν είναι δουλειά του δήμου να έχει .... δημοικά ΜΑΤ για να εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις. (Εδώ δεν έχει έναν δημόμπατσο ο δήμος μας δηλαδή να γράφει κλήσεις, μην τρελαθούμε κιόλας).

Οι πολιτικές ευθύνες για την αδράνειά του και τις "εμπνευσμένες" πολιτικές του πρώην δημάρχου, που συμπυκνώνονταν στο  τετράπτυχο "δεν ξέρω - δεν είδα - δεν άκουσα - θα το λύσουν άλλοι" του αποδόθηκαν ήδη πριν έντεκα μήνες.

Από τους Χαλανδραίους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου