Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣτΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

 Ο κ. Π. Δημητράς (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) ενημερώνει τους αναγνώστες της Πλατείας μέσω την σελίδα μας στο fb για τις δίκες στο ΣτΕ για το θέμα των ΡΟΜΑ.

 " Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινα τρεις δίκες (Δήμου Μάνδρας, Δήμου Μεγαρέων και Ρομά Χαλανδρίου) για την ακύρωση απόφασης του Γενικού Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μεταστεγαστούν οι Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή του Όρους Πατέρα μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας. Δικηγόρος για τους Ρομά διορίστηκε από το Δικαστήριο η Σωτηρία Νικολάου στα πλαίσια ευεργετήματος πενίας μετά από αίτημα του ΕΠΣΕ:
Βούτσης-Κουρουμπλής-Λαφαζάνης-Τσιρώνης στήριξαν το απαρτχάιντ των Ρομά στην Κορυφή του Όρους Πατέρα με απαξιωτικές αναφορές για Δήμο Μεγαρέων και Ρομά Χαλανδρίου, σε μιαν εντυπωσιακή "κωλοτούμπα" αφού πριν 15 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δημόσια καταδίκαζε την απόφαση αυτή. 

Τονίζεται πως η στάση των Υπουργών άφησε άναυδες/ους ακόμα και τις/τους εκπροσώπους των Δήμων, και ειδικότερα του Δήμου Χαλανδρίου που ήταν παρατηρητές/τριες και προέρχονται βασικά από το ΣΥΡΙΖΑ."

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΕΣΑ (με την καλή την έννοια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου