Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕΣΩ fb ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

ΜΝΗΜΕΙΟ!

Τα boldαρίσματα δικά μας. Διαβάστε το με προσοχή και ανοικτό μυαλό!
Δεν αφορά εμάς, αλλού χτυπάει η ΚΟΥΔΟΥΝΑ αλλά αξίζει την σε βάθος προσοχή σας, ειδικά αν είστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.




Στις σύγχρονες δημοκρατίες οι δημοτικοί συνδυασμοί έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια ως εκλεγμένα πολιτικά όργανα και να προβάλλουν τις πολιτικές τους θέσεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν την πολιτική ζωή του δήμου μας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ενημέρωση, η ορθή πολιτική άποψη, η αντιπρόταση, η διαφωνία, η ψηφοφορία είναι πολιτικές πράξεις που αφενός πρέπει να λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά συμβούλια, αφετέρου δε αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη σύνθεση ενός πολιτικού αποτελέσματος προς όφελος του γενικού συμφέροντος. 

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η πολιτική ανάλυση αντικαταστάθηκε από πολιτικό κουτσομπολιό και βραχυπρόθεσμες σκοπιμότητες. 

Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής μυστικής ψηφοφορίας επικράτησε ο τσαρλατανισμός ανθρώπων με μικρόψυχα συμφέροντα που καιροσκοπούν για να διατηρήσουν μια πολιτική παρουσία στον Δήμο Χαλανδρίου αγνοώντας ότι η καθημερινή ηθική τους θέση συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική.

 Είναι εύλογο ότι η δική μας πολιτική και ηθική στάση δε θα μπορούσε να συμπράξει με την πολιτική αποσάθρωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας αυτού του θέματος.

Παρά το γεγονός ότι είχα μια πρόχειρη, βιαστική και τυχαία ενημέρωση από τον Δήμαρχο επί του θέματος, διαπίστωσα μια διάσταση μεταξύ προεκλογικών δηλώσεων και βούλησης καθώς η προσέγγιση για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα έπρεπε να γίνει με τρόπο πολιτικά άχρωμο και ουδέτερο, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, με ταυτόχρονη σύγκλιση όλων των επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων για να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης προκειμένου να προκύψει η αναγκαία συναίνεση και πλειοψηφία σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου