Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ!


του Α. Νταβία
Στο ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για το προχθεσινό συμβούλιο, που ανέβηκε εχθές είναι φανερή η απόπειρα να περάσουν στο ντούκου την πρώτη ήττα της αλαζονείας τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Και είναι  θεμιτό σε ένα βαθμό και αναγκαίο για να προχωρήσουν.
Δεν είναι δα και προς θάνατο αλλά είναι προς ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, εν όψει του χειρισμού των ΜΕΓΑΛΩΝ και ΔΥΣΚΟΛΩΝ θεμάτων του δήμου.

Τα συμπλέγματά τους όμως απέναντί μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Όπως δεν μπορεί να κρυφτεί και η αγωνία τους για χρήσιμους για τις εμμονές τους συμψηφισμούς που θα δικαιολογήσουν εν μέρει συμπεριφορές τους αλλά και υλοποίηση ανομολόγητων προεκλογικών δεσμεύσεών τους.

Διότι δεν έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να αποδεχτούν τα λάθη τους.

Και είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στις στρατηγικές συμφωνίες τους με συγκεκριμένες δυνάμεις και συμφέροντα που ενώ αντιλαμβάνονται ότι τους οδηγούν σε αδιέξοδα, δεν μπορούν να αναθεωρήσουν (όπως έγινε στο θέμα των αθλητικών χώρων).

Αυτά πια δεν χρειάζεται να αποδειχθούν. "Οι απόκριες πέρασαν, οι μάσκες βγήκαν" που λέει και ο σ. Κουτσούμπας υπό την προστασία αλεξιβρόχιου βασταζομένου υπό κνίτου.

Στο άρθρο τους λοιπόν υπερτονίζουν "την ταύτιση απόψεων του Νταβία με τον Ανδρεόπουλο" στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη.


Ακούτε "σύντροφοι" για να μαθαίνετε:

Ο Νταβίας την συμφωνία του με τον θεσμό του Συμπαραστάτη (και όλων των θεσμών συμμετοχής, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου του Καλλικράτη - διαύγεια, συνήγορος, επιτροπή διαβούλευσης κλπ) τις υπερασπίζεται από κάτι πολιτικούς σαλτιμπάγκους που "στήριζαν τον Καλλικράτη" για να πάρουν χρίσματα αλλά δεν εφάρμοζαν ακριβώς αυτούς τους θεσμούς, από την εποχή που ήταν προσχέδιο ο Καλλικράτης και μερικοί δίναν συνεντεύξεις και έγλειφαν.

Και αν η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν ή δεν ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για το δημόσιο, δεν χρειάζεται πλέον να επιχειρηματολογήσω.
Αυτός ήταν ο μόνος θεσμός που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, διότι τους άλλους τους έτρωγαν οι Βλαχοδημαρχαίοι.
Αλλά και η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είχε (και έχει;) μπει στο στόχαστρο για .... κατάργηση.

Κριτικά ο Νταβίας τοποθετήθηκε για τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και του Καλλικράτη (υποχρεωτικές συνενώσεις δήμων κυρίως στην επαρχία, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση περί των νέων αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης) ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. (Και έγινε πάλι ο Μαυροπρόβατος, που δεν υπακούει σε καθεστωτικούς  μανιχαϊσμούς αλλά μένει στην ουσία, γι' αυτό καμιά πλευρά δεν τον θεώρησε "δικό της" ).

Και ακόμα και σήμερα, διατυπώνει χωρίς υπολογισμούς ένσταση στην εγκεκριμένη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ περί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του Καλλικράτη και μιλάει για "αναθεώρηση" του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία της αυτοδιοίκησης και αναγκαία συζήτηση σε βάθος επί των προβλέψεών αυτού του θεσμικού πλαισίου συνολικά.
(Μην επιμείνουμε δηλαδή να τον καταργήσουμε  και αυτόν με έναν νόμο όπως το μνημόνιο, γιατί δεν λέει. Να ξέρουμε πρώτα τι θα βάλουμε στην θέση του).

Διότι ο Νταβίας είναι του ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ και όχι του ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ.

Και θα φέρουμε ένα παράδειγμα περί "καταργήσεων" γενικώς και αορίστως.

Η κατάργηση της επιτροπής διαβούλευσης θα είναι σωστό μέτρο αν προβλεφθεί η διαδικασία σύνταξης συμμετοχικού προϋπολογισμού ΒΕΒΑΙΩΣ.
Διότι θα ουσιαστικοποιήσει και θα διευρύνει την λαϊκή συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο.

Αν όμως η διαδικασία του ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ είναι αυτό το ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ - ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ κακέκτυπο που εφαρμόζει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο Χαλάνδρι, που διαβουλεύεται μόνη της, που συζητάει μόνο με τους φίλους της και κερνάει ξύδι όσους από άλλες πλευρές πάνε να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν, τότε καλύτερα να παραμείνει όρθια αυτή η ελάχιστη ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που εξασφαλίζει έναν μίνιμουμ βαθμό διαβούλευσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε διοικήσεις που αποπνέουν ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ, ειδικά στην αυτοδιοίκηση α βαθμού που αποτέλεσε και αποτελεί την κατ' εξοχήν συναινετική βαθμίδα εξουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε και τον θεσμό του Συμπαραστάτη του δημότη.

Για τον οποίο ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ φωνάζαμε επί Κουράση.

Τότε ο κ. Ανδρεόπουλος - που ήταν στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα επικεφαλής της αντιπολίτευσης - δεν είχε ιεραρχήσει ως σοβαρό το θέμα και δεν το έθεσε ούτε το ανέδειξε ποτέ.

Κυνήγαγε την διαφθορά στην ΦΛΥΑ, εκεί που τον βάλατε για να συνεχίσει το έργο του και έκανε προεκλογικές καταγγελίες για έργα που έγιναν πριν 4 και 5 χρόνια.

Το γεγονός ότι άκουσε τα επιχειρήματά μας και τα υιοθετεί, προφανώς το θεωρούμε θετικό και γι' αυτό άλλωστε τα διατυπώνουμε καθημερινά.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ να τα κατανοήσουν και να τα υποστηρίξουν.

Εσείς βέβαια βολεύεστε να λέτε το αντίστροφο. Διότι εσείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ.

Υποστηρίζετε  τις θέσεις και τα έργα των στελεχών της προηγούμενης διοίκησης με τα οποία έχετε κάνει κομπρεμί.

ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου