Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Να σοβαρευτούμε λίγο: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ.

ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

(Αν και νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν όταν ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειονότητα των σημερινών υπουργών να μετέχουν στη συγκυβέρνηση Τζανετάκη, Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησαν να βάλουν στη φυλακή τον Α. Παπανδρέου).

Πεδίο λαμπρό για την κυβέρνηση να σκήσει τώρα πια μια καθαρή αριστερή πολιτική. Τώρα θα δούμε νόμους χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αριστερής έμπνευσης και υλοποίησης. Δεν χρειάζονται καν την έγκριση των «θεσμών».

Η αρχή ήδη έγινε.

·        Πρώτα είχαμε από τον ατρόμητο υπουργό την ρίψη (όχι κατάθεση) στεφάνου στα Ίμια.
·        Άλλος υπουργός, την πρώτη μέρα που ανέλαβε, παραλίγο να τα σπάσει με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για να προσεγγίσει τα ρούβλια της Ρωσίας.
·        Τρίτος υπουργός, από αυτούς που θα καταργήσουν τα ΜΑΤ, τα έστειλε στην Αμυγδαλέζα να καταναλώσουν τα χημικά που τους είχαν μείνει, επειδή κάποιοι τόλμησαν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία.
·        Ο Πανεπιστημιακός υπουργός κήρυξε τον πόλεμο στα πρότυπα σχολεία, στην αριστεία, στην άμιλλα, στην διαφορετική αντιμετώπιση των αρίστων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Νοστάλγησε βέβαια και την τριτοκοσμική λειτουργία των πανεπιστημίων με καταλήψεις, χτισίματα γραφείων, αιώνιους φοιτητές και λοιπές επαναστατικές δραστηριότητες.
·        Το καλό σημάδι για την αξιοκρατία ήταν ο ορισμός ως γενικού γραμματέα του Δημήτρη Τσουκαλά, του τέως συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, αυτού με την παχυλή αποζημίωση απόλυσης από την ιδιωτική τράπεζα που εργαζόταν, αν θυμάστε. Του μοναδικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί τώρα που του χρειάστηκε σταυρός προτίμησης. Οι καλοί δεν χάνονται.
·        Να μην ξεχάσουμε την επιλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας. Αυτό κι αν ήταν αριστερή πράξη και υπέρβαση. Σκέτη επανάσταση. Τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε από την επαναστατικότητα. (Αυτό που χάρηκα εδώ ήταν ότι ο Αλέξης πούλησε τον Αβραμόπουλο με την ίδια ευκολία που είχε πουλήσει τον Κουβέλη. Who is next ?)

Αναμένονται λοιπόν τα υπόλοιπα αριστερά νομοσχέδια.
Απλή αναλογική, χωρισμός εκκλησίας – κράτους, ισότιμη αντιμετώπιση στην φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, λέμε και καμμιά σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα.

Καλή σαρακοστή, που φοβάμαι ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο από 40 μέρες.

Φιλικά

Γιώργος Γ.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 

Καλή Σαρακοστή. 
Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα. Έχει δρόμο η δουλειά και θα τα λέμε καθημερινά.
Και θα κάνουμε το ταμείο σε 4 μήνες.

Αλλά όταν ΠΑΣΟΚοι - ακόμα και οι καλοί εξ αυτών -  χρεώνουν στον Τσίπρα και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ το 89 και την κυβέρνηση Τζαννετάκη, τα παίρνω κρανιοεγκεφαλικώς. 

Να σου θυμίσω Γιώργο ότι τότε αρχηγός τους ΣΥΝ - μετά τον Χαρίλαο - ήταν η Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ αν αυτό σου λέει κάτι, ηγετικό στέλεχος και πρωτομάστορας ο Μίμης - αν και αυτό σου λέει κάτι και ΜΟΝΟ ο Δραγασάκης ήταν υπουργός από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι οι άλλοι του "βρώμικου 89" είναι στη ΝΔ και το νεοΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν μέχρι χθες.

Μην τρελαθούμε κιόλας.
Την Δαμανάκη την κάναμε θεά επειδή έστειλε τον Ανδρέα  και με τον Μητσο και τον Τάκη τα κάναμε πλακάκια.
Πλάκα κάνεις; 

Ας αφήσουμε στην πάντα το 89. Πέρασε. 
Αυτό το επιχείρημα είναι φτηνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου