Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Της υποκρισίας το (τηλεοπτικό) ανάγνωσμα

 

Αμηχανία και φανερή ανικανότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα της κοινωνίας, ως θεσμικά θα όφειλε εκ της θέσεώς του, έδειξε χθες το βράδυ, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εσωτερικών.

Απέναντι στο εμπεριστατωμένο και κοινωνικά αποτελεσματικό πρόγραμμα "Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους" της νέας Περιφερειακής Αρχής, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να μην μείνει κανένα νοικοκυριό και κανείς πολίτης χωρίς το βασικό κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, το μόνο που βρήκε να... ψελλίσει ήταν... "ένα ευρώ την ημέρα". Θεωρώντας προφανώς μεγάλο εφεύρημα τη... φράση αυτή, την επανέλαβε πολλές φορές. Και τίποτε άλλο πέραν αυτού.

Έτσι, ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Εσωτερικών, δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα. Για το γεγονός δηλαδή ότι το πρόγραμμα αυτό, για το οποίο η νέα περιφερειακή Διοίκηση είχε εντάξει κονδύλι ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατέθεσε το φθινόπωρο, θα ανακουφίσει τους οικονομικά χειμαζόμενους πολίτες, δεν είπε τίποτε ο υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Της συγκυβέρνησης που έχει αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει σήμερα τα νοικοκυριά.

Πριν οχυρωθεί πίσω από έναν εξυπνακισμό, απουσία άλλης θέσης, ο υπουργός καλόν θα ήταν να είχε ρωτήσει να μάθει τα στοιχειώδη. Δηλαδή πόσο στοιχίζει το ρεύμα για τις ευπαθείς ομάδες. Θα μάθαινε τότε ότι για τις απολύτως βασικές ανάγκες της, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 300 κιλοβατώρες το μήνα, που, σύμφωνα με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κοστίζει περίπου (μέση εκτίμηση) 15 ευρώ (300 Χ 0,48) - αν δε υπολογίσουμε και μέρος των άλλων χρεώσεων, το ποσό φτάνει περίπου στα 30 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι τα 360 ευρώ αντιστοιχούν στις βασικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας το χρόνο.

Και εν πάση περιπτώσει, αν ο υπουργός θεωρεί ασήμαντο το ποσό, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, δεν το χορηγούσε;

Πέρα από τις βερμπαλιστικές ακροβασίες, υπάρχει και η ουσία. Και αυτή είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες, και ενεργεί έτσι ώστε η Περιφέρεια να λειτουργεί ως ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση. Την κρίση ακριβώς που τροφοδοτεί η πολιτική της συγκυβέρνησης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων του Βόρειου Τομέα στο Υπουργείο Παιδείας  για τη  διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης.
Στη συγκέντρωση – πορεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν γονείς από σχεδόν όλες τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα και απαίτησαν να σταματήσει η υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης, να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό, να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα, να καταργηθεί ο νόμος για το ‘’Νέο Λύκειο’’ και η  ‘’Τράπεζα θεμάτων’’, να στελεχωθούν τα σχολεία με βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά (καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, τραπεζοκόμους, κλπ), να μη καταργηθεί-συγχωνευτεί κανένα σχολείο, να μην προχωρήσει καμία αυτό-αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, να δημιουργηθούν σύγχρονες κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις με τον απαραίτητο εξοπλισμό κλπ.
Στην κινητοποίηση   των Ενώσεων Γονέων συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν εκπρόσωποι των  ΕΛΜΕ της Β’ Αθήνας, εκπρόσωποι των  Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, ‘’Περικλής’’, ‘’Σεφέρης’’ , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου κ. Αλεξίου καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλανδρίου κ. Καλομοίρης και κ. Βλαχούλης.
Στο Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε  αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γονέων ο κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού κ. Δεμερτζόπουλου.
Στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι Ενώσεις Γονέων αιτήθηκαν συνάντηση με του Υπουργό Παιδείας ή οποιοδήποτε άλλο υπεύθυνο, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις στα αιτήματα των Ενώσεων Γονέων και θα δεσμευτεί για την υλοποίησή τους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα μας στον Υπουργό Παιδείας και να μας κλείσει ραντεβού με κάποιον αρμόδιο για να απαντήσει στα αιτήματά μας.
Από την  ολιγόλεπτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, θέτοντας κάποια από τα αιτήματά μας, διαπιστώσαμε από την πλευρά του  επιμονή στην εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, αποποίηση ευθυνών σχετικά με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, άρνηση αποδοχής των ελλείψεων εκπαιδευτικών και γενικά κινήθηκε στη  λογική ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αυτή η εκπαίδευση αναλογεί στα παιδιά μας.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ως Γονείς έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας προς όφελος των παιδιών μας και να επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γονέων στους Συλλόγους Γονέων, ώστε, ως γονεικό κίνημα σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους εργαζόμενους όλης της χώρας να εντείνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ


1974 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Αν κάτι έχω πληρώσει αναγνώστη μου ακριβά είναι ότι λέω και γράφω ό,τι κατεβάζει η γκλάβα μου χωρίς κανέναν υπολογισμό.

"Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε" λέει ο λαϊκός ποιητής.

Με την Σ. Μπακόλα οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι καλές και δεν θα βελτιωθούν.
Οι λόγοι δεν αφορούν τον δημόσιο διάλογο.
Φίλοι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε, δεν το επιθυμώ άλλωστε.

Και το ξεκαθαρίζω για όποιον μπερδεύει την πολιτική και την κοινωνική δράση ή την άσκηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ καθηκόντων του, με τις προσωπικές του σχέσεις.
(δηλαδή για όποιον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΕΣ).

Δεν είναι βέβαια οι σχέσεις μας με την κ. Μπακόλα στο επίπεδο που είναι με άλλη διευθυντριάρα του δήμου - αυτή είναι μια κατηγορία μόνη της  και με μεγάλη απόσταση από την δεύτερη. (Όποιος ρωτήσει ποια είναι η πρώτη θα φάει ban από την Πλατεία) -  αλλά και εκείνη να ήταν στην συγκεκριμένη θέση τα ίδια θα έγραφα.

Η δίωξή της Σ. Μπακόλα για την τήρηση του ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ είναι απαράδεκτη, άδική, λανθασμένη και γίνεται μόνο για ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ και ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟΥΣ προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, λόγους.

Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΑΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ - που είμαστε και τσακωμένοι - δεν την πάω, δεν με πάει  - ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Και άμα θέλει να το συμπεριλάβει αυτό στην υπερασπιστική της γραμμή.

Ψάχτηκα για το θέμα αναγνώστη μου εχτές.

Με μικρή επιφύλαξη, από μια πρόχειρη έρευνα σε άλλους δήμους μεταξύ των δήμων των 20 ανταρτών - δημάρχων, δεν υπάρχει αντίστοιχη δίωξη υπηρεσιακού παράγοντα (δεν έψαξα και τους 20, αλλά δυο τρεις που ρώτησα, δεν ....)
Δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα δήμων που δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αντίστοιχο υπηρεσιακό παράγοντα παρά μόνο στον δήμαρχο, γιατί θα είναι σαν να τους δίνω τους ανθρώπους για να τους ασκήσουν τώρα δίωξη.

Προφανώς η Στέλλα Μπακόλα πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων όσων ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει το ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ και πάντως προφανώς έχει την δική μας, σε ό,τι πιθανά να μπορούμε να της φανούμε χρήσιμοι στο συγκεκριμένο θέμα.

Αν και δε νομίζω να χρειάζεται.

Παρά το ότι δεν είναι της μόδας, το αντίθετο, εμείς διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην δικαιοσύνη για να έχουμε σε κάτι να ελπίζουμε.

Και το κοινό περί δικαίου αίσθημα λέει ότι η Διευθύντρια του δήμου πρέπει να απαλλαγεί κ. Εισαγγελέα (και με το μπαρδόν δηλαδή, δια το θράσος).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



Μια βδομάδα τώρα υπολειτουργούμε.

Διότι μία ολόκληρη βδομάδα το Πολύδροσο έχει βλάβη στις γραμμές του ΟΤΕ - έτσι λέει η Forthnet και η έρευνά μας από γείτονες - και δεν έχει internet και τηλέφωνα.

Οπότε δεν μπορούμε να ενημερώνουμε  το blog όπως θέλουμε.

Μην χαίρονται οι οχτροί μας. Δεν το έχουμε παρατήσει.

Απλά στις μπανανίες μια βλάβη θέλει πάνω από μια βδομάδα να διορθωθεί.

ΜΕΡΕΣ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για τις νέες απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Όπως ενημερωθήκαμε από την Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού (συναδέλφισσα Στέλλα Μπακόλα) σε συνέχεια της κλήσης της στις 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών," ...προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις...." , διώκεται ποινικά και έχει κληθεί να εξετασθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας από την αρχή τάθηκε δίπλα στη συναδέλφισσα εκφράζοντας την διάθεσή μας, και το συναδελφικό μας καθήκον, να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη, ηθική, συνδικαλιστική και νομική.

Ο Σύλλογος μας έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση επιχείρησε να δρομολογήσει την διαδικασία των δήθεν "αξιολογήσεων" και του επανελέγχου των συμβάσεων, κινητοποιήθηκε για την αποτροπή τους, πετυχαίνοντας να συσπειρώσει γύρω από τα αιτήματά μας ευρύτατη κοινωνική συμπαράσταση και την καθολική συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την Σεπτέμβριο, δημιουργήσαμε κοινό μέτωπο με του συλλόγους εργαζομένων των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη, Ζωγράφου, Λάρισας, για να υποστηρίξουμε με κοινές συντονισμένες κινητοποιήσεις τις Διευθύντριες Προσωπικού και τους δημάρχους που ανέλαβαν την ευθύνη, ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό της ποσόστωσης αλλά ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Την Τρίτη 16/12 έχει προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας κοινή συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, τις διευθύντριες προσωπικού των δήμων Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας Ρέντη, Πάτρας καθώς και εκπροσώπους των Δ.Σ. των συλλόγων εργαζομένων για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην σταθερή και μόνιμη εργασία, την υπεράσπιση του Δήμου και της λειτουργία τους, τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο που υπηρετεί τους πολίτες του.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                         Η Γραμματέας                          Η Πρόεδρος
                                          Στέλλα Λίτινα                  Σοφία Κορωναίου

Η "πρΟΤΑση" εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" για την ποινική δίωξη της συναδέλφου Στέλλας Μπακόλα

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 16-12-2014

«Ευτυχώς, κάποια στιγμή, θα τελειώσει και η Προεδρική εκλογή. Και τότε, όλοι θα ζήσουμε καλά και με εκλογές ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι πληροφορίες που είχε η «πρΟΤΑση» από την περασμένη Παρασκευή, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Η ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ «συγκυβέρνηση» των απολύσεων και της διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών της χώρας, συνεχίζει την αποδόμηση και οριοθετεί – φανερά πλέον – τον Νο 1 στόχο τους: τους Δήμους.

Συγχρόνως με την ποινική δίωξη του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου, διώκεται ποινικά και η Δντρια Διοικητικού Προσωπικού του Δήμου μας. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων, καλείται να εξεταστεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, παραμονές, δηλαδή, των Χριστουγέννων. 

Ούτε αυτό δε σεβάστηκαν οι «σωτήρες» της χώρας…

Τα μέλη της συντακτικής ομάδας της «πρΟΤΑσης» στέκονται δίπλα στη συνάδελφο Στέλλα Μπακόλα και είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν με τη μαρτυρία τους, όταν και αν χρειαστεί, στην εξέταση της Παρασκευής ή σε οποιαδήποτε μελλοντική δικαστική της περιπέτεια.

Και το «εντυπωσιακό» της υπόθεσης; Η συνάδελφος «κατηγορείται» ότι…υπάκουσε σε εντολή του Προϊσταμένου της! Θα έπρεπε να παρακούσει, λοιπόν, το «εντέλλεσθε»…Έτσι ακριβώς «ονειρεύονται» κάποιοι τον «εκσυγχρονισμό» του δημοσίου τομέα…Συγχαρητήρια κύριοι. Και εις ανώτερα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ενοικιάζεται, δεν πωλείται και δεν (εξ)αγοράζεται.

πρΟΤΑση
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου
pr_ota_si@yahoo.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΣΥΡΙΖΑ!!!


Αν ΔΕΝ βγει, να δεις τι θα γίνει...