Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου για το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τον χώρο που βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας


 Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει την εκκένωση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρασίνου του δήμου Χαλανδρίου.
Μαζί με τα κάθε λογής παπαγαλάκια της εξουσίας που αρθρογραφούν σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ… 
…και το ΤΑΙΠΕΔ τώρα ανακαλύπτει το Χαλάνδρι.

Σε ένα οικόπεδο αρκετών στρεμμάτων , δίπλα στο αθλητικό κέντρο Ν. Πέρκιζας του δήμου Χαλανδρίου εδώ και χρόνια, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚΕΔ  που πέρασε στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ  βρίσκεται τμήμα της εγκατάστασης της υπηρεσίας πρασίνου  μαζί με την αποθήκη καθαριότητας, τον υδατόπυργο, την είσοδο του αμαξοστασίου και τον χώρο εναπόθεσης κλαδιών. Αυτόν τον χώρο λοιπόν θυμήθηκε μόλις προχθές το ΤΑΙΠΕΔ να τον ζητήσει πίσω. Όχι γιατί το έχει πουλήσει αλλά απλά γιατί ….έτσι. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η σπουδαιότητα αυτού του χώρου που δίνει διορία στον δήμο Χαλανδρίου να το καθαρίσει και να το αδειάσει μέχρι την 30/9/2014!!!
Την Παρασκευή το πρωί  περνάνε την πόρτα του δημαρχείου Χαλανδρίου οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης της τρόικας.  Η επίσκεψή τους ήταν η δεύτερη τις τελευταίες μέρες. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουν αν η τελευταία διορία που είχαν δώσει για συμμόρφωση ως προς την απαίτηση συνεργασίας επί του ελέγχου των συμβάσεων σε βάθος 20ετίας είχε κάτι να δείξει ή θα έληγε άκαρπη. Είχε προηγηθεί η κοινή συνέντευξη 10 δημάρχων την Πέμπτη 18/9 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔΑ όπου ο δήμος Χαλανδρίου βρέθηκε μαζί με άλλους 9 δήμους σε κοινό μέτωπο απέναντι στην παράλογη απαίτηση του υπουργείου εσωτερικών για απολύσεις προσωπικού  δια μέσω ελέγχων.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν η αναμενόμενη. Καμία περίπτωση συνεργασίας δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα.
Λίγο μετά πρωτοκολλείται έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ όπου αναφέρεται η απαίτηση του ταμείου: το οικόπεδο ιδιοκτησίας του, όπου στεγάζονται υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν θα πρέπει να καθαριστεί και να οριστεί επιτροπή που θα του το παραδώσει μέχρι τις 30/9.
Από την ίδια την ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε παραχωρηθεί για χρήση το 2007 από την τότε ιδιοκτήτρια ΚΕΔ στο δήμο Χαλανδρίου τους  3 τελευταίους  μήνες του έτους.
Όλα αυτά συμβαίνουν το 2ο έτος της 2ης θητείας της διοίκησης Ζαφειρόπουλου. Από τότε μεσολαβούν 7 χρόνια και ολόκληρη η θητεία της διοίκησης Κουράση διαδόχου  της διοίκησης Ζαφειρόπουλου. Έτσι απλά έρχεται το ταμείο και το ζητάει τώρα την 20η μέρα της νέας διοίκησης του δήμου.  Δίνοντας διορία μάλιστα 10 ημερολογιακές μέρες…
Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή του ΤΑΙΠΕΔ είναι κίνηση του κράτους που σκοπό έχει να απαντήσει στην ανάγκη στοχοποίησης του νέου δημάρχου και της νέας διοίκησης του δήμου. Είναι τμήμα  της πίεσης που ήδη ασκούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ζητάνε τα ρέστα σε παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους εξομοιώνοντας τις ευθύνες μιας 25ετίας με αυτή των 20 ημερών της νέας διοίκησης. Είναι η απάντηση στην πολιτική ανυπακοή μας να μην συνεργαστούμε σε πράξεις που στέλνουν τους εργαζόμενους στην απόλυση και τις λειτουργίες της πόλης στο ψυγείο. Με απλά λόγια: η απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δήμος Χαλανδρίου όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης αλλά πρωτοστάτησε σε μία κίνηση πολιτικής ανυπακοής που συνένωσε και άλλους δήμους δημιουργώντας για πρώτη φορά την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που ετοιμάζουν και οι 6.500 απολύσεις που ψάχνουν σε διάφορες υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες είναι και οι ΟΤΑ, δεν θα περάσει .
Από την άλλη ξεπερνάει κάθε φαντασία η άποψη ότι θα μπορούσε όχι αυτός αλλά ο οποιοσδήποτε δήμος να παραχωρήσει  σε τρίτους τον χώρο που φιλοξενείται μία από τις νευραλγικότερες υπηρεσίες που έχει και σχετίζεται με την καθαριότητα της πόλης. Είναι εξαιρετικά γελασμένοι όσοι πιστεύουν  ότι θα επιτρέψουμε στο ΤΑΙΠΕΔ να πάρει γιατί έτσι θέλει έναν τέτοιο χώρο και να ξεσπιτώσουμε την οποιαδήποτε υπηρεσία δωρίζοντας την στα λαμόγια της αγοράς.
Η χυδαιότητα που κρύβουν τέτοιες πράξεις και τέτοια έγγραφα είναι ακριβώς αυτή: η πολιτική ανάγκη πίεσης στον δήμο Χαλανδρίου για την γενναία στάση που έχει έναντι του παραλογισμού των κρατούντων σπρώχνει ένα ταμείο που ξεπουλά την δημόσια περιουσία να ζητάει πρακτικά από τον δήμο την στέρηση του δικαιώματος στην καθαριότητα και την υπηρεσία πρασίνου. Αυτός ο  τσαμπουκάς τους κράτους και των μηχανισμών του δεν θα περάσει.
Μετά τα νοσοκομεία και την γενναία στάση των εργαζόμενων εκεί διαφαίνεται ότι και στους δήμους η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκει εμπόδια πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα για μία κυβέρνηση που παραπαίει.
Υπενθυμίζουμε για να μην ξεχνιόμαστε ότι μπορεί στην διοίκηση του δήμου να είμαστε 20 μέρες στην πόλη είμαστε όμως πάνω από 20 χρόνια. Δεν πρόκειται να τρομάξουμε με τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και του ΣΤΑΡ ούτε βέβαια με τα αστεία τελεσίγραφα του ΤΑΙΠΕΔ.
Δηλώνουμε στον οποιονδήποτε ότι το «εντέλλεσθε» που έδωσε ο δήμαρχος στους εργαζόμενους για την απαγόρευση αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου που βλάπτει τον δήμο στο υπουργείο του κύριου Μητσοτάκη είναι ένα από τα πολιτικά εργαλεία που  πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην μάχη για την σωτηρία του δήμου και της πόλης από τον στραγγαλισμό του μνημονίου. Είναι υποχρέωση αυτής της διοίκησης του δήμου, πιστή εφαρμογή των όσων δήλωνε και προεκλογικά.
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε κάτοικο  του δήμου να συνειδητοποιήσει  ότι αυτή η μάχη που ξεκινάει τον αφορά γιατί εμποδίζει την απόλυση του και το ξεπούλημα των υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες και υπερασπίζεται την λειτουργία της πόλης  και της συνοικίας του.
Αναμένοντας το επόμενο χτύπημα του κράτους του μνημονίου καθώς και των παπαγάλων του 

Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
 
 

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο για την δήθεν αξιολόγηση



Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2014.


Κυρίες και κύριοι,

Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας ψεύδους και παραπληροφόρησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο στόχος είναι σαφής: να εμφανιστούμε όλοι όσοι υποστηρίζουμε και εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε έναν ισχυρό, σύγχρονο και αξιοκρατικό δημόσιο τομέα, ως φαύλοι, που καλύπτουμε παρανομίες και πλαστά πτυχία!

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Και είναι πλέον καιρός να ακουστεί. Μακριά από τα διαπλεκόμενα «παπαγαλάκια» που διαστρεβλώνουν συνειδητά την πραγματικότητα. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η κυβέρνηση της μαζικής ανεργίας και των μαζικών λουκέτων, εσκεμμένα επιχειρεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Επιδιώκοντας με ένα σμπάρο δύο τριγώνια: μικροκομματικά οφέλη και απαξίωση του δημοσίου. Και το πράττει αυτό, διακυβεύοντας τη νομιμότητα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων στον δημόσιο τομέα και ότι δήθεν η νέα περιφερειακή Αρχή καλύπτει σχετικές παρανομίες. Καλώ από αυτό το βήμα να μου φέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δήλωσής μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ή το κουκούλωμα περιπτώσεων πλαστών πτυχίων.

Δεν θα βρουν. Γιατί δεν υπάρχει. Η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη : μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας και των κυρώσεων που προβλέπονται σχετικά. Όσοι αναζητούν προστάτες κατόχων πλαστών πτυχίων, ας τους αναζητήσουν αλλού. Και συγκεκριμένα στους κόλπους εκείνων που επί 40 χρόνια ξεχαρβάλωσαν το δημόσιο με τις μαζικές, ρουσφετολογικές προσλήψεις, κάνοντας τα στραβά μάτια στην έλλειψη τυπικών προσόντων, αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών ενός δημόσιου τομέα που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων. Σήμερα το χρησιμοποιούν ως δεξαμενή απολύσεων.

Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχω ήδη υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο, για παράδειγμα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;



Κυρίες και κύριοι,

Να με συγχωρείτε, αλλά δεν είμαι, δεν είμαστε ειδικοί στις μεθοδεύσεις με πλαστά πτυχία που φορτώνουν το Δημόσιο με προσλήψεις χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Γιατί δεν είμαι, δεν είμαστε, εκείνοι που επί δεκαετίες έκαναν τα στραβά μάτια σε μαζικούς διορισμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το σύστημα εξουσίας τους.

Άλλοι ήταν εκείνοι που με κάθε παράτυπη πρόσληψη έστελναν ουσιαστικά συνειδητά στην ανεργία έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. Κι αυτοί οι «άλλοι» δεν είναι άγνωστοι. Έχουν ονοματεπώνυμο. Και διεύθυνση.

Δεύτερον. Η περιβόητη «αξιολόγηση" μέσα σε εισαγωγικά βέβαια γιατί μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι. Γιατί αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας της αξιολόγησης. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχουν διαπιστώσει έγκριτα όργανα όπως, μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρίες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το «όχημα» για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου δημοσίου.

Το διαπιστώνουμε άλλωστε καθημερινά. Στα άδεια γραφεία με τους ελάχιστους υπαλλήλους και την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση. Δεν μιλάμε λοιπόν για «αξιολόγηση» αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση. Και αυτήν την απορρίπτουμε κατηγορηματικά.


Κυρίες και κύριοι

Αποτελεί πρόκληση να κάνουν λόγο για «αξιολόγηση» και «νομιμότητα» με αποτελεσματικά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στον δημόσιο τομέα, οι νεκροθάφτες του ιδιωτικού τομέα και της νεανικής επιχειρηματικότητας!!

Αποτελεί πρόκληση οι άνθρωποι που προκάλεσαν την κρίση και που βόλεψαν επί τέσσερα χρόνια ημετέρους στους κρατικούς μηχανισμούς, να στρέφονται κατά των εργαζομένων του εναπομείναντος δημοσίου τομέα. Να στρέφονται κατά γυναικών όπως οι ηρωικές καθαρίστριες. Και να τις ξυλοκοπούν. Όπως ξυλοκοπούν κάθε εργαζόμενο που τολμά να βγει να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου τομέα, και με τη σειρά της, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Γιατί δεν καταστρέφει μόνο την παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, δεν αποσυνθέτει περαιτέρω τον ήδη τραυματισμένο κοινωνικό ιστό αλλά υπονομεύει και το ίδιο το αύριο της πατρίδας.

Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα είναι η ενότητα της δράσης, η συντονισμένη κινητοποίηση για να ακυρώσουμε, όλοι μαζί, τις καταστροφικές αυτές πολιτικές.

Να ξεσκεπάσουμε τις συκοφαντίες περί δήθεν κάλυψης παρανομιών από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, τις οποίες αναπαράγουν αφειδώς τα «παπαγαλάκια» της διαπλοκής.

Να ακυρώσουμε την προσπάθειά τους να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ εκείνων που έχουν ακόμη δουλειά και όσων, εξαιτίας των πολιτικών τους, βρίσκονται στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και της ίδιας της ζωής.

Ας τους αφήσουμε στη λάσπη τους και τα συστηματικά τους ψεύδη. Ας δράσουμε με αλληλεγγύη.

Ας απορρίψουμε τις λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού. Από την πλευρά της η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική.

Αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν. Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «Ημέρα Μνήμης Προσκόπων Μικράς Ασίας»

"Σε 20 χρόνια ή σε 20 μέρες, η απάντηση!" του Γιώργου Κουράση


ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ»
 
 Σε συνέχεια της από 10/9/2014 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/10 και προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 26/09/2014 ώρα 14.00, στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου – ισόγειο).

(Δείτε όλες τις πληροφορίες στην αρχική ανακοίνωση και στη 1η παράταση)
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) ΡΟΥΣΣΟΣ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Το όργανο είναι σημαντικό να συγκροτηθεί για να συνηθίσουμε στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, παράλληλα με άλλες - εξίσου χρήσιμες και αναγκαίες μορφές λαϊκής συμμετοχής. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυνάμεις που μποϋκοτάρουν την συγκρότηση της επιτροπή διαβούλευσης, συνιθισμένες στους μονολόγους και την κατοχή της εξ αποκαλύψεως αλήθειας. Η εξάντληση πάντως της "επανανστατικής διάθεσης" απέναντι στον Καλλικράτη, αν μείνει στην μη συμμετοχή των θετικών συμμετοχικών θεσμών που προβλέπει είναι λανθασμένη προσέγγιση κατά την γνώμη μας.
 

ΜΕΤΩΠΟ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΩΠΟ;




Αφορμή (όχι αιτία) γι' αυτή την ανακοίνωση είναι αυτή η παράγραφος σε σημερινή ανάρτηση του Ν. Πανταζή - δεν γνωρίζω αν είναι με την σύμφωνη γνώμη ή καθ' υπέρβαση του επικεφαλής του Γ. Λαδόπουλου.

Τι έγραψε ο Ν. Πανταζής:

"Εμείς  σαν αντιπολίτευση καταρχήν  ως  συνδυασμός του Γιάννη Λαδόπουλου με τους τρεις συμβούλους της δύναμης  αλλά και ως σύνολο με τους συνδυασμούς που έχουμε δυνατότητες συνεργασίας, οφείλουμε να σχηματίσουμε ένα μέτωπο που θα στηρίξει ότι θετικό γίνεται ,αλλά και θα αντισταθεί με κάθε μέσο σε ότι κρίνεται επιβλαβές για την πόλη. Ταυτόχρονα πρέπει από τώρα να μπαίνουν οι βάσεις των συνεργασιών και να ετοιμάζεται η επόμενη μέρα ."

Το θέμα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Την συζήτηση άνοιξε ο Ν.Π. ως ενδεχόμενο στις συζητήσεις που ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ έγιναν για να καταλήξει η αντιπολίτευση στις προτάσεις της για τα όργανα του δήμου (δημαιρεσίες).

Και οφείλω να αναγνωρίσω - ως εκπρόσωπος της μικρότερης εκλογικά δύναμης του δημοτικού συμβουλίου - ότι οι μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στάθηκαν σε αυτόν τον διάλογο με τρόπο που έδειξε την επιθυμία τους να εξασφαλιστεί η παρουσία και συμμετοχή μας στα όργανα του δήμου, στάση που με την παραδοσιακή πολιτική θέαση θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε ευχαριστίες.
Εμείς όμως τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε στενά πολιτικά.
Άρα δεν ευχαριστούμε απλά βγάζουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπεράσματα από τις θετικές πολιτικές πράξεις που αναγνωρίζουμε  και ανάλογα οδηγούμαστε στις δικές μας πολιτικές πράξεις, αναζητώντας την δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ κλίματος συνεργασιών βήμα - βήμα.
Είπαμε, δεν είναι οι δημόσιες σχέσεις, ούτε οι διαπροσωπικές σχέσεις αυτό που καθορίζει την πολιτική μας.

Στον διάλογο λοιπόν που προηγήθηκε η θέση αυτή - περί ΜΕΤΩΠΟΥ - τέθηκε.

Και βέβαια τέτοιες συζητήσεις το πολιτικά ορθό είναι να μην δημοσιοποιούνται αφού είναι διερευνητικές, τέτοιες γίνονται δεκάδες τον μήνα και δεν αποτελούν ποτέ αντικείμενο δημόσιων πλειοδοσιών μέχρι να δημοσιοποιηθούν.

Ο Ν.Π. επέλεξε να βγάλει την πρότασή του στην δημοσιότητα.

Οπότε δημόσια έχουμε υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας και να δηλώσουμε ότι ήμασταν εμείς ( όχι μόνο  εμείς αλλά δεν μιλάμε για άλλους, εδώ είναι η Πλατεία να φιλοξενήσει τις απόψεις όποιου θέλει να φιλοξενηθεί) κάθε συζήτηση για ΜΕΤΩΠΟ της αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο για "να μπουν βάσεις συνεργασιών και να ετοιμάζεται η επόμενη μέρα", δηλαδή ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Ελλαδάρα .... η προεκλογική περίοδος αρχίζει την επόμενη μέρα των εκλογών).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν σε παραδοσιακές δυνάμεις που εντελώς διαφορετικά από εμάς αντιλαμβάνονται τα πράγματα, ότι δεν είχε για εμάς η συμφωνία που επετεύχθη για την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα όργανα ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ καμία άλλη διάσταση, δεν υποκρύπτει καμία άλλη πολιτική συμφωνία, δεν έχει άλλες ουρές και αυτό το καθιστούμε σαφές.

Δεν θέλω και δεν θα το κάνω γιατί αυτό θα σήμαινε παραβίαση προσωπικών αρχών, να δημοσιοποιήσω  ιδιωτικές συζητήσεις (ό,τι σχολιάζουμε δημόσια είναι ΜΟΝΟ ό,τι ΔΗΜΟΣΙΑ συμβαίνει και αυτό το τηρούμε ΕΥΛΑΒΙΚΑ), αλλά είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ, πολύ περισσότερο "με προοπτικές επόμενης μέρας" είναι για εμάς τόσο άκαιρη που μόνο ως φαιδρή μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, εικοσιτρείς μέρες μετά την εγκατάσταση νέας δημοτικής αρχής, χωρίς καν να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση που αναλαμβάνει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση και το νέο δημοτικό συμβούλιο τα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς να γνωρίζουμε καν τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής, χωρίς να έχουν προκύψει προγραμματικές συγκλίσεις κανενός με κανένα ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Στην πρόταση αυτή του Ν.Π. η οποία ήταν γνωστή έχουμε αντιπροτείνει τον διάλογο επί των θεμάτων των δημοτικών συμβουλίων και επί των μεγάλων ανοικτών θεμάτων της πόλης για κοινή δράση παράλληλα με την διοίκηση του δήμου, βοηθητικά ή αντιπολιτευτικά, βεβαίως κατά περίπτωση.

Τονίσαμε ότι μέσα από την αναζήτηση κοινών τόπων επί των δημοτικών πολιτικών μόνο μπορούμε να διερευνήσουμε τις όποιες δυνατότητες πιο ουσιαστικής και στρατηγικής συνεργασίας.

Αλλά ΜΕΤΩΠΑ έτσι, χωρίς πρόγραμμα και αρχές ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ειδικά αν αυτά βασίζονται σε (αμφιλεγόμενα ή καινοφανή) μαθηματικά (άθροιση σταυρών τρισταυρίας κάποιων δημοτικών συμβούλων μέσα σε ένα ψηφοδέλτιο) και στην πρόθεση τεχνητών συγκολλήσεων αντιφατικών πολιτικών.

Θα μείνουμε με την μικρή, αδύναμη αλλά αυτόνομη και αυτοτελή φωνή μας, ανοικτοί κάθε φορά για ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Σε σενάρια συγκόλλησης όμως, μην μας μετράτε.
Άλλωστε είμαστε μικροί και δεν σας είμαστε απαραίτητοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Άγγελος Νταβίας

ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ .... ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΔΙΚΟ .....

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr με τον εντυπωσιακό τίτλο του:

Ξεσκονίζουν 25.000 πλαστά πτυχία στο Δημόσιο – Ποιους ανακάλυψαν οι ελεγκτές

Σε σαφάρι, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχει εξελιχθεί η έρευνα για τα πλαστά πτυχία που κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ.

Εκεί καταλήγουν τα αιτήματα των ελεγκτών του Δημοσίων για τους επίορκους υπαλλήλους, με πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και από τη διαδικασία βγαίνουν λαβράκια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πτυχιούχου, ο οποίος αμειβόταν παχυλά από το Δημόσιο, με τον βασικό τίτλο σπουδών του- Πληροφορικής- να είναι από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που όμως δεν υπάρχει.  
Πλαστό ήταν και το μεταπτυχιακό του από Πανεπιστήμιο στην Ιταλία, το οποίο επίσης δεν υφίσταται, όπως είπε υπάλληλος του ΔΟΑΤΑΠ στο «Βήμα». Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι για αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, καθώς ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί δύο χρόνια πριν από τον έλεγχο.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο ΔΟΑΤΑΠ έχει εντοπίσει 20 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων τα τελευταία δύο χρόνια, ανάμεσά τους συγγενών πολιτικών ή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα.

Ανάμεσά τους καθηγητές σχολείων, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι και γιατροί.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία, αλλά και οι εισαγγελικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί πλαστά πτυχία σε υπουργεία (2), την τοπική αυτοδιοίκηση (5), νοσοκομεία (5), πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (4), διευθύνσεις εκπαίδευσης (3) και σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Πρόκειται για πτυχιούχους από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους είναι και περιπτώσεις ατόμων που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.

ΣΧΟΛΙΟ: 

Αν εσάς η σούμα όλου αυτού του πράγματος σας βγάζει 25000 πλαστά, εγώ ξαναπάω στην πρώτη μικρή να ξαναθυμηθώ την ..... πρόσθεση.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΩΣΤΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 40 ΑΠΑΤΑΕΩΝΕΣ (μόνο;)  ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ήδη συνταξιούχοι;
Και ότι αυτό γίνεται  για ουσιαστικούς λόγους παραγωγικότητας του δημοσίου ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;

Το Δημόσιο κατεβάζει ρολά – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


«Εκτός λειτουργίας» τίθεται σήμερα το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να στείλει ένα «ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος». Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ ελήφθη μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Παράλληλα το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δήμοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις στην υγεία θα συνεχισθούν την 1η και 2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Παράλληλα το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Συμμετέχουν δάσκαλοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι δάσκαλοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας ως εξής:

-Στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

-Στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00, καθώς το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο 09:30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους τον αγώνα τους.

aftodioikisi.gr