Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΙΧΕΣ! ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα καλλυντικών:
Ξανθιά: Έχετε μια κρέμα για αποτρίχωση;

Πωλήτρια: Για ποια περιοχή;

Ξανθιά: Για το Χαλάνδρι...!

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ Ο (πρώην) Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΦΡΑΓIΣΗΣ

ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Αφορά το μπαρ ΣΤΑΛΙΝ και την απόφαση σφράγισής του που ακυρώθηκε από τον Γ.Γ. κο Καλογερόπυλο στις 17 Ιανουαρίου (σήμερα ενημερωθήκαμε).

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε. ΚΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ!

"Η υπογραφή μας στην κοινή επιστολή εξέφραζε μόνο την βούλησή μας να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα και δεν είχαμε σκοπό να συκοφαντήσουμε ή να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη των μελών του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ.
Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΦΛΥΑ θεωρούμε ότι έχει θετική προσφορά στην πόλη μας και σεβόμαστε και υπολυπτόμαστε τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου"

Αυτά δήλωσαν - όπως αναφέρθηκε στο ακροατήριο - οι κ.κ. Στ. Πετρόπουλος και Μπάμπης Παπαϊωάννου και έτσι αποσύρθηκε η μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει το Δ.Σ. της εταιρίας το 2010 εναντίον τους, ως συνυπογράφοντες επιστολή - καταγγελία από τον συνήθη (και πλέον γραφικό) διώκτη της ΦΛΥΑ Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος τους παρέσυρε.

Τα ίδια με τους δύο συνομολογεί και το - τότε - μέλος του Δ.Σ. από την παράταξη Ανδρεόπουλου κα Κική Γκότση.

Αντίθετα ο Δημήτριος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να πράξει το ίδιο οπότε η αγωγή - ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ - έφτασε σήμερα στο ακροατήριο και πλέον αναμένεται η απόφαση.

Υπέρ της αγωγής της ΦΛΥΑ ΑΕ η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σωτήρη Παρασκευόπουλου μαρτύρησε ο αντιδήμαρχος Μιχάλη Κόσυββας ενώ υπέρ του Δημήτρίου Παπαδόπουλου τελικά δεν κατέθεσε ένορκα κανείς, εκ των παρισταμένων κ.κ. Καλομοίρη, Πανταζή, Γκότση που μάλλον τον συμβούλευαν να πράξει διαφορετικά (ανεπιτυχώς τελικά).

Ως μάρτυρας υπεράσπισής του τελικά δηλώθηκε ο επικεφαλής Στάθης Ανδρεόπουλος - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΟΡΚΑ, αφού είναι μέλος του Δ.Σ. της ενάγουσας εταιρίας (της ΦΛΥΑ ΑΕ) και υποχρεώθηκε από την έδρα να καταθέσει ανωμοτί, ύστερα από ένσταση που υπέβαλε ο δικηγόρος της εταιρίας Ανδρέας Τζουμάνης.

Μετά την δίκη ο Άγγελος Νταβίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαι διαχρονικά εναντίον της επίλυσης ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ διαφορών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Και έχω πει και γράψει κατ' επανάληψη ότι όσα καταγγέλονται για την ΦΛΥΑ ΑΕ, που όλα ξεκινούν από την εμμονή του πρώην μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, είναι ποινικά ανυπόστατα και έχουν την αφετηρία τους σε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις.

Ήμουν διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κατά την περίοδο της άσκησης της αγωγής και γνωρίζουν και οι τρεις εναγώμενοι ότι τους είχα ζητήσει - τότε -  να αποσύρουν τις άστοχες και προσβλητικές εκφράσεις τους, να αφήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν την δουλειά τους και να αποδώσουν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν για όσα θέματα θέλουν να ελεγχθούν.

Το τελεσίδικο απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου εφετών επιβεβαιώνει πλήρως ότι ΛΑΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στις συμβάσεις της ΦΛΥΑ με την διαφημιστική αγορά.

Έστω και αργά οι εμπειροι παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν αυτό που έπρεπε και βγήκαν από το κάδρο της επίλυσης πολιτικών διαφορών στα δικαστήρια με την παραπάνω δήλωση.

Ας το καταλάβουν και οι νεόκοποι στην αυτοδιοίκηση.

Μου ζητήθηκε να είμαι ο μάρτυρας κατηγορίας του Δημήτρη Παπαδόπουλου και δεν το έκανα, διότι δεν επιθυμώ να είμαι μάρτυρας κατηγορίας κανενός, έχω παραστεί μόνο ως μάρτυρας υπεράσπισης στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να αντιπαρατίθεμαι πολιτικά με ένταση στην παρωχημένη, κρατικίστικη, αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή πολιτική λογική κάθε Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Και να ζητώ να απομονωθεί πολιτικά από τους κριτές όσων πολιτεύονται , δηλαδή ΕΣΑΣ.

Το γεγονός ότι στα πηγαδάκια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος προσπαθούσε να πείσει τους συνομιλητές του για το δίκιο του,ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, σχετικές με κενά, που όντος υπάρχουν στην ερμηνεία της σχετικής με την υπαίθρια διαφήμιση νομοθεσίας, αναδεικνύει ένα απλό γεγονός: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και το χειρότερο δεν θέλει να ακούσει κανέναν ελπίζοντας ότι θα νικήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια, αφού δεν μπορεί να το κάνει στο γήπεδο της δημοκρατίας.

Αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος.

Και σε αυτόν τον δρόμο έμειναν να βαδίζουν χέρι - χέρι μόνο δύο.

Συμπαραστάτης του Δημότη: Προτάσεις για την λειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Αθήνας


καταστήματα

Προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου νόμιμης λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, διατυπώνει με πρότασή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Τα προβλήματα που έχουν εντοπισθεί αφορούν την δυσχέρεια εφαρμογής του πολύπλοκου και κάποτε ασαφούς θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, την ακύρωση σχετικών αποφάσεων των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την ειδική αδειοδότηση για την χρήση μουσικής και την παράταση του ωραρίου της, την αντικατάσταση άδειας και το κενό στο στάδιο του ελέγχου της νόμιμης λειτουργίας, λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας από τον νομοθέτη.

Λύσεις που προτείνονται από το Συμπαραστάτη είναι μεταξύ άλλων:

- ενημέρωση πολιτών κι επιχειρήσεων για το ακριβές πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων

- ενημέρωση Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντονισμός με αυτήν για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων – κίνηση της διαδικασίας για τον καθορισμό χρήσεων γης σε περιοχές που δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις

- επίσημη διαβούλευση πριν από κάθε γενική απόφαση που αφορά τα Κ.Υ.Ε. – συμμετοχή νομικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων

- σύναψη συμφωνίας με την Ελληνική Αστυνομία για τον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας των Κ.Υ.Ε.

- διαδικτυακή ανάρτηση πρόσθετων στοιχείων

- εισήγηση νέων ρυθμίσεων προς τον νομοθέτη για απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης με παράλληλη ενίσχυση της ελεγκτικής και κυρωτικής αρμοδιότητας.

www.localit.gr/, 23/1/2014

Οι κάλπες παγώνουν την κινητικότητα των υπαλλήλων στους δήμους



Πονοκέφαλο στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει η αποτυχία του μέτρου της διαδημοτικής κινητικότητας που αφορά 6.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πολλοί υπάλληλοι αρνούνται να απογραφούν και πολλοί δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν οικονομικά στοιχεία για τους ισολογισμούς, προκειμένου να κριθεί ποιες δημοτικές επιχειρήσεις είναι ελλειμματικές και επομένως πρέπει να κλείσουν. Επίσης, αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό προκειμένου να μετακινηθούν υπάλληλοι σε άλλους δήμους.

Το θέμα αυτό αναδεικνύει σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Ελευθεροτυπία» και συζητείται ήδη έντονα στο εσωτερικό των συναρμόδιων υπουργείων γιατί η διαδημοτική κινητικότητα έχει ανακοινωθεί στηνΤρόικα ως διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οπως όλα δείχνουν, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου ενθαρρύνουν δημάρχους που θέλουν να επανεκλεγούν σε επίδειξη ανυπακοής και άλλους που θέλουν να εγκαταλείψουν τα κοινά να προστατεύουν την εικόνα που θα αφήσουν στο προσωπικό με το οποίο συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως μας μεταφέρουν αυτοδιοικητικές πηγές, αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι δεν συμμορφώνονται γνωρίζοντας ότι ακριβώς λόγω των επερχόμενωνεκλογών ΟΤΑ δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις. Υπάρχει, δηλαδή, ένα άτυπο μορατόριουμ μεταξύ αιρετών και εργαζομένων, το οποίο, δικαιολογημένα, προβληματίζει την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

aftodioikisi.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης στη Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO 2014).



Για έκτη συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πανελλήνιο μαθητικό εργαστηριακό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με στόχο να επιλεγούν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EUSO 2014.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, παραβρέθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη, για την απονομή των επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:«Ο διαγωνισμός αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί οι μαθητές που συμμετέχουν αναπτύσσουν δεξιότητες και χρησιμοποιούν την μεθοδολογία των Φυσικών Επιστημών στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Μέσα από το διαγωνισμό οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται δημιουργικά, κάτι που απουσιάζει πολλές φορές από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η συμβολή των καθηγητών στη διαδικασία και στο αποτέλεσμα του έργου των μαθητών είναι καθοριστική. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στηρίζουν το σχολείο ώστε να μην παρέχει μόνο στείρα γνώση αλλά να αποτελεί ζωντανό εργαστήρι καλλιέργειας αξιών και θετικών στάσεων. Είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές που δεν στηρίζονται από την Πολιτεία, είναι αβοήθητοι στο έργο τους και με το μεράκι και το φιλότιμό τους αγωνίζονται για ένα σχολείο πολύπλευρης μάθησης και πολιτισμού, για ένα σχολείο ανάδειξης ελεύθερων, δημιουργικών και υπεύθυνων πολιτών που θα μπορούν να ερμηνεύουν την κοινωνική πραγματικότητα και να αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο κόσμο.



Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη Δημόσια Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλει στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών που θα γίνει την Άνοιξη του 2014 στην Αθήνα».



Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης από 79 σχολεία της χώρας που προκρίθηκαν από τοπικούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος 386 σχολεία και 1281 μαθητές.



Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη, μαζί με αυτή που θα επιλεγεί από τη Θεσσαλονίκη, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EYSO 2014 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2014.

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ