Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΡΟΜΑ: ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ...ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

Ο κ. Μαρινάκης
Ο κ. Σταμούλης



















Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η πολύκροτη υπόθεση της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στην θέση Κανδήλι. Αφορμή γι' αυτό, αποτέλεσε ερώτημα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ελ. Κοσμόπουλος, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον π. δήμαρχο Μεγαρέων για τα γραφόμενά του περί δικαίωσης του στην υπόθεση αυτή.
Ξεπερνώντας τους όρους και τους κανόνες της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κοσμόπουλος, - παρά την παραίνεση του προέδρου να μην βάλει το θέμα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση , (επέμεινε, αδειάζοντας τον πρόεδρο), παρότι τέθηκαν αντιρρήσεις και από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Μπερδελή, όσον αφορά κυρίως την διαδικασία.
Ο κ. Κοσμόπουλος, άφησε αιχμές για παραπληροφόρηση από την πλευρά του κ. Μαρινάκη, αναφέροντας σχετικά: «δεν μπορώ να διαβάζω πως δικαιωθήκαμε απόλυτα. Πρόκειται για παραπληροφόρηση».
Συνεχίζοντας ο κ. Κοσμόπουλος εστιάστηκε στους λόγους για τους οποίους οι Ρομά του Χαλανδρίου δεν θα έρθουν στο όρος Πατέρας, γνωστοποιώντας πως τα πάντα έγιναν με την συνδρομή του Δημάρχου Χαλανδρίου, ο οποίος δεν ήθελε να φύγουν οι Ρομά από την περιοχή του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κοσμόπουλου, «η προηγούμενη διοίκηση και δέχθηκε τους Ρομά, και βρήκε το χώρο, ενώ απέστειλε και σχετικό έγγραφο».
Κύκλος αντιπαράθεσης με αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βολές του κ. Κοσμόπουλου κατά του κ. Μαρινάκη, απέφεραν την αντίδραση του τελευταίου, ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης στον οποίο συμμετείχε και ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως ο κ. Κοσμόπουλος, «δείχνει πως έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά, διάθεση την οποία όμως χρησιμοποιεί αλλά ... καρτ, και σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα», - όπως είπε -, τονίζοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας επανέφερε μια υπόθεση η οποία έχει κλείσει οριστικά για τον τόπο.
«Αντί ο κ. Κοσμόπουλος να χαίρεται που η υπόθεση αυτή έχει ευτυχή εξέλιξη για τον τόπο μας, βάζει διάφορα ζητήματα για τα οποία δείχνει εντελώς ανενημέρωτος», ανέφερε σχετικά ο Γιαν. Μαρινάκης.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, επισημαίνοντας πως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, η υπόθεση των Ρομά, μάλλον θα έχει αίσιο τέλος.
Ο κ. Σταμούλης απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μαρινάκη, τόνισε: «Από το σημείο που θα λήξει η υπόθεση, μέχρι να καμαρώνετε και να φέρεστε, έχει τεράστια διαφορά, την στιγμή που είστε ο ηθικός αυτουργός της δημιουργίας αυτού του μεγάλου προβλήματος».
Ο δήμαρχος, ανέγνωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου δυο έγγραφα, τονίζοντας πως δεν επίκειται σε αυτά κανένα σχόλιο, με τον κ. Σταμούλη να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας θα καταλάβει τον ρόλο του κ. Μαρινάκη στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τους Ρομά».
Ο κ. Σταμούλης παρουσίασε αρχικά έγγραφο με ημερομηνία 18 – 11 – 2013 το οποίο – κατά τα λεγόμενά του – φέρει την υπογραφή του κ. Μαρινάκη, και μετέπειτα έγγραφο απάντηση του τότε Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου, με το οποίο φέρεται ο τελευταίος να ευχαριστεί τον π. δήμαρχο για την συνδρομή του στην υπόθεση της μετεγκατάστασης.
Μάλιστα και μετά την ανάγνωση των εγγράφων, ο κ. Σταμούλης έθεσε ενώπιον του σώματος το εξής ερώτημα: «μένει καμιά αμφιβολία μετά από αυτά τα δυο έγγραφα, πως ο κ. Μαρινάκης είχε συμφωνήσει με τον κ. Καλογερόπουλο ώστε να μετεγκατασταθούν οι Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι; Αμφιβάλλει κανείς για τον ρόλο του κ. Μαρινάκη σε αυτό το θέμα;». Κλείνοντας ο κ. Σταμούλης τόνισε πως τα πάντα μπορεί να είχαν πάρει άλλη τροπή, εάν ο κ. Μαρινάκης δεν διαμαρτύρονταν και δεν είχε προκαλέσει προεκλογικά.
«Τα έγγραφα είναι πλαστά»
Οι αναφορές του κ. Σταμούλη, απέφεραν την αντίδραση του κ. Μαρινάκη.
«Προσωπικά δεν δέχομαι νουθεσίες από τον κ. Σταμούλη, που επανειλημμένα με έχει συκοφαντήσει και μ' έχει λασπολογήσει, κάτι που κάνει για μια ακόμη φορά. Δηλώνω ξεκάθαρα και ανεπιφύλακτα, ότι ουδέποτε υπήρξαν τέτοια έγγραφα. Αυτά τα έγγραφα είναι πλαστά και θα ακολουθήσουν μηνύσεις τόσο στον κ. Σταμούλη, όσο και στον Γενικό Γραμματέα, για να αποδειχθεί ποιος τα έχει φτιάξει».
Λόγια του κ. Μαρινάκη συνοδευόμενα από σοβαρές καταγγελίες για πλαστογραφία, για ένα θέμα που όπως διαμήνυσε ο π. δήμαρχος θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Κλείνοντας μάλιστα ο κ. Μαρινάκης απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ανέφερε σχετικά: «έχετε ρίξει πολύ χαμηλά το επίπεδο του τόπου, του δημοτικού συμβουλίου, και της κοινωνίας. Συνεχίζετε ακόμη και σήμερα, να λασπολογείτε, να συκοφαντείτε, χρησιμοποιώντας ακόμη και πλαστά έγγραφα. Μόνο αν ακολουθηθεί η οδός της δικαιοσύνης θα μπείτε στο σωστό δρόμο. Διαφορετικά θα είστε πολύ επικίνδυνος για τον τόπο».
Η άποψή μας
Προσωπικά δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εμείς εάν τα έγγραφα που τέθηκαν δημόσια από το δήμαρχο είναι πλαστά ή όχι. Γι' αυτό υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες – γραφολόγοι που μπορούν εύκολα να αποδείξουν την γνησιότητα των εγγράφων.
Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την εγκυρότητα των εγγράφων που παρουσίασε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης. Αυτό που οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε είναι πως ήδη ο ο π. δήμαρχος Μεγαρέων προχώρησε σε μηνύσεις, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε τηλεφωνικά την επόμενη ημέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Υπομονή και καλά ξεμπερδέματα λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου