Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τι ποινή προβλέπεται για τους πέντε δημάρχους: Η διαδικασία και εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις

Όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έστειλε σήμερα (εχθές) το πρωί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τους φακέλους των πέντε δήμων -που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Πρόκειται για τους δήμους Πατρεών, Λαρισαίων, Νίκαιας-Ρέντη, Χαλανδρίου και Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εφάρμοσε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και οι Χαλανδραίοι μπορεί να τσακωνόμαστε αλλά - σε γενικές γραμμές και με λίγες εξαιρέσεις μετά το 2011, εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα - δεν είμαστε ρόμπες και θα βρείτε μέτωπο την πόλη αν επιχειρήσετε να κάνετε νταντα τον δήμαρχό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ κύριοι της κυβέρνησης και εκεί στην Αποκεντρωμένη μην σας μπαίνουν ιδέες να .... "επισπεύσετε τις πειθαρχικές διαδικασίες".

Σιγά - σιγά ..... 

Με τους ρυθμούς της ελληνικής γραφειοκρατίας, σε δυο - τρία τέρμηνα ....

Τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με απειλές επί πειθαρχικών.
ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου