Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Αφετηρία αγώνα» για Σ. Ρούσσο η ορκωμοσία στο Χαλάνδρι – VIDEO

 Ασφυκτικά γεμάτη ήταν το βράδυ της Πέμπτης 28 Αυγούστου 2014 η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, στο παλαιό δημαρχείο της πόλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβούλων.

 Κυριολεκτικώς δεν… έπεφτε καρφίτσα στην, ούτως ή άλλως περιορισμένης έκτασης αίθουσα συνεδριάσεων, όπου καλά καλά ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν χωρούσαν, οπότε ο κόσμος είχε καταλάβει όλους τους διαθέσιμους χώρους, έως τις σκάλες του παλαιού δημαρχείου.

Παρ΄ όλα αυτά, η τελετή ορκωμοσίας στο Χαλάνδρι ήταν αφενός η πιο γρήγορη χρονικά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, από όσες έχει καλύψει το enypografa.gr, ενώ έκρυβε και μία κίνηση πολιτικού πολιτισμού, που σπανίως βλέπουμε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Σίμος Ρούσσος. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο νέος δήμαρχος της πόλης διαβεβαίωσε για το πνεύμα συλλογικότητας που θα διαπνέει την πολιτική της νέας δημοτικής αρχής, ομολόγησε ότι δεν έχει «αυταπάτες» για τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργεί και στη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου η γενικότερη μνημονιακή πολιτική, υποσχέθηκε αγώνα για ανατροπή των σημερινών δύσκολων δεδομένων και δήλωσε ότι από τη Δευτέρα συνεχίζεται «η μάχη για να πάρουμε πίσω τη χώρα, την πόλη και τις ζωές μας»

Στο βήμα τον ακολούθησε ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κουράσης, ο οποίος επανέλαβε ότι οι δημοτικές αρχές δεν είναι «πόλεμος», αλλά γιορτή, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ευχήθηκε, μετά το πέρας της προσεχούς πενταετίας, το Χαλάνδρι να είναι ακόμη καλύτερο σε σχέση με σήμερα και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα προσπαθήσουν να παραμείνουν χρήσιμοι για το καλό της πόλης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύντομης παρέμβασής του, ο απερχόμενος δήμαρχος κινήθηκε προς τον κ. Σ. Ρούσσο, ο οποίος ήδη τον είχε πλησιάσει, αντάλλαξαν χειραψία και στη συνέχεια αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, στέλνοντας, αν μη τι άλλο, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Ακολούθησαν ο θρησκευτικός και πολιτικός όρκος, καθώς και ο… ξεχωριστός όρκος της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λούλας Καρατζά, η οποία υποσχέθηκε στη συνείδησή της να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχαν στηθεί τραπεζάκια με μεζέδες και ποτό, δίνοντας την ευκαιρία για ανταλλαγή πολιτικών και άλλων σχολίων, στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν.


ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ENYPOGRAFA.GR



Tο ρεπορτάζ του enypografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου