Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Επαναληπτικές Εκλογές γιατί ο Γιώργος δεν είναι... Γεώργιος!


Επαναληπτικές Εκλογές γιατί ο Γιώργος δεν είναι... Γεώργιος!

Πρωτοφανές στα Δικαστικά και Αυτοδιοικητικά χρονικά... αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Κηφισιάς, τρεισήμισι μήνες μετά την ανακήρυξη Συνδυασμών και υποψηφίων με τέσσερις Δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών και δυόμισι μήνες μετά τις Δημοτικές Εκλογές και άλλες δύο Δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου ανακήρυξης των επιτυχόντων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νικητή των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης», Γιώργο Θωμάκο, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κηφισιάς και ηττημένος, κατά τις ίδιες Εκλογές, Νίκος Χιωτάκης, ζητά την ανάκληση (!!!) των Δικαστικών αποφάσεων ανακήρυξης και επανάληψη των Εκλογών (!!!), διότι ο νέος Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το Δικαστήριο ως Γιώργος αντί Γεώργιος!!!!!

Ζητά, μάλιστα, στις ενδεχόμενες νέες, επαναληπτικές Εκλογές, υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης» να είναι ο πρώτος στην αλφαβητική σειρά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, δηλαδή η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος, Δήμητρα Αγαπάκη! 

«Ο Συνδυασμός της απερχόμενης σημερινής Διοίκησης δέχθηκε ανεύθυνες νομικές συμβουλές. Στη δήλωση υποψηφιοτήτων και στα ψηφοδέλτια μας χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικώς κύρια ονόματα, κύρια επίθετα και κύρια πατρώνυμα και μόνο αυστηρώς εντός παρένθεσης χρησιμοποιήσαμε υποκοριστικά. Το ίδιο δέχθηκε και το Πρωτοδικείο Αθηνών με αλλεπάλληλες αποφάσεις του, ταυτοποιώντας άλλωστε τους υποψηφίους μας με πιστοποιητικά Δημοτολογίου που όλοι είχαν προσκομίσει.

Ο κυνισμός προκαλεί... Η αμφιλεγόμενη πλέον μεταγραφή του Β. Βάρσου στο Συνδυασμό της Διοίκησης δηλώνει στην ένσταση που κατατέθηκε, ότι επιθυμεί την επανάληψη των Εκλογών, ώστε "να μπορούσα να οριστώ σε θέση Αντιδημάρχου"!!! Όλα για την εξουσία λοιπόν και μάλιστα από εκείνος και εκείνες που την "καλοτρύγησαν"» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδυασμού του κ. Γιώργου Θωμάκου, η οποία και συνεχίζει:

«Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ο Συνδυασμός μας εγκαθίσταται και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Δήμου μας. 

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στην ίδια αίθουσα και πάλι με ανοιχτή πρόσκληση στους Πολίτες, θα διεξαχθούν οι Δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθούν τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου και θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις, Δημοτικού Συμβουλίου, Νομικών Προσώπων και Επιτροπών.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Συνδυασμός μας θα βρεθεί πανέτοιμος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για να αντικρούσει τους γελοίους ισχυρισμούς του Συνδυασμού της σημερινής Διοίκησης.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή δίνουμε προθεσμία σε εκείνους που δέχθηκαν να καταθέσουν την προκλητική ένσταση, να παραιτηθούν από τη συζήτηση της. Εάν δεν το κάνουν θα είναι πάντοτε για εμάς, αντίπαλοι της Τοπικής Δημοκρατίας και προκλητικοί έναντι της νοημοσύνης του Πολίτη και ως τέτοιους θα τους αντιμετωπίζουμε. Το πρωτάκουστο θεσμικό ατόπημα θα γνωστοποιηθεί στα όργανα και στα συνέδρια της Αυτοδιοίκησης».

Υπενθυμίζεται ότι, η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί, για την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος». 

http://www.poli-politiki.gr/, 19/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου