Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΑΡΑ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

 
 
Ένας από τους ... διαφορετικούς έφυγε.
 
Αντίο Συντροφάρα, αντίο δάσκαλε.
 
Καλή αντάμωση με το πολιτικό σου τέκνο εκεί πάνω, ξέρεις, εκείνον που μας έκανε όλους να σε λατρεύουμε, επειδή φρόντισε να σε γνωρίσει σε μας ως τον ιδεολογικό μας φάρο.
 
 
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΨΑΡΕΨΑΜΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.
 
Πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων,
 ακόμα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, στις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, όπου είχα την τύχη να μιλήσω μαζί του για τελευταία φορά,
όταν ήρθε σαν παιχνιδιάρης έφηβος, με βούτηξε από πίσω αποκαλώντας με - στα 47 - ΝΕΟΛΑΙΕ,
 
και εκπέμποντας ακόμα και λίγο πριν το τέλος, την δύναμη του πραγματικού αγωνιστή που ακόμα μπορούσε να δίνει το σύνθημα:
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.
 
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΡΡΑΔΕΣ.
 
ΣΠΑΝΙΟΣ!
 


Ο θάνατος του εμποράκου, η ανάσταση του μπάρμαν Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, τα μπαρ ανοίγουν. Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα;





Θεοδωρόπουλος Δημήτρης


Το ένα είναι θεματικό, με οργανικά ροφήματα που δεν ξέρεις καν το όνομά τους, πράσινη διακόσμηση και αντίστοιχης χρωματικής απόχρωσης τσάι· θα ήθελε να είναι κάπου στο Μανχάταν, αλλά δεν είναι. Το άλλο πιο δίπλα θα μπορούσε να βρίσκεται μόνο στην Ελλάδα, έτσι δείχνει η προχειρότητά του, η φλου άποψή του για την υγιεινή και ο τσιμεντένιος φραπές του. Λίγο πιο κάτω, μια παρέα φίλων ψήνει και πουλάει μπέργκερ και η ουρά των υποψήφιων κρεατοφάγων δίπλα στα αδέσποτα της πόλης (που αυτά και αν ξέρουν από καλό φαΐ) δείχνει πως το κάνουν σωστά. Στην επόμενη γωνία ξεπετάγεται ένα μπιστρό δίπλα σε ένα μεζεδοπωλείο, δίπλα σε ένα τεράστιο μπαρ που φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο κέντρο της πόλης, αλλά δεν θα γίνει ποτέ και γι' αυτό φταίει και ο μεγαλομανής διακοσμητής του. Ανάμεσά τους τα γνωστά: σκουπίδια, λερά πεζοδρόμια, ορισμένοι - αλλά όχι οργισμένοι - άστεγοι, αποτσίγαρα και σαββατιάτικα τακούνια.


Τον Μάρτιο του 2013, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν καταμετρηθεί 861 κλειστά εμπορικά καταστήματα, σε σύνολο 2.909. Το ποσοστό έφθανε στο 29,60%. Και να μην υπήρχαν οι αριθμοί, μια ματιά αρκούσε. Το εμπόριο, με την παλιά του έννοια, αν δεν έχει πεθάνει εντελώς, ψυχορραγεί. Η πτώση της κατανάλωσης, η αύξηση των φόρων, η κρίση, τα εμπορικά κέντρα και η αδυναμία συναγωνισμού των μεγάλων επιχειρήσεων οδήγησαν τους περισσότερους περιφερειακούς εμπόρους στο λουκέτο.


Τη στιγμή που κλείνουν τα εμπορικά, όμως, σε κάθε στενό αυτής της πόλης, από το ιστορικό κέντρο μέχρι το Παγκράτι, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, ξεπετάγονται μαγαζιά εστίασης. Καφέ, σουβλατζίδικα νέας και παλαιάς κοπής, ιταλικά café, μπαρ με απωθημένα Νέας Υόρκης, συνεταιριστικά καφενεία με χύμα ρακή, μεζεδοπωλεία με φθηνές τηγανητές ποικιλίες, μπαρ με κακό οινόπνευμα, μπαρ με μπάρμεν που μιλούν για τα κοκτέιλ με ύφος πυρηνικού επιστήμονα και καφετέριες της σειράς. Παντού διασκέδαση ή τουλάχιστον «διασκέδαση».


Οι αριθμοί, όμως, τι λένε; Σε επικοινωνία με τον Δήμο Αθηναίων, ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τον αριθμό των Αδειών Καταστημάτων Εστίασης που έχουν εκδοθεί από τον περασμένο χρόνο. Αν και οι διαμάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση καταστημάτων μαίνονται εδώ και καιρό, προς το παρόν δεν χρειάζονται αριθμοί, μια απλή βόλτα αρκεί για να διαπιστωθεί η έκρηξη. Τι γίνεται σε αυτή την πόλη;


Από την πλευρά των καταστηματαρχών όλη αυτή η ιστορία ίσως και να είναι κατανοητή. Το τέλος της μισθωτής εργασίας όπως την ξέραμε, τα φθηνότερα ενοίκια, τα ακόμη φθηνότερα μεροκάματα, οι απελπισμένες μόδες (κάποτε τα βιντεοκλάμπ, μετά τα γυμναστήρια, μετά τα γιαουρτάδικα, τώρα τα μπαρ), η όρεξη για δημιουργία, μια μάχη με την καθημερινότητα, όχι με τον μισθό πια, αλλά με τις εισπράξεις της ημέρας, δικαιολογεί την υπερπληθώρα των εγκαινίων. Ο ΦΠΑ μειώθηκε και ίσως για κάποιους να βγαίνει ο μήνας έστω και οριακά.

Από την πλευρά των πελατών όμως; Πώς ζούνε όλα αυτά τα μαγαζιά; Είναι κάποιου είδους επιθανάτιος ρόγχος του καταναλωτή; Είναι μια απόδειξη πως του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει όταν πρόκειται για το τζιν τόνικ; Είναι ένα χαβαλετζίδικο βγάλσιμο της γλώσσας στη λιτότητα; Είναι η αδράνεια της ανεργίας;

Ή μήπως απλώς θέλουμε να ξορκίσουμε τη μοίρα μας και γι' αυτό κάθε Σάββατο η Αθήνα κάνει πάρτι στους δρόμους; Δεν είναι κακό, δεν είναι κατακριτέο, είναι ανθρώπινο και έχει ξαναγίνει. Εχει καταγραφεί κιόλας, στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Κάριλ Φερέ «Μαπούτσε» (εκδόσεις Αγρα), που μιλάει για την Αργεντινή μετά το ΔΝΤ.

Γράφει ο Φερέ: «Το Μπουένος Αϊρες ήξερε ότι η χρυσή του εποχή ήταν παρελθόν και ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ. Τώρα, ρακένδυτα πιτσιρίκια τριγυρνούσαν μπροστά στα κτίρια του Σέντρο, άνθρωποι κοιμούνταν σε χαρτόκουτα, έψαχναν τα σκουπίδια ή κάθονταν ξαπλωμένοι κατά μήκος του πεζοδρομίου. Οι κινηματογράφοι είχαν μετατραπεί σε εμπορικά κέντρα με μια απρόσωπη πολυτέλεια και η συνήθεια των μπιστρό εξακολουθούσε να υπάρχει (...) Η οργή διαπότιζε τους τοίχους της πρωτεύουσας, όμως το άρωμα εξορίας που απέπνεαν δεν εμπόδιζε τα ζευγάρια να φιλιούνται στο στόμα στη μέση του δρόμου, νέοι και γέροι χωρίς να ντρέπονται, ούτε να κρατούν τα προσχήματα, σαν να ήθελαν να εξορκίσουν τη μοίρα που κατέτρεχε τη χώρα τους». Σας θυμίζει κάτι;

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΧΑΧΑ! ΒΑΣΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!!!! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ!

Η Καλαμάτα, λόγω γεωφυσικής θέσης, είναι η καλύτερη πύλη για το Διάστημα παγκοσμίως, για εκτοξεύσεις πυραύλων περιήγησης στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους!

Πύλη για το Διάστημα η Καλαμάτα

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η Ελλάδα αν εκμεταλλευόταν το γεγονός αυτό, θα γινόταν το παγκόσμιο κέντρο για διαστημικό τουρισμό, κερδίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έγινε από τον Έλληνα Διευθυντή και Καθηγητή του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και ερευνητή στο Κέντρο Ames της NASA, κ. Περικλή Παπαδόπουλο, στο συνέδριο «Μία περιφέρεια, ένας πλανήτης», που έγινε προχθές στην Καλαμάτα, οργανωμένο από το δίκτυο ellines.com του εξαιρετικού συναδέλφου Χρήστου Μπάρλα.

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε στο ακροατήριο ο καθηγητής κ. Π. Παπαδόπουλος, όταν παρουσίασε την ομάδα του από νέους Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονται στην Ελλάδα αφιλοκερδώς και έχουν δημιουργήσει τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο Λ-sat. Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, που είχε τίτλο «Ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα», είπε τα εξής:

«Η Καλαμάτα λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ, στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους. Ο διαστημικός τουρισμός αυξάνεται αλματωδώς και ήδη λόγω της αδιαφορίας της Ελλάδας, άλλα κράτη με μικρότερα πλεονεκτήματα από την Καλαμάτα, όπως το Άμπου Ντάμπι, η Ισπανία και η Νορβηγία, δημιουργούν ήδη τέτοιες βάσεις εκτόξευσης για τον διαστημικό τουρισμό, αναμένοντας τεράστια έσοδα».

Να σημειωθεί ότι κ. καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963, συμμετείχε για περισσότερο από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη και έχει τιμηθεί με ειδικό βραβείο από τη NASA για τις διαστημικές του έρευνες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/360676/pyli-gia-to-diastima-i-kalamata#ixzz2iRzc4kcM

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΕΠΙΝΑΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ!




Στα κεραμίδια είναι οι κάτοικοι της Βουλγαροκτόνου - ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ -  με την ΕΥΔΑΠ και την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Ο λόγος;

Πριν μερικές μέρες έγινε κάποια εκσκαφή για κάποιες επισκευές στο δίκτυο υδροδότησης που ήταν γνωστό ότι θα προκαλούσε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ για κάποιες μέρες.

Και ήταν γνωστό διότι σε ένα μέρος των οικιών, οι συνδημότες μας βρήκαν μια ειδοποίηση που προειδοποιούσε γι' αυτό, στο γραμματοκιβώτιό τους

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ - όπως λένε οι κάτοικοι - και πάντως σίγουρα χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη επιμέλεια στην ΑΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της ενημέρωσής τους από τον δήμο για ένα τέτοιο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα.

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της προχειρότητας του δήμου (που δίνει τις άδειες τομής, άρα οφείλει και εκείνος σε τέτοιες περιπτώσεις ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ για την υγεία των κατοίκων) και βέβαιως της ΕΥΔΑΠ;

Έχει πάθει ΣΟΒΑΡΕΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΕΣ όλος ο δρόμος που ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ  τους πιο ευπαθείς και ευαίσθητους και περισσότερο τα παιδιά.

Η φίλη που μας ενημέρωσε μας έλεγε ότι το 13χρονο κοριτσάκι της ταλαιπωρείται μέρες τώρα και μας ζήτησε να τους .... περιλάβει η ΠΛΑΤΕΙΑ

Τώρα βέβαια έχουμε αναγνώστες/τριες και τις "κόρες ναυάρχου" που ενώ κοκκινίζουν με το ήθος μας επιμένουν να μπαίνουν στην Πλατεία (λες και τους βάζει κανείς με το ζόρι) οπότε θα βρίσουμε με .... τρόπο:

ΕΙΣΤΕ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ, ΓΛΙΤΣΕΣ, ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ, ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, όσοι ευθύνεστε γι' αυτό το αίσχος σε βάρος της υγείας των συνδημοτών μας. 

... που δεν φροντίσατε ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ να ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ότι ενημερώσατε σωστά τους ανθρώπους, να πιουν πέντε μέρες εμφιαλωμένο νερό,  και τους στείλατε.

 "ΚΕΝΥΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ, ούτε το νερό;" 

... όπως μου είπε η φίλη μου που δεν την έκανες καλά ούτε με διπλό LEXOTANIL.

Θα φταίει κανείς ρε σεις γι' αυτό, θα αποδοθούν ευθύνες ή εμείς θα φταίμε πάλι που το γράψαμε;

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ


 



Σε άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113119300) γίνεται αναφορά σε "ενοίκια για σουίτες" που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ. 

Στο ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας αναφέρεται:

"Ενδεικτική είναι η περίπτωση κτιρίου στον Πειραιά -στην Αγ. Σοφία- όπου το κόστος ενοικίασης για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 12,7 ευρώ ανά τ.μ. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο Οργανισμός ενοικιάζει παρόμοιο κτίριο μόλις 5,76 ευρώ ανά τ.μ. Σύμφωνα πάντως με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, η «οροφή» στα ενοίκια που σημειώνεται στον Πειραιά είναι τα 8,53 ευρώ ανά τ.μ..
Στην Καρδίτσα, καταγράφεται η υψηλότερη απόκλιση στα μισθώματα με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέσα στην ίδια περιοχή. Ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει ενοίκιο 13,77 ευρώ ανά τ.μ., όταν στην ίδια περιοχή πληρώνει 2,94 ευρώ ανά τ.μ.."

Ενδεικτική είναι η περίπτωση κτιρίου στον Πειραιά -στην Αγ. Σοφία- όπου το κόστος ενοικίασης για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 12,7 ευρώ ανά τ.μ. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο Οργανισμός ενοικιάζει παρόμοιο κτίριο μόλις 5,76 ευρώ ανά τ.μ. Σύμφωνα πάντως με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, η «οροφή» στα ενοίκια που σημειώνεται στον Πειραιά είναι τα 8,53 ευρώ ανά τ.μ..
Στην Καρδίτσα, καταγράφεται η υψηλότερη απόκλιση στα μισθώματα με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέσα στην ίδια περιοχή. Ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει ενοίκιο 13,77 ευρώ ανά τ.μ., όταν στην ίδια περιοχή πληρώνει 2,94 ευρώ ανά τ.μ..

 Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, πρόκειται για πολύ υψηλά ενοίκια, «δεν είμαστε εμπορικό κατάστημα για να διατηρούμε δομές σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. Δεν χρειάζεται να είμαστε επί της Κηφισίας, ας είμαστε έναν δρόμο πίσω». Σχολίαζαν μάλιστα ότι στην Αττική τα ενοίκια πλέον κινούνται στα 3 ευρώ ανά τ.μ..

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

 Το κτίριο είναι 521 τ.μ. με μίσθωμα 2495 ευρώ το μήνα δηλαδή 4,8ευρώ/τ.μ..

Καμία σχέση με τα ενοίκια των 13 ευρώ ανά τ.μ.

Και σύμφωνα με πληροφορίες μας σε εξέλιξη βρισκόταν διαπραγμάτευση για περαιτέρω περικοπή του ενοικίου που μπορεί να φτάσει και τις 2000, δηλαδή 3,8 ευρώ ανά τ.μ.

Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΣΟΥΙΤΑ και βέβαια πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στην Σοφ. Βενιζέλου και όχι την ... Μεσογείων όπου εξυπηρετούνταν, όταν δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία της αποδυνάμωσης του κέντρου - όπως έχουμε αναδείξει με στοιχεία- χιλιάδες περιστατικά.

Θυμίζουμε (http://stinplatia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3475.html)

Μας τύπωσε (ο τότε προϊστάμενος Θ. Βαρδουλάκης) λοιπόν στατιστικά στοιχεία από το σύστημα: 1ο εξάμηνο 2011, 1ο εξάμηνο 2012 για να συγκρίνουμε:
1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 18500 ραντεβού.

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (τα υπόλοιπα δεν έγιναν με ευθύνη των ασφαλισμένων): περίπου 11.200 ραντεβού.

Σε αυτά πρέπει αν προστεθούν και περίπου 2700 έκτακτα (μη προγραμματισμένα) ραντεβού για περιπτώσεις ανάγκης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ κλείστηκαν 6800 ραντεβού και διεκπεραιώθηκαν – μαζί με τα έκτακτα 3200).
 
Στο ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ αναφέρεται επίσης και το εξής επιχείρημα:
 
Υπάρχει δυνατότητα συγχώνευσης μονάδων που δεν οδηγούν σε συρρίκνωση αλλά σε βελτιωμένη λειτουργία παροχής υπηρεσιών. Για παράδειγμα στο Χαλάνδρι προβλέπεται συγχώνευση δύο κτιρίων: το ένα βρίσκεται στην μία άκρη της περιοχής και το άλλο στην άλλη και μάλιστα 150 μ. από τη μονάδα Χολαργού. (βρίσκεται επί της Μεσογείων)
 
Σύμφωνα λοιπόν με την δική μας έρευνα ακριβώς το ίδιο επιχείρημα  - αντίστροφα όμως - χρησιμοποιούν στους ασφαλισμένους του  Χολαργού για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!!!
 
Υπάρχει το .... Κάτω Χαλάνδρι!!!

Μιλάμε για τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας που καθημερινά αναδεικνύουμε διότι αποτελούν πλέον το πιο ισχυρό αντίπαλο για όσους επιχειρούν να φρενάρουν την μνημονιακή λαίλαπα και να περιορισούν τις απώλειες.
 
Πάντως ΕΧΘΕΣ ο δήμαρχος Χολαργού κ. Ξύδης ΕΝΗΡΓΗΣΕ και επισκέφτηκε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπου ΑΠΑΙΤΗΣΕ όχι μόνο να μην κλείσει το κατάστημα Χολαργού αλλά να καλυφθούν τα κενά του. 
 
Ο δικός μας; Είναι ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
 
Διότι μήνες τώρα το κέντρο του ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ απαξιώνεται, μένει ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και εντάσσεται μέσα στην επικοινωνιακή προετοιμασία για λουκέτο χωρίς ο δήμος να είναι ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ - στην προσπάθεια αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Που αν δεν ήταν οι συνταξιούχοι του Κάτω Χαλανδρίου και το ΚΚΕ (για να λέμε και του ... άλλου το δίκιο) το κατάστημα θα είχε κλείσει .... αντουφέκιστα.

Το θέμα της αποστελέχωσης του κέντρου από γιατρούς θα είναι το αυριανό μας θέμα.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΙΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΛΙΑ ΝΤΑΒΑΡΗ



Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εφαρμογής απόφασης του προέδρου του - υπό κατάργηση - Αθλητικού Οργανισμού "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ" Ηλία Ντάβαρη κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Νίκος Πανταζής, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΑΟ Φίλιππος - συλλόγου αντισφαίρισης που λειτουργεί στα γήπεδα τένις του Αθλητικού Κέντρου της Αποστολοπούλου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις πηγές μας  προπονητής - στέλεχος του  Φίλιππου έφυγε από τον σύλλογο και δημιούργησε σε συνεργασία με άλλους νέο δικό του σωματείο, ζητώντας να του παραχωρηθούν ώρες προπόνησης στα γήπρδα τένις του Αθλητικού Κέντρου της Αποστολοπούλου στα οποία λειτουργούσε ο Φίλιππος.

Ο Ηλίας Ντάβαρης αφαίρεσε ώρες από τον Φϊλιππο για να "χωρέσει" το νέο σύλλογο, με αποτέλεσμτην έκρηξη του Νίκου Πανταζή και την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την μη εφαρμογή της απόφασης.

Θα επιχειρήσουμε να μάθουμε περισσότερα και θα επανέλθουμε.

ΜΙΑ ΠΤΩΧΗ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ





Την περασμένη Τετάρτη 16/10 έγινε με πρωτοβουλία της ένωσης γονέων Χαλανδρίου, μια ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας, αλλά και γενικότερα για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για το νέο σχολειό.

Αν και η προσέλευση ήταν μικρή, για να μην πω απαξιωτική, (καμιά τριανταριά γονείς), ακούστηκαν αρκετές απόψεις και ανησυχίες για το μέλλον της παιδείας και νομίζω ότι έγιναν όλες οι διαπιστώσεις.

Στην ουσία βέβαια τίποτα δεν ήταν άγνωστο.
Τα έχουμε νοιώσει και τα νοιώθουμε  όλοι στο πετσί μας.
Τι θα γίνει όμως μετά από αυτή τη συζήτηση;
Θα μείνουμε πάλι στις διαπιστώσεις;
Πάλι θα μείνουμε απογοητευμένοι;
Πάλι θα πούμε ότι δεν ήμασταν πολλοί άρα τι μπορούμε να κάνουμε;
Πάλι θα καταλήξουμε ότι οι σύλλογοι γονέων και η ένωση δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα παρά μόνο να κρεμάνε κουρτίνες;
Πάλι θα ξαναμαζευτούμε κάποια άλλη μέρα για να διαπιστώσουμε ξανά τα ίδια ή και λίγα παραπάνω;   
Αυτές η συγκεντρώσεις για να έχουν νόημα και συμμετοχή θα πρέπει ν’ απαντούν στις αγωνίες και όχι να τις διαπιστώνουν.
Δεν μπορεί μετά από τέτοιο ξέσκισμα που έχουμε υποστεί όλοι μας, να συνεχίζουμε απλά να διαπιστώνουμε ότι μας ξεσκίζουν.
Δεν μπορεί να σου απαντά το υπουργείο παιδείας ότι «το κράτος παρέχει την παιδεία που αντέχει να πληρώσει» και να το δέχεσαι.
Δεν μπορεί εκεί να μην τους απαντήσουμε ότι το κράτος πρέπει να παρέχει την παιδεία που ήδη έχουμε πληρώσει και μάλιστα ιδιαίτερα ακριβά.
Δεν γίνεται να ωθούν σε κατάργηση το ολοήμερο σχολείο στο οποίο η κάθε οικογένεια έχει βασιστεί και να μην μιλάει κανείς.
Δεν μπορεί να φτάνει Οκτώβρης και να λείπουν καθηγητές ακόμα από τα σχολεία.
Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά του λυκείου να έχουν υποκαταστήσει το σχολείο με το φροντιστήριο και να μην τρέχει κάστανο.   
Καταντήσαμε να πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και θα καταντήσουμε οι γονείς να είμαστε πιο μορφωμένοι από τα παιδία μας, όχι γιατί ήμασταν πιο άξιοι, αλλά γιατί είχαμε περισσότερες δυνατότητες.
Δυστυχώς νομίζω ότι και εδώ. (όπως λέω τελευταία) η πλάκα τελείωσε.
Αυτό πάει πιο πολύ στους συναδέλφου μου στο ΔΣ της ένωσης.
Δεν μπορεί μια τέτοια συζήτηση να καταλήγει σε προσωπικές κοκορομαχίες που δεν αφορούν κανέναν και δεν απαντούν σε κανένα ερώτημα.
Η ένωση γονέων δεν είναι βιλαέτι κανενός.
Η ένωση γονέων πρέπει να βρίσκει και να προωθεί αυτά που  ενώνουν τους γονείς απέναντι στα προβλήματα και όχι αυτά που τους χωρίζουν.    
Πρέπει να δώσουμε διεξόδους με πρωτοβουλίες, να πολλαπλασιάζουμε αυτούς τους λίγους που ενδιαφέρονται και όχι να τους διώχνουμε.
Η ένωση γονέων πρέπει να οραματίζεται, να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να απαιτεί.
Όσο κουραστικό και επίπονο κι αν είναι.
Όσο κι αν κάποιοι έχουν βαρύνει από την πολύχρονη μάχη με τους ανεμόμυλους.
Στο κάτω-κάτω κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Λέρτας Δημήτρης
Μέλος ΔΣ ένωσης γονέων Χαλανδρίου.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη με τον Διευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο Γεώργιο Ζαφειρόπουλο.






O Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Γεώργιο Ζαφειρόπουλο και τους Διοικητές των πέντε Υποδιευθύνσεων της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών και της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές , την τήρηση του ωραρίου των καταστημάτων και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε πρόσφατα και παρέχει την αρμοδιότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων  τις Κυριακές στους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά  και  μετά τη μεταφορά των  αρμοδιοτήτων  της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αστυνομία, η συνεργασία  των φορέων και της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι  ακόμη πιο συστηματική , ώστε να διευθετηθούν  άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την τήρηση του ωραρίου των καταστημάτων .

Επίσης δόθηκε  έμφαση στην  πάταξη του παραεμπορίου που πλήττει τις νόμιμα υφιστάμενες επιχειρήσεις και γενικότερα  την οικονομία της χώρας, λόγω της  φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας , η  οποία θα έχει ως αρμοδιότητες  εκτός από την πάταξη του παραεμπορίου  και την δυνατότητα   επιβολής διοικητικών κυρώσεων  σε περιπτώσεις που θίγεται το περιβάλλον , ενώ  γίνεται και  η στελέχωση των κλιμακίων ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου. 

Στόχος μας  είναι  να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί έλεγχοι και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς». 

ΝΕΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ


Το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών  συνεδρίασε και αποφάσισε την τοποθέτηση νέων προϊσταμένων σε επίπεδο υποδιεύθυνσης και τμημάτων στις Δ.Ο.Υ.
Στίς θέσεις 111 – 116 δείτε τους νέους προϊσταμένους της Δ.Ο.Υ Χολαργού.
ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Στις θέσεις 174 – 176  δείτε τους νέους προϊσταμένους της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου.
ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ολη η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου οικονομικών.



http://24hathenspress.wordpress.com/