Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΆΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Με επικαιροποιημένη εισήγησή του προς το Υπουργείο παιδείας με ημερομηνία 17/5/ 2013 ο δ/ντής Β' βάθμιας εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Φαλούκας προτείνει να μην γίνει καμία μεταβολή σχολικής μονάδας στο Χαλάνδρι και ιδιαίτερα για το 2ο γυμνάσιο να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα για το 2013-2014,με επιχείρημα τον αριθμό των εγγραφών στο 2ο γυμνάσιο( 65 για φέτος) και την αυξητική του τάση.Η εισήγηση καταλήγει ότι το θέμα θα επανεκτιμηθεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Η θετική αυτή εξέλιξη για τα σχολεία του Χαλανδρίου έγινε δεκτή με αισθήματα χαράς από τους γονείς καθώς οι δυναμικοί και συντονισμένοι αγώνες όλων των συλλόγων της πόλης και της ένωσης γονέων απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί.

Οι γονείς παραμένουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να υπερασπιστούμε τα σχολεία μας και να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου σχολείου.

Το ΔΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΩΣ "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

1. Κατ΄αρχήν είναι χαρά μου που ο Δημήτρης (ο Χανιωτάκης) εκφράζεται μέσα από την ΠΛΑΤΕΙΑ. Το κάνει ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και βέβαια λογοκρισία εδώ δεν περνάει. Όποιος είναι στην παρέα μας δεν είναι ΓΙΔΙ σε ΚΟΠΑΔΙ και δεν παίζω τον τσέλιγκα. Με την υπογραφή του γράφει, ό,τι θέλει γράφει.

2. Είμαστε ΤΟΣΟ ειλικρινείς στην άποψη περί υπεράσπισης του πυρήνα της λογικής του blogging - δηλαδή της ελευθερίας έκφρασης, που αμέσως ανεβάζουμε το όποιο ΕΠΩΝΥΜΟ σχόλιο έρχεται, όπως και το δικό σου φίλε, ακόμα και χωρίς να ανεβάζουμε ονόματα, όταν δεν θέλετε.

3. Θα προτιμούσα να έλεγες τις απόψεις σου - με πολλές από τις οποίες διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ - χωρίς τον υποτιμητικό τρόπο που αναφέρεσαι στον Δημήτρη.

4. Προσωπικά σου δηλώνω ότι το θέμα της παπαριάς του REAL DEMOCRACY Σκωτίας δεν είναι από αυτά που  θα επέλεγα να προβάλω, διότι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ να βάζω ξένους στον εσωτερικό μας καυγά, τσολιάδες στα φρύδια μας. Το πιο ασυγχώρητο λάθος του ΓΑΠ κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν ο τρόπος που περιπλανώμενος ανά την Ευρώπη έλεγε τους Έλληνες τεμπέληδες, λαμόγια κλπ προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που ζούμε με τα μνημόνια.
Δεν θα το επέλεγα επίσης διότι κάτι έχουμε ψιλιαστεί για τους χρηματοδότες του REAL DEMOCRACY, Που δεν ξέρω αλλά κάποιοι λένε ότι είναι γνωστός επιχειρηματίας που πρόσφατα ο Καμίνης του έδωσε κτίριο στην Αθήνα (αλήθεια, ψέματα δεν ξέρω).

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ!
Αυτό πιστεύω ότι το έχει κρίνει ο ελληνικός λαός και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

Όπως εκτιμώ ότι ο ελληνικός λαός τελικά θα κρίνει και τους σημερινούς που "άλλη του έδειξαν και άλλη του έβαλαν" (μερίδα).

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση επιχειρημάτων επί της "σωτηρίας" του μνημονίου. Είμαι πολύ περίεργος να κατανοήσω αυτή την σωτηρία. Περιμένω τα επιχειρήματά σου.

(Περιμένω και την απάντηση του Δημήτρη)

Ο ΦΙΛΟΣ Γ.Γ. - ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ - ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Σε απάντηση της δημοσίευσης http://stinplatia.blogspot.gr/2013/05/m.html κάποια σχόλια από φίλο το blog

Δεν τον ξέρω τον κ. Χανιωτάκη, αλλά διακρίνω φθόνο, ζήλεια και αδυναμία ορθής κρίσης και επιλογών, όταν βρίσκει να "αναδημοσιεύσει" από τις χιλιάδες ειδήσεις που κυκλοφορούν, την "αντικειμενική" είδηδη από μια παρέα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, την συγκεκριμένη σαχλαμάρα.

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι ως Ελληνες, που έναν Ελληνα, τέως πρωθυπυργό, δημοκρατικά εκλεγμένο, που ακόμα δεν τον έκρινε η ιστορία, τον καλούν συνεχώς, φημισμένα πανεπιστήμια και forum του εξωτερικού να συμμετάσχει, να πει απόψεις, (που σίγουρα ο Χανιωτάκης και κάθε Χανιωτάκης, όχι μόνο δεν γνωρίζει αλλά ούτε μπορεί να καταλάβει), και ίσως, να διαφημίσει και την Ελλάδα, να μιλήσει για το νεοφιλελευθερισμό που δυστυχώς δείχνει να έχει επικρατήσει στην Ευρώπη, και να αναδείξει τις κακές συνέπειες που έχει η συγκεκριμένη πολιτική.
Είναι σίγουρο ότι το ΜΙΤ, η Οξφόρδη, το Χάρβαρντ, το London School of Economics και πολλά άλλα παρόμοια ινστιτούτα έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια, για να επιλέξουν τους ομιλητές και εισηγητές τους.

Φτάνει πια το καλαμπούρι. Ας μας σώσει κάποιος άλλος, πιο επιτυχημένος από τον Παπανδρέου, με άλλη συνταγή, (γιατί τώρα ακολουθούμε πιστά την αρχική συνταγή Παπανδρέου σε πιο ισχυρή - κακή δόση, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην εφαρμογή της), και μετά ας αρχίσουν όλοι αυτοί οι σοφοί του τύπου Χανιωτάκη και λοιπών δημοκρατικώς δυνάμεων, να καλαμπουρίζουν με θέματα που δεν χωράνε καν στο μυαλό τους.

Οι τύποι democracy now, που στην πραγματικότητα δεν δέχονται τα αποτελέσματα των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά θεωρούν ως δημοκρατία το να γίνεται το δικό τους, του στυλ "να καεί το μπ... η βουλή", που τώρα διαμαρτύρονται για το επίπεδο που υπάρχει μέσα στη βουλή, ας κάτσουν να σκεφτούν ποιοί είναι αυτοί που δημιούργησαν το κλίμα της συνολικής απαξίωσης της πολιτικής.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν, θα χαρώ όμως να ανοίξουμε μια συζήτηση αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα μόνο, στο συγκεκριμένο θέμα.

Φιλικά
Γ. Γ.

Ζητείται οικογένεια...


για αυτό το πλάσμα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση.

Το περιθάλψαμε, το πήγαμε σε κτηνίατρο επειδή ήταν τραυματισμένο και σε λίγο αναρρώνει.
Ένα πραγματικά καταπληκτικό σκυλί. Μια φατσούλα τόσο εκφραστική...

Δυστυχώς, έχουμε κι άλλο σκυλάκι στο σπίτι. 
Ο καλός μας φίλος θα πρέπει να βρει μια άλλη, εξίσου φιλόξενη, στέγη.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.



Για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας και για πληροφορίες : 
6973 340610

Δ.Χ.

Τι κάνουμε τώρα; (7) — Όχι στον ψευτοδιεθνισμό


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η «αριστερή» δικαιολογία που επικαλείται o ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση τους να επιμένουν στην παραμονή μας στην ΕΕ, παρά την οικονομική  καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων, είναι ότι αυτή είναι μια γνήσια διεθνικιστική στάση. Και αυτό, σε αντίθεση με την «εθνικιστική» στάση, όπως πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζουν τη θέση ότι μόνο η άμεση μονομερής και ταυτόχρονη έξοδος από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με σειρά άλλων ριζοσπαστικών μέτρων που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο, θα μπορούσε να σταματήσει την συντελούμενη καταστροφή. Δεν θα σταθώ εδώ σε «επιχειρήματα» του τύπου ότι παρόμοια στάση είναι εθνικιστική διότι την υποστηρίζουν σήμερα και διογκούμενα «εθνικιστικά» λαϊκά ρεύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, διότι τότε θα έπρεπε να μην μετείχαμε ιστορικά σε εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, ούτε να στηρίζουμε σήμερα ανάλογους αγώνες στη Λιβύη ή τη Συρία γιατί τους στηρίζουν και εθνικιστές! Όμως, ο αγώνας κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (όχι κατά του νεοφιλελευθερισμού, όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν οι ίδιοι «αριστεροί») σήμερα είναι εθνικοαπελευθερωτικός.
Θα σταθώ, αντίθετα, στα δήθεν «αριστερά» θεωρητικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν την στάση αυτή  η οποία, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο έχει οδηγήσει στην ουσιαστική εξαφάνιση της Αριστεράς στην Ευρώπη, αλλά και στην μαζική άνοδο εθνικιστικών κομμάτων, τα οποία σήμερα παίζουν τον ρόλο που θα έπρεπε να παίζει η αριστερά. Όμως, η στάση αυτή όχι μόνο δεν είναι αριστερή, εφόσον δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να ανατρέψει την οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, αλλά και δεν έχει σχέση με έναν πραγματικό διεθνισμό σήμερα.  Και αυτό, διότι το πρόβλημα δεν είναι πώς θα ξεπεράσουμε κάποιον ανύπαρκτο εθνικιστικό, ή ακόμη χειρότερα, φασιστικό κίνδυνο σήμερα, όπως διαδίδει αποπροσανατολιστικά η προπαγάνδα της υπερεθνικής και της Σιωνιστικής ελίτ, μέσω των διεθνών ΜΜΕ που ελέγχει. Αποπροσανατολιστικά, γιατί θέλει να στρέψει την λαϊκή οργή  από τον πραγματικό κίνδυνο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που οδηγεί στην παγκόσμια «κινεζοποίηση» της εργασίας και την καταστροφή κάθε κοινωνικής κατάκτησης των τελευταίων 100 χρόνων, σε φανταστικούς κινδύνους από καρικατούρες «νεοναζιστικών» κομμάτων στην Ευρώπη (σε αντίθεση με γνήσια εθνικιστικά κινήματα όπως το Κόμμα της Ανεξαρτησίας στη Βρετανία που σήμερα βρίσκεται στη τρίτη εκλογική θέση) ή «φασιστικών» όπως η Χρυσή Αυγή στα παρ’ ημίν.
Και είναι φανταστικοί οι κίνδυνοι αυτοί γιατί ο πραγματικός εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός αναπτύχθηκαν σε εντελώς διαφορετικές ιστορικές συνθήκες προπολεμικά, που ευνοούσαν την ανάδυσή τους. Οι συνθήκες όμως αυτές, και κυρίως η ύπαρξη ισχυρών κρατών-εθνών στη Γερμανία και την Ιταλία αντίστοιχα —που σήμαινε κατ’ αρχήν οικονομική, και κατ’ επέκταση εθνική, κυριαρχία— είναι ανύπαρκτες σήμερα. Η οικονομική κυριαρχία υπονομεύεται σήμερα αποφασιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω των διεθνών θεσμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κ.λπ.) που υποχρεώνουν τα κράτη στο άνοιγμα και στην απελευθέρωση των αγορών τους, δηλαδή, στην ουσιαστική κατάργηση κοινωνικών ελέγχων πάνω στην κίνηση κεφαλαίου και εμπορευμάτων —πράγμα αδιανόητο τη δεκαετία του 1930. Αλλά, ακόμη και η ίδια η εθνική κυριαρχία υπονομεύεται αποφασιστικά στο πλαίσιο οικονομικών ενώσεων όπως η ΕΕ, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα που όχι μόνο δεν έχει τον παραμικρό έλεγχο επάνω στην οικονομία της, αλλά, άμεσα ή έμμεσα, και στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της. Όμως, οι Κεϋνσιανές πολιτικές που πρώτοι εφάρμοσαν προπολεμικά οι εθνικοσοσιαλιστές, και μεταπολεμικά οι σοσιαλδημοκράτες, ήταν εφικτές, ακριβώς λόγω της ύπαρξης εθνών-κρατών και εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας, ενώ για τον αντίθετο λόγο είναι αδύνατες σήμερα. Ο σημερινός, επομένως, πραγματικός «εθνικισμός» στην Ευρώπη δεν είναι επιθετικός, όπως στον μεσοπόλεμο, αλλά αμυντικός απέναντι στην ισοπέδωση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά επίσης πολιτιστική.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο αγώνας κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης παίρνει σήμερα εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα. Οι λαοί που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποιητική διαδικασία σήμερα, ουσιαστικά, αμύνονται ενάντια στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ελίτ, για να προστατεύσουν το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση, αλλά και την ίδια την κουλτούρα τους που ισοπεδώνεται στην διαδικασία αυτή. Ο πόλεμος αυτός στις περιφερειακές χώρες της ΕΕ είναι οικονομικός, διότι με οικονομικά μέσα καταλύεται η οικονομική και εθνική κυριαρχία τους, που προφανώς οι προαναφερθέντες «αριστεροί», (συμπεριλαμβανομένων  και «αντιεξουσιαστών» της συμφοράς που μιλούν για άμεση δημοκρατία και «αυτοδιαχείριση» σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης!) θεωρούν περιττή. Στην γειτονιά μας, ο πόλεμος αυτός σημαίνει, επίσης, κτηνώδεις σφαγές λαών που διεκδικούν το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση από την υπερεθνική και τη Σιωνιστική ελίτ, χθες στη Λιβύη, και σήμερα στη Συρία. Όμως, ο πραγματικός διεθνισμός μπορεί να ξεκινήσει μόνο «από κάτω», από λαούς που έχουν επιτύχει την αυτοδιεύθυνσή τους, ενώ ο «διεθνισμός» που επιβάλλεται σήμερα από τις ελίτ, με σφαγές και οικονομικούς πολέμους, δεν είναι παρά ψευτοδιεθνισμός. Αλλά θα επανέλθω.



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ! ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ , ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Φωτογραφία: Το κράτος αποφάσισε σε αυτόν τον χώρο να τοποθετήσει καταυλισμό Ρομά.

Αγαπητοί γείτονες,

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 23/5/13 και ώρα 18:00-20:00 στο Κέντρο νεότητας του Δήμου μας ,(οδός Δαναΐδων και Αντιγόνης) , για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις πάνω στο έγκλημα που πρόκειται να γίνει και τις κινήσεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει οι κάτοικοι.

Πάνω από 30 χρόνια ο καταυλισμός του Νομισματοκοπείου επιβαρύνει την γειτονιά μας και την γύρω περιοχή. Οι κάτοικοι που μένουν απέναντι του τόσα χρόνια, βιώνουν καθημερινά το δικό τους μαρτύριο. Η πολιτεία λοιπόν ,αντί να δώσει μια μόνιμη λύση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση έκρινε σκόπιμο να καταστρέψει και την διπλανή ΜΟΝΑΔΙΚΗ έκταση ΠΡΑΣΙΝΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζουν με την απόφαση της περιφέρειας (Αρ. πρωτ. Φ.73521/9339 της 16-04-2013) οι Ρομά της περιοχής του Νομισματοκοπείου θα μεταστεγασθούν (όχι όλοι), στο χώρο που βρίσκεται το γήπεδο του Απόλλωνα και το αλσύλλιο που τον περιβάλλει.
Μετά από μια συντονισμένη και ύπουλη προσπάθεια μεταξύ του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου, πολιτικών κομμάτων και του Συνηγόρου του Πολίτη και αφού ακύρωσαν την μετεγκατάσταση στην Λυκόβρυση, αποφάσισε να μεταφέρει τον καταυλισμό στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Ανεξάρτητα όμως από τις απόψεις που έχει ο καθένας μας για τη συμβίωση με τους Ρομά, η όποια επέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο θα υποβαθμίσει τη ζωή μας, την περιουσία μας και την ζωή των παιδιών μας και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε.
Αν δεν ενεργήσουμε άμεσα, οι συνέπειες από τα κομμένα δέντρα και το «περικυκλωμένο» από παράγκες κατεστραμμένο γήπεδο θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και απαιτεί όλοι οι κάτοικοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα αυτό. Θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας εάν δεν προστατέψουμε αυτόν τον χώρο εάν δεν μπούμε μπροστά να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Δικαιώματα έχουμε και εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που πρέπει να είμαστε ενωμένοι πέρα από μικροσυμφέροντα, προσωπικές αντιπάθειες ή πολιτικές σκοπιμότητες γιατί στην συγκεκριμένη στιγμή την αδιαφορία θα την πληρώνουμε για μία ολόκληρη ζωή.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε λίγη ηρεμία, πράσινο, καθαριότητα, μείωση της εγκληματικότητας, αξιοπρέπεια και όχι την πλήρη απαξίωση της περιουσίας μας που ο καθένας κατέβαλλε κόπο και ιδρώτα για να αποκτήσει και να τα αφήσει στα παιδιά του.

Όλοι οι επίδοξοι κοσμοκράτορες στο παρελθόν “γη και ύδωρ” ζήτησαν απο την Ελλάδα και πήραν “Μολών λαβέ” και Θερμοπύλες. Πήραν “Νενικήκαμεν” και Μαραθώνιους. Τώρα είναι η ώρα να πούμε το δικό μας “Μολών λαβέ”, να φυλάξουμε τις δικές μας Θερμοπύλες.

ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ανεπιθύμητος ο Γ. Παπανδρέου στο Εδιμβούργο! Mαζεύουν υπογραφές για να τον διώξουν από συνέδριο.. Εμείς απλά του χορηγούμε άδειες από τη Βουλή


αρχείο λήψης

Συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ έχει ξεκινήσει η ομάδα Real Democracy Now – Edinburgh, ζητώντας την αφαίρεση του ονόματος του Γ. Παπανδρέου από τη λίστα των ομιλητών σε συνέδριο.
Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου η ομάδα Real Democracy Now – Edinburgh, με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε συνέδριο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προσκληθεί στο συνέδριο TEDGlobal στις 11 Ιουνίου για να μιλήσει για τα “μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση χρέους”.
Στην ανακοίνωσή της η ομάδα Real Democracy χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου “οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα”. Και καταλήγει: “Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν”.

Πηγή:newsit.gr

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ! META THN EUROVISION ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ