Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


FACEBOOK: Ασφαλιστικά μέτρα από Έλληνες!

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα Ελληνικά Δικαστήρια για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την εταιρία με την επωνυμία “FACEBOOK Ireland Limited” με την οποία συμβάλλονται οι Ευρωπαίοι χρήστες, με έδρα την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας Δουβλίνο.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δημοσιεύεται εδώ και για κατέβασμα εδώ. Η πραγματογνωμοσύνη εδώ και για κατέβασμα εδώ.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που απευθύνεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητάμε να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή προστασία του δικαιώματός μας επί της προσωπικότητάς μας με την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε και συγκεκριμένα:
Να προβεί η Facebook σε άρση της προσβολής και σε παράλειψη της προσβολής στο μέλλον, με υποχρέωση ΣΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ από τους λογαριασμούς μας

I. της χρονικής σφραγίδας (time stamp) στην εφαρμογή facebook mobile για iPhone, από την οποία οι φίλοι μας πληροφορούνται χωρίς την έγκρισή μας, την τελευταία σύνδεση (“last active“) που πραγματοποιήσαμε στο facebook από τα κινητά μας τηλέφωνα (sceenshot εδώ) και

II. της λειτουργίας «διαβάστηκε» (“seen“) στα μηνύματα που ανταλλάσσουμε με τους φίλους μας στο facebook (sceenshot εδώ)

Περισσότερες πληροφορίες για το “last active” (στην εφαρμογή facebook mobile για iPhone) και τη λειτουργία «διαβάστηκε» (“seen”) στα μηνύματα, μπορείς να βρεις εδώ.

H αίτηση που υπογράφεται από τους δικηγόρους Θ. Αλαμπάση και Σ. Αδάμ, θα εκδικαστεί στις 12/07/2013.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ


Στις 6 το απόγευμα, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλεί σήμερα, Τρίτη 19/3, στις 6 ώρα το απόγευμα σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο και αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2).

http://left.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Το μεγάλο ΟΧΙ - Καβάφης


















Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι

να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος το ‘χει

έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του.

Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι – το σωστό – εις όλην την ζωή του...

ΚΑΒΑΦΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου».

Τάσσος Παπαδόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Χαλάνδρι, 15/3/2013
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Α.Π.: 5274

- 5η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ --------- 2013


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 19 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

2. 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 139/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά την αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 7/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά στην προέγκριση μετατόπισης της θέσεως αναπηρικού περιπτέρου.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Φεβρουαρίου 2013, ποσού 44.655,28 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου’.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Φεβρουαρίου 2013, ποσού 11.276,09 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οχτάμηνης διάρκειας ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2013 .

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οχτάμηνης διάρκειας για το έτος 2013 .

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας δύο μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2013.

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου για το έτος 2013.

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 46/2013 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’ σχετικά με πρόσληψη προσωπικού και την απασχόληση αναδόχων για το έτος 2013.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής της δικηγορικής εταιρείας με την επωνυμία ‘Ηλιόπουλος, Ηλιοπούλου – Στράγγα κ΄ Συνεργάτες’, για δικαστική αντιμετώπιση νομικού ζητήματος του Δήμου (ελεγχόμενη στάθμευση).

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την ‘Προμήθεια πλαστικών κάδων χωρητικότητας 770lt.’ για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση και παραλαβή της μελέτης ‘Στατική Μελέτη για ανακαίνιση κληροδοτήματος (Σαχάλα) για χρήση Κ.Α.Π.Η.’.

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση και παραλαβή της μελέτης ‘Επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 204-162 υδραυλικής μελέτης της ΕΥΔΑΠ του έτους 1968 για το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στο Δήμο Χαλανδρίου.

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επικαιροποίηση της υπ΄ αριθμ. 17/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τροποποίηση περιφερειακής γραμμής εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πατήματος ΙΙ, πολεοδομικής ενότητας 17, Δήμου Χαλανδρίου στα όρια με Δήμο Πεντέλης.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης απότμησης πεζοδρομίου υπάρχοντος πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 38 στο Χαλάνδρι στο Ο.Τ. 325.

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για μείωση αποζημίωσης από προσκύρωση εδαφικού τμήματος στο Ο.Τ. 618 (οδός Σαρανταπόρου).

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. και παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: ‘Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 03/10.

20. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. και παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: ‘Μικρά έργα οδοποιίας’, Α.Μ. 04/10.

21. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας απευθείας αναθέσεων και ανάθεση προμηθειών.

22. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης της Σύμβασης για την ανάθεση Προμήθειας Φυσικού Αερίου από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ Α.Ε.) για την κίνηση δύο απορριμματοφόρων αυτοκινήτων.

Χαλάνδρι 15/03/2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ. ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ!

Βάζουν τρικλοποδιές στον Δήμαρχο Χαλανδρίου (από το parapolitika.gr)

XAΛΑΝΔΡΙ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ! ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΑΡΑ!!!(από το OMERTA)


Έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για τις επικείμενες εξελίξεις, τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στους οποίους αναφέρονται τα δημοσιεύματα αλλά και ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους εσωπαραταξιακούς ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ του Γιώργου Κουράση (γιατί γι' αυτό μιλάμε) που όλο το τριήμερο έκαναν επαφές και τηλέφωνα προετοιμασίες.
Για αναλυτικό ρεπορτάζ θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή, αφού δεν μπορούμε να αναπαράγουμε "φήμες" ακόμα και αν ξέρουμε ότι είναι έγκυρες και μάλιστα με ονόματα.

Οι εξελίξεις όμως έχουν και άλλη σελίδα, αφού με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν  οι διεργασίες και στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, όπου και εκεί φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις ίσως και μέσα στην βδομάδα. Το Σάββατο μάλιστα συναντήθηκαν δύο κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη, που έχουν διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχοι και βρίσκονται εδώ και καιρό εκτός δημοτικού συμβουλίου με δική τους επιλογή και συμφώνησαν ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να αμφισβητηθεί η μονοκρατορία που έχει επιβληθεί στην πόλη από το γαλαζοπράσινο φιλομνημονιακό κατεστημένο και να προετοιμαστεί μια φρέσκια αυτοδιοικητική πρόταση για το Χαλάνδρι.

Αυτά συμβαίνουν στο πολιτικό επίπεδο.
Διότι πληροφορίες μας λένε ότι αυτά θα φανούν πασχαλιάτικες στρακαστρούκες μπροστά στις βόμβες που διαρρέεται ότι θα σκάσουν από την δικαιοσύνη και που - αν επιβεβαιωθούν - θα προκαλέσουν σεισμό και απίστευτα ντόμινο και θα αναδιατάξουν ραγδαία και βίαια όλο το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Σήμερα δεν θα σας πούμε περισσότερα αλλά σύντομα, το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή, θα σας δώσουμε ρεπορτάζ με ονόματα.

ΥΓ: Αύριο στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του εμπορικού συλλόγου κατά του δήμου Χαλανδρίου για την αναστολή λειτουργίας των παρκομέτρων. Θα ακούσετε - ίσως - πολλούς να δίνουν στο θέμα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ διαστάσεις. 
Από τρεις πλευρές μας έχει διαρρεύσει ένα πολύ περίεργο σενάριο που συνδέει το θέμα με ιδιωτικές υποθέσεις συνδημοτών μας και εκβιασμούς. 
Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε αυτά τα σκεπτικά, πολύ δε περισσότερο να τα αναπαράγουμε. Θα περιμένουμε αύριο να δούμε πώς θα υποστηριχτεί η προσφυγή και ποια θα είναι η απόφαση της δικαιοσύνης.

Κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο: Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο: 
Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ



ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Τα μνημονιακά ανδρείκελα στην Κύπρο, σε δωσιλογική συνεργασία με τα αφεντικά τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δε δίστασαν να προχωρήσουν σε κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες σκάβοντας το λάκκο του Κυπριακού λαού, αλλά και κάνοντας μια καθαρή ληστεία σε βάρος και μικροκαταθετών που μπορεί να έκαναν αποταμιεύσεις μια ζωή για κάποια ανεκτά γηρατειά ή για τυχόν προβλήματα υγείας κ.λπ..

Μάλιστα η κυπριακή μαριονέτα που μυξόκλαιγε στο προεδρικό διάγγελμα της Κυριακής, είχε το θράσος να επαναλάβει το ψευτοδίλλημα που παπαγαλίζουν και οι Έλληνες τροϊκανοί: «ή κούρεμα ή Αρμαγεδώνας, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Αυτό που έκρυψε όμως από τον Κυπριακό λαό (όπως και οι δικές μας μαριονέτες από τον Ελληνικό) είναι ότι η πραγματική λύση για διέξοδο από την κρίση, είναι η έξοδος απ την ΕΕ και το ευρώ και η χάραξη μιας στρατηγικής με στόχο τον απεγκλωβισμό της χώρας από τη μέγγενη της παγκοσμιοποίησης, που θα βάλει τα θεμέλια για μια αυτοδύναμη οικονομία με δικό της νόμισμα και παραγωγική δομή ελεγχόμενη από το κοινωνικό σύνολο

Οι μαριονέτες σε Κύπρο και Ελλάδα δεν παίζουν μόνο το παιχνίδι της ΕΕ και κατ’ επέκταση της υπερεθνικής ελίτ στο οικονομικό επίπεδο, αλλά παρέχουν την πλήρη στήριξη τους και στα γεωπολιτικά/γεωστρατηγικά σχέδια τους.

Στην πραγματικότητα, ΕΕ και υπερεθνική ελίτ δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο πιστά σκυλάκια απ τους Έλληνες και Κύπριους τροϊκανούς, στην προσπάθεια τους να απομονώσουν και εν τέλει να ενσωματώσουν τη Ρωσία στο άρμα της Νεοφιλελεύθερης Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι τυχαίο ότι με το κούρεμα καταθέσεων των Κυπριακών τραπεζών, τη μερίδα του λέοντος σε απώλειες την «τρώει» η Ρωσία.

Όπως αντίστοιχα δεν είναι τυχαίο, ότι ΕΕ και υπερεθνική ελίτ λύσσαξαν να πετάξουν τη Ρωσία, έξω απ την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (υπαρκτών στην Κύπρο, πιθανολογούμενων στην Ελλάδα), παράλληλα με το μπλοκάρισμα των Ρωσικών παχυλών προσφορών για την αγορά της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Έτσι ΕΕ, υπερεθνική ελίτ και πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας πετυχαίνουν μ’ έναν σμπάρο δυο τριγώνια: περικυκλώνουν περισσότερο τη Ρωσία και καταβροχθίζουν τα ενεργειακά φιλέτα της Ανατολικής Μεσογείου. Βέβαια για κάποιους πρωτόγονους «Μαρξιστές» που δεν έχουν πάρει είδηση για το νέο συστημικό φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης (αλλά και για κάποιους που παίζουν σαφώς ύποπτο ρόλο), όλα αυτά είναι «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις», όπως αντίστοιχα χαρακτηρίζουν και τη σφαγή του λαου της Λιβύης χθες ή της Συρίας σήμερα!

ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΙΜΑ

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΕΕ για την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). ΑΟΖ είναι η θαλάσσια έκταση που αρχίζει απ την ακτογραμμή ενός κράτους και εκτείνεται εως τα 200 ναυτικά μίλια (370 χιλιόμετρα) και το κράτος στο οποίο ανήκει η ΑΟΖ έχει δικαίωμα έρευνας ή άλλης εκμετάλλευσης των θαλασσίων πόρων.

Η υπερψήφιση της έκθεσης για τον Ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050 από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν είναι τυχαία. Μόλις μυρίστηκαν οι πολυεθνικές της ενέργειας πιθανά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος, αποφάσισαν τα τσιράκια τους στην ΕΕ να προλειάνουν το έδαφος για την οριοθέτηση ΑΟΖ των κρατών μελών. Όμως το θέμα δεν είναι αν θα πρέπει ή όχι να οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ και η εκμετάλλευση της, αλλα με τι όρους θα γίνει αυτό: με όρους που θα θέσει η ΕΕ και η υπερεθνική ελίτ, και που θα κάνει τη χώρα Νιγηρία της Ευρώπης με το αντίστοιχο βιωτικό επίπεδο, ή με όρους που θα θέσει ο Ελληνικός λαός για την απεξάρτηση της Ελλάδας από την Παγκοσμιοποίηση/ΕΕ και την οικονομική της αυτοδυναμία;

Είναι φανερό λοιπόν ότι από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, αλλά και στο ΝΑΤΟ, ούτε στο οικονομικό επίπεδο βοηθηθήκαμε (το αντίθετο μάλιστα), ούτε σε εθνικό (καρατόμηση της Κύπρου). Και για να μπορέσει ο Ελληνικός και ο Κυπριακός λαός να ορθοποδήσουν θα πρέπει να δημιουργηθεί και στις δυο χώρες ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο όπως το Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση που προτείνουμε, που να θέτει ρητά την έξοδο από την ΕΕ και τους υπερεθνικούς θεσμούς επιβολής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης όπως το ΝΑΤΟ, και να στοχεύει στη δημιουργία Αυτοδύναμης Οικονομίας και τη σύναψη νέων διακρατικών συμμαχιών με κράτη που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, αλλά και με αυτά που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


http://periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-03-18/kypros-kourema
www.periektikidimokratia.org

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΣΩΜΑ


Μετά τις εκλογές στις 27/2/2013 της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου η συγκρότηση σε σώμα έχει ως εξής:

Πρόεδρος Λίτσα Γαλάνη - Πισιμίση
Αντιπρόεδρος Πανόπουλος Παναγιώτης
Γραμματέας Γιάννης Μιχάλας
Ταμίας Νίκος Μπακόλας
Εκπρόσωπος στη α΄ βάθμια σχολική επιτροπή Δημήτρης Λέρτας
Εκπρόσωπος στη β ΄βάθμια σχολική επιτροπή Νίκος Μπακόλας
Μέλη Αντρέας Οικονόμου, Δημήτρης Λάμπρου

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 19-3-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 19/03/2013 

Τη χρονιά που μας πέρασε ,είχαμε την ψήφιση του νέου πειθαρχικού δίκαιου (νόμος 4057/2012)που θα αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, σκοπός της αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου είναι : 

· Η συγκεκριμενοποίηση των πειθαρχικών παραπτωμάτων . 

· Η αντιστοίχιση των πειθαρχικών παραπτωμάτων με συγκεκριμένες ποινές , προσθέτοντας την ποινή της οριστικής παύσης παντού . 

· Η Αλλαγή της δομής των Πειθαρχικών και υπηρεσιακών συμβουλίων. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει ότι, απώτερος σκοπός των αλλαγών στην συγκεκριμένη νομοθεσία είναι να γίνει ευκολότερη η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις προς την τρόικα για 25.000 απολύσεις το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015, με βαθύτερη συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Δημόσιου τομέα. Γίνεται κατανοητό από όλους μας ότι, πιο εύκολα δικαιολογείς απόλυση υπαλλήλων με πειθαρχικές εκκρεμότητες … Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπως κατάχρησης δημοσίου χρήματος ή σοβαρών αδικημάτων του ποινικού κώδικα, όπου ο νόμος θα πρέπει να είναι αμείλικτος και η ποινή πολύ βαριά . Αλλά πόσες μπορεί να είναι αυτές οι περιπτώσεις; 

Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κος Λ. Ρακιντζής σε δηλώσεις του αναφέρει ότι αυτές οι περιπτώσεις ανέρχονται σε 1800 από το έτος 2007 και ήδη 700 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αργία το 2012 με το ν.4093/2012. Οι 7.000 επίορκοι που θα τεθούν εκτός δημοσίου το 2013, όπως αναφέρει το υπουργείο εσωτερικών , από πού θα προέλθουν ; 

Η πεποίθησή μας και η ανησυχία μας για την στρεβλή εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου, βασίζεται στις αλλαγές που έθεσε ο νόμος 4093/12 ( Μεσοπρόθεσμο- Μνημόνιο 3)καθώς διευρύνθηκαν οι περιπτώσεις απόδοσης ευθυνών στους δημοσίους υπαλλήλους και μπορεί να τεθεί σε αργία ο υπάλληλος από τον άμεσο πειθαρχικό του προϊστάμενο ,ακόμα και πριν αποφασίσει το πειθαρχικό συμβούλιο . Αρκεί να έχει ασκηθεί η πειθαρχική δίωξη . Και δε μιλάμε για αδικήματα που αφορούν παράβαση καθήκοντος αλλά και για αδικήματα όπως η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά του υπαλλήλου εντός ή εκτός υπηρεσίας , ή σε περίπτωση που χρωστά κάποιος δημόσιος υπάλληλος στο δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ( π.χ. εφορία ), τότε ασκείται αυτεπάγγελτα ποινική διαδικασία και ο υπάλληλος τίθεται σε αργία . 
Δηλαδή ο υπάλληλος θα τεθεί σε αργία ,χωρίς αμετάκλητη δικαστική απόφαση , και θα περιμένει 5 με 7 χρόνια την τελική απόφαση για να δικαιωθεί και να επανέλθει στην υπηρεσία του . 

Η κινητικότητα- διαθεσιμότητα μέσω της αξιολόγησης των οργανικών δομών και υπαλλήλων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στην απόλυση , αφού τα κενά των υπηρεσιών δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δικαιολογούν 25.000 μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου .Το σημαντικό ότι όλα αυτά είναι υπογεγραμμένα από την Ελληνική συγκυβέρνηση και αναφέρονται ρητά και λεπτομερειακά στο Μνημόνιο 3. Ακόμα χειρότερα, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν - πλέον - βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης . 

Ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» , αναρωτιόμαστε : 

1) Με ποιες ασφαλιστικές δικλείδες θα γίνει η διάκριση μεταξύ των πραγματικά επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και όσων απλά παραπέμποπται για ήσσονος σημασίας ζητήματα; 

2) Με ποια μέτρα θα προστατευτεί η ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος των υπαλλήλων από κακόβουλες μεροληπτικές και εκβιαστικές καταγγελίες ; 

Και ΖΗΤΑΜΕ : 

Την τροποποίηση των σχετικών νομοθετικών διατάξεων του Ν. 4057/2012 . 

Το δίλημμα που τίθεται είναι ,από τη μία πλευρά η ύπαρξη δημοσίων υπηρεσιών που θα λειτουργούν αποτελεσματικά και στις οποίες θα τιμωρούνται αυστηρά οι αποδεδειγμένες έκνομες πράξεις και από την άλλη, ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αποθαρρύνει τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους να επιτελέσουν το έργο τους υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου