Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ξύλο και καρεκλιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! - Καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου


- Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν σε γραμματείας Νομαρχιακών Επιτροπών

- Ο Γρηγόρης Φελώνης αποκάλεσε τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Γιώργο Παναγιωτακόπουλο "αλήτες"
- Παρενέβη ο Γιάννης Σουλαδάκης και ηρέμησαν τα πνεύματα



Στα χέρια ήρθαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με αφορμή τις ενστάσεις που υπάρχουν για την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit, κορυφαία στελέχη μέλη της ΚΟΕΣ και κυρίως ο Γρηγόρης Φελώνης επιτέθηκε αρχικά φραστικά στον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αξαρλή επειδή υποστήριζε ότι δρομολογούνται αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει της Κυριακής οπότε θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη περίπου 2.000 συνέδρων.

Όταν μάλιστα ο κ.Φελώνης αποκάλεσε τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο "αλήτες" τα πνεύματα άναψαν για τα καλά και σύμφωνα με μαρτυρίες...αντηλλάγησαν καρεκλιές ακόμη και μπουνιές!!! 

Παρενέβη ωστόσο ο γραμματέας της νεοσυσταθείσας ΕΚΑΠ (Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης) Γιάννης Σουλαδάκης και το "θερμό επεισόδιο" έληξε.

Να σημειωθεί ότι οι κ. Αξαρλής και Σωτηρόπουλος ήταν μεταξύ των 75 στελεχών που είχαν υπογράψει το κείμενο του Μιχάλη Καρχιμακη. 

Τις διαδικασίες παρακολουθούν πάντως από κοντά και οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία των 10 πρώην βουλευτών και υπουργών υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη θα παρουσιάσει κείμενο θέσεων ενόψει του Συνεδρίου, ενώ η κίνηση των "υφυπουργών" λέγεται ότι δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση αλλά θα εκφραστεί συντεταγμένα στο Συνέδριο.

http://www.newsit.gr/, 20/2/2013

Και λίγη..."ΚΑΡΕΚΛΟΣΥΖΗΤΗΣΗ"...
Πω πω Δημοκρατία...Η δημοκρατία της...καρέκλας! Και μου το έλεγαν, η ΚΑΡΕΚΛΑ είναι βασικός παράγοντας στην καθημερινότητά μας. Είτε την κυνηγάς (ΚαρεκλοΒαλεντίνος, δηλαδή ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ) είτε...την πετάς (Ξύλο...καρεκλάτο!!)! Όπως και να έχει, πάντως,... Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ! 
ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ, ΚΑΡΕΚΛΑ! 
Πάντως, για να σοβαρευτούμε και λιγάκι - έτσι όπως η περίσταση απαιτεί - ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ...ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΞΦΕΝΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Δ.Χ.

Πλήρωσε κλήση με 2.770 κέρματα!



Με ένα… τσουβάλι κέρματα προσήλθε στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ένας 45χρονος επιχειρηματίας, προκειμένου έτσι να εξοφλήσει δύο κλήσεις παράνομης στάθμευσης από την δημοτική αστυνομία, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο υπάλληλος του Δήμου της Ρόδου, (σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή») που παρέλαβε τις τσάντες με τα 2.770 κέρματα, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν ο άνδρας τον ενημέρωσε ότι στις τσάντες που ζύγιζαν πάρα πολλά κιλά, βρίσκονταν τόσες χιλιάδες κέρματα τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό των… 60 ευρώ που ήταν οι δύο κλήσεις που είχαν βεβαιωθεί από χρόνια.
Τα χρήματα αυτά, αντιστοιχούσαν σε 1.350 κέρματα των δύο λεπτών, 950 κέρματα του ενός λεπτού και 470 κέρματα των πέντε λεπτών αντίστοιχα.
"Οι παραβάσεις αυτές που βεβαιώθηκαν –-είπε μιλώντας στη «Ρ» ο επιχειρηματίας- ήταν άδικες και παράτυπες". 
Στο αυτοκίνητο που βεβαιώθηκαν, υπήρχε ειδική κάρτα ελευθέρας, η οποία δεν ήταν τοποθετημένη εκείνες τις μέρες. 
Όταν στη συνέχεια έγινε η επίδειξη της κάρτας, σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Ρόδου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον τότε αντιδήμαρχο, ότι η υπόθεση θα τακτοποιηθεί.
Το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος της Ρόδου, χρωστάει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ περίπου τα οποία περιμένει να εισπράξει εδώ και πολλά χρόνια αλλά μάταια.
Σε δηλώσεις του στη «Ρ» ο ίδιος σημείωσε επίσης, ότι έχει ακόμα μια μεγάλη οφειλή προς το Δήμο της Ρόδου: Αυτήν του δημοτικού φόρου, που ετοιμάζεται να την εξοφλήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες. 
Χωρίς να διευκρινίσει πάντως, το αν κι αυτή η εξόφληση θα γίνει σε… κέρματα.

Πηγή και φωτογραφία: Ροδιακή
http://www.nooz.gr/, 20/2/2013

ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΙΣΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

.... αλλά για λίγους, που μας διαβάζουν τόσο από το Χαλάνδρι, όσο και από εκεί που τώρα βρίσκονται πρέπει να γραφτεί.

Πριν λίγο ενημερώθηκα από τον αδελφό του ότι ο Δημήτρης ο Ματζανάς έφυγε από αυτόν τον κόσμο πριν καμιά δεκαριά μέρες.

Δεν είναι κανένας διάσημος, οπότε η είδηση δεν θα κάνει πολλά κλικ και ούτε θα κάνει κλικ στους πολλούς αναγνώστες μας.

Καμιά δεκαριά όμως ξέρω ότι σήμερα θα δακρίσουν μαζί.

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα



Γενική 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ για σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου - Αεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως.

Τα αιτήματα της 24ωρης απεργίας, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, είναι:

* Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

* Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μαζί με «τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων».

ΟΣΕ & Προαστιακός 24ωρη
ΟΣΕ & Προαστιακός 20 Φεβρουαρίου 24ωρη, Μετά την εξαγγελθείσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροποποιούνται ως εξής : Την Τρίτη 19.2.2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας) Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες : •500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ) •501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)
Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαιών – Αλεξανδρούπολης Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •1686
Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •2536
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας – Θεσσαλονίκης Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •743 •IC 85
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: •3593 – 3592
Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: •2576 •2577
Την Τετάρτη 20.2.2013 (ημέρα της απεργίας) Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξ/χίες του Δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου. Επισημαίνεται ότι : •Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών •Οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα
Την Πέμπτη 21.2.2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας) •Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων •Καταργείται η αμαξ/χία 1681 •Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης •Καταργείται η αμαξ/χία IC 82
Επίσης : Δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο την Τετάρτη 20/2/2013 καθ' όλο το 24ωρο

ΕΘΕΛ (Λεοφωρεία)
ΕΘΕΛ (Λεωφορεία) 20 Φεβρουαρίου έναρξη βάρδιας έως 09:00 & από τις 21:00 έως λήξη βάρδιας,Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν: Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Ναυτεργάτες (ΠΝΟ), 24ωρη
Πτήσεις

Η ΟΣΥΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικα και επειδή η επανάληψη του «λάθους» από το ΔΝΤ στην περίπτωση της εκποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Απεφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την 20-2-2013, με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας, από 06.00 έως 10.00 τοπική και από 17.00 έως 21.00 τοπική.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ!


Η καθεστωτική αντίληψη, η ιδιοκτησία της εξουσίας, η αμετροέπεια και η έλλειψη κάθε σχέσης με την πολυφωνία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όταν αυτή δεν εξυπηρετεί την κορυφαία νεοΠΑΣΟΚΙΚΗ αντίληψη της μη αμφισβήτησης της νομής της εξουσίας  σε όλα τα επίπεδα,  αλλά και το ιδιαίτερα παρεϊστικό, πολιτικά στρεβλό κλίμα του κλειστού γκέτο που έχει δημιουργηθεί στο δήμο Χαλανδρίου αρχίζουν να κακοφορμίζουν επικίνδυνα και να παίρνουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στοιχεία (και προς άλλους, διότι εμείς τα ξέρουμε χρόνια).

Εχθές η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, η Σοφία Σακοράφα, επισκέφτηκε τον δήμο μας, στα πλαίσια περιοδειών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για την προετοιμασία της σημερινής απεργίας, συνοδευόμενη από κλιμάκιο μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν την Σοφία που τους κέρδισε με την γνωστή σεμνότητά της και συνομίλησαν μαζί της για αρκετή ώρα.

Την ίδια ώρα στο Δημαρχείο όμως συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή οπότε όταν η κα Σακοράφα ανέβηκε στο γραφείο του Δημάρχου για τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό έπεσε πάνω στην Μαρία Μιχαήλ η οποία είχε το ΘΡΆΣΟΣ και την ΑΜΕΤΡΟΈΠΕΙΑ να επιτεθεί φραστικά στην κα Σακοράφα.

"Μμμμ! Ήρθε και το Σοφάκι για να κάνουμε απεργία! Εμείς την φτιάξαμε και αυτή, στο ΠΑΣΟΚ και κάνει τώρα τον μεγάλο παράγοντα", είπε η ΤΕΡΑΣΤΙΑ παράγοντας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής β Αθήνας Μαρία Μιχαήλ" και συνέχισε το καθεστωτικόΠΑΣΟΚικό παραλήρημα όσο η κα Σακοράφα (που την έγραψε εκεί ακριβώς που έπρεπε) συνέχιζε να χαιρετάει τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Ασταμάτητη η κα Μιχαήλ συνέχιζε, αναγκάζοντας τον Σωτήρη Παρασκευόπουλο να της ζητήσει να σταματήσει επικαλούμενος τον ,,,, Ξένιο Ζευ!

ΜΑΡΙΑ, με δεδομένη την παλιά προσωπική εκτίμηση, δημόσια σου λέμε ότι ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Θα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να ζητήσεις ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από την Σοφία Σακοράφα και τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι τσιφλίκι της παρέας σας ο δήμος για να σας ζητάνε την άδεια για να τον επισκεφτούν ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ και αντιπροσωπεία του κόμματος ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΝΕ.Ρ.Ε (είναι η πρόταση που έχει κατατεθεί στο συνέδριο για μετονομασία του ΠΑΣΟΚ: Πανελλήνια Ριζοσπαστική Ένωση: ΑΝΤΕ "ΠΑΝΕ ΡΕ" ).

Και αν "φτιάξατε" εσείς οι μεγαλοπαράγοντες την Σοφία, όπως θέλεις να λες - που βέβαια δεν την φτιάξατε εσείς ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΩΝ και ΑΡΧΩΝ, που έχει εκτιμήσει ο απλός πολίτης - άλλο τόσο εσείς φτιάξατε και το σημερινό πολιτικό απολειφάδι που επίμονα και χωρίς ίχνος σεβασμό στην ιστορία, θέλει ακόμα να αυτοαποκαλείται ΠΑΣΟΚ με τον καθεστωτισμό σας.

Συνεννοηθήκαμε παλιά συντρόφισσα;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Πάτημα 2 Χαλανδρίου ενότητα 17


Με ποιο σκεπτικό εμποδίζεται η ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής δεξιά της Ηρακλείτου  στην άνοδο της όταν με νόμους και προεδρικά διατάγματα είναι χαρακτηρισμένη ως γενική κατοικία, αλλά και μελετημένη μέχρι τρίτης ανάρτησης από τον Δήμο Χαλανδρίου; 
Προς τι η επίκληση του ΓΠΣ εφόσον βάσει του 2508/97 η ρυμοτομούμενη περιοχή δύναται να φθάνει μέχρι τα 50 μέτρα από την Μάνδρα το νεκροταφείου όταν μεταξύ αυτής και της Μάνδρας το νεκροταφείου παρεμβάλλεται κοινόχρηστος χώρος. 
Και ερωτώ η οδός Ηρακλείτου πρωτεύουσα αρτηρία 20 μέτρων, δεν εμπεριέχει την έννοια του κοινόχρηστου χώρου;


Παναγιώτου Λάζαρος
Τ. Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Νέο όπλο για επιθέσεις αγροτών σε αστυνομικούς



Είναι το λεγόμενο... γαλάσνικοφ!

Αποκαλύπτουμε ποιός θα είναι επικεφαλής της πορείας της ΓΣΕΕ


Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό η Ελλάδα παρά τις θυσίες και τα κουρέματα τους χρέους χρωστά σήμερα 7 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2009 όπου οι ΓΑΠ-ΠΑΠ αποφάσισαν να δολοφονήσουν την Ελλάδα.

"κλικ" στην εικόνα

http://www.olympia.gr/, 19/2/2013


Τα λόγια ενός υπεύθυνου πολιτικού !


http://kataggeilte.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6398.html, 18/2/2013