Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΩΟΣ Ο ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ




ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΩΡΑ!

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ, Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ


24χρονος αυτοκτόνησε στο Καρπενήσι.
24χρονος αυτοκτόνησε στο Καρπενήσι.
Επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να αυτοκτονήσει ακολουθωντας τον πατερα του που ειχε αυτοκτονησει πριν 10 χρονια.
Σοκαρισμένοι οι λιγοστοί κάτοικοι της Χελιδόνας Ευρυτανίας πληροφορήθηκαν σήμερα το πρωί την αυτοκτονία 24χρονου φοιτητή που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο χωριό καταγωγής του για να φροντίζει τον παππού του που ήταν εγχειρισμένος.
Τίποτα δεν έδειχνε τις προηγούμενες μέρες πως θα συνέβαινε η τραγωδία. Ο νεαρός φοιτητής είχε έρθει από την Αθήνα να φροντίσει για λίγες μέρες τον παππού του, από την πλευρά του πατέρα του .
Σήμερα τα ξημερώματα χωρις να τον δει κανεις χωρις να αφησει κάποιο μήνυμα, μέσα στο σπίτι που έμενε αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.
Αυτό αφήνει περιθώρια για αιτιάσεις πως ίσως ο θάνατος ήταν ατύχημα την ώρα που περιεργάζονταν το όπλο.
Η αστυνομία όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια, αφού καταγράφει το περιστατικό ως αυτοχειρία.
Τραγική λεπτομέρεια: Ο πατέρας του 24χρονου πριν 10 χρόνια είχε φύγει από την ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Ακουστε τις δηλωσεις στον FM-1 του Ηλια Τσωνη απο τα Ευρυτανικα Νεα

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Κουρουμπλή




Τη στιγμή που εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Η φίμωση των συντελεστών της πρωινής ζώνης στη ΝΕΤ, η άμεση απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΤ-3 επειδή έκανε λόγο για «αστυνομοκρατία στη Θεσσαλονίκη», η δίωξη κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και οι αστυνομικές παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ασήμαντες αφορμές, προδίδουν πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσον αφορά το τελευταίο, καλό είναι να θυμούνται ότι ο περιορισμός της ελευθερίας στο Διαδίκτυο επιχειρείται από τα πλέον αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης ως θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας. Όσον αφορά τον ρόλο των ΜΜΕ, ας θυμηθούμε τον Ελβετό φιλέλληνα Μάγερ, που θεωρούσε τη δημοσίευση ψυχή της δικαιοσύνης, αλλά και τον Τζορτζ Όργουελ, που έλεγε: «Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις».

Το Γραφείο Τύπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ


Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ!

H γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται ενάρετη


Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την παράλειψη δημοτικών συμβούλων του Δήμου Χαλανδρίου να αναρτήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις στο διαδίκτυο ,όπως προβλέπει ο Καλλικράτης . Παρά τις επισημάνσεις από πολλές πηγές κάποιοι εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να αποφεύγουν αυτό που ο Νόμος αλλά και η πολιτική ηθική και η υποχρέωση στους ψηφοφόρους απαιτεί.

Δεν είναι όμως μόνο ο Καλλικράτης αλλά και ο Νόμος 3213/31/12/2003 που επιβάλει την δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του ιδίου της συζύγου και των ανηλίκων τέκνων στους δημάρχους, αντιδημάρχους, τα μέλη δημαρχιακών επιτροπών καθώς και στους πρόεδρους των νομικών προσώπων. Η δήλωση πρέπει να γίνει μέσα σε30 ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη καθηκόντων. Και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Μάλιστα ο Νόμος προβλέπει και αυστηρές ποινές για την παράλειψη ή την ανακριβή δήλωση.

Επειδή στην διαύγεια δεν βλέπουμε την δήλωση αρκετών συμβούλων περιμένουμε και προειδοποιούμε .

http://pantazisnikos.blogspot.gr/


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Η γυναίκα του Καίσαρα και η μαμά του Πρίγκηπα!

Ψήφισαν να μη δεχθούν "τσιγγανάκια" στο σχολείο τους!

 
 
Συνάντηση με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας έχουν αυτή την ώρα οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, κκ Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος, μετά την απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του 7ου Δημοτικού σχολείου, κ. Δημήτρη Μητρόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι ως Διοίκηση «δεν έχουμε κανένα θέμα να δεχθούμε στο σχολείο μας, όλα τα παιδιά, είτε λέγονται Ρομά, είτε είναι μαύρα, είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Είμαστε ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά. Ακριβώς για αυτό έχουν σήμερα συνάντηση και οι διευθυντές των σχολείων με τον αρμόδιο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μέσω του υπουργείου».

Η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.

http://www.enikos.gr/society/93155,Whfisan_na_mh_dex8oyn_tsigganakia_sto_.html

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ

Η υπόθεση της μεταστέγασης του 13ου Νηπιαγωγείου ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αυτή εδώ την επιστολή που διακινήθηκε μέσω email. Η επιστολή σε εμάς ήρθε ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, αλλά επειδή περιείχε καλή τεκμηρίωση και δεν ήταν απλή διατύπωση άποψης (οπότε η υπογραφή θα ήταν απαραίτητη), αναλάβαμε την ευθύνη της δημοσίευσης. Στο mail περιέχονταν και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
http://stinplatia.blogspot.gr/2012/10/13.html

Α
κολούθησε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 13ου Δημοτικού όπου διατύπωνε αντίθετη άποψη. Ο Σύλλογος του 13ου δημοτικού επιθυμεί την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου, με κύρια επιχειρήματα την απόσταση των δύο σχολείων αλλά και την ενίσχυση του δυναμικού του δημοτικού.
http://stinplatia.blogspot.gr/2012/10/13-13.html

Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα άλλο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Πρόκειτε για την επίσημη άποψη ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ για την καταλληλότητα των αιθουσών στο 13ο.
Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΤΑ θεωρεί ότι οι αίθουσες είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για τα παιδάκια.

Διαβάστε το έγγραφο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

13o

Ευχαριστούμε τον φίλο που μας έστειλε το έγγραφο.

Τα "Ε.Τ.Π.", ο εμπαιγμός, η υποβάθμιση και οι ιθαγενείς

Βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο (αν όχι νωρίτερα...γερνάω και...ξεχνώ!!!)...
Βεβαίως..."εξέλιξη" είναι μια λέξη ΥΠΕΡΒΟΛΗ στη συγκεκριμένη περίπτωση...Είναι όπως λέμε "ΠΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ".

ΙΔΟΥ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ στο ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ή, αλλιώς, ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΗ ΛΗΞΗ.


Η οδός Μπακογιάννη, από τη γωνία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου μέχρι το ύψος των Βριλησσίων (!!!) ένα απέραντο εργοτάξιο.



"Έργα πνοής", "Αντιπλημμυρικά έργα", "έργα ανάπλασης και ανάπτυξης της περιοχής"...Έτσι χαρακτηρίζονται τα Ε.Τ.Π. (Έργα Ταλαιπωρίας Πολιτών). Έτσι χαρακτηρίζονται τα..."έργα" ολόκληρων ΜΗΝΩΝ, τα οποία έχουν ανατεθεί στους απανταχού ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. Και μέχρι εδώ "καλά"...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ, ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ;

Μέχρι πότε, δηλαδή, θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της πολύπαθης, κακοσχεδιασμένης και παρατημένης περιοχής του Πατήματος; Μιας περιοχής που η..."ανάπτυξή" της περιορίζεται και ολοκληρώνεται μέσα σε "ΣΧΕΔΙΑ", "ΜΕΛΕΤΕΣ", "ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ" και ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ των υπευθύνων, συνεπικουρούμενοι από διάφορες "ομάδες" τύπου Συλλόγου Κατοίκων Πατήματος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, στον οποίο (Σύλλογο) θα πρέπει να ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ για τα - τεράστια - προβλήματα της περιοχής !!!!!!!!!

"Άσε τα κορόϊδα, τους ιθαγενείς του Πατήματος να ταλαιπωρούνται, συνηθισμένοι είναι", θα σκέφτονται κάποιοι...





Απλές ερωτήσεις ενός φορολογούμενου πολίτη :
1. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;
2. Αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ποιες ακριβώς λεπτομέρειες αναφέρονται σε αυτό (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΡΓΟΥ, ας πούμε;;;);
3. Υπάρχουν "ποινές" για καθυστερήσεις ή απλά αποφασίζει ο εργολάβος;

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης
(Σημείωση : φωτογραφίες της Τρίτης 30-10-2012)

«Χρειαζόμαστε 3 φέτες ψωμί με ζάχαρη και ένα ποτήρι γάλα για κάθε μαθητή. Μπορείτε να βοηθήσετε;»


Magnify Image
Νομίζω ότι μπορούμε!
Επισκεφτήκαμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Πειραιά (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), ένα δημόσιο σχολείο ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 128 μαθητές. Σε αυτό εκπαιδεύονται έφηβοι 14-22 ετών απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου.
Η διάρκεια φοίτησης είναι 5-8 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό της μαθησιακής ετοιμότητας. Στα εργαστήρια του σχολείου οι μαθητές μαθαίνουν τις τέχνες Ξυλουργικής – Επιπλοποιίας, Υδραυλικής, Κοπτικής – Ραπτικής, Ανθοκομίας και Κεραμικής.
 «Τα παιδιά προέρχονται από φτωχές ή άπορες οικογένειες. Tο 40% των γονιών των μαθητών έχουν και αυτοί νοητική στέρηση και μόνο το 20% των γονιών των μαθητών δουλεύουν. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο στις 8:00 και φεύγουν στις 13:45. Πολλά ξυπνούν στις 5 το πρωί για να είναι εδώ στην ώρα τους», μας είπε ο διευθυντής του σχολείου.
Magnify Image

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι περισσότερες οικογένειες είναι μονογονεϊκές με μεγάλη φτώχεια, που οι γονείς δε μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις. Μέχρι σήμερα καταφέρναμε, με στήριξη από ιδιωτική πρωτοβουλία να εξασφαλίζουμε για τους μαθητές ένα γεύμα (δεκατιανό) που περιλάμβανε 3 φέτες ψωμί με ζάχαρη ή μαρμελάδα ή μερέντα + 1 ποτήρι γάλα. Αυτό είναι και το μόνο γεύμα που είναι σίγουρο ότι τρώνε οι μαθητές αυτοί, γιατί ζουν σε περιβάλλον τέτοιο που ή δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει άλλο φαγητό ή μπορεί να υπάρχει το φαγητό αλλά το περιβάλλον αδυνατεί να τους φροντίσει. Έχουμε επισκεφθεί οικογένεια που το ψυγείο ήταν γεμάτο, αλλά οι γονείς έπασχαν και αυτοί από νοητική στέρηση και δεν ήταν σε θέση ούτε να φροντίσουν να φάνε τα παιδιά ούτε να ελέγξουν ότι η τροφή ήταν κατάλληλη και όχι ληγμένη», μας είπαν οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Magnify Image

Δυστυχώς λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών οι ιδιώτες που μέχρι σήμερα στήριζαν αυτά τα παιδιά, δεν είναι πλέον σε θέση να το κάνουν σε μόνιμη βάση και γι΄αυτό ο Διευθυντής του σχολείου και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ζήτησαν την βοήθειά μας. «Είμαστε το χειρότερο σχολείο της Αττικής από βιοτικό επίπεδο», μας είπε ο Διευθυντής. «Οι οικογένειες είναι αξιοπρεπείς. Δεν υπάρχει ίχνος ζητιανιάς. Θέλω να το φωνάξω να το ακούσουν παντού», μας είπε η μία κοινωνική λειτουργός.
  

Οι ανάγκες που καταγράψαμε:

ΑΜΕΣΕΣ
γάλατα εβαπορέ
γιαούρτια
βούτυρο
μαρμελάδα
μερέντα
ζάχαρη
ψωμί

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ένα πλήρες γεύμα για να τρώνε τα παιδιά το μεσημέρι πριν φύγουν
χυμούς
130 ποτήρια + 130 πιάτα που να μην σπάνε «τα οποία θα πλένουν οι μαθητές για να μαθαίνουν», όπως μας είπαν οι άνθρωποι του σχολείου
χαρτοπετσέτες
ένα πλυντήριο ρούχων (κατά προτίμηση επαγγελματικό) για να πλένουν τα ρούχα των παιδιών
αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες
τετράδια, στυλό
ένα αποκωδικοποιητή τηλεόρασης
δύο υπολογιστές

Magnify Image

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο σχολείο μας συγκίνησαν πραγματικά. Είναι δίπλα στα παιδιά αυτά με όλη τους την ψυχή. Το απόγευμα οργανώνουν εξωσχολικές δραστηριότητες που γίνονται από εθελοντές και τις παρακολουθούν 30 περίπου παιδιά. Αυτές είναι μαγείρεμα, εικαστικά, αθλοπαιδιές, θεατρικό παιχνίδι, κηροπλαστική και τους μαθαίνουν πως μπορούν να μείνουν 2-3 μέρες στο σπίτι μόνοι τους φροντίζοντας τον εαυτό τους.
Παράλληλα έχουν φτιάξει ένα σύλλογο που ονομάζεται ΜΑΖΙ όπου τα παιδιά που αποφοιτούν από το σχολείο, μπορούν να πηγαίνουν εκεί και να φτιάχνουν χειροτεχνίες και πουλώντας τες σε ένα βαγόνι τρένου, που τους παραχώρησε ο Δήμος του Πειραιά, για να έχουν ένα χαρτζιλίκι.

Magnify Image

Εμείς νιώθουμε ότι αξίζει να τους στηρίξουμε να εξασφαλίσουν όχι μόνο το δεκατιανό αλλά και ένα γεύμα για τα παιδιά αυτά. Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, τηλ. 210-4614691 ή με το σπίτι του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τηλ. 210-3237805, e-mail: info@boroume.gr

http://www.lifo.gr/, 26/10/2012 

ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Αγωνιστική δραστηριότητα 03/11-05/11


GS Halandriou volley team


Ο Νοέμβρης ξεκινάει με ένα ακόμα ενδιαφέρον τριήμερο αγωνιστικής δραστηριότητας για τις ομάδες του τμήματος βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου.

Το Σάββατο 03/11, για την 4η αγωνιστική, της α΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, ο Γ.Σ. Χαλανδρίου υποδέχεται στις 17:45, στο κλειστό του Δ.Γ. Χαλανδρίου "Ν. Πέρκιζας", την Α.Ε. Γκράβας.

Την Κυριακή 04/11, για την 4η αγωνιστικής της α΄ φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων και το γ΄ όμιλο, ο Γ.Σ. Χαλανδρίου 1 φιλοξενείται απ' το Φ.Ο. Βριλησσίων, σε αγώνα που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 16:30, στο κλειστό των Βριλησσίων.

Τέλος, για την 3η αγωνιστική της ά φάσης του πρωταθλήματος της Τοπικής Κατηγορίας Ε.Σ.Π.Α.Α.Α γυναικών, ο Γ.Σ. Χαλανδρίου αντιμετωπίζει στις 20:00 την Α.Ε.Σ. Ένωση Γαλατσίου, στο  Ε.Γ. Γαλατσίου.