Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ! ΟΛΟΙ;;; ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;;;;

 Αντιγράφουμε την είδηση από το aftodioikisi.gr για να μην λέτε ότι την κατασκευάσαμε εμείς.
 ΕΔΩ:

 http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/22481

 48ωρο λουκέτο στους δήμους της Αττικής, 24ωρο στους δήμους Ηρακλείου

Σε 48ωρο λουκέτο των δήμων, αύριο και μεθαύριο, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (εδώ), οι δήμαρχοι της Αττικής (ΠΕΔΑ), διαμαρτυρόμενοι για τους μειωμένους ΚΑΠ (εδώ). Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιείται η συνάντηση Σαμαρά-ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των δήμων (εδώ).
Λουκέτο και στους δήμους της Κρήτης
Ρολά θα κατεβάσουν και οι δήμοι της Κρήτης, αύριο, ενώ την Πέμπτη 30 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι, οι αιρετοί θα προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς των κατά τόπους γραφείων Αποκεντρωμένης Διοίκησης (εδώ).

Τι απόφαση λοιπόν πήρε η ΠΕΔΑ;;;
Να κλείσουν οι δήμοι και να κατέβουν μαζί με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ,  έτσι δεν λέει;;;

Εμείς όμως εδώ στο Χαλάνδρι είμεθα πονηροί.
Και το πουλήσαμε το ρουσφετάκι μας στο γκουβέρνο να μας δώκει κάνα χρίσμα μεθαύριο.
(Λεφτά για τους δημότες δεν θα πάρουμε, τουλάιστο να πάρουμε κάνα χρίσμα).

Και τι ανακοίνωσε λοιπόν ο δήμαρχος Κουράσης στους εργαζόμενους;;;;

"Ότι ο δήμος αύριο συμμετέχει - λέει - στην κινητοποίηση αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους για να κάνουν δουλειά γραφείου και να εξυπηρετούν "μόνο έκτακτα περιστατικά" των πολιτών."

Μιλάμε για γαμώ τις κινητοποιήσεις.

Μήπως να βάλουν και μια λευκή κορδέλα δημαρχέ μας;;;





Ελεγχόμενη Στάθμευση. Ξεκινάει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Χαλάνδρι


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου σε μερικές μέρες ξεκινάει στην πόλη μας η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Πρόκειται για μια επιλογή της διοίκησης Κουράση,  σε συνέχεια μελετών και αναλύσεων που είχαν ξεκινήσει αρκετά πριν (προσωπικά έχω συμμετάσχει σε σύσκεψη για το θέμα το 2009 – ως διευθύνων σύμβουλος της ΦΛΥΑ, στην οποία εξεταζόταν σενάριο να ανατεθεί η διαχείριση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην δημοτική επιχείρηση)

Οφείλω – και πάλι – να  είμαι ειλικρινής : Είμαι από εκείνους που έχουν υπερασπιστεί διαχρονικά την ανάγκη να  χρησιμοποιηθεί αυτό το ΕΡΓΑΛΕΙΟ κυκλοφοριακής και πολεοδομικής διαχείρισης στο Χαλάνδρι και μάλιστα με πάθος στο παρελθόν.

Μάλιστα – όπως σύντομα θα υπενθυμίσουμε στους παλαιότερους και θα γνωρίσουμε στους νεώτερους ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ – θεωρούμε την ελεγχόμενη στάθμευση σημαντικό εργαλείο μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολεοδομικών και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που είχαμε καταθέσει  - πρώτοι και μόνοι - από το 2000 και που περιλάμβανε παρέμβαση στο ΓΠΣ, μελέτη χρήσεων γης για ολόκληρη την πόλη, αναλυτική κανονιστική διάταξη λειτουργίας για το εμπορικό κέντρο (όπου πχ θα μπορούσε να απαγορευτεί η λειτουργία  οίκου ανοχής μέσα στο κέντρο του Χαλανδρίου)  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, υπόγειους χώρους στάθμευσης στον άξονα της Παπανικολή και στο κέντρο της πόλης, πυκνή συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου με το ΜΕΤΡΟ  και ολική πεζοδρόμηση του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Από το SOS Ρεματιά
Όταν τα λέγαμε αυτά το Χαλάνδρι έσφυζε από ζωή. Το εμπορικό κέντρο μεγάλωνε καθημερινά με ρυθμούς  ανάπτυξης που το έφεραν ακόμα και στην πρώτη θέση στην Αθήνα, ο πληθυσμός της πόλης αυξάνονταν με ραγδαίους ρυθμούς, η κατοχή ΙΧ ξεπερνούσε τα 2 αυτοκίνητα και πήγαινε προς το 3 ανά τετραμελή οικογένεια, οι δρόμοι ήταν τιγκαρισμένοι και έκανες 20 λεπτά να κατέβεις με το αυτοκίνητο από την Φραγκοκλησσιά στην πλατεία, ενώ  για να βρεις να παρκάρεις στο κέντρο χρειαζόταν … φανουρόπιττα.
Φαντάζομαι ότι έχουν αντιληφθεί και άλλοι – εκτός εμάς που … αιθεροβατούμε – ότι σήμερα τα πράγματα έχουν …. «ελαφρώς» (sic) διαφοροποιηθεί.
Τα μισά – και πλέον – εμπορικά μαγαζιά της πλατείας έχουν ενταχθεί στις δύο μεγάλες αλυσίδες: Την «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και την  «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ενώ από τα άλλα μισά, τα μισά έχουν γίνει μπαροκαφέ που το πρωί είναι άδεια ενώ (βλ παρακάτω).

Το εμπορικό κέντρο έχει συρρικνωθεί μαζί με το σύνολο της τοπικής οικονομίας, αφού μαζί με τον τζίρο των επιχειρήσεων, τα κέρδη (λέμε τώρα) των ΜΜ επιχειρηματιών, τις θέσεις εργασίας αυτοαπασχολουμένων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μεγάλη χασούρα από την παρατατεταμένη υφεσιακή διαδικασία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χάσει έσοδα από ενοίκια, το δημόσιο (από φόρους), η ΔΕΗ (από ρεύμα), ο Δήμος (από δημοτικά τέλη) και πάει λέγοντας.
Το Χαλάνδρι μετά από πολλά χρόνια μικραίνει (όπως μικραίνει ολόκληρη η χώρα αλλά με πιο γρήγορους – δυστυχώς – ρυθμούς).
Όπως όλοι βλέπουμε στο κέντρο πλέον κινούνται οι μισοί άνθρωποι και τα μισά αυτοκίνητα από αυτό που βλέπαμε πριν μερικά χρόνια τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Και είναι φυσικό αφού με το φως της ημέρας τα μισά μαγαζιά λειτουργούν, οι μισοί εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο κέντρο, οι μισοί καταναλωτές εξυπηρετούνται.

Αν σε αυτές τις απλές διαπιστώσεις που κάνουμε έχουμε δίκιο και δεν είναι αυτή η κατάσταση ευφάνταστα σενάρια κάποιων που αιθεροβατούν τότε συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Αν θεωρείτε ότι αυτά τα απλά χωράνε αμφισβήτηση παρακαλούμε σταματήστε εδώ διότι αν διαβάσετε παρακάτω θα ζητάτε να μας περάσουν … ζουρλομαδύα.

Συνεχίζουμε λοιπόν με δική σας ευθύνη  από εδώ και κάτω ….

Το κέντρο της πόλης σήμερα λοιπόν αργοπεθαίνει.

Η άποψή μας είναι ότι αυτή είναι μια κατάσταση που απαιτεί ΧΟΝΤΡΗ πολεοδομική παρέμβαση από τον δήμο για να την ανατρέψει, αλλά αυτά είναι κάτι ακραίοι «κομμουνισμοί»  που λέμε εμείς (και που μόνο αν διαμορφωθεί μια άλλη πλειοψηφία, με διαφορετικό πολιτικό  προσανατολισμό,  ισχυρό όραμα αλλά και τσαμπουκά εφαρμογής, από την αντίληψη της θεοποίηση της αγοράς και της αυτορρύθμισης της, μπορούν να συζητηθούν) και βέβαια δεν είναι πολιτική στα πλαίσια μιας  νεοφιλελεύθερης διοίκησης.

Άρα δεν θα τα ζητήσουμε αυτό διότι εμείς κατανοούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει μια διοίκηση και δεν έχει κανένα νόημα να της ζητάμε να γίνει … σαν τα μούτρα μας.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Ποιο είναι αυτό; 

Ακούστε:

Η αυτορρύθμιση της αγοράς μετατρέπει το κέντρο σε νυχτούπολη όπως όλοι βλέπετε και ζείτε. Μπαράκια, μεζεδοπωλεία, νυχτοφαστφουντάδικα, καφετέριες … μέχρι και ένας ναός του σεξ μέσα στο ιστορικό κέντρο. (Φυλής γινόμαστε …)

Μόλις πέσει το φως της ημέρας η κατάσταση στην πόλη αλλάζει.
Αυτό είναι το «όραμα» των διοικήσεων που εκλέγετε εσείς  αγαπητοί μας αναγνώστες  αλλά δική σας είναι η επιλογή … και τα σκυλιά δεμένα.

Μόλις πέσει λοιπόν το φώς της ημέρας και κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, το Χαλάνδρι  μετατρέπεται σε … νησί. Τότε γεμίζει εργαζόμενους νέους, πελάτες στα καφέ, στα μεζεδοπωλεία,  επισκέπτες – νέους κυρίως – από όλα τα ΒΠ, μουσική, χαμός.

ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ!
ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 το βράδυ μέχρι τις 2  το πρωί, λέμε εμείς οι αιθεροβάμονες και όχι  κατά το ωράριο λειτουργίας των δοκιμαζόμενων εμπορικών καταστημάτων που δεν αντέχουν και άλλη επιβάρυνση ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.



ΤΡΕΛΟ;;;; 

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ.

1.       Θα βοηθήσει πραγματικά τους κατοίκους αν μελετηθεί σωστά αφού θα τους προστατέψει από δεκάδες αυθαιρεσίες. Ξέρετε γιατί; Θα καταλάβετε παρακάτω.
2.       Δεν θα επιβαρύνει τα εμπορικά καταστήματα, τους εμποροϋπάλληλους των 400 ευρώ και τους πελάτες που πρέπει να προσελκύσουμε και όχι να αποθαρρύνουμε.

3.       ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. (Ναι ΜΑΣ ΝOΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ εμάς, δεν είμαστε από εκείνους που ζητάνε μόνο).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Ας το σκεφτεί ο εμπορικός σύλλογος, ο δήμος, ο σύλλογος εργαζομένων στον δήμο, οι δημοτικές παρατάξεις, ΟΛΟΙ και ας επιδείξουν τα ανάλογα αντανακλαστικά.
Πάρτε λοιπόν μια απόφαση αναβολής ενός μηνός στην εφαρμογή του μέτρου, μελετήστε την πρότασή μας και πιθανές μικροαλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χωροθέτηση των παρκοθέσεων και βέβαια ….

ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ:
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αφού θα πρέπει κάποιοι να δουλεύουν ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, δηλαδή τη νύχτα, για να εφαρμόζουν την ελεγχόμενη στάθμευση αλλά και να ελέγχουν τις γνωστές παρεκτροπές σε ηχορύπανση, τραπεζάκια κλπ.;;;;

Γίνεται; Γιατί να μην γίνει; Μικρό ξεβόλεμα κάποιων είναι αλλά μεγάλη ανάσα για την πόλη!
ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;;

Βέβαια η πρόταση αυτή έχει ένα άλλο μεγάλο μειονέκτημα: 

ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ άρα εξ ορισμού αποκλείεται. 
(Και τελικά το μόνο που θα μείνει είναι τα νεύρα που θα προκαλέσουμε σε κάποιους στην δημοτική αστυνομία.  Σόρυ μάγκες, αλλά ….  δεν μετράμε το πολιτικό κόστος αλλά το κοινωνικό όφελος)
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ.

ΚΑΙ ΟΤΙ αυτό που υπερασπιζόμαστε, ότι δηλαδή ο διάλογος και η αξιοποίηση όλων των απόψεων και δυνατοτήτων στην τοπική κοινωνία δεν είναι δονκιχωτισμός. 

Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΜΟΝΟδρόμος για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Κανένας δεν αρκεί μόνος του πια!

 Είτε αρέσει, είτε όχι σε κάποιους που κάποτε είπαν στο Δ.Σ. «αν τους είχαμε ακούσει θα είχαμε σώσει το Χαλάνδρι» αλλά το ξέχασαν.

Καλημέρα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΣΔΚΝΑ



ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                        Αθήνα            27.08.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                   e3B                            Αρ. Πρωτ.:               148
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                  
Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εκτελεστικής  Επιτροπής ΕΔΣΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Στην  Ημερήσια Διάταξη   της 9ης  Συνεδρίασης   της  ΕΕ ΕΔΣΝΑ, την οποία  καλείτε για την Δευτέρα 27 Αυγούστου,  περιλαμβάνονται  δύο  θέματα  άκρως σοβαρά:
Α. Υλοποίηση Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης  Απορριμμάτων.
Β. Παραχώρηση στο Δήμο Αθηναίων της χρήσης του οικοπέδου στον Ελαιώνα.
Με την παρούσα επιστολή μου προτείνουμε:
Α. Για την «Υλοποίηση Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης  Απορριμμάτων»
 Έχοντας υπόψη την ευχέρεια που σας δίνει ο Νόμος, υποβάλλω αίτημα παραπομπής του στρατηγικής σημασίας θέματος για την «Υλοποίηση Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων» στο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΣΝΑ και ζητώ να μην προχωρήσετε ως Εκτελεστική Επιτροπή σε λήψη αποφάσεων που θα δεσμεύουν τον ΕΔΣΝΑ και  τους ΟΤΑ της Αττικής.
Από  πολύ νωρίς έχουμε διατυπώσει ως Περιφερειακή Παράταξη την αντίθεση μας στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που προωθεί έργα για τη διαχείριση 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων και μάλιστα με την Πολιτεία να εγγυάται τις ποσότητες αυτές σε βάθος δύο δεκαετιών.
Με γραπτές παρεμβάσεις τεκμηριώσαμε τις αντιρρήσεις μας  και  έχουμε  συγκεκριμένες προτάσεις. Μεταξύ  άλλων  υποδείξαμε και μετά επιτάσεως το θέτουμε και σήμερα:
·        Απαιτείται Αναθεώρηση  του ΠΕΣΔΑ και  προώθηση  των δράσεων  προδιαλογής  υλικών και ανάπτυξης των Προγραμμάτων Διαλογής στη Πηγή σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.
·        Να ζητηθεί η γνώμη του Περιφερειακού Συμβούλιου  και των Δημοτικών  Συμβουλίων προκειμένου να προχωρήσει το όποιο σχέδιο.
Τα στοιχεία  που έρχονται στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας.
Από τη μια πλευρά η Κυβερνητική ανακοίνωση για το περιεχόμενο των ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων, που δείχνει ότι σκοπός δεν είναι απλά οι μονάδες αλλά όλο το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Από την άλλη τα δημοσιεύματα για τη νέα άτυπη  task force  που αναλαμβάνει δράση.
Και τέλος, οι δηλώσεις του κ. Γ. Κρεμλή, προϊσταμένου της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  στη Κομισιόν «Ο Διαγωνισμός  για την Αττική εκφράζει μια λογική «μεγάλων έργων» την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Η διαχείριση των απορριμμάτων, όμως, είναι διαφορετική. Χρειάζεται δουλειά σε επίπεδο νοικοκυριού και επίπεδο Δήμου».
Σήμερα, εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή σε ένα προαποφασισμένο πριν από χρόνια σχέδιο διαχείρισης που σκοπό έχει να τροφοδοτεί με σύμμεικτα απορρίμματα μονάδες επεξεργασίας τις οποίες θα εκμεταλλεύονται ιδιώτες επενδυτές είναι καταστροφική. Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν ούτε στάση σιωπής ούτε βέβαια αποφάσεις σε κλειστό κύκλο με fast track διαδικασίες  τις συνέπειες των οποίων θα επωμιστούν οι δημότες. 

Β. Για το θέμα: «Παραχώρηση στο Δήμο Αθηναίων της χρήσης του οικοπέδου στον Ελαιώνα».
Η ιστορία της δημιουργίας Κεντρικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη περιοχή του Ελαιώνα, εξελίσσεται πάνω από δέκα χρόνια και καταγράφεται ως αρνητική σελίδα για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και την λειτουργία των οργάνων της, που με τη στάση τους και την ανοχή των εκάστοτε Κυβερνήσεων οδήγησαν τρεις φορές σε απένταξη του έργου  από εγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου  Αθηναίων  είναι αμέτοχη σε αυτή την εξέλιξη.
Από τα στοιχεία που γνωρίζω, για την αγορά του γηπέδου όπου προβλέπεται η ίδρυση ΣΜΑ από τη ΔΕΗ δαπανήθηκαν 500.000.000 δραχμές  το 1998 από τα τακτικά έσοδα του ΕΣΔΚΝΑ, δηλαδή από τις εισφορές όλων των ΟΤΑ μελών του. Με τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που έχει ο ΕΔΣΝΑ, η ιδέα παραχώρησης ενός περιουσιακού στοιχείου, τέτοιας οικονομικής αξίας, θα δημιουργήσει ερωτηματικά.
Από την άλλη η δημιουργία Κεντρικού ΣΜΑ είναι σαφής αρμοδιότητα του ΕΔΣΝΑ και δεν  νοείται να παραχωρηθεί.
Δεν δικαιούται η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ να λάβει απόφαση για παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ούτε για παραχώρηση αρμοδιοτήτων, όπως η υλοποίηση Κεντρικού ΣΜΑ.
Εκτιμώ  ότι το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί συντεταγμένη συνεργασία του ΕΔΣΝΑ με τους ΟΤΑ (ένα ακόμη στοιχείο  της  αναγκαίας αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ) και όχι η επιλεκτική ικανοποίηση αιτημάτων με αποφάσεις  που οδηγούν στην αποδυνάμωση του ΕΔΣΝΑ  και του ρόλου του ως ΦοΔΣΑ.
Ζητώ να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, όπου και θα  αναπτύξουμε αναλυτικά τη θέση μας  και να μην προχωρήσει η Εκτελεστική Επιτροπή σε λήψη Απόφασης για παραχώρηση του γηπέδου ούτε και παραχώρηση αρμοδιοτήτων. 
Κοινοποίηση:
κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους.
 
Για την Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ 
 
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Τσουκαλάς Δημήτριος