Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΚΟΡΥΦΑΙΟ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΒΥΛΛΑ!




ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το ΜΕΤΡΟ


\

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κατά την Τακτική Συνεδρίασή του, την Τετάρτη 16-05-2012 και κατά πλειοψηφία ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

Με αφορμή :
α) Την προ μηνών εγκαινίαση του τέταρτου κατά σειράν σταθμού του ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι ευρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου και
β) Την ονομασία που του δόθηκε από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και που κατ’ ευφημισμό ονομάσθηκε σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

1.- ΚΑΛΕΙ την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» όπως προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου ο τέταρτος κατά σειρά σταθμός του ΜΕΤΡΟ που ονομάσθηκε σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και ευρίσκεται και αυτός εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου ΑΜΕΣΑ να ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ.

2.- ΑΝΑΚΑΛΕΙ την προτέραν κατά πλειοψηφία ληφθείσα υπ’ αριθμ. 47/2000 απόφασή του και επαναφέρει την απόφασή του 328/2000.

3.- ΣΥΣΤΗΝΕΙ διαπαραταξιακή πενταμελή Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο, η οποία εξαντλώντας όλες τις νόμιμες ενέργειες, με κάθε νόμιμο μέσο και με παντός είδους αγωνιστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις και με γενικό κάλεσμα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας , να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όλοι μαζί ενωμένοι από τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και από την Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου μας. Υπάρχει μάλιστα σχετική πρόταση κυκλικής γραμμής που καλύπτει πολλούς Δήμους και διέρχεται από την Κεντρική Πλατεία και την Πλατεία Αϊ-Γιάννη.

4.- ΘΕΩΡΟΥΜΕ αδιανόητο η Πόλη μας η οποία επιβαρύνεται: α) με το Αμερικανικό Κολέγιο, β) με το Γαλλικό Κολέγιο, γ) με την παρουσία στρατιωτικής βάσεως, δ) με το Υπουργείο Γεωργίας και ε) με δύο εισόδους και εξόδους της «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ» και στ) την ύπαρξη του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ», έχοντας απολέσει χιλιάδες στρέμματα δάσους επιβαρύνοντας αφάνταστα αφ’ ενός μεν την υπερτοπική κυκλοφορία στην Πόλη μας, αφ’ ετέρου δε μολύνοντας ταυτόχρονα με καρκινογόνους ρύπους το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί έχει άμεση επίπτωση και επιβάρυνση της υγείας μας, να στερείται σταθμού ΜΕΤΡΟ, με αποτέλεσμα όλοι οι συμπολίτες μας να προστρέχουν σε όμορους Δήμους προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

5.- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ έναρξη των συζητήσεων προκειμένου, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, η Πόλη μας να αποκτήσει επιτέλους, μέσα στα διοικητικά της όρια, έστω και ένα σταθμό, προκειμένου το πολυπαθές αυτό Προάστιο, το οποίο οι τότε κρατούντες με την ανοχή τους ή την αδυναμία τους επέτρεψαν να μετατραπεί σε κομβικό σημείο κέντρου κυκλοφοριακής εξυπηρετήσεως όλων σχεδόν των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, με τα γνωστά επιβαρυντικά για την υγεία μας αποτελέσματα.

6.- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η Αττικό Μετρό να διαμορφώσει τους χώρους στους σταθμούς του Μετρό του Κοντόπευκου.

7.- ΚΑΛΟΥΜΕ όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να είναι βέβαιοι ότι εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, θα είμεθα μπροστάρηδες σε όσους και όποιους είδους αγώνων χρειασθεί να δώσουμε , προκειμένου να ευοδωθεί ο δίκαιος αυτός αγώνας μας .

8.- ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί: α) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
β) στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως , γ) στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δ) στους βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, ε) σε όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων, στ) σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, ζ) στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», η) σε όλους τους συλλόγους και σωματεία της Πόλης μας και θ) σε όλους όσοι κατά τεκμήριο θα μπορέσουν θετικά να συνεπιφέρουν στην ευόδωση των αγώνων μας και στην δικαίωση των συμπολιτών μας και τέλος

9.- Το παρόν ψήφισμα μερίμνη του Προεδρείου να δημοσιευθεί σε όλον τον ημερήσιο και τοπικό Τύπο.
http://kallikratispress.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

Άλεξ Τζόουνς-Το Απόλυτο Μυστικό για τα Τρόφιμα

Το 1o Πανελλήνιο Βραβείο "Αειφόρου Σχολείου" στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Το 1o Πανελλήνιο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου





Μια πολύ σημαντική διάκριση για το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» του σχολικού έτους 2011-2012 έλαβε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των νηπιαγωγείων.

Η βράβευση αυτή είναι άλλη μια έμπρακτη αναγνώριση της πρωτότυπης και δημιουργικής παιδαγωγικής δουλειάς που κάνουν οι δασκάλες του δημόσιου αυτού νηπιαγωγείου.

Αξίζει να αναφέρουμε τις δασκάλες που μαζί με την προισταμένη του νηπιαγωγείου κυρία Ιωάννα Καμπούρη, συνέβαλαν και σε αυτή την διάκριση: Κοτρονιά Αμαλία, Λιακοπούλου Ελένη, Λούζη Μαργαρίτα, Παπαγεωργίου Πατρίτσια, Σιδέρη Ελένη, Χασιώτη Έφη.

Δείτε εδώ ένα video με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα :
"Η αυλή του σχολείου μου. Παίζω - φυτεύω - δημιουργώ"

 
Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας ή κατηγορίας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια, ειδικά σχολεία) και αφορά στον προσανατολισμό της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς: α) το παιδαγωγικό, β) το κοινωνικό και οργανωτικό και γ) το περιβαλλοντικό. Το αειφόρο σχολείο έχει ως στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων, ενημερωμένων, δραστήριων, πληροφορημένων, υπεύθυνων και ενεργών μαθητών-πολιτών.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση στο φθινόπωρο, ενώ οι βεβαιώσεις συμμετοχής και οι διακρίσεις θα σταλούν το Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά τα σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες είναι: 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου (Νηπιαγωγεία), το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας (Ειδικά σχολεία), το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων (1ο Βραβείο), το Ιδιωτικό Δ.Σχ. "Ι.Μ.Δελασαλ Θεσσαλονίκης (2ο Βραβείο), το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (3ο Βραβείο), το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης (1ο Βραβείο Γυμν-Λυκ), το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (2ο Βραβείο) και το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης (3ο Βραβείο).
 

Γερασμένοι οι ελληνικοί δήμοι: Υποτονικός έως προβληματικός ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού

Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας συγκεντρώνεται σε μια πληθώρα «γερασμένων» δήμων, ενώ ένα άλλο μικρό τμήμα του σε ένα πολύ μικρότερο αριθμό δήμων που παραμένουν ακόμη-συγκριτικά- «νεανικοί».
Ταυτόχρονα, και με δεδομένη την προηγούμενη διαφοροποίηση, η πλειοψηφία των δήμων μας έχει υψηλούς δείκτες θνησιμότητας, χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας και προφανώς μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά φυσικά ισοζύγια. Γενικεύοντας, δυνάμεθα επομένως βάσιμα να ισχυρισθούμε ότι ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού της τεράστιας πλειοψηφίας των δήμων της χώρας μας είναι υποτονικός έως προβληματικός, οι δε εξαιρέσεις από τον κανόνα αφορούν έναν περιορισμένο αριθμό ενοτήτων (λιγότερο του 1/5 του συνόλου) που συγκεντρώνει μόλις το 28% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2001.
Αυτο τονίζεται στην έρευνα του Εργαστηριου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλυσεων του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμενα στην εργασία "Οι δημογραφικές δομές και ο δημογραφικός δυναμισμός των ελληνικών δήμων (1999-2009), των Μαρί-Νοέλ Ντυκέν και Βύρωνα Κοτζαμάνη.

Αναλυτικα αναφέρεται: Ο πληθυσμός της Ελλάδας (όπως και ο πληθυσμός όλων των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη μας) τις τελευταίες δεκαετίες έχει περιορίσει την γονιμότητα του και έχει αυξήσει το μέσο προσδόκιμο χρόνο ζωής του. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αφενός ως αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή των πληθυσμιακών του πυραμίδων (βλ. τη γήρανσή του) και ταυτόχρονα τη συρρίκνωση του δημογραφικού δυναμισμού του, καθώς η πτώση της γεννητικότητας και η αύξηση της θνησιμότητας περιόρισαν σημαντικά τα φυσικά του ισοζύγια (γεννήσεις-θάνατοι).
Οι μέσοι εθνικοί όροι όμως υποκρύπτουν συχνά σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς η ταχύτητα των αλλαγών διαφοροποιείται στο χώρο. Η ανάλυση τόσο των πληθυσμιακών δομών των δήμων το 2001, όσο και της γεννητικότητας, της θνησιμότητας και των φυσικών ισοζυγίων για την ενδεκαετή περίοδο 1999-2009 το επιβεβαιώνει. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας συγκεντρώνεται σε μια πληθώρα «γερασμένων» δήμων, ενώ ένα άλλο μικρό τμήμα του σε ένα πολύ μικρότερο αριθμό δήμων που παραμένουν ακόμη-συγκριτικά- «νεανικοί».

Ταυτόχρονα, και με δεδομένη την προηγούμενη διαφοροποίηση, η πλειοψηφία των δήμων μας έχει υψηλούς δείκτες θνησιμότητας, χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας και προφανώς μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά φυσικά ισοζύγια. Γενικεύοντας, δυνάμεθα επομένως βάσιμα να ισχυρισθούμε ότι ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού της τεράστιας πλειοψηφίας των δήμων της χώρας μας είναι υποτονικός έως προβληματικός, οι δε εξαιρέσεις από τον κανόνα αφορούν έναν περιορισμένο αριθμό ενοτήτων (λιγότερο του 1/5 του συνόλου) που συγκεντρώνει μόλις το 28% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2001.

Σχηματικά μπορούμε επομένως να ισχυρισθούμε ότι σε μια δυναμική και σχετικά «νεανική» δημογραφική Ελλάδα που συγκεντρώνει μια μικρή μειοψηφία του πληθυσμού, αντιστοιχεί μια σχετικά «γερασμένη» και υποτονική δημογραφικά Ελλάδα η οποία, εν απουσία θετικών μεταναστευτικών ισοζυγίων, αναμένεται να έχει μείωση έως –οριακά- σταθεροποίηση του πληθυσμού, ανάμεσα στο 1999 και το 2010. Η διχοτόμηση αυτή είναι σαφής, εντείνεται με την πάροδο του χρόνου, και αποτυπώνεται σαφώς στον χάρτη καθώς οι λίγοι πλέον δυναμικοί δήμοι συγκεντρώνονται στον ηπειρωτικό χώρο (κυρίως στην μητροπολιτική περιοχή της Πρωτεύουσας και σε τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης) και δευτερευόντως στη βόρεια Κρήτη και σε ένα μικρό αριθμό νησιών του Αιγαίου με υψηλή εξειδίκευση στον τουρισμό. Η υπόλοιπη Ελλάδα χαρακτηρίζεται από αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων-θανάτων και γερασμένες πληθυσμιακές δομές, ενώ τα ενδεχόμενα θετικά μεταναστευτικά ισοζύγια της εξεταζόμενης δεκαετίας δεν επιτρέπουν να αναδειχθεί η ένταση του προβλήματος, και, προφανώς, δεν είναι σε θέση στο μέσο-απώτερο χρόνο να ανατρέψουν τις προαναφερθείσες τάσεις.

(Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα πατώντας εδω)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 70ΧΡΟΝΗ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 300 ΕΥΡΩ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 70ΧΡΟΝΗ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 300 ΕΥΡΩ!!!       

giagia1
Βρειτε εσείς τα λόγια για να χαρακτηρίσουμε αυτή την είδηση... Συνέλαβαν κυριακάτικα 70χρονη καρκινοπαθή τελικού σταδίου, που δίνει μάχη με τον θάνατο, επειδή χρωστάει 300 ευρώ στην ΑΕΠΙ !!!
Αστυνομικοί συνέλαβαν την γυναίκα στα Τρίκαλα εκτελώντας ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εδώ και 7 χρόνια για τη συγκεκριμένη οφειλή της.
Η γυναίκα βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Τρικάλων και δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να εντοπιστεί γραμματεία στην Εισαγγελία Τρικάλων ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν την γυναίκα εκτός κρατητηρίου και στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η κατάσταση της υγείας της 70χρονης είναι απελπιστική και αναζητείται ευαισθησία των αρμοδίων αρχών για λήξει η περιπέτειά της και ταυτόχρονα να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ζωή της.
Απάνθρωπα τομάρια... Τους αρχικλεφταράδες που μας πίνουν το αίμα πότε θα τους συλλάβετε; Δεν ξέρετε που μένουν, ε;

http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2686:--70----300-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ! ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

Στο προηγούμενο συμβούλιο - είμασταν εκεί - όπως σε όλα τα συμβούλια.

Χαρήκαμε ακούγωντας την τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα του πάρκου Ιωαννίνων και Τυμφρηστού.

ΕΓΡΑΨΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ:

http://stinplatia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1582.html

Πραγματικά ήθελα να πιστεύω ότι αυτό που είπε ο  Μιχάλη Κόσσυβας, ότι δηλαδή θα γίνει μια νέα αρχή με περισσότερη συνενόηση και συνεργασία όλων των παραγόντων του δήμου θα γίνει πράξη και κάποιοι, με πρώτο τον Δήμαρχο, θα έβλεπαν ότι η τακτική που επέλεξαν από την αρχή της τετραετίας δεν τους πάει πουθενά και θα αναπροσάρμοζαν για το καλό της πόλης.

Έτσι δεν έκανα τον κόπο να ανεβάσω τα ηχητικά, αφού όλοι είχαν συμφωνήσει και δεν θεώρησα ότι θα αμφισβτήσει κανείς το ρεπορτάζ.

Ακούστε λοιπόν τι είχε πει τότε ο Δήμαρχος: "ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΡΟΥΣΣΟ"
Ακούστε επίσης τι είπαν οι άλλοι και κυρίως ο Μιχάλης Κόσσυβας!

ΟΛΟΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ!

ΙΔΟΥ:



ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ!
Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ! "ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ!" είπε ο κος Κουράσης.



ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ - ΩΣ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΣΤΟ "ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΕΝΩΝΙΑ" - ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΤΕ - ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ - ΛΕΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ!




Εσείς θα κρίνεται αν αδικούμε εμείς τον κο Κουράση ή ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!
ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ!
Γιατί εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ!

ΥΓ: ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE.

ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ!

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ Δ.Σ. - Η ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ:
http://www.youtube.com/watch?v=eO5gbLNZeuU&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=8&feature=plcp

Ο ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
http://www.youtube.com/watch?v=YGmOp3ipkQY&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=7&feature=plcp

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!
http://www.youtube.com/watch?v=eDxbOM2gcLs&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=6&feature=plcp

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΦΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=fS9jkrQvUJs&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=5&feature=plcp

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΟΥΡΑΣΗ
http://www.youtube.com/watch?v=oMpShp1D578&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=4&feature=plcp

ΔΣ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΒΓΑ!
http://www.youtube.com/watch?v=vtfoqr7ENsY&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=3&feature=plcp

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟυ ΚΑΙ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=oCy-KCPwmno&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=4&feature=plcp

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΦΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=o47AB8bvRX4&list=UUgWXWonWgf7hjiJwtMhEMKA&index=3&feature=plcp


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 2/7/2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην Ημερίδα του Δήμου Πεντέλης «Διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμων». 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, παραβρέθηκε στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης με θέμα «Διαχείριση στερεών αποβλήτων των Δήμων».



Ο κ. Μανιάτης στην ομιλία του επεσήμανε ότι: «πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτημα που αν δεν αντιμετωπιστεί οριστικά με δραστικές λύσεις θα καταστήσει δραματική τη ζωή των πολιτών στην Αττική. Είναι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα όμως γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όμως. ο νέος Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) , που έχει αναλάβει πλέον την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει περιέλθει  σε τραγική οικονομική κατάσταση εξαιτίας των υπέρογκων χρεών που κληρονόμησε η νέα διοίκηση αλλά και από τη μη καταβολή των εισφορών των Δήμων-μελών του για το α΄ εξάμηνο του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον απολογισμό που κατέθεσαν οι υπηρεσίες του ΕΣΔΝΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2011, ο Σύνδεσμος  κληρονόμησε από τον προηγούμενο φορέα, χρέος ύψους 72,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάθε μήνας το πρώτο εξάμηνο του 2012 μόνο από τη λειτουργία του εργοστασίου, του  αποτεφρωτήρα και της καθημερινής λειτουργίας ταφής των απορριμμάτων, επιβαρύνει το χρέος με επιπλέον 2.000.000 ευρώ. Έτσι το χρέος ανέρχεται πλέον στα 83.000.000 ευρώ.

Ο Σύνδεσμος για το έτος 2012 δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ από τις προβλεπόμενες εισφορές των Δήμων οι οποίες το α’ τρίμηνο του 2012 ανέρχονταν στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, απαιτείται άμεση απόδοση από τη ΔΕΗ των εισφορών που αντιστοιχούν στο χρονικό αυτό διάστημα και ταυτόχρονα άμεση νομοθετική ρύθμιση για την παρακράτηση των εισφορών των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και την απόδοση τους στον ΕΣΔΝΑ, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως ίσχυε μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Κατά το χρονικό διάστημα, μέχρι να γίνει η νέα νομοθετική ρύθμιση, οι Δήμοι θα πρέπει να αποδώσουν τμηματικά στον ΕΣΔΝΑ τις οφειλές τους για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για το β΄ τρίμηνο του 2012, είτε για να αποδώσουν απευθείας τις εισφορές τους, είτε να ζητήσουν από τη ΔΕΗ την παρακράτηση τους και στη συνέχεια την απόδοση τους στον ΕΣΔΝΑ.

Οι Δήμοι, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εάν ο Σύνδεσμος δεν χρηματοδοτηθεί, θα καταρρεύσει το όλο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αττική.

Ήδη από τις 6 Ιουνίου 2012, οι Δήμαρχοι έλαβαν επιστολή υπογεγραμμένη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για το θέμα της απόδοσης των οφειλών τους. Οι Δήμοι παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένα μέρος των χρημάτων που εισπράττουν από τους πολίτες για δημοτικά τέλη καθαριότητας, πρέπει να αποδοθούν στον ΕΣΔΝΑ ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Παράλληλα, ο ΕΣΔΝΑ αποφάσισε να διενεργήσει δύο ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, ο ένας που θα αφορά στα έργα διάθεσης απορριμμάτων και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ και ο άλλος στην άμεση επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων του Συνδέσμου.

Επίσης αποφάσισε την άμεση δημοπράτηση της αποκατάστασης των 11 ΧΑΔΑ της Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ, κάτι που εάν δεν γίνει η χώρα απειλείται με υπέρογκα πρόστιμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης κατέληξε στην ομιλία του « Ο φαύλος κύκλος απραξίας και ατέλειωτων συζητήσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων που διήρκησε 30 χρόνια πρέπει να κλείσει. Οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί ήδη είναι αργά».