Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΨΑΡΑ" ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ! ΧΑΧΑ!

ΘΑ ΠΑΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

2012  
View more PowerPoint from STINPLATIA

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ

Ο Χριστοφοράκος βολτάρει αμέριμνος στο Μόναχο - Πληρώνετε κορόιδα φορολογούμενοι...

Δεν χάνει ευκαιρία να απολαμβάνει τον περίπατό του στο κέντρο του Μονάχου, όποτε επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος που «έβαλε φωτιά» στην ελληνική πολιτική σκηνή με το σκάνδαλο Siemens.Ο φωτογραφικός φακός της Real News «συνέλαβε» τον Mr Siemens στο κέντρο της πόλης όπου εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, παρέχοντας τις υπηρεσίες και τις συμβουλές του σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Έτσι, ο Μ. Χριστοφοράκος συνηθίζει να κλείνει τα επαγγελματικά του ραντεβού στο κέντρο της πόλης και σε γνωστό μπιστρό, έχοντας γυρίσει σελίδα στη ζωή του μετά τη διαφυγή από τη χώρα μας και τις δικαστικές εκκρεμότητες που συνεχίζει να έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού παραμένει σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του (!)

Το άλλοτε πανίσχυρο αφεντικό της γερμανικής εταιρείας κάνει συχνά την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, θυμίζοντας περισσότερο ένα τυπικό στέλεχος βαυαρικής επιχείρησης παρά έναν Έλληνα που διέφυγε από τη χώρα τον Μάιο του 2009, προκαλώντας θύελλα με τα μυστικά που ακόμα κρατά φυλαγμένα.
 
Άλλωστε το Μόναχο είναι γνωστό στον Μ. Χριστοφοράκο από το παρελθόν, ενώ ήταν η πόλη που είχε επιλέξει ως καταφύγιο μετά τη φυγή του από την Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr, 20-5-2012

Δύο σκέψεις μου ήλθαν στο μυαλό διαβάζοντας την είδηση :
1) Προφανώς ΚΑΙ για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Ντροπή στον Τσίπρα!
2) Να ψηφίσω νδ ή πασοκ για να μην...ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος και...ξεσπιτωθεί τώρα που έχει...
Βο(υ)λευτεί!!!

Δ.Χ.

ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΕΙ ... ΟΧΙ Α.Ε.Ι. - ΑΝΤΕ ..........

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΚΕΝΤΡΟ(????)ΔΕΞΙΑ.



ΑΝΤΕ! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

Σας ευχόμαστε να πείσετε και τον ΚΑΙΑΔΑ τώρα να ενταχθεί στο "μέτωπο"

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΜΑΗ ΜΗΝΑ! ΑΥΤΟΙ ΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


Χιόνια στον Παρνασσό!

Το μικρό καλοκαιράκι εδώ και ένα 24ωρο φαίνεται ότι έδωσε και πάλι τη σκυτάλη στον… χειμώνα, αφού από το βράδυ της Πέμπτης άρχισε να χιονίζει στον Παρνασσό!

Από αργά το βράδυ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στις ορεινές περιοχές, σκεπάζοντας σιγά σιγά το τοπίο με ένα λευκό στρώμα.

Και στην Αττική, όμως, ο ουρανός είναι βαρύς και συννεφιασμένος, από χθες βρέχει κατά διαστήματα και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 13 βαθμούς Κελσίου. (ΖΟΥΓΚΛΑ)

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ!



Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει το 1ο Γυμνάσιο.

Εμάς ενημέρωσε  η τοπική εφημερίδα meno@halandri  και η παλαιά συμμαθήτρια Βικτώρια Καλονάρου (ήταν βέβαια σε πολύ μικρότερη τάξη) μας ζήτησε την συμβολή μας για να διαδωθεί το νέο.

Θα το ανεβάζουμε συνέχεια, μέχρι την Πέμπτη για να το μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι.

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Την Πέμπτη δεν θα κάνει κανείς σχόλιο για το ότι ... έχω παχύνει ΛΙΓΟ από τότε πηγαίναμε στο 1ο γυμνάσιο -λύκειο!

ΟΚ;;; DEAL;;;;

(Τον Σάββα τον μαλλιά τον καλέσατε;;; Είναι σκέτος Σάββας τώρα)

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

Χωρίς ειδήσεις από την Ισλανδία.

            Την ιστορία της Ισλανδίας τη γνώριζα από διάφορα ντοκιμαντέρ, απλώς το e-mail με έκανε να συνειδητοποιήσω για τη μη ενημέρωση μιας τόσο σημαντικής είδησης σχεδόν από όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
            Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
          
 Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες.
           
Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση. Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια; Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα,σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων. H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα. Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα. Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
            Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης : Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.

Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ"

Για τους δύσπιστους (και καλά κάνετε!)Άρθρο στη Αγγλική Guardian τον Ιούνιο http://www.guardian.co.uk/world/2011/jun/09/iceland-crowdsourcing-consti...
Άρθρο στην Wikipedia με όλο το ιστορικό http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%932011_Icelandic_financial_crisis
Το site της Ισλανδίας μέσω του οποίου έγινε το crowdsourcing και φτιάχτηκε το νέο σύνταγμα της χώρας http://stjornlagarad.is/
Χρησιμοποιήθηκαν επίσης Facebook https://www.facebook.com/Stjornlagarad
Twitter https://twitter.com/#!/Stjornlagarad

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Θ. Πάγκαλος:

Οι αργόμισθοι στο δημόσιο και οι φοροφυγάδες οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ



το απόσπασμα

http://www.youtube.com/watch?v=35t6bq9Rjfk&feature=player_embedded#!



...και συνέχισε: "Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σαν τα μούτρα τους" - όπως αυτά ας πούμε;!

Για όσους απαξιωτικά λένε ότι "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά"

Φωτοβολίδες και κροτίδες μέσα στο γήπεδο, βεγγαλικά στις κερκίδες, 2 διακοπές του αγώνα, εισβολή οπαδών και κυνήγι από αστυνομικούς με σκυλιά, ξύλο και φυγάδευση παικτών, σπασμένα βαγόνια τρένων και όλα αυτά στην ... Γερμανία !!!!

Deutsche Welle
Η Φορτούνα Ντίσελντορφ επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στη Bundesliga ρίχνοντας τη Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο επικράτησαν οι αλγεινές εντυπώσεις των επεισοδίων.
Ο διαιτητής του χθεσινού αγώνα, που θα έκρινε ποια εκ των Φορτούνα και Χέρτα θα αγωνιστεί του χρόνου στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές την κανονική ροή του παιχνιδιού εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδων και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου στο Ντίσελντορφ από οπαδούς των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Στα δύο «πέταλα» των κερκίδων οι φανατικοί των δύο ομάδων είχαν ανάψει βεγγαλικά. Οι παίκτες και οι παράγοντες των συλλόγων έκαναν έκκληση για σύνεση και ψυχραιμία.

Κορύφωση των δυσάρεστων γεγονότων αποτέλεσε η είσοδος εκατοντάδων οπαδών της Φορτούνα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του πρόσθετου χρόνου του παιχνιδιού.
Ο διαιτητής και οι παίκτες κινήθηκαν άμεσα προς τα αποδυτήρια αναζητώντας εκεί ασφαλές καταφύγιο.
Μετά από 20 λεπτά διακοπής και με τη συνδρομή της αστυνομίας, οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν τα τελευταία δευτερόλεπτα.
Φόβος για την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών
Οι οπαδοί της Φορτούνα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πριν από το σφύριγμα της λήξης
Για απειλή της ζωής των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Βερολίνου μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της Χέρτα Κρίστοφ Σίκχαρντ, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο περί κινδύνου να προκληθεί «λουτρό αίματος».
Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Βερολίνου εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να προσβάλουν δικαστικά το χθεσινό αποτέλεσμα αμφισβητώντας το δίκαιο του προβιβασμού της Φορτούνα που σήμανε τον υποβιβασμό της Χέρτα στη Βʼ κατηγορία, μετά τη χθεσινή ισοπαλία (2-2) στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της Φορτούνα, που κατόρθωσε να κερδίσει την άνοδό της στη Bundesliga μετά από 15 χρόνια απουσίας, είναι βέβαιοι για το τελεσίδικο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία. «Είμαι σίγουρος ότι έχουμε προβιβαστεί» είπε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Ντίσελντορφ Βολφ Βέρνερ μιλώντας σήμερα στη γερμανική τηλεόραση.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει όσα συνέβησαν χθες πρόσθεσε ότι «οι οπαδοί πιστεύοντας ότι ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτές δεν είναι ωραίες σκηνές, είναι αχρείαστες». Εφόσον παίχτηκαν αργότερα και τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, «δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα του αγώνα». Ο κ. Βέρνερ επέκρινε μάλιστα τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου της Χέρτα ως υπερβολικές εκτιμώντας ότι «περισσότερο βλάπτουν, παρά ωφελούν το ποδόσφαιρο».

Το «αντίο» του Ρεχάγκελ;
Το τελευταίο παιχνίδι του Ρεχάγκελ;
Μετά το οριστικό τέλος του αγώνα δε σημειώθηκαν περαιτέρω ταραχές και επεισόδια, αν εξαιρεθούν οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της Χέρτα στον ειδικό συρμό που τους μετέφερε στο Βερολίνο.
Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, έκανε λόγο για «καταστροφικές συνθήκες» στο στάδιο της Φορτούνα σημειώνοντας ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο και πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί ειδικά στο Ντίσελντορφ.
Το παιχνίδι με το οποίο η Χέρτα αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν πιθανότατα και το τελευταίο της προπονητικής καριέρας του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή της διατήρησης της Χέρτα στη Bundesliga.

DPA / Olivia Fritz / Άρης Καλτιριμτζής

ΕΥΚΑΙΡΙΑ. (από τον ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ)



Μπαίνοντας στη νέα προεκλογική περίοδο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει αέρα στα πανιά του και οι υπόλοιποι είναι ακόμα δεμένοι στο λιμάνι. Αυτή η κατάσταση –αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο μέχρι τις εκλογές-, είναι μη αναστρέψιμη.
Η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί προς τις κάλπες, θέτοντας στους πολίτες το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Υποτίθεται πως η Νέα Δημοκρατία είναι το ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ η δραχμή.
Αυτό θα ήταν πραγματικό δίλημμα, αν η πολιτική που έχει υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ήταν βέβαιο πως θα διατηρούσε τη χώρα στο ευρώ. Αυτό δεν συμβαίνει – συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες –όχι μόνο νέοι- αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Για να βρουν τα ευρώ τους…
Επίσης, θα ήταν δίλημμα, αν την επόμενη ημέρα των εκλογών τα ευρώ επέστρεφαν στις τσέπες των Ελλήνων ή αν την επόμενη ημέρα επέστρεφαν οι δραχμές. Ούτε αυτό θα συμβεί.
Από την άλλη, το ευρώ και η δραχμή είναι νομίσματα – τίποτε παραπάνω. Άρα, έχουν σημασία για σένα, αν τα έχεις σε αφθονία. Αν δεν τα έχεις, δεν έχουν καμία σημασία. Και οι πολίτες που δεν έχουν τα ευρώ που χρειάζονται –για να ζήσουν αξιοπρεπώς- πληθαίνουν καθημερινά, ενώ, παράλληλα, βλέπουν τα ευρώ τους όλο και να λιγοστεύουν.
Το όραμα μιας κοινωνίας δεν μπορεί να είναι ένα νόμισμα. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε –για την ώρα- να είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινό νόμισμα.
Και μπορεί σε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας να υπάρχει ένα δέος για την Ευρώπη αλλά –από την άλλη- ξέρουμε κιόλας πως η Ευρώπη δεν ήταν τίποτε άλλο από μια γκόμενα του Δία που την γλέντησε, την βαρέθηκε και την πέταξε. Άρα, μπορούμε να μιμηθούμε τον αρχαίο θεό μας και να το κάνουμε κι εμείς.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως το Μνημόνιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό, αυτομάτως, τους στέλνει μακριά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αφού είναι τα δυο κόμματα που όχι μόνο ψήφισαν και στήριξαν το Μνημόνιο αλλά οδήγησαν –κυβερνώντας και παίρνοντας δάνεια επί δεκαετίες- τη χώρα στο Μνημόνιο.
Από τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά του Μνημονίου, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία τύχη.
Έγραψα πριν από λίγες ημέρες («Ποιος μπορεί;») πως, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί –ως πρωθυπουργός της χώρας- να διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου και την αξιοπρεπή παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας, δεν μπορεί κανείς. Αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν – έστω και υποσυνείδητα.
Ουσιαστικά, οι Έλληνες «σπρώχνονται» από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους άφησαν άλλη επιλογή.
Η απουσία Δικαιοσύνης –με την ατιμωρησία να έχει φτάσει στον ουρανό-, η ανεργία, η οργή για την αστυνομική βία, τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στηρίζουν λυσσαλέα τον δικομματισμό και επιτίθενται διαρκώς στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν στην αλλαγή εξουσίας και την κάνουν απαραίτητη στα μάτια των πολιτών.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι έτοιμος να κυβερνήσει και να οδηγήσει τη χώρα στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ευημερία;
Άγνωστο. Ποτέ δεν είσαι πραγματικά έτοιμος για τίποτα. Ποτέ δεν είσαι έτοιμος να εργαστείς, ποτέ δεν είσαι έτοιμος να γίνεις γονιός, ποτέ δεν είσαι έτοιμος να πεθάνεις. Τα κάνεις όλα, όμως.
Η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί τις αλλαγές. Θα προτιμούσε να μην αλλάζει ποτέ τίποτα –αν και τις ωραίες αλλαγές, τις επικροτεί εκ των υστέρων.
Βέβαια, όταν δεν κάνεις τις αλλαγές στην ώρα τους, αναγκάζεσαι να τις κάνεις όλες μαζί σε πολύ σύντομο διάστημα, με απρόβλεπτες συνέπειες. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας καταλαβαίνει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει, κάνει τη δυνατότητα αλλαγών πολύ πιο εύκολη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν πως οι αλλαγές θα γίνουν. Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες στις εκλογές θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να δείξουν ποιους δεν θέλουν. Μένει στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός που θέλουν. Η ευκαιρία είναι μεγάλη. Μεγάλη είναι και η παγίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τη δική του πρόταση για τη χώρα και να μην αφεθεί στο λαϊκισμό που εξέθρεψαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Οι Έλληνες –για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- είναι με τα αυτιά ανοιχτά, έτοιμοι να ακούσουν και έτοιμοι για όλα. Η συγκυρία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να τους πει αυτά που, ίσως, νομίζει ότι θέλει να ακούσουν. Πρέπει να πει την αλήθεια. Όλη. Τώρα.

http://pitsirikos.net/2012/05/%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-2/#more-19622

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS ΤΟ "ΚΛΙΜΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ"

Antinews: Όσοι θέλουν να κάνουν δώρο στη Ντόρα να της πάρουν μια τσάντα (Μνημονιακή συγκέντρωση η ΝΔ)

Διαβάζουμε σε διοχετευμένα από την Συγγρού δημοσιεύματα ότι προσφέρθηκε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την συγκρότηση “ευρωπαϊκού μετώπου” κατά της δραχμής κλπ.
Η κ. Μπακογιάννη όμως, που συνετρίβη όχι μόνο στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες βουλευτικές κάνει και την δύσκολη και συζητά να κάνει κόμμα με τον κ. Μάνο.
Είπαμε, μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όχι των φιλομνημονιακών. Την ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές πλήρωσε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και το σαμποτάρισμα του Σαμαρά από τις βαρωνίες και τα τζάκια και όχι την απουσία της κ. Μπακογιάννη.
Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ. Αν κάποιοι θέλουν να ευχαριστήσουν την κ. Μπακογιάννη μπορούν να της αγοράσουν μια τσάντα, ή ένα φουλάρι, τέλος πάντων.
Αν παρόλα αυτά θέλουν τα ισχνά ποσοστά της κ. Μπακογιάννη (που κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρουν) μπορούν να το κάνουν χωρίς να αλλοιώσουν την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 και χωρίς να πληγώσουν κι άλλο όσους παρά τον ανελέητο πόλεμο παραμένουν πιστοί στο όραμα Σαμαρά. Μπορούν δηλαδή να της υποσχεθούν μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ ή ακόμα και ένα υπουργείο μετεκλογικά.
Όλοι αντιλαμβάνονται άλλωστε ότι οι αυτοδυναμίες τέλειωσαν, μπαίνουμε στον αστερισμό των συγκυβερνήσεων και συνεπώς ο Σαμαράς πρέπει να επιδιώκει από τώρα ευρύτερες κυβερνητικές συμμαχίες.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ πρέπει να παραμείνει αυτό που ψήφισε η βάση της να είναι το Νοέμβριο του 2009. Ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό.

Antinews: Επιστροφές – καταστροφές! (σε διπλανό άρθρο)

Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.
Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν γίνει τα προκαταρκτικά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, απευθείας επαφή του προέδρου της ΝΔ, με τους ομολόγους του, των μικρότερων κομμάτων της κεντροδεξιάς.
Μάλιστα, κατά την ίδια πληροφόρηση, θεωρείται ως κλεισμένη μια καταρχήν συμφωνία για την επιστροφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστικό ότι συσκέψεις πραγματοποιούνται συνεχώς και στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κορυφαίο επίπεδο.
Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν στελέχη εντός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Σκυλακάκης, που θα προτιμούσαν την συγκρότηση φιλελεύθερου μετώπου, με τον Στέφανο Μάνο.
Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής όσων βρίσκονται εκτός κόμματος.
«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές, η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό την σταδιακή επανένωση της μεγάλης κεντροδεξιάς…» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
Ενεργό ρόλο στις μέχρι τώρα παρασκηνιακές επαφές παίζει ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος είχε λάβει την εξουσιοδότηση για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος προσέγγισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη. (http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=197819)