Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Και σε σχολεία διακόπτουν το ηλεκτρικό οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας για μικροοφειλές !

Mε το αποκάλυπτικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας euro2day, έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, το θέμα μη καταβολής των οφειλομένων προς την ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ, από δύο ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε πελάτες λιανικής.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες (Energa και Hellas Power) οφείλουν ποσά που ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ!
Το θέμα ανέκυψε και δημοσιοποιήθηκε, όταν δεν καταβλήθηκε η δόση των 27 εκατ., που είχε ορισθεί να κατατεθεί μετά τον διακανονισμό των χρεών που είχε συμφωνηθεί από κοινού.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τους 200.000 πελάτες των εταιρειών και το δίκτυο εκατοντάδων εταιρικών αντιπροσώπων που δεν πληρωθεί εδώ και μήνες, αλλά κυρίως την ΔΕΗ και το δημόσιο, που θα επιφορτισθούν με τα χρέη που θα αφήσουν οι εταιρείες.

Είναι άξιο να επισημανθεί ότι πελάτες των ιδιωτικών εταιρειών είναι και αρκετοί δημόσιοι φορείς, οργανισμοί, δήμοι κλπ, οι οποίοι θεώρησαν ότι θα αποκόμιζαν πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη και γύρισαν την πλάτη στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Επίσης, ορισμένοι δήμοι, έχουν επιλέξει να ηλεκτροδοτηθούν από αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες σχολεία(!) της πόλης τους. Και τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά.
Πρόσφατα π.χ. στην Καλαμάτα, όπως καταγράφεται σε σχετικό έγγραφο, η Energa διέκοψε το ρεύμα σε δημοτικό σχολείο, για ληξιπρόθεσμη οφειλή μόλις 565 ευρώ!
Έτσι, λόγω προσωρινής αδυναμίας του δήμου να εξοφλήσει το ποσό, για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό, αναγκάσθηκε να το πληρώσει την οφειλή με δικά του χρήματα ο διευθυντής του σχολείου!

Εάν δηλαδή δεν κατέβαλε την οφειλή ο διευθυντής, η Energa θα εξακολουθούσε να αφήνει το σχολείο και τους μαθητές, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία όφειλε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο....

Να σημειώσουμε ότι ουδέποτε η ΔΕΗ διακόπτει την ρευματοδότηση σε δημόσιο σχολείο λόγω οφειλών. Χρειάζεται λοιπόν μεγαλύτερη προσοχή σε παρόμοιες επιλογές. Πειραματισμοί με εταιρείες αγνώστου προέλευσης και αξιοπιστίας, ειδικά σε θέματα που αφορούν μικρά παιδιά, αποβαίνουν καταστροφικοί. Και εδώ ισχύει το, "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".

halandripedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου