Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8 ΣΤΟΝ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ

- ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ;;;

Ο Δήμαρχος Περιστερίου δεν απάντησε ("δεν θέλω να μιλήσω για συναδέλφους" είπε.)

Εμείς όμως θα σας πούμε την αλήθεια: ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ για να κάνουν τους πονηρούς κάποιοι δήμαρχοι.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ!
Και θα μολύνουν υδροφόρους ορίζοντες και θα αποτελούν πηγές μόλυνσης και ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Και την Δευτέρα θα σας δείξουμε μία τέτοια παράνομη χωματερή στην γειτονιά μας.

Δεν είναι ωραίο να συναντάς από κοντά αυτούς που τους ρημάζεις τη δουλειά και τη ζωή..;


ΠΟΕ ΟΤΑ: Γιούχα και σπρωξιές στον Καμίνη
Μετά το Δήμαρχο Συκεών Θεσσαλονίκης που οι εργαζόμενοι του έβαλαν... κουκούλα θέλοντας να του αποδώσουν σημειολογικά χαρακτηρισμό άλλων εποχών (σ.σ. είχε δηλώσει να μπουν ιδιώτες στη καθαριότητα στην Αττική και τον ΧΥΤΑ Φυλης) σειρά είχε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις. Ο κ. Καμίνης δέχτηκε σπρωξιές, βρισιές και πολύ γιούχα από τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ ΟΤΑ και τον κόλλησαν στα τζάμια του κτιρίου, όπου του έλεγαν πολλά...γαλλικά. Έντρομος ο Γιώργος Καμίνης με τη βοήθεια των συνοδών του τράπηκε σε φυγή. Το περιστατικό έγινε όταν ο κ. Καμίνης βγήκε από την ψηφοφορία της ΚΕΔΕ
otanews
Eίναι ωραία λοιπόν;
Είναι ωραία, όταν από το πολυτελές γραφείο σου και την ασφάλειά του, καλείς εισαγγελείς και αστυνομία, να κυνηγήσουν αυτούς που προεκλογικά έλεγες ότι στηρίζεις και τώρα τους βλέπεις σαν ενοχλητικά μυρμήγκια, που πρέπει να "παταχθούν", αν δεν υποταχθούν.
Είναι ωραία, όταν απολαμβάνεις μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ και έχεις και μια στρατιά εξίσου καλοπληρωμένων συμβούλων, να δίνεις με ευκολία, αγέρωχα και αβασάνιστα, εντολές που "τελειώνουν" τις δουλειές και τις ζωές εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων.
Είναι ωραία να είσαι -ή να φαντασιώνεσαι ότι είσαι- ελίτ της κοινωνίας και να θεωρείς ότι οι από κάτω δεν καταλαβαίνουν, ότι πρέπει να συμμορφωθούν και να προσαρμοστούν κι πως σου έτυχε εσένα ο κλήρος να το "επιβάλεις".
Όμως, δεν είναι ωραία όταν έρθει η ώρα να τους συναντάς από κοντά και κατάφατσα !
Τότε, που μπορούν κι αυτοί να αντιδράσουν.
Τότε είναι που τρομάζεις, κρύβεσαι, ζητάς προστασία..., μιλάς για δίκαιο και νόμους (ποιούς νόμους; του ισχυρού;)
Καμιά φορά όμως, ευτυχώς, το "πειραματόζωο" αντιδρά αλλιώς από ότι έχεις οργανώσει και προβλέψει.
Διεκδικεί, αγωνίζεται να επιβιώσει, να σώσει την οικογένειά του.
Να μείνει άνθρωπος κι όχι στατιστικό νούμερο.
Να δουλεύει για να ζει κι όχι να ζει για να δουλεύει.
Να μην γίνεται η ζωή του τραπεζικό παιχνίδι.
Να μην γυρίσει πίσω σε μια δουλοκτητική κοινωνία με ιλουστρασιόν τεχνολογικό προφίλ.
Και αντιδρά! Πολλές φορές βίαια. Αλλες φορές από συσωρευμένη αγανάκτηση κι άλλες από ανάγκη.
Μερικοί comme il faut -κατά τα πρότυπα του ομίλου ΣΚΑΙ- θα δηλώσουν σοκαρισμένοι και θα πουν ότι "δεν είναι σωστά και δημοκρατικά" πράγματα αυτά! Δεν αρμόζουν σε μια ευρωπαική χώρα...
...και άλλα τέτοια σαλονίστικα.
Γιατί όλα τα υπόλοιπα αρμόζουν;
Λες και η κυβέρνηση αυτή, δημοκρατικά και νόμιμα άλλαξε ρότα και μας "φόρεσε" την τρόικα να κυβερνά, καταστρέφοντας συστηματικά τη χώρα και το λαό. Φτωχαίνοντας βίαια και απόλυτα τους ανθρώπους.
Η αλήθεια είναι ότι
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜ�e97ΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
και όχι Όμηροι των εργαζόμενων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, για να έχουν αύριο.
Οι αγώνες αυτοί είναι για να σπάσει η Oμηρεία όλων μας!
Μας προορίζουν να ζούμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε ότι βγάζουμε σε φόρους, για να ..."ξεχρεώσουμε" κλεμμένα και σπασμένα άλλων.
Είμαστε Όμηροί τους μέχρι καταφέρουν να μας μετατρέψουν ολοκληρωτικά σε Υποτελείς Φόρου και Εργασίας.
Όμως ευτυχώς το "πειραματόζωο" αντιδρά.
Έχει ακόμη δύναμη και αντιδρά.
ΕΥΤΥΧΩΣ για την κοινωνία, δυστυχώς για δουλοπρεπείς!
Ουδέποτε η δουλικότητα και η υπόκλιση διευκόλυνε το δίκιο.
Αντιθέτως, διευκόλυνε να εκτοξευθεί μια επιπλέον κλωτσιά στα οπίσθια, για να αποτελειωθεί το κορόιδο....
ΣτΚ

ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ρεπορτάζ αργότερα) ΑΛΛΑ ...

.... ένας παλιός φίλος μου επισήμανε μία παράλειψη σε προηγούμενες αναρτήσεις μας - σχετικές με τις κατηγορίες του ΦΠΑ και οφείλω να ανταποκριθώ άμεσα. Λοιπόν ακούστε το μείζον θέμα που έθιξε :

"Κανείς, ούτε εσείς στην Πλατεία, δεν ασχοληθήκατε με  το πιο κρίσιμο ερώτημα:

Ο ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΠΑ;;;
Διότι εγώ - μου είπε - δεν πληρώνω αυξημένο ΦΠΑ για τον τραχανά που μου αρέσει  αφού πρόκειται για τον ΓΛΥΚΟ."

Μεγάλε συγνώμη για την παράλειψη. Θα θέσουμε το θέμα στο υπουργείο Χαρατσώματος του Πολίτη για να βγάλει διεκρινιστική εγκύκλιο!

ΩΧ ΠΑΝΑΙΑ ΜΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟ ΑΝ (λέμε τώρα) ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!

http://sourta-ferta.blogspot.com/2011/10/blog-post_3059.html

Τώρα τι να διαλέξουμε άραγε;

ΤΗΝ ΡΟΜΠΑ ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ... ΧΩΡΙΣ ΡΟΜΠΑ;

(Καλά ρε ρητορικό είναι το ερώτημα. Σιγά μην έχουμε δίλημμα.)

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ....



Παλιά όμως!
Πριν γίνει υπουργάρα.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για το «Ενιαίο» Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου ξεπέρασε και τις προσδοκίες των πιο απαισιόδοξων από εμάς. Ο πιο χαμηλόμισθος κλάδος του Δημοσίου, οι εκπαιδευτικοί, αυτοί στους οποίους οι οικογένειες επενδύουν όνειρα και ελπίδες για ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουν, τα παιδιά τους, οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!
Δε φτάνει η οργή...


...δε φτάνουν οι γραπτές καταγγελίες, δε φτάνουν οι 24ωρες απεργίες. Χρειάζεται ο καθένας, με βάση τη συνείδησή του και την αξιοπρέπειά του, να δείξει έμπρακτα την αντίδρασή του στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του κλάδου μας.

Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Δε θα είμαστε υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ στις προσεχείς εκλογές. Δεν αρκεί απλώς να διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κυβερνητική πολιτική. Η στάση μας πρέπει να είναι σαφής.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.
Μπέλεσης Γιάννης, πρόεδρος του Περικλή
Καπρίνης Στέλιος, γραμματέας του Περικλή
Κοντοδίνας Αντώνης, αντιπρόεδρος και ταμίας του Περικλή

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΟΤΙ "... ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"!!!!!



“ Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς.

Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ.Μεμή, κατά την οποία μου ανακοίνωσε την απόφασή του να με απολύσει – ενώ υποστήριξε ότι οι γελοιογραφίες μου δεν δημοσιεύονται… για να συνηθίσω. Ως κύρια αιτία της επικείμενης απόλυσής μου επικαλέστηκε τους συνήθεις οικονομικούς λόγους, στη συνέχεια όμως της συζήτησής μας τόνισε ότι στις τρέχουσες συνθήκες πολιτικής έντασης δεν μπορεί η
εφημερίδα να «αντέξει» αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις.

Ως προς τους προαναφερόμενους «οικονομικούς λόγους» της επικείμενης απόλυσής μου, αξίζει να σας ενημερώσω ότι το τιμ της εφημερίδας έχει ενισχυθεί προσφάτως με νέα τοποθέτηση συναδέλφου-σκιτσογράφου.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ:

Να ενεργήσετε έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς δημοσιογραφικής μου φίμωσης και πολιτικής μου δίωξης και να αποκατασταθούν οι παλαιές ομαλές εργασιακές συνθήκες. Αυτό είναι το κύριο αίτημά μου.

Να ενεργήσετε έτσι ώστε να αποτραπεί η απειλούμενη απόλυσή μου – μια απόλυση με καθαρά πολιτικά κίνητρα, που δεν τιμά κανέναν και παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλου είδους καθεστώτα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.”

Τάσος Αναστασίου

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΤΥΧΑΙΟ ή ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;;;