Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

apoules@halandri.gr

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! ΟΛΟΙ - ΞΑΝΑ - ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ...

"Να κάνουμε κάτι για να τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο την 3η Σεπτέμβρη" μου είπε ένας παλιός σύντροφος που ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ - και αυτός - σχέση με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και των σφογγοκωλάριων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

- " Έχεις καμιά ιδέα" τον ρώτησα;

- "Να κάνουμε μια συνέλευση της παρέας να τα πούμε" μου απαντά.

- "Καλή ιδέα, θα είναι συγκινητικό, θα κάνουμε ομαδική ψυχοθεραπεία και θα ξαναδιαβάσουμε την διακήρυξη. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα." του απάντησα.

- " Τι πρόβλημα;" με κοίταξε απορημένος;

- ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!
Οι εορτασμοί των επετείων έχουν αξία . Αλλά μεγαλύτερη αξία έχει η αναζήτηση και ο στιγματισμός των υπαιτίων.  Και φέτος δεν έχουμε την πολυτέλεια των "εκδηλώσεων".

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ που μετέτρεψαν τους αγώνες μας για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση και Δημοκρατική Διαδικασία σε Ομόλογα, CDS, Ρεπούση και Μνημόνια.

Άλλωστε είναι πιο εκτονωτικό και σαφώς πιο χρήσιμο για τα παιδιά μας.

3η Σεπτέμβρη λοιπόν μη μας περιμένετε σε σαλόνια: Θα κάνουμε την επέτειο εκεί που πρέπει: ΣΤΙΣ 7.00 το απόγευμα ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

http://www.streetpress.gr/viewarticle.asp?a=1986


Στεργίου: " Μήπως έχει κάτι να απαντήσει ο κ. Γραφάκος?"


Στη δήλωση του κ. Γραφάκου: «Ο κ. Στεργίου χαρίζει 500.000 ευρώ κάθε χρόνο στις Τράπεζες και στα Super Market και παραπληροφορεί τον κόσμο...


Ξεπερνά κάθε προηγούμενο προπαγάνδας και πολιτικής αθλιότητας η προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος Στεργίου να καλύψει το μεγάλο σκάνδαλό του να χαρίσει 500.000 ευρώ το χρόνο στις τράπεζες και τα super market των Μελισσίων, καταργώντας το ειδικό τέλος που είχε επιβάλει και εισέπραττε κανονικά η δημοτική μας αρχή στα Μελίσσια την προηγούμενη τετραετία.
Με το «δελτίο τύπου» που εξέδωσε φτάνει στο σημείο να πει ψέματα για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να επιδοθεί στο γνωστό σε αυτόν σπορ, της προπαγάνδας με τα παπαγαλάκια του και της παραπληροφόρησης των πολιτών. (Θυμίζουμε το δεν χρωστά τίποτε ο Δήμος του που μας έλεγε προεκλογικά, αλλά τα χρέη του Δήμου Πεντέλης, ξεπερνούν τα 1,2 εκατ. ευρώ, την προεκλογική του «δέσμευση» για μείωση των ανταποδοτικών τελών, που τελικά ήταν πρόταση για αύξηση μέχρι και 30%!!)


Ενημερώνουμε τους πολίτες για τα εξής:


Η επιβολή του τέλους στις Τράπεζες και τα super – market,ήταν μια απόφαση νόμιμη που ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. του Δήμου Μελισσίων τον Ιούλιο του 2007 με την από 161/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάλογα τέλη στις τράπεζες και τα super market, έχουν επιβάλλει και γειτονικοί σε εμάς Δήμοι.
Η επιβολή του δεν κρίθηκε παράνομη από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμος δεν έχασε σε καμία υπόθεση για την επιβολή του τέλους αυτού στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αντιθέτως κέρδισε όλες τις υποθέσεις μέχρι σήμερα (77/2009 Σε Συμβούλιο Δ Πρ Αθηνών, 5818/2008 σε Συμβούλιο Δ Πρ Αθηνών, 3901/2010 σε ΣτΕ και 3902/2010 σε ΣτΕ).
Σημειώνουμε ότι από τις είκοσι και πλέον μεγάλες επιχειρήσεις που ήταν υπόχρεοι του τέλους, μόλις 5 προσέφυγαν (Σκλαβενίτης, Μουστάκας, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Proton Bank), ενώ από αυτές μόλις δύο υποθέσεις του Σκλαβενίτη και το Μουστάκα συνέχισαν και συζητήθηκαν στο ΣτΕ.


Για τις δύο υποθέσεις που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδόθηκαν οι αποφάσεις 3901/2010 και 3902/2010. Και στις δύο αποφάσεις δικαιώνεται ο Δήμος Μελισσίων ως προς την απόφαση 161/2007 με την οποία επιβλήθηκε το τέλος!!!!!
Η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ακυρώθηκε για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Στεργίου είναι η 293/2007 που αναφέρεται μόνο στον τρόπο είσπραξης του τέλους!!!!! Μάλιστα τη συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε ούτως ή άλλως να ξαναπάρει το Δημοτικό Συμβούλιο φέτος και μάλιστα να την τεκμηριώσει ακόμα καλύτερα, όπως άλλωστε σημειώσαμε κι εμείς με την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/2/2011.


Άρα γιατί πανηγυρίζει ο κ. Στεργίου;;; Μάλιστα μας κάνει μεγάλη εντύπωση και πρώτη φορά βλέπουμε δημοτική αρχή να πανηγυρίζει επειδή η ίδια θεωρεί ότι ο Δήμος έχασε 500.000 ευρώ το χρόνο!!! Του λέμε ότι στο εξής αυτός έχει τη νομική ευθύνη των χειρισμών της υπόθεσης, αν και με τη μέχρι σήμερα στάση του έχει φροντίσει να αδυνατίσει σημαντικά τα νομικά επιχειρήματα του Δήμου μας και να προσφέρει επιχειρήματα στους δικηγόρους των Τραπεζών και των Super Market. Φοβούμαστε μάλιστα ότι κάνει ότι μπορεί για να χαθεί η υπόθεση που συζητείται στις 23/3/2011, ώστε να βγει μετά και να πει ότι δικαιώθηκε!!!»


Απαντάμε λοιπόν πως τον προσκαλούμε στα Διοικητικά Δικαστήρια την 1/12/2011 όπου θα εκδικαστούν οι προσφυγές των εταιρειών ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ για διεκδίκηση των 1.213.651,43 ευρώ που εισέπραξε ο πρώην Δήμος Μελισσίων.
Μήπως έχει κάτι να απαντήσει ο κος Γραφάκος ;

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟ! ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΤΑ ΠΗΡΕ)

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ:

ΑΑΑΑΒΑΤΟΝ: Δίμετρη κουκλάρα από την Τσεχία ..........

ΣΤΗΝ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ, ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΚΟΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΒΟΡΝΕΟ


ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ κε ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Νέα προβλήματα για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών από τον Σεπτέμβρη

http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/2009-05-31-16-23-31/582-trofodosiapvs24082011
Από την ΣΤΑΣΗ -   Γερολυμάτος Κώστας 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα από τα προβλήματα που υπήρχαν στο τέλος Ιουνίου με την τροφοδοσία σε τρόφιμα των παιδικών σταθμών της πόλης.
Αυτή την φορά είναι ο διαγωνισμός για την τροφοδοσία τροφίμων για την νέα χρονιά υπήρξε .. άγονος καθώς ουδείς βρέθηκε να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε αυτόν και το νέο νομικό πρόσωπο που τους διοικεί θα κληθεί να διενεργήσει νέο διαγωνισμό σε έκτακτη συνεδρίαση του στα τέλη Αυγούστου.
Αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα που θεωρητικά αρχίζει η νέα χρονιά στους παιδικούς καθώς αν δεν υπάρξει λύση στο καυτό ζήτημα της τροφοδοσίας καθώς θα προκύψει πρόβλημα ανάλογο με αυτό του Ιουνίου όπου το φτωχό διααιτολόγιο με βάση το ότι υπάρχει στην τροφοθήκη δεν ήταν κάτι περίεργο.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι παράξενο ότι ανοίγει όλο και περισσότερο το παραθυράκι του catering πράγμα που για κάποιους φαντάζει ως την βέλτιστη επιλογή ξεχνώντας ότι είναι υποχρέωση των σταθμών να δίνουν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στα παιδιά παρασκευασμένο σε αυτούς.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το αδιέξοδο μπορεί να είναι μεγαλύτερο από όσο φαίνεται καθώς είναι πιθανό να μπλοκαριστούν τελικά λόγω Καλλικράτη όλα τα εντάλματα που αφορούν πληρωμές προμηθευτών και που αναφέρονται σε κατηγορίες δαπανών για τις οποίες υπάρχουν ανεξόφλητα υπόλοιπα από προηγούμενες χρήσεις – χρονιές (και σε αυτό το σημείο βέβαια οι παιδικοί σταθμοί της πόλης είναι πρωταθλητές)

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Αττικής η πρότασή μας για ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι η πιο κάτω:
1. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων με καλύτερες υπηρεσίες και χαμηλότερο κόστος απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά– εργολαβικά συμφέροντα. Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011, που δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

2. Δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) που θα περιλαμβάνουν Χώρο Υγειονομικής Ταφής για το ρεύμα των υπολοίπων που δεν υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία και για τα υπολείμματα και μονάδα επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων που απομένουν. Η επιλογή της τεχνολογίας θα γίνεται στην κατεύθυνση της μεγιστοποίησης της ανακύκλωσης. Θα πρέπει να προκρίνεται ο συνδυασμός της πιο οικονομικής και φιλικής στο περιβάλλον λύσης με αποκλεισμό επομένως της καύσης.

3. Λειτουργία του υφισταμένου Εργοστάσιου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.Κ.) με πλήρη δυναμικότητα (η δυναμικότητα του Ε.Μ.Α.Κ. είναι 300.000 τόνοι/χρόνο, αλλά μπορεί επίσης η μια εκ των τριών γραμμών του να κάνει επεξεργασία προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος (125.00 τόνοι/έτος), οπότε η δυναμικότητα των άλλων δύο μπορεί να φτάσει τους 200.000 τόνους το χρόνο).

4. Δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης, δυναμικότητας 127.500 τόνων/χρόνο (όπως προβλέπεται, αλλά με αλλαγή της μεθόδου επεξεργασίας που δρομολογείται να είναι η βιοξήρανση), σε κατάλληλες θέσεις.

5. Καθιέρωση 4 ρευμάτων απορριμμάτων: α. συσκευασίες, β. έντυπο χαρτί, γ. οργανικά και δ. υπόλοιπα απορρίμματα. Η διαχείριση τους θα γίνεται απευθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πρόσθετο κόστος θα καλυφθεί από τα αντίστοιχα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, ενώ η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του πολίτη πρέπει να γίνει με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης και χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.

6. Ειδικότερα για το έντυπο χαρτί: Επέκταση των κάδων έντυπου χαρτιού στη βάση αναβάθμισης του υποβαθμισμένου σήμερα, προγράμματος που υλοποιεί ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

7. Ειδικότερα τα οργανικά: Καθιέρωση των ρευμάτων οργανικών, κάτι που αφενός μεν θα μειώσει τα σύμμεικτα απορρίμματα που οδηγούνται για επεξεργασία και αφετέρου θα αυξήσει τις ποσότητες που οδηγούνται σε κομποστοποίηση. Από την επεξεργασία του ρεύματος των οργανικών, λαμβανομένου υπόψη ότι τα οργανικά υπερβαίνουν το 45% των απορριμμάτων, θα έχουμε ως προϊόν άριστης ποιότητας κομπόστ, το οποίο μπορεί είτε να χρησιμοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για αναπλάσεις πάρκων, αναδασώσεις κ.λ.π. ή να πωλείται στην αγορά με οικονομικό όφελος.

8. Δημιουργία των τριών (3) εργοστασίων κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών που ήδη προβλέπονται, με παραπέρα σταδιακή αύξηση των προδιαλεγμένων οργανικών.

9. Επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής των έξι (6) Σ.Μ.Α. που προβλέπονται στον ΠΕ.Σ.Δ.Α. και χωροθέτηση και δημιουργία τοπικών Σ.Μ.Α. και σε άλλα σημεία της Αττικής (με έμφαση στα νησιά).

10. Κατάργηση της σύμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. για την ανακύκλωση των Δημοτικών Απορριμμάτων συσκευασίας, δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας με καθοριστική την εκπροσώπηση σ’ αυτόν των Ο.Τ.Α. και των Συνδέσμων τους που εξειδικεύονται με την επεξεργασία και διάθεση των απορριμμάτων.
Η ανακύκλωση να υλοποιείται από τους Δήμους, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

11. Καταγγελία της σύμβασης με τον Ιδιώτη – Εργολάβο για τη λειτουργία του εργοστασίου αποτέφρωσης των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (Ε.Ι.Α.). Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας.

12. Αποπομπή κάθε Ιδιώτη – Εργολάβου από τις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. στη Φυλή (Ε.Μ.Α.Κ. και Χ.Υ.Τ.Α.). Άμεση επισκευή και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, αξιοποίηση του υπάρχοντος.

13. Ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού, συνεχής επιμόρφωση για την επιστημονική υποστήριξη του έργου του Συνδέσμου και του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου που θα τον διαδεχθεί.

14. Προστασία των θέσεων εργασίας για την ομαλή και χωρίς προβλήματα λειτουργία των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου.
πρΟΤΑση

OTAN KAI OI ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΖΙΦΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

http://eleftheroi-hreokopimenoi.blogspot.com/

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ανέβαζα Πρετεντέρη στο μπλογκ μας αλλά ποτέ μη λες ποτέ...λολ.

Η ουσία είναι ότι οι υπερασπιστές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου αναγκάζονται τόσο μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ όσο και από την κατάρρευση των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα να αλλάξουν ρότα για να μην θεωρηθούν αιθεροβάμονες.

Το άρθρο δεν προμηνύει τίποτε καλό για την κυβέρνηση Παπανδρέου, ίσως μάλιστα είναι ένα μήνυμα για να ετοιμάζει τις βαλίτσες της: οι εκλογές και ένα διάδοχο σχήμα (μάλλον οικουμενική) πρέπει να είναι πολύ κοντά όταν τα ΝΕΑ αποδοκιμάζουν με τέτοιο τρόπο την κυβερνητική πολιτική.

Το είπε εξάλλου ο Λοβέρδος μια μέρα πριν το άρθρο Πρετεντέρη, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, η χώρα χρειάζεται εκλογές και κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Πρετεντέρη (ελέω Αρίστου αμαρτάνουμε).

Πέσαμε έξω
ΤΟΥ Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011
Όλοι προεξοφλούν πλέον ότι η ύφεση θα υπερβεί το 5%. Οι άνεργοι έφτασαν τις 850.000. Το έλλειμμα εξελίσσεται χειρότερα από ό,τι το 2010 (πάει για πλέον του 11%!) και τα έσοδα βυθίζονται, τεκμήριο μιας οικονομίας που κυριολεκτικά έχει εξοντωθεί…
Έφυγα για διακοπές με πανηγυρισμούς για τη «λύση» που δόθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου. Και επιστρέφω με τις οιμωγές για μια κατάσταση που επιδεινώθηκε δραματικά και για μια λύση που εξανεμίστηκε πιο γρήγορα κι από τα θυμιατά του Δεκαπενταύγουστου.
Όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν, εκτέθηκαν άλλη μία φορά. Αλλά δεν με απασχολεί η αφεντιά τους, οι πανηγυρτζήδες είναι πάντα για τα πανηγύρια.
Με απασχολεί το ωμό, σκληρό αλλά αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι το περίφημο «σχέδιο διάσωσης» της χώρας εξέπνευσε. Και εξέπνευσε επειδή απέτυχε.
Έπεσαν (πάλι) έξω στις προβλέψεις για την ύφεση; Δεν προχώρησαν οι αλλαγές; Δεν βοηθούν οι διοικητικοί μηχανισμοί; Είναι ανίκανοι οι υπουργοί; Αντιδρά παράλογα η κοινωνία; Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας συζήτησης, που αναμφισβήτητα θα γίνει τη στιγμή της απόδοσης ευθυνών.
Η ουσία όμως βρίσκεται στη διαπίστωση ότι πέσαμε έξω. Χωρίς καμία ορατή προοπτική ανάταξης. Πέρυσι τέτοιες μέρες μιλούσα εδώ για μαύρο χειμώνα, τώρα δεν ξέρω τι χρώμα να... επιστρατεύσω.
Μόνο που δεν πέσαμε έξω τυχαία ούτε από σύμπτωση. Η χώρα βουλιάζει επειδή εφάρμοσε μια πολιτική που όχι μόνο πόνεσε, αλλά και απέτυχε. Μια πολιτική που οδήγησε την οικονομία σε διάλυση και την κοινωνία σε έκρηξη. Και για την οποία ουδείς πλέον δικαιούται να συντηρεί την παραμικρή αυταπάτη.
Μια πολιτική, όμως, που δεν έπεσε από τον Άρη. Που έχει εμπνευστές, εκτελεστές και οπαδούς. Που υποστηρίχτηκε ως αναπόφευκτη και χειροκροτήθηκε ως αναγκαία. Που παρουσιάστηκε ως το μαγικό φίλτρο για όλες τις διαχρονικές νόσους του Ελληνισμού.
Μια δογματική συνταγή «αποπληθωρισμού», η οποία επιβλήθηκε από την τρόικα για να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Και η οποία δεν ξέρω αν την έσωσε, αλλά σίγουρα την εξόντωσε.
Η ευθύνη όλων τους είναι κορυφαία και απαράγραπτη. Μας έσπρωξαν σε έναν μονόδρομο που βαδίζει από ναυάγιο σε ναυάγιο. Και σε έναν κυκεώνα ασυνάρτητων μέτρων που στραγγαλίζουν χωρίς να αποδίδουν.
Μετέτρεψαν μια χώρα με προβλήματα σε μια χώρα με πρόβλημα.
Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Εδώ που φτάσαμε, λύση δεν υπάρχει. Ή θα αλλάξει η πολιτική. Ή θα καταρρεύσει η χώρα.
Κάτι που σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι η αλλαγή πολιτικής είναι ο μοναδικός άμεσος και επείγων στόχος της κυβέρνησης. Αυτής ή κάποιας άλλης.
Νόσο υπάρχει ακόμη ζωή στον τόπο που λέγεται Ελλάδα.