Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΠ

"Συγχαρητήρια"...


Μια τεραστίων διαστάσεων Η Τ Τ Α για τους εργαζόμενους του Αετοπούλειου.

Εκτός και αν όσοι επεδίωξαν την αυτονομία του μπορούν να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στη χρόνια ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, έτσι ώστε να μπορεί και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ αυτόνομα το Πολιτιστικό Κέντρο.


Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης
Μόνιμος Υπάλληλος του Αετοπούλειου

Βουλγαρία: Πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης (;) και ...θεματικού τουρισμού‏

Βουλγαρία: «μεθυστικές» διακοπές με φτηνό αλκοόλ και συνθετικά ναρκωτικά.



Ο αλκοολτουρισμός είναι σε "έξαρση¨στη Βουλγαρία. Τα λεγόμενα bar crawl υπόσχονται ποτό και δυνατές εμπειρίες μέχρι τελικής πτώσης. Η χώρα θέλει να βγάλει τη "ρετσινιά" της φτηνού τουριστικού προορισμού.

Η Βουλγαρία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για έναν λεγόμενο βιώσιμο τουρισμό: αμμουδιές, φυσικά πάρκα, ιστορικούς θησαυρούς.

Τελευταία όμως έχει αναπτυχθεί ένα άλλο είδος, ο αλκολτουρισμός.

Πριν λίγες μέρες 2 νεαροί τουρίστες σκοτώθηκαν πέφτοντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους στην πόλη Obzor της Μαύρης Θάλασσας, ήταν Άγγλος και Πολωνός. Και στους δύο βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα τους. Τις προάλλες 15 ξένοι τουρίστες σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό, ήταν τύφλα στα μεθύσι.

Bar crawl, η νέα μόδα

«Στη Βουλγαρία ανθεί ο αλκοολτουρισμός», λέει ένας Γερμανός.

«Πληρώνεις 6, άντε 7 Λεβα το ποτήρι τη βότκα, είναι 3 ευρώ και στη Γερμανία κάνει 6 ευρώ». Και το αλκοόλ που προσφέρεται στα μπαρ και στις ντίσκο παράνομο, δεν έχει φορολογηθεί. Τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια.

Οι παραλία της πανέμορφης πόλης Obzor στη Μαύρη Θάλασσα είναι γεμάτη νεαρούς. Μιλούν Ρωσικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Σουηδικά.

Περισσότεροι από 400.000 ξένοι τουρίστες έκαναν διακοπές στο Obzor πέρυσι, φέτος υπολογίζεται ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 12% σε ολόκληρη τη Βουλγαρία.

Η "Αλλη" άποψη των κοινωνικών ταραχών-Οι φτωχοί φταίνε για την κρίση & oι "βολεμένοι" εξεγείρονται‏

Συμβαίνουν κι αλλού...



Τα επιχειρήματα του "μαζί τα φάγαμε", οι "κοπρίτες" και οι "τζαμπατζήδες" υπάρχουν παντού, σε διεθνή κλίμακα (δεν είναι ελληνική πατέντα).


Η λογική του "ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας", μετατρέπεται σε καταστροφέα -μόνο- των κοινωνικών δαπανών κι "όποιος αντέξει".


Ο στιγματισμός, η περιθωριοποίηση και εντέλει η "απαλλαγή" ενός "παρασιτικού" μέρους της κοινωνίας, για να επιβιώσει το "υγιές" τμήμα της είναι η σημαία του νεοφιλελευθερισμού και οδηγεί κατευθείαν στον εκφασισμό λογικής και πρακτικών.


Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την "άλλη" άποψη των κοινωνικών εξεγέρσεων


ΣτΚ

http://www.city-journal.org/2011/eon0810td.html

Theodore Dalrymple

Ο Βρετανικός εκφυλισμός

Οι ταραχές δεν πρέπει να εκπλήσουν κανέναν

Η σκληρή εγκληματικότητα την οποία επιδεικνύει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Αγγλίας δεν με εκπλήσσει. Γράφω για αυτό το θέμα εδώ και 20 χρόνια. Το να το διαπιστώσω την προϊούσα εκδήλωση εγκληματικής βίας, δεν απαιτούσε ιδιαίτερη παρατηρητικότητα εκ μέρους μου.

Αυτοί που δεν το έβλεπαν, και έκλειναν τα μάτια, είναι η βρετανική διανόηση και η πολιτική τάξη, που όχι μόνο δεν το είδαν, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν και τη σημαντικότητά του. Οι διανοούμενοι δεν θέλουν να αλλάζουν τις απόψεις τους, και οι πολιτικοί τις πολιτικές τους.

Τρεις άνδρες παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, και έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να υπερασπίσουν τη περιουσία τους στο Birmingham, πόλη στην οποία κάποτε ζούσα και περπατούσα στους δρόμους της καθημερινά.

Μόνο λοιπόν όποιος περπατά αλλά δεν παρατηρεί τι γίνεται γύρω του, και δεν βλέπει τα πρόσωπα και τις συμπεριφορές των νέων, μόνο αυτός θα πρέπει να εκπλήσσεται με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Οι ταραχές αποτελούν την αποθέωση του κοινωνικού κράτους, και της βρετανικής λαϊκής κουλτούρας. Πρόκειται για έναν πληθυσμό, του οποίου πιπιλίζουν τα αφτιά οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι, ότι δικαιούται ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, άσχετα από την προσωπική προσπάθεια, και άρα τα θεωρεί όλα ως δεδομένα, και όταν δεν τα απολαμβάνει, τότε αισθάνεται αδικημένος.