Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙΑ Ή ΟΥΖΑΚΙ; ΨΑΧΝΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ; ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ...

Αν νομίζετε ότι το πιο περίεργο ποτό που έχετε δει στη ζωή σας είναι η βανίλια… υποβρύχιο, τα παρακάτω έρχονται να σας διαφωτίσουν και να σας ανοίξουν νέους ορίζοντες στον κόσμο του αλκοόλ.

Ό,τι ποτό κι αν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, όσο κι αν πιστεύετε ότι είστε «ψημένοι» κι ενημερωμένοι στο θέμα του αλκοόλ, σίγουρα δεν...
έχετε πιει μπίρα-πίτσα ή βότκα με… σκορπιό.

Κρασί γλάρου, Αρκτικός κύκλος

Περιορισμένοι από το… «δροσερό» περιβάλλον, οι Ινουίτ (Εσκιμώοι) δεν είχαν με τι να δημιουργήσουν κρασί για να ζεσταθούν λίγο από το κρύο. Κι έτσι κατέληξαν σε μια απλή – γι’ αυτούς συνταγή: έπαιρναν τους νεκρούς γλάρους και τους έβαζαν σε μπουκάλια με νερό, αφήνοντάς τα στον ήλιο για να ζυμωθούν. Αν και το αποτέλεσμα αυτού δεν μοιάζει να κερδίζει κάποιο βραβείο καλύτερου κρασιού μελλοντικά, απ’ ό,τι έχει αναφερθεί, μπορεί να επιφέρει τη μέθη –θα πρέπει, όμως, να ανηφορίσετε προς τα πολύ Βόρεια για να το βρείτε, καθώς τα σούπερ μάρκετ και οι κάβες, δεν το φιλοξενούν στα ράφια τους.

Μπίρα-πίτσα, Ιλινόις Ηνωμένων Πολιτειών

Η πίτσα και η μπίρα αποτελεί το ιδανικό «ολοκληρωμένο» γεύμα όλου του δυτικού κόσμου, οπότε δεν ήταν και πολύ περίεργη η ιδέα ενός ζευγαριού από το Ιλινόις να δημιουργήσει τη συνένωση των δύο. Μια μπίρα που ζυμώνεται με ρίγανη, βασιλικό, ντομάτα και σκόρδο.

Μπέικον-βότκα, Σιάτλ Ηνωμένων Πολιτειών

Μήπως ο συνδυασμός του μπέικον με ένα αλκοολούχο ποτό μας σώσει όλους από το hangover της επόμενης ημέρας; Οι Αμερικανοί πάντως προσπαθούν να βρουν τη λύση. Συγκεκριμένα, μια εταιρεία στο Σηάτλ με προδιάθεση πάντα να προωθεί ανορθόδοξα κοκτέιλ, δοκίμασε και το μείγμα μπέικον με βότκα, το οποίο μάλλον ταιριάζει πολύ σε ένα Bloody Mary. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, βρίσκεστε μόνο 2-3 πτήσεις μακριά.

Πούλκε, Μεξικό

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα «αθώο» ποτήρι γάλα, το Πούλκε, όμως, αντί για ασβέστιο και βιταμίνη D, μάλλον θα σας δώσει να καταλάβετε! Περιέχει 4% με 8% αλκοόλ και παρασκευάζεται από τον γαλακτώδη χυμό ενός φυτού ονόματι maguey, γνωστό ως αμερικανική αλόη – που όμως δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη γνωστή μας αλόη – ενώ για αιώνες αποτελούσε ένα ιερό ποτό. Στο Μεξικό γίνονται ήδη προσπάθειες να προωθηθεί χάριν της αύξησης του τουρισμού, ενώ στην Τλαξκάλα, έχει ήδη δημιουργηθεί το λεγόμενο «Πούλκε τουρ» προς ενημέρωση του κόσμου.

Κρασί φιδιού, Βιετνάμ

Το συγκεκριμένο κρασί παράγεται εμποτίζοντας ένα ολόκληρο φίδι σε κρασί ρυζιού ή αιθυλική αλκοόλη και μάλιστα έχει και οφέλη για την υγεία, αφού οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να γιατρέψει διάφορες παθήσεις, από την… φαλάκρα μέχρι την ανικανότητα (κυρίως λόγω των ιδιοτήτων του φιδιού, στις οποίες πιστεύουν πολύ στην Νοτιοανατολική Ασία).

Το Χωριό του φιδιού, μια περιοχή με εστιατόρια και μπαρ στο Ανόι, προσφέρει μάλιστα στους τουρίστες την ευκαιρία να το δοκιμάσουν φρέσκο-φρέσκο, καθώς το ετοιμάζουν μπροστά τους, ενώ μετά μπορούν να συνεχίσουν και με το υπόλοιπο φίδι – ξέρετε, μπριζόλα φιδιού, δέρμα κ.λ.π.

«Κρασί» από γάλα φοράδας (Αirag), Μογγολία

Το παραδοσιακό ποτό των Μογγόλων προέρχεται από γάλα αλόγου και φημίζεται για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, έχοντας ελαφρώς ξινή γεύση. Θεωρείται μάλιστα μέρος των εθίμων φιλοξενίας να προσφέρουν ένα μπολ airag σε όποιον μπαίνει στο σπίτι τους και το να το αρνηθεί κάποιος, θεωρείται μεγάλη αγένεια.

Βότκα με σκορπιό, Αγγλία

Κάποιοι την πίνουν με πάγο, άλλοι με… σκορπιό, όπως και να ‘χει πάντως, ο άνθρωπος δεν σταματά να επινοεί ιδέες για να βασανίσει κι άλλο το ζωικό βασίλειο. Κι ενώ πολλοί περιμένετε η βότκα με γαρνιτούρα έναν μικρό σκορπιό να αποτελεί το τοπικό έθιμο της Ταϊλάνδης ή της Κίνας, πέσατε έξω, αφού αυτό συμβαίνει στην Αγγλία όπου – ναι, είναι αλήθεια – παράγεται και εμφιαλώνεται βότκα με σκορπιό μέσα στο μπουκάλι, ο οποίος ανατράφηκε υπό συγκεκριμένες συνθήκες – δεν είναι άγριος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους η βότκα αποτελεί το απόλυτο σφηνάκι κι ότι κερνώντας το θα εντυπωσιαστούν οι πάντες, ενώ συμβουλεύουν να τοποθετείται και ένας σκορπιός σαν γαρνιτούρα. Δεν είμαστε σίγουροι, όμως, ότι το ραντεβού σας θα βρει το ίδιο χαριτωμένο έναν σκορπιό στη θέση μιας φέτας λεμονιού…

Κρασί ποντικών, Κίνα

Η αλήθεια είναι ότι η Κίνα πλέον δεν μας εκπλήσσει στις γαστριμαργικές της επινοήσεις. Η πρωτοφανής αυτή ιδέα ουσιαστικά προστάζει να πνίξουν μια ολόκληρη οικογένεια μωρών-ποντικιών σε ένα βαρέλι γεμάτο κρασί και να τα αφήσουν για ένα χρόνο να ζυμωθούν. Προς έκπληξη όλων, οι ειδικοί αναφέρουν ότι όλη αυτή η διεργασία δεν μυρίζει – ούτε, όμως, έχει ιδιαίτερα καλή γεύση- ενώ μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα στο συκώτι, την επιδερμίδα, όπως και το αναπνευστικό.

Μπύρα για σκύλους (Kwispelbier), Ολλανδία
Μην ανησυχείτε, δεν είναι αλκοολούχα (οπότε ο μικρός σας Αζόρ δεν πρόκειται να μεθύσει), αλλά είναι οπωσδήποτε λίγο περίεργη, αφού έχει άρωμα… μοσχαριού, περιέχοντας, όμως, πολλά θρεπτικά συστατικά για το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ευκαιρία να τσουγκρίσετε με τον σκύλο σας.

cretalive.gr


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Τα 9 πιο… παράξενα ποτά του κόσμου !

Ταραχές στο Λονδίνο - Πλήγμα για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας !;!;

(...) Οι βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν, οι χειρότερες εδώ και χρόνια, δημιουργούν ερωτήματα για την ασφάλεια στην πόλη που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 (...)
 
 
Συμβαίνουν και στις καλύτερα "καμερο-παρακολουθούμενες" χώρες
 
 

ΕΛ.ΑΣ. : ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΣ ΦΡΑΚΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε 06 8 2011, http://www.paraskevi13.com/
Του Νικόλα Ταμπακόπουλου

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» με τους διαδηλωτέςΓια αποτελεσματική και δυστυχώς, όπως φαίνεται, βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που θα ξεσπάσουν από το Σεπτέμβριο σε όλη τη χώρα ετοιμάζεται η Ελληνική Αστυνομία. Εάν και η ηγεσία της κρίνει επί του παρόντος ως αναποτελεσματική τη χρήση δακρυγόνων, εντούτοις κατά τις πληροφορίες στρέφεται προς άλλους βίαιους τρόπους καταστολής. Μετά την παραγγελία χημικών, τα οποία σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν σε συγκεντρώσεις που δεν θα είναι μαζικές, έγκυρες πηγές αναφέρουν στον «Ε» ότι «έρχονται οι πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ».
Η κυβέρνηση, αναφέρουν, έχει ήδη προβεί στις ανάλογες παραγγελίες, ενώ σύντομα θ’ αποκτηθεί και ένας δεύτερος κινητός φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς. Το ύψος του φράχτη που παραγγέλθηκε, αγγίζει τα 2,05 μέτρα και το πλάτος του θα ξεπερνά τα 14 μέτρα. Το πρώτο, δε, «crash test» των όποιων μέτρων θα προκριθούν τελικά, θα λάβει χώρα στις συγκεντρώσεις της ΔΕΘ το Σεπτέμβρη.
Εκτοξευτήρας νερού
Ως αποτελεσματικό, εξάλλου, μέσο αντιμετώπισης πλήθους και καταστολής του κρίθηκε -αφού χρησιμοποιήθηκε… δοκιμαστικά στη «μάχη της Κερατέας»- και ο εκτοξευτήρας νερού με μεγάλη πίεση, ο λεγόμενος «Αίαντας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε», στην Ελληνική Αστυνομία δεν αποκλείουν να γίνει παραγγελία ενός ακόμη τεθωρακισμένου οχήματος στην περίπτωση που ξεσπάσουν μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας τα τέσσερα οχήματα που πετούν νερό με φοβερή πίεση στους διαδηλωτές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη έχουν εκπαιδευτεί οκτώ αστυνομικοί για να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όχημα. Ταυτόχρονα συζητείται ότι στη «μάχη» με τους «Αγανακτισμένους» θα ριχτούν και εκπαιδευόμενα σκυλιά.
Τα αποτελέσματα της καταστολής
Η χρήση σφαιρών από καουτσούκ και η εκτόξευση νερού με τρομακτική πίεση δεν είναι μέσα που έγιναν γνωστά στην ελληνική αστυνομία το φετινό καλοκαίρι. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις καταστολής στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα που φέρνει είναι… ισοπεδωτικά.

Η Αφρική λυπάται την Ελλάδα ...(!!)

Τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι σχετικά. Το δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν την εμποδίζει να είναι μια ζάπλουτη χώρα σε σύγκριση με τα αφρικανικά δεδομένα. Και όμως πολλοί Αφρικανοί τη συμπονούν.

 
Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι καιροί που ο πάσα ένας ήξερε πολλά για την ελληνική αρχαιότητα και ελάχιστα για τη σύγχρονη Ελλάδα.
Η δημοσιονομική κρίση της Αθήνας έφερε στο προσκήνιο, τερατωδώς μεγεθυμένες όλες τις νεοελληνικές αρετές και κακίες, όλα τα χούγια και τα κουσούρια μας, κυρίως τις κακίες και τα κουσούρια.
Ο πάσα ένας ξέρει (;) τώρα για την ουσία και τις παραμέτρους του νεοελληνικού προβλήματος (;)
Και όταν λέμε ο πάσα ένας το εννοούμε. Ακόμα και στη μαύρη Αφρική. Μας το υπενθυμίζει με μια ξεκαρδιστική ρουμπρίκα της στη Süddeutsche Zeitung του Μονάχου η Έλενα Βέη, Ελληνίδα γεννημένη στη Γερμανία που μετά από σπουδές θεάτρου στράφηκε στη δημοσιογραφία και εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκατασταθεί στο Κεϊπτάουν της Νότιας Αφρικής. Το καταλληλότερο πρόσωπο με άλλα λόγια για να μας μεταφέρει την ελληνομάθεια των Αφρικανών.
Φούρνοι μικροκυμάτων…
Τέσσερις σκηνές περιγράφει η Έλενα Βέη, ας μεταφέρουμε την πρώτη: «Βάζω σε μια εφημερίδα του Κεϊπτάουν αγγελία για να πουλήσω ένα φούρνο μικροκυμάτων. Τρεις μέρες μετά εμφανίζεται ένας ενδιαφερόμενος. Ο Τζον μέσα σε είκοσι λεπτά στέκεται μπροστά στην πόρτα μου. Δεν έχει ιδέα για το πώς λειτουργεί ένας φούρνος μικροκυμάτων, αλλά είναι καταγοητευμένος από τη συσκευή και παζαρεύει την τιμή της στο ελάχιστο δυνατόν. Βγάζει ένα μάτσο χαρτονομίσματα, των 10 και των 20 ραντ, προφανώς έχει κάνει μήνες το σκατό του παξιμάδι για να τα μαζέψει. Δυσκολεύεσαι να επιμείνεις στην τιμή που θα έπρεπε. Ο Τζον λέει ότι είναι από το Μαλάβι, ΄Εσύ;΄ ΄Από την Ελλάδα.΄ Μόλις το ακούει αυτό, σταματάει ξαφνικά το μέτρημα, μου χαϊδεύει το δεξί μπράτσο και ψιθυρίζει με μπάσα φωνή:΄Λυπάμαι ειλικρινά για σένα και την οικογένειά σου. Περνάτε δύσκολους καιρούς.΄ Στα χωριά του Μαλάβι, από όπου κατάγεται ο Τζον, δεν έχουν δει ποτέ φούρνο μικροκυμάτων, αλλά είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα ελληνικά δημοσιονομικά μεγέθη.» Δεν έχει ανάγκη σχολιασμού η σκηνή που περιγράφει η Έλενα Βέη, οι αφρικανικές μάζες λυπούνται πλέον την ελληνική φτωχολογιά.
…και εισιτήρια με καπέλο
Ουδέν σχόλιον αυτές τις θερμές ημέρες του Αυγούστου και για την τέταρτη σκηνή, αυτή τη φορά από τη Ζάμπια όπου η Έλενα Βέη περνάει τις διακοπές της: «Σε ένα χωριό στο εσωτερικό της Ζάμπια. Το ξεχαρβαλωμένο λεωφορείο, το μόνο μεταφορικό μέσον στην ευρύτερη περιοχή, κατάμεστο. Μερικοί άντρες με περιεργάζονται καθώς περιμένω. Ένας με πλησιάζει και μου ζητά να αγοράσω εισιτήριο. Μου λέει ένα υπέρογκο ποσό και υποχωρεί στις απαιτήσεις του μόνο όταν του δείχνω την ταμπέλα με την κανονική τιμή που κρέμεται στο παρμπρίζ. ΄Από πού είστε΄, με ρωτάει.΄ Άπό την Ελλάδα.΄΄ Ελλάδα;΄ Ρωτάει. Από την Ευρώπη, θέλω να του εξηγήσω, αλλά με σταματάει ΄Ξέρω, ξέρω΄ Πολύ χαλαρός ξαφνικά, γυρίζει στην παρέα του και λέει: ΄Από την Ελλάδα΄΄Α, από την Ελλάδα΄, λέει ένας. Και οι τρεις με κοιτάζουν με διαπεραστικό βλέμμα. Στην Αφρική οι άνθρωποι έχουν χρόνο. Νομίζεις ότι περνά ένα δεκάλεπτο σιωπής. Και μετά ο εισπράκτορας μου κλείνει το μάτι και λέει: No money,eh;»
 
Σπύρος Μοσκόβου