Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΗΓΑΝ ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

ΑΛΛΑ ....

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ;
ΟΡΙΣΤΕ!

Από το επίσημο site του Δήμου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
2/8/2011 Σας ενημερώνουμε οτι όλες οι γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα λειτουργήσουν από 6/8 έως και 21/8 λόγω Τεχνικής Συντήρησης όλων των οχημάτων (ΚΤΕΟ).



15 ΗΜΕΡΕΣ ΚΤΕΟ!
Μιλάμε τώρα για ΣΤΟΛΟ, Όχι μαλακίες!
Και περνάει ΚΤΕΟ όλος μαζί! Για να μην υπάρχει ούτε ένα λεωφορείο στο Χαλάνδρι για 15 μέρες!
Δεν πήγες διακοπές;;;;
Κακό του κεφαλιού σου!

Διοίκηση Περιορισμένης Ευθύνης!!
ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ.

ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ! - Αλήθεια θα παραιτηθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης, όπως είχε δηλώσει;


ΕΥΡΩ - ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ!
ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η «ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ» ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298139
Η τρόικα έφυγε, ολοκληρώνοντας τον ενδιάμεσο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για τη δόση του Σεπτεμβρίου, η πανίσχυρη Τασκ Φορς του Ολι Ρεν... έρχεται για να μείνει.
Γκαουλάιτερ: ο επικεφαλής τού Γκάου! Το Gau, μια μεσαιωνική διοικητική περιφέρεια, αναβιώνει ξανά, υπό τον Ολι Ρεν Γκαουλάιτερ: ο επικεφαλής τού Γκάου! Το Gau, μια μεσαιωνική διοικητική περιφέρεια, αναβιώνει ξανά, υπό τον Ολι Ρεν Ο λόγος για την πρώτη -στην ιστορία της Ε.Ε.- ομάδα δράσης για κράτος-μέλος που στελεχώνεται με γοργούς ρυθμούς στις Βρυξέλλες, ενώ, παράλληλα, με βροχή επιστολών, διαμορφώνονται οι όροι εποπτείας και οι αρμοδιότητές της, οι οποίες θα είναι εξαιρετικά διευρυμένες και στους δύο πυλώνες δράσης της: την εφαρμογή του Μνημονίου σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
«Τεχνική βοήθεια»
Η Κομισιόν επιχειρεί διακαώς μέσω στελεχών της να δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για εντατική και διευρυμένη «τεχνική βοήθεια» που έχει απόλυτη ανάγκη η Αθήνα, ώστε να εφαρμόσει ένα τόσο σύνθετο Μνημόνιο. Ωστόσο, στην πράξη, πρόκειται για ένα πανίσχυρο όργανο που θα έχει αρμοδιότητα να «προτείνει» μέτρα και παρεμβάσεις.
Μάλιστα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη καλοβλέπουν αυτή την εξέλιξη. «Είναι απώλεια κυριαρχίας, αλλά και ένας τρόπος να καμφθούν ισχυρές αντιδράσεις ομάδων συμφερόντων που καθυστερούν τις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγων.
Η ισχύς της ομάδας φαίνεται από την ηγεσία της. Την εποπτεία θα έχει ο κορυφαίος επίτροπος Ολι Ρεν, που θα απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.
Επικεφαλής της «ομάδας κρούσης» θα είναι ένα γνωστό στέλεχος της Επιτροπής, ο Γερμανός διπλωμάτης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον βαθμό του γενικού διευθυντή της Κομισιόν και έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Μπαρόζο.
Βασικός σύνδεσμος από ελληνικής πλευράς θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού και υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις του αναπτυξιακού πακέτου.
Πρώτη φορά
Κοινοτικά στελέχη εκτιμούν ότι οι εξελίξεις βάζουν την Ελλάδα σε προτεραιότητα: είναι η πρώτη ομάδα κρούσης που δεν αφορά κάποιο θέμα αλλά κράτος - μέλος.
Το βασικό στρατηγείο θα είναι στις Βρυξέλλες, όπου αναζητούνται αυτή την περίοδο στελέχη.
Στην Ελλάδα, θα αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κομισιόν, αλλά και τα στελέχη που μετέχουν στην τρόικα.
Μεγάλο μέρος των συνομιλιών θα γίνεται με τηλεδιασκέψεις, θα υπάρχουν αποστολές για επίβλεψη -τεχνική βοήθεια ανά θέμα, ενώ εκτιμάται ότι μεγαλύτερες ανάγκες μόνιμης παρουσίας θα υπάρχουν στο πεδίο του ΕΣΠΑ.
Εκθεση προόδου
Κάθε τρεις μήνες θα υπάρχει έκθεση προόδου και έκτακτες αναφορές, όπου κρίνει η Τασκ Φορς ότι υπάρχει ανάγκη ή καθυστέρηση.
Δύο θα είναι οι πυλώνες «βοήθειας» της ομάδας κρούσης:
* Η εφαρμογή του Μνημονίου. Ιδιωτικοποιήσεις, συγκράτηση δαπανών ευρύτερου Δημοσίου, αύξηση των φορολογικών εσόδων και υλοποίηση των δεκάδων μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν (κλειστά επαγγέλματα, μισθολόγιο, παρεμβάσεις σε ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικό κ.λπ.) εκτιμάται ότι χρειάζονται «ενίσχυση» για να υλοποιηθούν μέσα σε έναν μήνα, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο. Διαφορετικά δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η δόση του Σεπτεμβρίου.
* Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο οποίο δίδει μεγάλη σημασία η Ε.Ε., αφού ουσιαστικά θα αποτελεί την πηγή χρηματοδότησης του «σχεδίου Μάρσαλ», που ακόμη δεν περιέχει κανένα άλλο μέσο παροχής ρευστότητας (π.χ. επενδυτικό ευρωομόλογο ή δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων). *

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Κ. Αγγελή, κλείνουν τα δύο ΣΥΓΕΠ στο Νέο Χαλάνδρι και στο Πολύδροσο για να ενισχύσουν οι ΔΥΟ υπαλληλοι - 1 στο καθένα - την λειτουργία των ΚΕΠ (!)

Η πρόταση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση κυρίως από την Λαϊκή Συσπείρωση, την οποία εκπροσωπούσε στη συνεδρίαση ο Πέτρος Αναστασιάδης και του Κώστα Παττακού, που επί θητείας του είχε ξεκινήσει η λειτουργία των ΣΥΓΕΠ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Και να φαταστείτε ότι ΟΛΟΙ - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - μιλούσαμε χρόνια τώρα για την ανάγκη να γίνουν και άλλα ΣΥΓΕΠ - κυρίως στο Πάτημα - ώστε "να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην γειτονιά τους χωρίς να είναι ανάγκη να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης και να το επιβαρύνουν με πρόσθετες  μετακινήσεις, κατάληψη θέσεων στάθμευσης,  κλπ" και άλλα τέτοια επιχειρήματα ειδικών στην πολεοδομική επιστήμη και την οργάνωση πόλεων που πλέον είναι ΑΧΡΗΣΤΑ και δεν αξιολογούνται από την διοίκηση περιορισένης ευθύνης. Εδώ έχουμε μόνο ένα δόγμα: ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ - ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ.

Έλληνας, Εφοπλιστής, Πατριώτης ή Η Επιστροφή του Μαυραγορίτη ....

Η εφημερίδα Augsburger Allgemeine ασχολείται με μια ασυνήθιστη καταχώριση που έκανε την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία Marchessini & Co στη γερμανική εφημερίδα FAZ.
Στην ανοιχτή επιστολή, ο 76χρονος ιδιοκτήτης Δημήτρης Μαρκεσίνης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, προειδοποιεί τους Γερμανούς αναγνώστες πως δεν θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα και να μετατρέψουν την ΕΕ σε μια ένωση μεταφοράς κεφαλαίων.
Ο ίδιος πιστεύει πως κάθε ευρώ που μεταβιβάζεται στην Αθήνα είναι χαμένο.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκεσίνη, θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, διαφορετικά ‘η Γερμανία θα πρέπει πάντα να στηρίζει την Ελλάδα’.
Οι αντιδράσεις στην ανοιχτή επιστολή του είναι στην πλειονότητα θετικές. Μόνο κάποιοι αναγνώστες της FAZ παρατήρησαν ότι θα ήταν καλύτερα την επιστολή του να τη δημοσιεύσει στα γερμανικά και όχι στα αγγλικά.
Όπως σημειώνει η Augsburger Allgemeine, μέχρι τώρα ο συντάκτης της επιστολής συνηθίζει αυτή την τακτική, να εκφράζει δηλαδή τη γνώμη του μέσω καταχωρίσεων σε μεγάλες εφημερίδες.
Γνωστός είναι από το βιβλίο του ‘Γυναίκες με παντελόνια – μια άλλη άποψη’ (2003), στο οποίο καταφέρεται κατά των γυναικών που φοράνε παντελόνια και έχει πάρει πολύ άσχημες κριτικές.
Η κυρία Μέρκελ δεν απάντησε πάντως στην επιστολή του.
Ο κ. Μαρκεσίνης ελπίζει πως θα απαντήσει και θα ήθελε να την καλέσει και σε γεύμα.
Deutsche Welle
 
Καμιά δουλίτσα θα προσπαθεί να κλείσει το ανθρωπάκι φαίνεται
Σαν τους μαυραγορίτες στην κατοχή.
Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι εφοπ ληστές στην κρίση....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν πενθήμερες διακοπές τον Σεπτέμβριο. Λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών θα προηγηθούν τα μέλη μας με χαμηλά εισοδήματα.
Παρακαλούμε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στο Κ.Α.Π.Η. που ανήκετε, καθημερινά από τις 9.00 πμ. έως τις 12.00μ.μ. επισυνάπτοντας το εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ. 2010, ώστε να προβούμε έγκαιρα στην διοργάνωση των διακοπών σας.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ...

Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!
Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να...
συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες! Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια. Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Στη λίστα που δημοσίευσε το IIF περιλαμβάνονται ελληνικές και ξένες τράπεζες που κατέχουν αξίας πάνω από 78 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Εξι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Αγροτική, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) κατέχουν ομόλογα αξίας σχεδόν 55 δισ. ευρώ και 15 ξένοι τραπεζικοί κολοσσοί κατέχουν ομόλογα αξίας μικρότερης από 24 δισ. ευρώ! Ούτε καν τα μισά των ελληνικών τραπεζών!