Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μεγάλη Συναυλία στο Σύνταγμα – Τρίτη 28 Ιούνη

καλλιτέχνες και δημιουργοί ενώνουν τη φωνή τους με όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει θα δηλώσουν με το δικό τους τρόπο σε μια μεγάλη συναυλία, που θα ξεκινήσει  θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Ήδη οι ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ, LOST BODIES,    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, MASTERZ OF THE STRINGZ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, SALVADOR, SEBLORIA, TIGGER LILLIES, YΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,  ΦΩΤΗΣ - ΗΧΟΚΑΜΠΟΣ Και πολλοί άλλοι είναι εκείνοι, που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, όπως βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα πολύ καιρό τώρα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΝΕΣΕ! ΑΨΟΓΟΣ!

Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αποστασίας στηρίζουν την πολιτική των Μνημονίων

Του Νίκου Κοτζιά

Ορισμένοι προκειμένου να δικαιολογηθούν που υποστηρίζουν τα Μνημόνια, επικαλούνται τα Ιουλιανά και την Αποστασία του 1965 και συνειδητά διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια. Όμως, στην πραγματικότητα:

Α. Την αποστασία του 1965 την είχε οργανώσει οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες και η διαπλοκή, με Προκρούστη τα συγκροτήματα του τύπου, πριν από όλα τον ΔΟΛ. Σήμερα τα ίδια συμφέροντα και οι ίδιες εφημερίδες στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον «επιτυχή» ανασχηματισμό. Κατά συνέπεια, ως προς τις κοινωνικές δυνάμεις στήριξης της Αποστασίας του 1965 μπορούμε να σημειώσουμε ότι ταυτίζονται με αυτές που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης που αντιστέκονται στη σημερινή κυβερνητική πολιτική, είναι εκείνες που σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες αντιστάθηκαν στην διαπλοκή.
 
Β. Οι εσωτερικές δυνάμεις που ανέφερα, κινητοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1965 προκειμένου να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας στηριγμένες στον ξένο παράγοντα. Δεν μου αρέσει να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις, αλλά αφού οι φιλο-μνημονιακοί ανοήτως το τόλμησαν, περιμένω με ενδιαφέρον να μου που πώς και πότε ο ξένος παράγοντας τους τελευταίους μήνες, όπως ο Ομπάμα και η Επιτροπή της ΕΕ- υπονόμευσαν την κυβέρνηση;
 
Γ. Την Αποστασία του 1965 την οργάνωσε μια πολιτική ομάδα αποστατών σε βάρος του Γ. Παπανδρέου και με στόχο να αποτρέψουν την ενίσχυση του Ανδρέα Παπανδρέου και της ΕΔΑ. Επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν ο Κ. Μητσοτάκης. Ο τελευταίος, εξακολουθεί σήμερα να χαίρει πνευματικής και σωματικής υγείας και του ευχόμαστε να συνεχίζει να είναι καλά. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να σημειώσω ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων, ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά και το κόμμα της κόρης του, στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το Μνημόνιο. Δηλαδή, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αποστάτησαν το 1965, οι ίδιες στηρίζουν και το Μνημόνιο. Κατά συνέπεια όσοι εκ των ανηκόντων στην Δημοκρατική Παράταξη παίρνουν αποστάσεις από την σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου, το κάνουν αντιπαλεύοντας το Μνημόνιο και τους ανθρώπους του, όπως το είχαν κάνει και ενάντια στην Αποστασία του 1965.

Δ. Την Αποστασία την οργάνωσαν ιδεολογικές δυνάμεις που είχαν στις σημαίες τους γραμμένες όλες τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού και του αντικομουνισμού. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, από τη σκοπιά της Ιστορίας, υπάρχει μια σύμπτωση ιδεολογίας ανάμεσα στους Αποστάτες από την δημοκρατική – προοδευτική ιδεολογία το 1965 και αρκετούς από τους κυβερνώντες σήμερα. Κάτι που δεν ισχύει για τους αντιστεκόμενους και θυμωμένους.

Ε. Επίμονα οι αποστάτες του 1965 δεν ήθελαν να θέσουν τις πολιτικές επιλογές τους στην κρίση του λαού. Μάλιστα, όταν αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την λαϊκή απαίτηση για εκλογές, ξένοι και ντόπια διαπλοκή στήριξε το πραξικόπημα της χούντας. Ανάλογα και σήμερα, η διαπλοκή δεν επιθυμεί εκλογές, διότι ετοιμάζεται για το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα εμείς όλοι που κάνουμε κριτική στην υπάρχουσα κυρίαρχη πολιτική σκηνή, θεωρούμε ότι ο μόνος δημοκρατικός δρόμος απεμπλοκής από την πολιτική κρίση είναι οι εκλογές.

Στ. Στα εθνικά ζητήματα, οι αποστάτες επεδίωξαν να υλοποιήσουν εκείνα τα αντεθνικά σχέδια που είχε απορρίψει στη δεκαετία του εξήντα ο Γεώργιος Παπανδρέου. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ζ.  Τέλος το κύριο χαρακτηριστικό της Αποστασίας ήταν η αποστασία από το πρόγραμμα της Ένωσης Κέντρου, με το οποίο είχαν εκλεγεί οι πρωτοστάτες των Ιουλιανών. Αν κάποιος αποστασιοποιήθηκε σήμερα από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι όσοι αντιστέκονται στο Μνημόνιο, αλλά όσοι το υπηρετούν και υποκριτικά αναφέρονται στα Ιουλιανά.Συνολικά, η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται στις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με την Αποστασία που οργάνωσε το 1965 τα Ιουλιανά. Έχει την ίδια ιδεολογία με αυτές και υλοποιεί μια πολιτική με εκείνο ακριβώς το περιεχόμενο που διεκδικούσαν να επιβάλλουν οι αποστάτες του 1965.

epirusgate.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Είναι η πρώτη φορά που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Επίσης θα είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που σε τυπωμένο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ φύλο που ετοιμάζεται για το τυπογραφείο δεν θα βάλουμε το πρόγραμμα του θεάτρου της ρεματιάς.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ πλέον είναι ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
Και έχει χορηγούς επικοινωνίας.
Και εμάς δεν μας γράφει ως τέτοιους. Τι χορηγοί επικοινωνίας είναι αυτοί και τι ακριβώς ανέλαβε για την προβολή του φεστιβάλ ο ιδιώτης - επιχειρηματίας άμα στέλνει ο δήμος τα δελτία τύπου από το γραφείο τύπου για να μπαίνουν ΔΩΡΕΑΝ στις τοπικές εφημερίδες και τα τοπικά μέσα;;;;

ΓΙΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ, ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ- κλπ -ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓIAΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Και μετά να στείλει και την υπηρεσία με φορτηγάκι και αρχηγό τον - ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΝ -  για να κλείσει το κυλικείο διότι  .......... (θου Κύριε ........)

Βέβαια γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Θα έχει ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.
Προβολή που έχει εξασφαλιστεί για το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ την εποχή που λειτουργούσε διαφορετικά.

Όμως με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η τοπική κοινωνία, ο δήμος ως οργανισμός,  ΜΕ ΔΥΟ - ΤΡΙΑ - ΠΕΝΤΕ - ΠΕΝΗΝΤΑ, ΜΕΤΡΑ και ΣΤΑΘΜΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΧΤΟ.

Δεν μπορεί όλα να γίνονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΑ με τις διαθέσεις του ΦΥΛΑΡΧΟΥ.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΩΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΤΟΥ.

Είναι ΠΟΛΗ του ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, χώρας μέλους της Ευρωζώνης!

(ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ..... ΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ... ).

Και έχει θεσμούς, συμβάσεις  και κανόνες σεβαστούς από όλους και αντιμετωπίζει όλους τους δημότες του με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουν στην Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την ........... Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία των Μαμαλούκων.

Σ.Σ.
1. Το πρόγραμμα του Θεάτρου το βλέπετε εδώ, μαζί με τους χορηγούς του (3η φορά βάζουμε link διότι το ενδιαφέρον μας και η αγάπη μας για το θέατρο είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ http://www.festivalrematias.gr.

2. Εξυπακούεται ότι για τα δελτία τύπου του Δήμου είμαστε πάντα διαθέσιμοι.
Απλά μαι κίνηση ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ κάνουμε για λόγους που είναι γνωστοί σε ΟΛΟΥΣ ΠΙΑ!

ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΤΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ!

ΚΕ ΒΟΛΕΥΤΕΣ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η κα Καρατζά - που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης και αυτό δεν είναι υποκειμενική κρίση - περιμένει τις φωτό για να κάνουμε το ρεπορτάζ από την εκδήλωση και να φανεί ότι ήταν μια επιτυχημένη προσπάθεια.

Αλλά όμως, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ό κος Βάσιος είχε άλλη άποψη (ε αφού δεν συμφωνούσε η Μέντοράς του τι θα είχε ο κος Βάσιος).
Πήγε λοιπόν στην Λούλα μόλις έφτασε εκεί - από τους πρώτους - και της την είπε με δόση χαιρεκακίας: "Δεν έχει πολύ κόσμο όμως κα Καρατζά, δεν τα κατάφερες ..."

Μετά ο κόσμος μαζεύτηκε βέβαια και τώρα μου είπε ο σμπίρος μου ότι τον έχει η άλλη....
ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ.

ΒΑΣΙΟΣ! Μας Εμπνέει, Μας Ενώνει, Μας Οδηγεί ....

Το Χαλάνδρι έχει χωριστεί στα δύο: Από την μια πλευρά είναι αυτοί που τον... κριτικάρουν (sic μην φάμε καμιά αγωγή και τρέουμε). Από την άλλη είναι Ο ΒΑΣΙΟΣ! Μόνος του όμως!

Η Μυρσίνη Λοΐζου προς το ΠΑΣΟΚ και τον Πρωθυπουργό : ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ ..."

(ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΧΕΣΤΗΚΑΝ!)


Αθήνα 27/6/2011

ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα...
στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα

έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου

ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ - ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΩΡΑ ΟΤΙ "ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", ΕΤΣΙ;;