Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΝΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ;;;;

Δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου από την Ιταλία
Σε μια οριστική, ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας του Διστόμου έχει προχωρήσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, απορρίπτοντας την αναίρεση που είχε υποβάλει η Γερμανία κατά της ευνοϊκής απόφασης που είχε πετύχει το 2007 στο Εφετείο της Φλωρεντίας ο αείμνηστος νομικός εκπρόσωπος των Διστομιτών, πρώην ευρωβουλευτής και δικηγόρος Γιάννης Σταμούλης.
Η απόφαση του δικαστηρίου σηματοδότησε την αναβίωση της ετυμηγορίας του Εφετείου της Φλωρεντίας, η οποία δέχτηκε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στο ιταλικό έδαφος, ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων. Το ποσό που πρέπει πλέον να καταβάλει η Γερμανία, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει την απόφαση, ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ.
Απόφαση του 2000
Με την ιστορικής σημασίας απόφαση, ο ιταλικός Αρειος Πάγος έδωσε το «πράσινο φως» στα θύματα του Διστόμου να εκτελέσουν στη Φλωρεντία την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ελληνικού Αρείου Πάγου, που δικαίωσε τους συγγενείς (και τα εναπομείναντα θύματα της βάρβαρης επίθεσης) το 2000 και που έκτοτε «μένει στα χαρτιά».
Το Εφετείο της Φλωρεντίας, αποκρούοντας τις θέσεις του Γερμανικού Δημοσίου, το οποίο ισχυριζόταν ότι καλύπτεται από κρατική ασυλία (ετεροδικία), δέχθηκε ότι μπορεί να γίνει εκτέλεση της ελληνικής δικαστικής απόφασης εις βάρος του, στο ιταλικό έδαφος.
Η ιταλική Δικαιοσύνη υπενθυμίζει ότι αποτελούν θεμελιώδεις αξίες η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, ενώ καυτηριάζει ως διεθνή εγκλήματα την εκτόπιση και σφαγή αμάχων, τα καταναγκαστικά έργα κ.λπ. Υπογραμμίζει ότι τα εγκλήματα αυτά παραβιάζουν βασικές αρχές και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία βρίσκονται στην κορωνίδα του διεθνούς δικαίου και υπερισχύουν κάθε άλλης διάταξης (συμβατικής ή εθιμικής).
Ετσι «αποκλείεται» στο ξένο κράτος, εναντίον του οποίου έχουν υποβληθεί αγωγές αποζημίωσης για τέτοια εγκλήματα και παραβιάσεις, να χρησιμοποιήσει την ασυλία (ετεροδικία).
Η απόφαση έχει ιδιαίτερη σημασία. Σε κάθε περίπτωση η Γερμανία έχει προσφύγει και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναζητώντας λύση από εκεί, ενώ ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να υποστηριχτεί η θέση των θυμάτων, αλλάζοντας μια πολιτική σιωπής ετών, όπου οι ενέργειες του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη εκ μέρους των Διστομιτών δεν έβρισκαν συμπαράσταση στα πρόσωπα των Ελλήνων υπουργών.
Δικαστικός αγώνας
Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν ο Γιάννης Σταμούλης, νομάρχης τότε Βοιωτίας, δεσμεύεται δημόσια -μιλώντας σε μια εκδήλωση μνήμης στο Δίστομο- και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διεκδικήσει δικαστικά αποζημιώσεις από τη Γερμανία για το ολοκαύτωμα του Διστόμου της 10ης Ιουνίου 1944.
Η κίνηση αυτή του Ελληνα νομικού θεωρείται «παγκόσμια πρώτη», καθώς, όπως λέει η κόρη του, δικηγόρος, Κέλλυ Σταμούλη, η οποία πήρε τη δικαστική «σκυτάλη» μετά το θάνατο του πατέρα της, «για πρώτη φορά απαιτήθηκαν αποζημιώσεις ατομικά από συγγενείς θυμάτων κατά αλλοδαπού Δημοσίου».
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς με την υπ’ αριθ. 137/1997, ιστορική πλέον, απόφασή του δικαιώνει για πρώτη φορά τους Διστομίτες. Τρία χρόνια αργότερα ο Αρειος Πάγος, με την υπ’ αριθ. 11/2000 απόφαση της Ολομέλειάς του, απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του Γερμανικού Δημοσίου, κρίνοντας τελεσίδικα και αμετάκλητα ότι η Γερμανία δεν μπορεί να επικαλεστεί δικαίωμα ετεροδικίας. Η ελληνική Πολιτεία φάνηκε στη συνέχεια άτολμη.
Οταν, το 2001, ο Γιάννης Σταμούλης ξεκινάει τη διεκδίκηση της καταβολής των επιδικασθέντων, το Γερμανικό Δημόσιο «ποιείται την νήσσαν» και τον υποχρεώνει να ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, προχωρώντας στην κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στην Ελλάδα.
Εμπόδια εκ των έσω
Στο σημείο αυτό η ελληνική κυβέρνηση, αντί να σταθεί αρωγός του στο «εθνικό μας θέμα», βάζει εμπόδια. Αρνείται να χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια -το άρθρο 923 της Ελληνικής Πολιτικής Δικονομίας, προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας από τον Ελληνα υπουργό Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος περιουσίας αλλοδαπού Δημοσίου.
Μη δυνάμενος να εκτελέσει την απόφαση στην Ελλάδα λόγω της αρνήσεως του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Γιάννης Σταμούλης επικαλείται τον υπ’ αριθ. 44/2001 ευρωπαϊκό κανονισμό και στρέφεται στο εξωτερικό, ζητώντας εκεί Δικαιοσύνη. Ζητεί να κηρυχθεί εκτελεστή η ιστορική απόφαση της Λιβαδειάς στη Φλωρεντία Ιταλίας, επειδή ακριβώς εκεί είχαν εντοπιστεί γερμανικά περιουσιακά στοιχεία. Προχωράει επιπλέον προληπτικά σε κατάσχεση της Βίλλα Βινιόνι στη λίμνη Κόμο, η οποία ανήκει σε γερμανοϊταλικό πολιτιστικό ίδρυμα. Η γερμανική πλευρά οχυρώνεται εξαρχής πίσω από το επιχείρημα της ετεροδικίας και προσπαθεί να ακυρώσει την κήρυξη της εκτελεστότητας, προσφεύγοντας στα ιταλικά δικαστήρια. Ομως αυτή τη φορά οι Διστομίτες «θα βρουν το δίκιο τους» με τη βοήθεια της ιταλικής Δικαιοσύνης.
Στις 4/6/2008, οι δικαστές της Ρώμης έκριναν εκτελεστή στην Ιταλία την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Με βάση αυτήν την απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία έλυσε το νομικό ζήτημα, θα ακολουθήσει και η κήρυξη της εκτελεστότητας της απόφασης της Λιβαδειάς, που είχε επιδικάσει στους Διστομίτες αποζημιώσεις ύψους σχεδόν 25.000.000 ευρώ. Δυστυχώς, ως γνωστόν, η ελληνική δικαιοσύνη «μπλόκαρε» όλες τις άλλες υποθέσεις που αφορούσαν σε διεκδικήσεις άλλων μαρτυρικών χωριών.
ΕΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Ανοιχτή επιστολή προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας από διακεκριμένους καθηγητές

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 7, 2011
7 Ιουνίου 2011
 
Κοινοποίηση προς:

- Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
- Τον Αρχηγό της Αξιωμ/ικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΝΔ, Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
- Τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Κυρία Αλέκα Παππαρήγα
- Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη,
- Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Κύριο Αλέξη Τσίπρα,
- Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
- Τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. Για να προληφθούν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει την πρωτοβουλία και με αποφασιστικότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, Κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε:

Να καταγγελθεί πάραυτα το Μνημόνιο, προβάλλοντας νομικούς όρους και ατέλειες κατά την υπογραφή του, την αντισυνταγματικότητα όρων του, και την απουσία αλληλεγγύης των πλουσίων/ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ προς την Ελλάδα.

Επικαλούμενη το επαχθές-απεχθές βάρος του χρέους για τον Ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσδιορισμό των όρων της Ελλάδος γιά μία αναδιάρθρωσή του, η οποία απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα «κούρεμα» ύψους 30-40%, επιδιώκοντας τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας στην ΕΕ. Το εναπομένον ποσό του χρέους πρέπει να εξυπηρετείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

Να κηρυχθεί στάση εξωτερικών πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας και την ΕΕ για τους ανωτέρω όρους της αναδιάρθρωσης.

Η Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος. Επί πλέον, εκφράζοντας τη γενικευμένη λαϊκή απαίτηση, να λάβει τα ακόλουθα μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας – συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό, δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη, και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ.

Η Κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα από την Γερμανική Κυβέρνηση την πληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πληρωμή θα κάλυπτε ένα πολύ υψηλό ποσοστό του Ελληνικού χρέους.

Κύριε Πρόεδρε,

δεν παραβλέπουμε τον κίνδυνο η αναδιάρθρωση-επαναδιαπραγμάτευση, με πρωτοβουλία της Ελλάδος, από κοινού με το «κούρεμα» και με την προσωρινή στάση πληρωμών, να μας θέσει εκτός της Ευρωζώνης.
Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης εκτιμάται πολύ μικρή, πρώτον διότι δεν πιστεύουμε ότι προβλέπεται αποβολή μέλους από την Ευρωζώνη, αλλά κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε σημαντικά προβλήματα για το ευρώ και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της ΕΕ, ενώ θα αύξανε και το ρίσκο των δανειστών μας να απωλέσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων τους.
Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μια έξοδος, λοιπόν, από την Ευρωζώνη, αν και δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να μας επιβληθεί και να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις τράπεζες και προσωρινή απομόνωσή μας από τις αγορές.

 Όμως, όλες οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να ελεγχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και βαθμηδόν να εξουδετερωθούν, χάρη στις δυνατότητες αντίδρασης που εξασφαλίζει ένα εθνικό νόμισμα ελεγχόμενο 100% από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, θα υπενθυμίσουμε την ανάγκη επαγρύπνησης στα εθνικά μας θέματα, των οποίων πολυάριθμες εξελίξεις μας ανησυχούν στο έπακρον, καθώς είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν μέσα στο καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγείται η χώρα από το Μνημόνιο.

Συνεπώς, κι αν ακόμη υπήρχαν κυρίαρχοι παράγοντες που θα μας επέβαλλαν παραμονή υπό το καθεστώς του Μνημονίου, αυτό θα έπρεπε να αποκλεισθεί με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, από τη στιγμή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία.

 Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αισθάνονται ταπεινωμένοι και ανίσχυροι.
 Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση γιά την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
μαζί με την αποδοχή και άμεση εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, κορυφαίο ζητούμενο γιά τη σωτηρία της χώρας είναι η ένωση των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες παρά τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί της αδιαλλαξίας και να δρούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα πολιτικά τους συμφέροντα.
Με το προσωπικό σας κύρος και την ηθική δύναμη της θέσης σας, προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την επιτυχία αυτών των στόχων, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κυρίαρχος του οίκου της και ο λαός μας να αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση για το μέλλον του.

Οι Υπογράφοντες ειναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη του Hellenic Electronic Center/Professors’ and Ph.D.’s forum.

1. Αθανασάκης Απόστολος, PhD, Professor of Classics, Argyropoulos Chair in Hellenic Studies, University of California, Santa Barbara, USA.
2. Αναγνωστόπουλος Σταύρος Α., PhD, Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής Τομέα Κατασκευών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
3. Αναστασοπούλου Ιωάννα, PhD, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΛΛΑΣ.
4. Ανδρεάτος Αντώνιος, PhD, Καθηγητής, Τομέας Πληροφορικής και Υπολογιστών, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
5. Antikas Theodore, G., PhD, Visiting Prof., Department of History, State University of Washington, Skagit Valley College, Science Dept., ΕΛΛΑΣ.
6. Αποστολόπουλος Χάρης, PhD, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
7. Αρβανίτης Κώστας, Dr., PhD, Επ. Καθηγητής, Dep of Natural Resources Management and Agricultural Engineering, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
8. Αρβανιτογιάννης Ιωάννης Σ., Dr, PhD, Associate Professor, School of Agricultural Sciences, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
9. Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics, and Dept. of Psychiatry, USUHS, Bethesda, MD 20814, USA.
10. Ασημακόπουλος Βύρων, PhD, Επ. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
11. Βαρδουλάκης Αντώνης Ι.Γ., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
12. Βελγάκης Μιχαήλ, PhD, Καθηγητής, Engineering Science Department, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
13. Βερναδάκης Νικόλαος, PhD, Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
14. Burriel Angeliki R., PhD, Assistant Prof of Vet Microbiology, Department of Microbiology and Parasitology, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
15. Γερογιαννάκη–Χριστοπούλου Mαρία, PhD, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
16. Δημητρακόπουλος Γεώργιος, PhD, Λέκτορας, Department of Informatics and Telematics, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
17. Δασκαλοπούλου Στέλλα, MD, MSc, DIC, PhD, Assistant Professor in Medicine, Department of Medicine, McGill University, Montreal General Hospital, CANADA.
18. Eleftheriades George Savva, PhD, OAM, GCSCG, CETr, JP. – ExarchOSETrAu, New South Wales, AUSTRALIA.
19. Ευαγγελίου Χρήστος K., PhD, Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας, Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΕΕΦ, ΕΛΛΑΣ.
20. Ζαφειροπούλου Μαρία, BSc, PhD, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
21. Θραμπουλίδης Κλεάνθης, PhD, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
22. Ioannidis Paul, PhD, Director, Analytical Services / International Programs, RJ Lee Group, Inc., USA.
23. Καζαντζή Βάνια, PhD, Οικονομολόγος, Λόφου 16, 14671 Πολιτεία, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
24. Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, MSc, PhD, Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής, Department of Science and Health, Carlow Institute of Technology, και π. Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, IRELAND.
25. Καλαματιανός Δημήτριος, PhD, Καθηγητής, Dept of Electronic Engineering, National University of Ireland Maynooth, IRELAND.
26. Καραγιάννη Δέσποινα, Δρ., PhD, Επ. Καθηγήτρια Marketing, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
27. Καραφωτιάς Παναγιώτης, PhD, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης στην Αθήνα, π. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, ΕΛΛΑΣ.
28. Κατσιαδάκη Ιωάννα, PhD, MRCVS, MRSM, OVS, Science Leader Aquatic Health and Hygiene, Cefas Weymouth Laboratory, UK.
29. Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
30. Κατσίφης Σπύρος, PhD, FACFE, Καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος, Department of Biology, University of Bridgeport, CT, USA.
31. Κελεσίδης Βασίλειος Χ., PhD, Αν. Καθ. Τμ. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
32. Kostas Demosthenes, Dr, PhD, MSc MBA, Greenwich CT USA.
33. Κουρούμαλης Ηλίας, PhD, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικού Τμήματος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, ΕΛΛΑΣ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΑΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!!!

Ο Μπουτάρης απαγόρευσε την ομιλία Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη !


Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να απαγορεύσει την ομιλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, μπροστά..
από τον Λευκό Πύργο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες για την κίνηση αυτή του κ. Μπουτάρη, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την οργή των μελών της «Σπίθας» αλλά και του κινήματος των «Αγανακτισμένων».
Εμείς την πήραμε από http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_9360.html

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ!!!!

ΝΕΑ "ΟΜΟΡΦΙΑ" ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΙΟΥ!


Ο κ. Π. ΒΑΣΙΟΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

"Εντός 7 ημερών να αποξηλωθούν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες" λέει έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, της υπηρεσίας του Δήμου που ο Π. Βάσιος ανέλαβε να οδηγήσει εις το νέο αύριο της νομιμότητος και της ασφαλείας.

Το έγγραφο απευθύνεται ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΛΥΑ - ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.



Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ο κος Βάσιος ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;;;  Γιατί προκαλεί ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;;;; Γίατί ΠΡΟΚΑΛΕΙ - λογικά - ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ των εταιριών που έχουν τις συμβάσεις σε βάρος της ΦΛΥΑ και του Δήμου Χαλανδρίου - αφού είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρίας;;;;

Γιατί δεν σέβεται το ταμείο της ΦΛΥΑ;;; Γιατί βάζει σε κίνδυνο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ;;  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ!

Εμείς δεν θα μπούμε ΠΟΤΕ στο τρυπάκι να χρεώσουμε ευθύνες σε υπηρεσιακούς, όπως κάνει ο Βάσιος, αφήνοντας την υπηρεσία ακάλυπτη και αναγκάζοντάς την να αυτοπροστατεύεται.

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΙΚΕΙ Η ΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αυτή λαμβάνει τις αποφάσεις, αυτή δίνει τις εντολές, αυτή ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. Και αυτές τις πράξεις του Βάσιου, πλέον τις χρεώνεται και ο Δήμαρχος κος Κουράσης αν δεν ανακαλέσει το έγγραφο (και τον Βάσιο).

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Τ.Υ. υπογράφουν τις εισηγήσεις χωροθέτησης διαφημιστικών μέσων προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι όλοι "παράνομοι" και ήρθε τώρα στο Χαλάνδρι ο .... ΖΟΡΡΟ΄;;;

¨Ετσι έκανε ο κος Αλεξανδρής, που έχει υπογράψει τις θέσεις και ο κος Θεοδώρου, σημερινός Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που ως αντιδήμαρχος Τ.Υ. έχει υπογράψει την τελευταία εισήγηση χωροθέτησης μέσων ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και με βάση αυτή ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΦΛΥΑ. 
Δεν υπέγραψε μόνο ο Μύρωνας Ανδριγιαννάκης και ο Π. Βάσιος! ΤΥΧΑΙΟ;;;; Δε νομίζω Τάκη!

Είναι δυνατόν σήμερα να είναι "ΠΑΡΑΝΟΜΑ" αυτά που χθες ήταν "ΝΟΜΙΜΑ" και για αυτά ο δήμος εισέπραττε λεφτά;;;

Και στη δικαιοσύνη που κληθήκαμε τότε, τι έκανε ο Βάσιος;;; ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ;;;; Γιατί αν πιστεύει ότι είναι παράνομα - πριν το πει η δικαιοσύνη - τότε έχει υπογράψει ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Βέβαια είναι συνηθισμένος να λέει άλλα την μια μέρα, άλλα την άλλη, να αναιρεί την υπογραφή του, να κατηγορεί συναδέλφους του για τις πράξεις του, να χρεώνει για τα πάντα τους υπαλλήλους του Δήμου που εκτέλεσαν τις διαταγές του. (Πρόσφατα είπε στο Δ.Σ. το αμίμητο, ότι για την χαμηλή έκπτωση που δόθηκε σε έργο που ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, δεν υπάρχει πολιτική αλλά υπηρεσιακή ευθύνη. Και τον κράζουν ακόμα).

Η εξήγηση για τις αλλοπρόσαλλες πράξεις του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ βρίσκεται σε αυτό που του είπε η κα Καρατζά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο;;;
΄Τι του είπε η Λούλα;;;

"Είσαι τόσο ανεπαρκής που όσο είσαι αντιδήμαρχος φοβάμαι ότι θα ανοίξει μια τρύπα στο Χαλάνδρι και θα μας ρουφήξει όλους μέσα" (ρεπορτάζ για το θέμα ακολουθεί).

Είναι πολιτικά ανεπαρκής (sic);;;;  Ή μήπως είναι και πολιτικά ανεπαρκής και .... παιχνιδιάρης;;;;

Από πού κρατάει η σκούφια του είπαμε;;; Από την Καλαμάτα;;;; 

Αλλά πάλι γιατί ξηλώνουν ΟΛΕΣ τις εταιρίες μόλις έληξε η σύμβαση μίας;;;

ΜΠΑ ΤΥΧΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

κε ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Σ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
     Αβέρωφ  4,  152 32   Χαλάνδρι , τηλ. 210-6846693
Ιστότοπος: http://www.halandrichess.gr 


                                                                                                     Χαλάνδρι,     3  Ιουνίου  2011


Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο       Τ  Υ  Π Ο  Υ



    Ο    Σκακιστικός   Όμιλος   Χαλανδρίου  &  ο   Δήμος  Χαλανδρίου


δ ι ο ρ γ α ν ώ ν ο υ ν
την   Τετάρτη  8  Ιουνίου  2011   ώρα  5:30 μ.μ,
στην  Κεντρική  Πλατεία  Χαλανδρίου,
την  καθιερωμένη ετήσια σκακιστική  εκδήλωση


13ο  ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου, με μία
ή  περισσότερες  τετραμελείς  ομάδες.

Οι αγώνες  θα γίνουν με το ελβετικό σύστημα σε 5 - 7 γύρους , διάρκειας
30΄  ο κάθε γύρος.

Στις  τρείς  καλύτερες  ομάδες  της  τελικής  κατάταξης   θ’  απονεμηθούν
κύπελλα και μετάλλια , ενώ σε όλα τα παιδιά που θ΄αγωνιστούν θα δοθεί
Έπαινος συμμετοχής.
                       
 Σ. Ο.  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                       ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
     Γ.  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ                                               ΑΦΡ.  ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ              

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):


Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;

Γιατί κλέψανε!

Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.

Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».

Μα... γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.

Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος;

Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!

Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.

Γι' αυτό φυλακίστηκαν.

Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας.

Δεν καταντάμε Ελλάδα !

Το βίντεο της συμφοράς!

Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»

Ο Συνταγματολόγος κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη  ομιλία του την Τρίτη 31/05 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

 Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:....

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
 
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
 
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»