Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


  Μιλήσαμε με τη Λούλα Καρατζά για το θέμα που έχει προκύψει με τους παιδικούς σταθμούς. Η εμπειρότατη Λούλα συμμετέχει στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και γνωρίζει καλά το θέμα από μέσα. Τι μας είπε λοιπόν:

1. Το πρόβλημα ξεκινάει από την ατολμία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης της διοίκησης του δήμου να διεκδικήσει ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους παιδικούς σταθμούς από την κυβέρνηση. Το ΑΣΕΠ, μας είπε η κα Καρατζά, ΑΚΥΡΩΣΕ διαγωνισμό για κάλυψη των 20 κενών θέσεων προσωπικού των παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα η λύση των συμβάσεων έργου να είναι αναπόφευκτη, αν δεν θέλαμε να μειώσουμε κατά πολύ τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται.

2. Η σημερινή διοίκηση φαίνεται να έχει πρόθεση να πάει σε περικοπές στον αριθμό των οικογενειών που εξυπηρετούνται και ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ και ίσως αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει την «σκληρή» ρύθμιση των 36 δόσεων ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο άλλοθι. (Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαωθεί η άποψη αυτή).

3. Επιχειρείται αποστασιοποίηση από τις επιλογές των προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων στα οποία γίνεται κριτική ότι ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και αυτό δημιούργησε οικονομικό άνοιγμα. (Βέβαια ξεχνούν όσοι το λένε ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες για τη νέα οικογένεια και την εργαζόμενη γυναίκα.)

4. Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. από την κα Καρατζά και που συνιστά ουσιαστικά τη ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ στην πολιτική της διοίκησης είναι καθαρή:

- Αμφισβήτηση του προστίμου με εξάντληση των ένδικων μέσων, ώστε να καλυφθούν και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. από πιθανές ενέργειες του ΙΚΑ απέναντί τους. (Κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών).

- Άμεση διεκδίκηση των 20 μονίμων θέσεων εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ τη νέα χρονιά.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ
Σας είπαμε ότι το θέμα έχει ουρές που πρέπει να προσεχτούν και δεν χωρά ούτε λαϊκισμούς, ούτε πολιτικά τετρίπια.

Και κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι η ώρα ο δήμαρχος κος Κουράσης να απεμπλακεί από την πολιτική που του έχουν εισηγηθεί οι αυλικοί – που σε κανέναν δεν έκαναν ποτέ καλό – και να πάρει την διοίκηση στα δικά του χέρια, με βάση τις γνωστές στην πόλη απόψεις του, για τις οποίες έγινε σεβαστός από την τοπική κοινωνία.

Η εποχή αυτή δεν είναι συνηθισμένη, τα κοινωνικά προβλήματα κάθε μέρα διογκώνονται και η περίοδος χάριτος εξαντλείται, όπως τελειώνει και η καραμέλα κάποιων περί ευθυνών των «προηγουμένων» που τώρα «διορθώνονται».

Το ανέκδοτο ότι φταίει ο πρόεδρος Μύρων και η πρόεδρος Παπαναστασίου για την κατάσταση, την ώρα που ο Μύρων είναι αντιδήμαρχος είναι και φτηνό και δεν είναι πειστικό, τουλάχιστον από την διοίκηση.

Και οι ιθαγενείς είναι εκπαιδευμένοι πια στα κολπάκια των γραβατωμένων συμβουλατόρω ν που οδήγησαν την χώρα εδώ που την οδήγησαν.

Και το λέμε αυτό ενώ έχουμε σκοπό να μην αφήσουμε ούτε τον Μύρωνα, ούτε τον Βάσιο, ούτε ΚΑΝΕΝΑ σε χλωρό κλαρί.

Αλλά Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ και που προλαβαίνουν να γίνουν αλλιώς και με γνώμονα ΠΑΝΤΑ την ποιότητα εξυπηρέτησης του Χαλανδραίου.

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ δεν έχουν καμία σημασία, ειδικά αν δεν έχει ειπωθεί ΤΙΠΟΤΑ την ώρα που υλοποιείτο η πολιτική των «πολλών παιδιών και της σπατάλης» από ΚΑΝΕΝΑ και μάλιστα όλοι τότε πανηγύριζαν και κόμπαζαν ότι «δεν απορρίψαμε κανένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς» (και σωστά).

Και πάντως δεν θα τσιμπήσουμε ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος στη κοινή γνώμη και κυρίως στους γονείς των παιδιών για αποδοχή του ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με τεχνητές ή υποδαυλισμένες συγκρούσεις που στόχο έχουν τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ από τον κυρίαρχο στόχο που είναι να εξυπηρετηθεί η νέα οικογένεια. Και σε αυτό το στόχο η κα Παπαναστασίου ήταν ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ και αυτό λέει και το ρεπορτάζ από τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ – αυτό πια το ξέρουμε όλοι. Και αν υπάρχει η πολιτική βούληση και το πολιτικό τσαγανό ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.

Γιατί εμάς μας νοιάζει να μην χάσουν ΑΔΙΚΑ τα σπίτια τους και μάλιστα γιατί «έβαλαν πολλά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς».

Παραμένουμε με την άποψη ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

ΥΓ

Ακούστηκε από γονείς – προφανώς ΙΔΙΩΤΕΣ - η «εξυπνάδα» περί εθελοντικής εργασίας των εργαζομένων που δεν τους ανανεώθηκε η σύμβαση ως λύση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Αν είναι δυνατόν η λύση για να μπορεί μία εργαζόμενη να πάει στη δουλειά της να είναι μια άλλη να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

"ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΝΝΙΔΑΚΗ"

ΚΟΥΙΖ: Ποιος/α μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών το είπε;;;

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ. ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ...

Άλλο ένα μέτωπο ανοίγεται σε ένα ΚΡΙΣΙΜΟ τομέα για την λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, τις εργαζόμενες μητέρες, τη νέα οικογένεια: αυτό της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.


Η παραίτηση της πρ. Προέδρου κας Κωνσταντίνας Παπαναστασίου Αποσκίτη από το νέο Δ.Σ. δεν είναι χωρίς ουρές.

Ας δούμε λίγο το ιστορικό:

Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν – τι περίεργο – κυρίως με προσωπικό με τα γνωστά μπλοκάκια (συμβασιούχοι έργου).

Οι περισσότεροι από αυτούς κάλυψαν θέσεις αναγκαίες για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών επί προεδρίας Μύρωνα Ανδριγιαννάκη άρα έχουν καταγραφεί ως πολιτικά ρουσφέτια Μύρωνα – Ζαφειρόπουλου.

(Ο άνεργος που βρίσκει δουλειά σε αυτή τη χώρα είναι ψήφου υποτελής και οχτρός της … άλλης παράταξης από αυτή που τον διόρισε – το δικαίωμα στην εργασία είναι ακόμα πολιτικά διαπραγματεύσιμο στην Ελλάδα, την Γουαδελούπη και την Καγκελαρία της φυλής των Μπαμπουίνων στον Αμαζόνιο, οι άλλοι το έχουν απεμπλέξει από την πολιτική αντιπαράθεση, προσφάτως το έκανε και η Ουγκάντα που ως γνωστόν έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης).

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ με συμβάσεις που είχαν ζητηθεί και εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής – όπως γίνεται πάντα. (Δηλαδή το Δημόσιο 1 εγκρίνει τη διαδικασία).

Όμως ύστερα από καταγγελία του κου Γερολυμάτου στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ αποφάσισε ότι κάνουν εξαρτημένη εργασία (όντος κάνουν τέτοια – δίκιο έχει το ΙΚΑ) και έβαλε 500.000 ευρώ πρόστιμο στο νομικό πρόσωπο. (Το ΔΗΜΟΣΙΟ 2 δεν συμφωνεί με το ΔΗΜΟΣΙΟ 1 – εδώ είναι το γνωστό Νεοελληνικό παράδοξο. Δεν συμφωνεί η δεξιά μας με το τι κάνει η αριστερή μας).

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΜΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 1 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 2. (Ξέρετε τώρα ποιος θα πληρώσει τα … μησιάτικα, έτσι;)

Το πρόστιμο βαρύνει – σε επίπεδο αστικής ευθύνης – εκείνο το διοικητικό συμβούλιο που ήταν πρόεδρος ο κος Μ. Ανδριαννάκης – ο οποίος κινδυνεύει και με προσωπικό καταλογισμό από το ΙΚΑ.

Και τώρα η συζήτηση είναι ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

Με την ισχύουσα ρύθμιση το νομικό πρόσωπο – ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – πρέπει να πληρώνουν περί τις 15000 το μήνα για 36 μήνες. Εδώ λοιπόν και δύο μήνες η κα Παπαναστασίου θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στη ρύθμιση – όπως έχει αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

Όμως η λειτουργία των παιδικών σταθμών με αυτό το ποσό γίνεται - όπως λέει η κα Παπαναστασίου – σχεδόν απαγορευτική.

Η κα Παπαναστασίου, συνεργαζόμενη με νομικούς συμβούλους, καθυστέρησε τη ρύθμιση ώστε να εκμεταλλευτεί  την κυβερνητική εξαγγελία για νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς το ΙΚΑ με περισσότερες – 120 δόσεις – ώστε η μηνιαία καταβολή να είναι 5000 ευρώ, ποσό που μπορεί πιο εύκολα να καταβάλλεται και να μην πέσει η ρύθμιση σε 2-3 μήνες.

Εδώ άρχισαν κάποιοι να κατηγορούν την κα Παπαναστασίου ότι ολιγωρεί και δεν κάνει την αναγκαία ρύθμιση ενώ απλώς η κα Παπαναστασίου περίμενε να τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων στο ΙΚΑ.

Στην παραίτησή της η κα Παπαναστασίου αναφέρθηκε καθαρά σε πιέσεις που της ασκήθηκαν για να προχωρήσει σε ρύθμιση με το προηγούμενο καθεστώς – των 36 δόσεων - και μάλιστα κατονόμασε για αυτές τις πιέσεις τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο Γιάτσιο και τον κο Λαδόπουλο ο οποίος διαδέχεται την κα Παπαναστασίου στην προεδρία.

Η κα Παπαναστασίου παραιτήθηκε γιατί πιστεύει ότι αν υλοποιηθεί αυτή η επιλογή Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ αφού δεν θα υπάρχουν οι οικονομική όροι και θα οδηγηθούν στην ανάγκη ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ και μάλλον έχει δίκιο.

Το θέμα δεν είναι απλό – και αντί να λυθεί με διάλογο ανοικτών αφτιών μεταξύ των εμπλεκομένων και με γνώμονα την λειτουργία των παιδικών σταθμών όσο γίνεται καλύτερα και φθηνότερα για τον πολίτη - χρησιμοποιείται – ΚΑΙ ΑΥΤΟ – ως μέσο μικροπολιτικής χρέωσης ευθυνών στους προηγούμενους από τους επόμενους, με τις γνωστές αποδοκιμασμένες πρακτικές των απογραφών.

Λες και δεν ήταν – κατά τα τρία τέταρτα ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που έπαιρναν και πέρυσι τις αποφάσεις.

Και σε ένα θέμα που δεν μπορεί να χρεωθεί ως «σκάνδαλο» αφού απλώς μιλάμε για το ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ των συμβάσεων έργου που έχει γίνει πια κακόγουστο και βαρετό.

Πάντως εμείς θα επιμείνουμε να φωνάζουμε ότι η δουλειά των αυτοδιοικητικών είναι να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες τους, γι’ αυτό εκλέγονται και από αυτό κρίνονται και όχι να δείχνουν για τις αστοχίες τους ή για την ανικανότητά τους τους προηγούμενους ως το άλλοθι για αδυναμία χάραξης πολιτικής.

Και αυτό είναι χιλιοπαιγμένο και βαρετό έργο.

Βέβαια στο Χαλάνδρι παρακολουθούμε ένα καινούργιο επεισόδιο αυτού του χιλοπεγμένου έργου: Δείχνουν τους προηγούμενους που είναι … οι ίδιοι. Αυτό είναι πραγματικά νέα - ενδιαφέρουσα -version.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ την Πέμπτη 5 ΜΑΙΟΥ 2011 για την εξασφάλιση της συνέχισης της ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ και ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, (Αγρίνιο 26, 27 Μαρτίου 2011, σας καλούμε στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης 5 Μαΐου 2011, με την οποία θέλουμε :

1. Να παρουσιάσουμε το έργο και το πλήθος των σχολείων της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας καθώς και την σημαντική δυναμική τους και να διεκδικήσουμε την αδιατάρακτη συνέχειά τους !

2. Να απαιτήσουμε από το κράτος να αναλάβει την μετακίνηση-σίτιση των μαθητών, που είναι πρωταρχικής σημασίας θέμα για την ύπαρξη των σχολείων μας- και όχι οι δήμοι που λόγω Καλλικράτη και υπερχρέωσης θα βρεθούν σε αδυναμία στήριξης των σχολείων !

Στην Αθήνα το ραντεβού μαθητών - γονιών θα είναι στις 11.00 το πρωί στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, τα παιδιά θα εκφράσουν με μουσικές και δρώμενα την απαίτηση τους για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων τους, ενώ ταυτόχρονα κοινές αντιπροσωπείες θα επισκεφθούν το υπουργείο Εσωτερικών και αργότερα το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Ο στόχος της κινητοποίησης αυτής, είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση ύπαρξης των σχολείων μας! Ο αγώνας μας είναι κοινός, η κινητοποίησή μας αναγκαία, η ενεργοποίηση του καθένα μας απαραίτητη ο ρόλος όλων μας καθοριστικός!!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ email: goneiskallitexnikou@gmail.com

ΑΝΑΦΗΣ & ΚΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑΣ τηλ. 2106616 130 (kallitexnikosxoleio.blogspot.com)

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για το χρέος

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους



Το τριήμερο 6 έως και 8 Μαΐου, στη Νομική Σχολή



Η Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) επί του ελληνικού δημόσιου χρέους , από κοινού με τις European Network on Debt and Development (Eurodad), Committee for the Abolition of Third World Debt (CADTM), Bretton Woods Project Ηνωμένο Βασίλειο, Research Money and Finance (RMF), Afri -- Action From Irerland, Debt and Development Coalition Ireland, Jubilee Debt Campaign από το Ηνωμένο Βασίλειο και Observatorio de la Deuda en la Globalización από την Ισπανία, διοργανώνει διεθνή συνάντηση για το χρέος, στην Αθήνα, «ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» στις 6, 7 και 8 Μαΐου, στη Νομική Σχολή.

Στις τρεις ημέρες θα λάβουν χώρα δημόσιες συζητήσεις και εργαστήρια ανταλλαγής εμπειρίας με τα εξής θέματα:

• Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα.

• Το χρέος στην Ευρώπη: βασικοί παράγοντες και η τρέχουσα πολιτική.

• Το παγκόσμιο πρόβλημα του χρέους: Οι κρίσεις χρέους στο Νότο.

• Εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του χρέους – διεθνή διδάγματα.

• Εμπειρίες Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους από όλο τον κόσμο.

• Οι επιπτώσεις των διαφορετικών εναλλακτικών για τις χώρες της Ευρωζώνης.

• Αιτήματα και κινήματα για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

Τα συμπεράσματα θα συνοψιστούν στη "Διακήρυξη της Αθήνας", στη διαδικασία της συζήτησης της οποίας θα κληθούν να τοποθετηθούν πολιτικές προσωπικότητες, κόμματα και οργανώσεις του μαζικού κινήματος. Βάσει της "Διακήρυξης της Αθήνας" θα επιδιωχθεί να οργανωθεί η κοινή δράση των κινημάτων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση του χρέους και των επιπτώσεών του από τη σκοπιά των αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Συμμετοχές

Στις εργασίες της διεθνούς συνάντησης θα συμμετάσχουν πολιτικές προσωπικότητες, ειδικοί επιστήμονες, συνδικαλιστές και αγωνιστές από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και από την Ασία. Μεταξύ αυτών , μέχρι στιγμής θα συμμετάσχουν:

• Ερίκ Τουσέν από την Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του του Τρίτου Κόσμου, Βέλγιο, ο οποίος έχει συμβάλει στην ΕΛΕ του Εκουαδόρ,

• Άντι Στόρεϊ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου,

• Αντρέ Χούνκο, βουλευτής του Die Linke, Γερμανία,

• Ντενί Ντιράν, γ.γ. του συνδικάτου της CGT στην Τράπεζα της Γαλλίας,

• Ντάριους Ζαλέγκα, συνδικαλιστής και δημοσιογράφος της Le Monde Diplomatique, Πολωνία,

• Νικ Ντίαρντεν από την Jubilee Debt Campaign, Ηνωμένο Βασίλειο,

• Όσκαρ Ουγκαρτέτσε, σύμβουλος Κεντρικών Τραπεζών Νικαράγουας –Βολιβίας στην αναδιάρθρωση του χρέους,

• Άλαν Σίμπιλς από την Αργεντινή, οικονομολόγος, ερευνητής, ειδικός στη σχέση Αργεντινής-ΔΝΤ,

• Κλαούντιο Λοσάνο βουλευτής από την Αργεντινή,

• Μαρία-Λουσία Φατορέλι, από την Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους, Βραζιλία,

• Λίντι Νασπίλ, από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου των Φιλιππίνων,
• Μ. Ραχμάνι από το Μαρόκο, ο Φάτι Τσαμκί από την Τυνησία, αμφότεροι μέλη των επιτροπών για την κατάργηση του χρέους στον Τρίτο Κόσμο και της Attac,

• Φάνγουελ Μποκόσι από το Αφρικανικό Δίκτυο και το Φόρουμ για το Χρέος και την Ανάπτυξη.

Από πλευράς Ελλάδας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης και Σ. Σακοράφα, οι Λ. Βατικιώτης οικονομολόγος, Ν. Βαλαβάνη, συγγραφέας, Ν. Γουρλάς, συνδικαλιστής, Άρις Καζάκος, καθηγητής εργατικού δικαίου, Γ. Κατρούγκαλος συνταγματολόγος, Κ. Λαπαβίτσας, καθηγητής οικονομικών, Ν. Μαριάς, πανεπιστημιακός, Γ. Μητραλιάς, CADTM Ελλάδας, Δ. Σπανού, μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Π. Σωτήρης, πανεπιστημιακός, Γ. Τόλιος, οικονομολόγος, μέλη των κινημάτων "Δεν Πληρώνω", όπως ο Γ. Θεοδωρόπουλος, Θεσσαλονίκη, δήμαρχοι, όπως ο Π. Φιλίππου, Σαρωνικού, αγρότες συνδικαλιστές, όπως ο Β. Γκανής από τη Φθιώτιδα.

πληροφορίες: http://www.elegr.gr/

ΕΚΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ;;;

Ένα δαιμόνιο ρεπόρτερ έχει αποκτήσει η Πλατεία. Χθες βράδυ λοιπόν μας είπε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος που έχει χρεωθεί την στήριξη του μνημονίου με 108, πήγε σινεμά στην Αβάνα πρν μερικές μέρες αλλά δεν ...
Πρέπει να πάει τώρα στο videoclub της γειτονιάς του για να δει το τέλος της ταινίας αφού στο διάλλειμμα τον πήραν χαμπάρι και άρχισε η γνωστή απαράδεκτη διαδικασία των απολίτστων, κάφρων, υπανάπτυκτων, γύφτων νεοελλήνων: ΚΡΑΞΙΜΟ!

Για αυγά, γιαούρτια, ντουμάτες γεμιστές, μελιτζάνες ιμάμ, νεράτζια και μούσμουλα δεν μου είπε τίποτα ο σμπίρος μου.

Έτσι στο Χαλάνδρι το σκορ είναι τώρα 2-0. (Λοβέρδος, Πρετεντέρης).

Και πού να προκυρηχτούν εκλογές και να έρθουν να βγάλουν λόγο ...