Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 40 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ"! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ;;;

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/13908

Ο «παράνομος» δήμαρχος


Στο Διάσπορο μες στο κέντρο
φύτρωσε καινούργιο «δέντρο»
έχει αυθαίρετα και φύλλα
και παράνομα τα «μήλα»...
***
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Γιάννη Μπουτάρη και στην ωραιότατη -δεύτερη- αυθαιρεσία του: το εξοχικό του στο νησάκι Διάσπορος της Χαλκιδικής.
Σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς που κρύβονται πίσω από νόμους, δικηγόρους και off shore εταιρείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε, όπως και την πρώτη φορά με το αυθαίρετο παράθυρο στο σπίτι του, την παρανομία: «Γνώριζα ότι ήταν παράνομο, αλλά όλη η περιοχή έχει άλλους 40 παρανόμους»!!!
Γιάννη μου, ευκαιρία τώρα με το νόμο για τα αυθαίρετα να το τακτοποιήσετε και αυτό, εάν δεν το έχετε κάνει, αλλά δε σώζεστε με τη λογική «και αυτοί βασανίζουν τους μαύρους». Άλλωστε, οι υπόλοιποι 39 φαντάζεται η στήλη πως δεν είναι πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και όχι το παράδειγμα του μάγκα με τα... δυο αυθαίρετα.
Διαπίστωση στήλης: Νομίζω πως η... παρανομία «ανάβει» το Γιάννη. Του δίνει δύναμη και δεν έχει πρόβλημα να δείξει τα... κότσια του και να το παραδεχθεί. Άσε που έτσι, όπως το πάει, εκτός από εν δυνάμει «τοπικάρχης», θα δημιουργήσει μια sui generis* από μόνος του.
Με πληροφορίες από «Πρώτο Θέμα»

*Το sui generis είναι μια λατινική έκφραση, που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάτι φέρει κυριολεκτικά την έννοια του δικού του είδους ή γένους ή κατέχει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο ήδη προυπάρχον ευρύτερο σύνολο. Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται συχνά στις επιστήμες της νομικής και της φιλοσοφίας ως τρόπος αναφοράς και περιγραφής μιας ιδέας, μιας οντότητας, ή μιας πραγματικότητας η οποία δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια ήδη υπάρχουσα ευρύτερη έννοια.
Στην πολιτική, μια οντότητα χαρακτηρίζεται ως sui generis όταν δεν μπορεί να ενταχθεί στο ευρύτερο καθεστώς τοπικής διακυβέρνησης μιας χώρας. Παράδειγματα αποτελούν το Άγιον Όρος στην Ελλάδα καθώς και η πόλη του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές είναι περιοχές με ιδιαίτερη διοικητική οντότητα, καθώς οι μορφές αυτοδιοίκησης τους είναι εξαιρετικά διαφορετικές από εκείνες των λοιπών περιοχών της χώρας που ανήκουν. Ένα ακόμα παράδειγμα χρησιμοποίησης του όρου αποτελεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σε σύγκριση με άλλους διεθνείς οργανισμούς έχει χαρακτηριστεί ως sui generis γεωπολιτική οντότητα, λόγω της νομικής φύσης της, καθώς και του μείγματος των εθνικών και υπερεθνικών στοιχείων της.
Βέβαια, θα μου πείτε, με μια απλή μαθηματική πράξη βγαίνει από μόνο του:
sui generis = Άγιον Όρος Χαλκιδική
αυθαίρετο Διάσπορος Χαλκιδική = Γιάννης Μπουτάρης
sui generis = Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου