Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις, παρασκήνιο,  προβληματισμούς και παλινωδίες εκλέχτηκε από το δημοτικό συμβούλιο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΥΑ Α.Ε. από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η λειτουργία της ΦΛΥΑ Α.Ε. είναι σε κρίση. Αυτά τα είπαμε ξανά. Και είναι σε κρίση αφού πληθαίνουν οι φωνές που θέτουν σε αμφισβήτηση την χρησιμότητά της. Και αυτά τα είπαμε.

Το περίεργο είναι ότι ενώ είναι "άχρηστη" και "ασύμφορη" τελικά ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ διεκδικούν την συμμετοχή τους και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ΦΛΥΑ και αυτό είναι το πρώτο θετικό που θα επισημάνουμε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν πάμε στο μεγάλο γεγονός της συνεδρίασης:

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ! ΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ! Δεν καταψήφισε κανείς!
Πρόκειται για τα μεγάλα παράδοξα του στυλ της πολιτικής που ΄΄εχει επικρατήσει: "Πες - πες, κάτι θα μείνει" και αποφυγή ευθείας αντιπαράθεσης θέσεων ώστε "να μην εκτεθούμε". Ή μήπως ....

Τελικά η ΦΛΥΑ δεν είναι τόσο για ... πέταμα;

Πάμε στο ρεπορτάζ:

Το καταστατικό της ΦΛΥΑ προβλέπει Δ.Σ. 11 μελών με 3 - το πολύ - δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων ο ένας από την αντιπολίτευση και 8 μέλη από τις παραγωγικές ομάδες της πόλης, στελέχη με γνώση και εμπειρία στον χώρο κλπ.

Η πρόταση της διοίκησης του Δήμου, όπως την κατέθεσε ο Πρόεδρος κος Θεοδώρου ήταν: Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Παρασκευόπουλος Σωτήρης, Κιάκος Χρήστος και Λαϊκά Μέλη:
Αλεξανδρής Παναγιώτης, Γιαννακός Μάνος (εκπρόσωπος ΕΒΕ), Μαλέρμπας Θανάσης, Γαρελίδου Βασιλική,  Τραπεζιώτης Ν.,  Ήντας Κώστας, Λέκκας Βαγγέλης και Νταβίας Άγγελος.

Την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της μειοψηφίας ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Στάθης Ανδρεόπουλος (!) και όπως ήταν φυσικό την πήρε.

Ο κος Παττακός αφού έκανε αναφορά στο έργο της ΦΛΥΑ δήλωσε ότι η παράταξή του καλύπτεται από την συμμετοχή του διευθυντή της ΠΛΑΤΕΙΑΣ Άγγελου Νταβία ενώ ο κος Πανταζής ζήτησε τροποποίηση του καταστατικού και διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στην ΦΛΥΑ.

Η παράταξη  Λαϊκή Συσπείρωση με δήλωση της Λούλας Καρατζά απείχε της ψηφοφορίας όπως και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του Σίμου Ρούσου.

Και έτσι η απόφαση πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ με ψήφου της παράταξης της διοίκησης και του "όλου ΠΑΣΟΚ" (Ανδρεόπουλος, Παττακός, Πανταζής).

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της ΦΛΥΑ. Η διοίκηση πρότεινε την αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Αγαπητού και η αντιπολίτευση την κα Μιχαήλ. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε επικράτησε η κα Αγαπητού, όπως ήταν επόμενο.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ:

- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ 1

Ειδική αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της ΦΛΥΑ Α.Ε. Σωτήρη Παρασκευόπουλο στον πρώην Δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και στην επιλογή του να λειτουργήσει και να δώσει βάρος στην εταιρία "... το πιο αγαπημένο του παιδί, μου εμπιστεύτηκε και τον ευχαριστώ..." είπε καθώς και στην ψυχή της εταιρίας την προηγούμενη περίοδο, τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, ο οποίος είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος στην ΔΕΥΑ Τρίπολης και δεν είναι στο νέο Δ.Σ. τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεργασία, όπως και τον κο Κίτσο που είναι το άλλο μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας του οποίου η θητεία δεν ανανεώθηκε.

(Στην παρουσία του ΠΑΡΑ στο Χαλάνδρι θα επανέλθει η ΠΛΑΤΕΙΑ γιατί έχουμε μιλήσει πολύ για "φυτευτούς" που τους κράζουμε και θα συνεχίσουμε ανεξαρτήτως κόμματος αλλά πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα για να γίνει κατανοητό το ΠΝΕΥΜΑ και όχι το ΓΡΑΜΜΑ της κριτικής μας στους "φυτευτούς" - το έχουμε ξαναπει δεν είμαστε Χαλανδροπαπούα).

- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ 2
- Αναφορά στην παρουσία του Γώργου Παρασκευόπουλου στην ΦΛΥΑ έκανε και ο Κώστας Παττακός που πρότεινε μάλιστα να κληθεί στα πρώτα συμβούλια για να μεταφέρει την εμπειρία του στα νέα μέλη του συμβουλίου.

- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ 3
Ο Νίκος Πανταζής απέφυγε να δηλώσει ότι εκφράζεται στο Δ.Σ. της εταιρίας από τον Άγγελο Νταβία, όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά. Πάντως ψήφισε και αυτό είναι σημαντικό.

- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ 4

Όλη η συζήτηση για την ΦΛΥΑ κινήθηκε γύρω από τις προτάσεις που κατέθεσε από την ΠΛΑΤΕΙΑ ο Άγγελος Νταβίας για τροποποίηση καταστατικού με διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης και υποχρεωτική συζήτηση των θεμάτων των Γενικών Συνελεύσεων της ΦΛΥΑ στο δημοτικό συμβούλιο πριν την διεξαγωγή της.
Για το δεύτερο μάλιστα υπήρξε δέσμευση της διοίκησης δια του Σωτήρη Παρασκευόπουλου.

- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ 5

Last but not least που λένε και οι βάρβαροι, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ γεγονός είναι η παρουσία του ίδιου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθη Ανδρεόπουλου στο νέο Δ.Σ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου