Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΦΛΥΑ Α.Ε. - ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ ;;;

Το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης κρίνεται τις  επόμενες μέρες. Οι απόψεις - όπως πάντα δύο:
Να κλείσει αφού ο δήμος μπορεί να κάνει τη δουλειά και δεν την χρειάζεται ή να παραμείνει ανοικτή και να συνεχίσει την αναπτυξιακή της προσπάθεια - παρ' όλη τη βαθιά κρίση στην αγορά;

Οι υποστηρικτές των δύο θέσεων ετοιμάζουν τα επιχειρήματά τους εν όψει της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. - η θητεία του προηγούμενου με βάση το καταστατικό  έληξε στις 31 Μαρτίου.
(Στο καταστατικό της εταιρίας με σαφήνεια ορίζεται ότι "Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 4 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του λήγει το αργότερο τρεις (3) μήνες μετά την εγκατάσταση του νέου δημοτικού συμβουλίου" άρα κακώς δεν ορίστηκε το Δ.Σ. της ΦΛΥΑ μαζί με τα άλλα νομικά πρόσωπα).

Ουσιαστικά η εταιρία είναι σήμερα ακέφαλη κάτι που καθιστά το θέμα της έγκρισης  της σύνθεσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  από το Δημοτικό Συμβούλιο άμεση προτεραιότητα κάτι που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας γνωρίζει τόσο ο Δήμαρχος κος Κουράσης όσο και η απερχόμενη ηγεσία της ΦΛΥΑ και μάλλον το θέμα θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Επαφές επί επαφών, ζυμώσεις επί ζυμώσεων, τελικά η ώρα για τα αποκαλυπτήρια των προθέσεων της διοίκησης του δήμου έφτασε. Και όλα ξεκινούν από ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα κληθούν όλες οι παρατάξεις να απαντήσουν:

Είναι χρήσιμη η δημοτική επιχείρηση για την τοπική κοινωνία ή είναι βάρος από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί ;;;

Να θυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει πρόταση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου που θα επικυρώσει ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του στη Γενική Συνέλευση της - μονομετοχικής - εταιρίας που αν δεν αλλάξει - είναι ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κος Θεοδώρου.

Ό,τι έχει να κάνει με την ΦΛΥΑ προκαλεί φασαρία, είναι γνωστά αυτά. Και φαίνεται ότι ούτε τώρα θα υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου