Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων για στηρίξεις στο δεύτερο γύρο

Με αφορμή πρωινό μας δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων κος Γιακουμέλος, επικοινώνησε μαζί μας και για την ενημέρωση των αναγνωστών μας έστειλε το ακόλουθο διευκρινιστικό μήνυμα για το οποίο τον ευχαριστούμε:




Κύριε Νταβία καλησπέρα,


Ολόκληρο το δελτίο τύπου των Οικολόγων Πράσινων αναφορικά με τις στηρίξεις τους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα το βρείτε εδώ:

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:-n-2-&catid=98:-10&Itemid=93

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου: "οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν την περασμένη Κυριακή τους Πράσινους υποψηφίους και συνδυασμούς, έχουν την ωριμότητα να καθορίσουν οι ίδιοι τις επιλογές τους χωρίς κομματικές υποδείξεις".

Φιλικά,
Διονύσης Γιακουμέλος

ΕΙΠΑΜΕ: ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΣΤΥΛ - ΣΤΗΝ "ΓΛΩΤΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΗ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ"!

Συνεχίζουμε την εκπαίδευση των φανατικών αναγνωστών μας, με την αναβάθμιση του τρόπου που εκφράζουν την αγανάκτηση, δυσαρέσκεια, οργή τους αποφεύγοντας αγοραίες εκφράσεις της χυδαίας μαλλιαρής γλώσσας των νεοελλήνων, επαναφέροντας την ποιότητα που αποπνέει η χρήση της "γλώττας των αρχαίων ημών προγόνων". Ιδού:

Τι λέτε σε κάποιον/α που μόλις του αποδείξατε με πράξεις εύηχες και αποστομωτικές ότι είχε συμπεριφερθεί σε εσάς με τρόπο ανάρμοστο και σας είχε αδικήσει;  Ένα άτομο με την δική σας παιδεία λέει:

"Λάβε τούτα Ελλισάβετ, και ποίησε τα επί πλαισίου"
  
Ε, βέβαια! Τι θα λέγατε; "Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα;" Δεν κάνει!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΙΛΕΡ;


Την Κυριακή θα εκλεγεί ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου, ο διάδοχος του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι γνωστά. Γιώργος Κουράσης (Ν.Δ. - ΛΑΟΣ  35,7%) και Στάθης Ανδρεόπουλος (ΠΑΣΟΚ - 23,4%) μπαίνουν στην μάχη του δεύτερου γύρου.
Η διαφορά φαίνεται μεγάλη και κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ήταν αναστρέψιμη.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Η στήριξη του Κώστα Παττακού (9,7%) στον Στάθη Ανδρεόπουλο, και μάλιστα με μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο θερμή από όσο θα περίμενε κανείς, αλλά και η οργανωμένη στήριξη που παρέχει στον κ. Ανδρεόπουλο ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Νίκου Πανταζή (ο ίδιος δεν έχει κάνει καμμία δήλωση, υπερασπιζόμενος την ανεξαρτησία του συνδυασμού του), μοιάζουν να είναι ικανές συνθήκες για να μεταφέρουν στον συνδυασμό Χαλάνδρι - Φιλική Πόλη τις περίπου 3500 ψήφους που χώριζαν την παράταξη από τον κο Κουράση την πρώτη Κυριακή.
Με δεδομένο ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η Λούλα Καρατζά δηλώνουν και επίσημα αλλά και  σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι θα μείνουν αυστηρά στην επίσημη γραμμή ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ φαίνεται ότι πάμε για θρίλερ την Κυριακή το βράδυ.
Καθοριστικό μέγεθος για την έκβαση της μάχης φαίνεται ότι θα είναι οι ψήφοι των Οικολόγων Πρασίνων, που συμμετείχαν στον συνδυασμό ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του Σίμου Ρούσσου αλλά είναι δύναμη που δεν είναι "εχθρική" προς το ΠΑΣΟΚ και που με βάση τα ποσοστά των περιφερειακών εκλογών στο Χαλάνδρι ΄δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, αφού ο κος Διάκος πήρε κοντά 4,5%. Πάντως οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την ανακοίνωση του Σίμου Ρούσσου που δημοσιεύουμε και καλεί σε "καταδίκη της δημοτικής διοίκησης  αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής".
Η παραπάνω ανάλυση είναι γνωστή στα επιτελεία των δύο μονομάχων που γνωρίζουν ότι στην μάχη της Κυριακής πλέον δεν υπάρχει ακλόνητο φαβορί και όλα είναι πιθανά, ειδικά με το δεδομένο ότι και οι δύο είναι βέβαιοι ότι ο νικητής θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ η αποχή που θα αυξηθεί από την προηγούμενη Κυριακή και μένει να φανεί ποιανού οι ψηφοφόροι θέλουν περισσότερο τη νίκη και προσέλουν πιο μαζικά στην κάλπη.

Θα αντέξει λοιπόν η διαφορά Κουράση από τον πρώτο γύρο στην επίθεση του "όλου ΠΑΣΟΚ"
ή θα έχουμε την μεγάλη ανατροπή και τον Στάθη Ανδρεόπουλο νέο δήμαχο Χαλανδρίου;

Την Κυριακή κατά τις 8 θα ξέρουμε!
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ!