Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ


Είμαστε δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μόνο ως τέτοιες δεν διεξάγονται. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κρατήσουν τον χαρακτήρα τους, με την χώρα υπό διεθνή επιτήρηση και τον ελληνικό λαό να βιώνει συνθήκες που πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί .

Ποιος είναι σοβαρός σήμερα αν συζητά για την επίλυση χρόνιων και υπαρκτών προβλημάτων σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, που έχουν να κάνουν με την δημιουργία πάρκων, δρόμων, ποδηλατοδρόμων, υποδομών κλπ, πολύ περισσότερο για δεσμεύσεις και απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και όλα αυτά τα σημαντικά που λέμε εμείς οι αυτοδιοικητικοί κάθε τετραετία, όταν επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας η απειλή ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.

Ποιος είναι σοβαρός να μιλάει για πολιτισμό όταν υπάρχουν διεθνή πρωτοσέλιδα που ζητούν την δέσμευση της … ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ;

Ποιος είναι σοβαρός να μιλάει για ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ΝΕΟΛΑΙΑ την ώρα που η μόνη διέξοδος που φαίνεται για τους νέους είναι η νέα μετανάστευση;

Ποιος είναι σοβαρός να μιλάει για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Χ ή της περιφέρειας Ψ όταν οι λαγοί των Διεθνών ΝταβατζοΤοκογλύφων στοχοποιούν τα … ΚΑΠΗ και τους … τεράστιους προϋπολογισμούς τους για να επιλύσουν το πρόβλημα της αποπληρωμής των δανείων προς τις Γαλλογερμανικές τράπεζες και κλείνουν παιδικοί σταθμοί λόγω της υποχρηματοδότησης.

Ποιος είναι σοβαρός όταν λέει ότι θα είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ αυτοδιοικητικός παράγων με γνώση και αντίληψη των προβλημάτων και των αναγκών των συμπολιτών του, αν κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα παραπάνω, εκπονώντας σημαντικά προγράμματα τετραετίας , που σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία θα είχαν αξία για τις τοπικές κοινωνίες, την ώρα που περικόπτονται τα αυτοτελή έσοδα της αυτοδιοίκησης, μηδενίζονται τα έκτακτα έσοδα, κλείνουν οι επιχειρήσεις, περικόπτονται οι μισθοί, απειλείται η κοινωνική ειρήνη και συνοχή;

Το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ, όπως ισχυρίζονται κάποιες δυνάμεις. Είναι η ΠΡΩΤΗ μάχη που πρέπει να δώσουν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι φορείς της, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αυτή την εποχή για να συνεχίσουν να έχουν τον ρόλο που διεκδικούν στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ο.Τ.Α. στοχοποιούνται από τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης και τα τηλετσιράκια τους ως τα μεγαλύτερα άνδρα της διαφθοράς ώστε να ξεχνάμε ότι τα δάνεια που πρέπει να εξοφλήσουμε είναι αυτά που χρηματοδότησαν τα γερμανικά C4I που δεν δούλεψαν ποτέ, υποβρύχια που έγερναν και παραλήφθηκαν, μίζες που οι αδιάφθοροι γερμανοί έδωσαν στους διεφθαρμένους έλληνες, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ υπερτιμολογήσεις στα ολυμπιακά έργα, και που σήμερα όποιος τολμά να πει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ είναι λαμόγιο και κακοπληρωτής στους … νοικοκυραίους.

Η αυτοδιοίκηση – πρώτου και δευτέρου βαθμού – είναι υποχρεωμένη, να ενώσει την φωνή της σε ένα πανεθνικό, παλλαϊκό μέτωπο που θα αντισταθεί στην επέλαση των διεθνών τοκογλύφων στα κεκτημένα των πολιτών .

Τα στελέχη της αυτοδιοίκησης – οφείλουν στον εαυτό τους και στις επόμενες γενιές – να ρισκάρουν να είναι λιγότερο αρεστοί στους ισχυρούς αλλά να επιτελέσουν τον ρόλο τους απέναντι στην κοινωνία και του πολίτες.

ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!