Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με την αφεντιά μου ασχολήθηκε ένας δημόσιος διάλογος στο PHORUM.GR αφού ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΩΝ έκανε πάλι ... ακρότητες. (φωτό μου στο phorum ρε Αρίστο; Θα μας κράξουν όλοι οι blogaκηδες).
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=193025&p=3033497
Δεν το πήρα χαμπάρι, το είδα σήμερα οπότε χρωστάω κάποιες απαντήσεις.

1. Αρίστο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η συζήτηση νομίζω ότι έδειξε αρκετές από τις τάσεις στην κοινωνία και μάλιστα στο δυναμικό, μη στατικό τμήμα της, δηλαδή στους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που δεν νιώθουν ότι τα κομματικά μαντριά δεν προσφέρουν πλέον ασφάλεια, τροφή και νερό στα μαντρωμένα πρόβατα.

2. Πες στον φίλο που ρωτάει ότι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ψήφισα ΠΑΣΟΚ, αφού θα πρέπει να θυμηθούμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΓΑΠ και τις απόψεις που κατέθεσε με τις οποίες ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ. Ουδέποτε κρύφτηκα, ουδέποτε επιχείρησα να καρποθώ - όπως ξέρεις - ψήφο πολιτών ψαρεύοντας σε θολά νερά.
Δεν ντρέπομαι για την επιλογή μου. Ντρέπομαι για τις επιλογές τους.

3. Ο φίλος που ρωτάει μάλλον - από ότι κατάλαβα - ψήφισε ΛΑΟΣ. Νιώθει καλά που το κόμμα που ψήφισε κάτω από ένα σκεπτικό, ψήφισε το μνημόνιο; Και τέλος πάντων οι εξαπατημένοι πολίτες φταίνε ή αυτοί που τους εξαπάτησαν;

4. Δεν με αφορά προσωπικά, γιατί είμαι παλιά καραβάνα και δεν μασάω σε προσωπικές επιθέσεις, αλλά θα ήθελα να ρωτήσεις τους ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ συνομιλήτές σου, που αναζητούν πώς θα ανοίξουν δρόμους για το μέλλον, πώς είναι δυνατόν να απεγκλωβιστούν δυνάμεις που θα ζητήσουν την αλλαγή, όταν το πρώτο ερώτημα που τους τίθεται είναι "τι ήσουν πριν"; Πρόκειτε για ρητορικό ερώτημα που ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ όποιον σκέφτεται να βγει από το μαντρί του. Δηλαδή δεν πρέπει να αναζητηθούν νέες συμμαχίες επάνω στο διακύβευμα της εποχής, γιατί παλιά την είχαμε δει αλλιώς; Αν συζητήσω και πείσω ή με πείσει κάποιος από άλλο - πρώην - χώρο για το δίκιο των επιχειρημάτων του πρέπει να υπάρχει τείχος; Το βάζω προς προβληματισμό.

5. Ένα κρίσιμο, ουσιαστικό ερώτημα για τον συνδυασμό μας είναι το θέμα των λαθρομεταναστών.
Πρόκειται για θέμα στο οποίο ένας ειλικρινής δίάλογος έχει αποφευχθεί, ως ταμπού άπό τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Εϊναι και θέμα εύκολα αξιοποιήσιμο από "τους πολιτικούς μας αντιπάλους" που λέγανε οι παλαιοπολιτικοί. Θα τσαλαβουτήξω λίγο στο θέμα:

ΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ:

- Να τους σκοτώσουμε, να τους πετάξουμε στην θάλασσα, να τους αντιμετωπίσουμε χωρίς τον σεβασμό του έλληνα, δημοκράτη πολίτη στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια.
- Ότι φταίνε αυτοί οι κακόμοιροι, που το κράτος μας είναι κωλοχανείο και μπαίνει όποιος θέλει, από όπου θέλει - στεριά, θάλασσα και αέρα.
-Ότι προτείνουμε μαζικό πογκρόμ.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ - ΝΑ ΠΟΥΜΕ:

- Το πρόβλημα ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν είναι κατασκεύασμα "ακροδεξιών, ρατσιτικών κύκλων". Είναι πάρα πολλοί για να μπορέσει η Ελλαδίτσα να τους απορροφήσει, πόσο μάλλον σήμερα που δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε ... εμάς.
- Με τα γιαούρτια, στηλιάρια και τα ανοικτά κεφάλια το μόνο που γίνεται είναι να πολώνεται η κοινωνία σε ρατσιστές και αντιρατσιστές, δηλαδή καταλήγουμε πάντα σε έναν διχασμό που κάνει τους "από εδώ" να μην ακούν τους "από εκεί". Και αυτό ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.
- Είναι θέμα ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ άρα εξ ορισμού θέμα που χρήζει ειδικού, προσεκτικού χειρισμού και όχι προχειρολογία. Και πάντωςδεν θα το λύσει ο Άδωνης αν βγει περιφερειάρχης. Το πολύ πολύ να τους μαζέψει για διαγωνισμό Ασιατικής κουζίνας.

KΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Χαλάνδρι για τους Πολίτες”, Κώστας Παττακός, συναντήθηκε με τις γυναίκες του Χαλανδρίου στο Κέντρο Νεότητας στις 21/10/2010.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο το οποίο είναι ανανεωμένο κατά 90% και με άρωμα κοινωνίας πολιτών. Τόνισε ότι η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο ξεπερνά το 45%!

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Παττακός μίλησε για τη σημερινή συγκυρία στα οικονομικά του Δήμου και της χώρας η οποία είναι πολύ δύσκολη: «Συνδυάζοντας τη γνώση μας, τη διάθεσή μας και τις ευκαιρίες που δίνει το Πρόγραμμα Καλλικράτης, το Χαλάνδρι, η πόλη μας, μπορεί να σταθεί πλάι στους πολίτες που δοκιμάζονται. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία και έχοντας συνείδηση του ρόλου μας, στόχος μας είναι ο Δήμος να σταθεί αρωγός σε όλους τους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η πόλη μας και οι πολίτες της έχουν παράδοση στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, αλλά είναι πια ξεκάθαρο πως σήμερα καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.» Συνεχίζοντας ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της δράσης μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου:

• Πάγωμα δημοτικών τελών για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις

• Προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας μέσα από ηλεκτρονική διασύνδεση προσφοράς εργασίας από τους επιχειρηματίες της πόλης και κατάρτιση/ επιμόρφωση των νέων, και των ανέργων κάθε ηλικίας σε βασικές δεξιότητες.

• Οργάνωση και συντονισμός τοπικών φορέων, ΜΚΟ και εκκλησίες σε στοχευμένες κοινωνικές δράσεις υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας

• Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι)

• Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από συνεργασία του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις.

• Δημοτική κάρτα ανεργίας

• Δίκτυο κοινωνικής ευθύνης με μέλημα την προσφορά τους ασθενέστερους συμπολίτες μας

• Αξιοποίηση δικτύων κοινωνικής οικονομίας



Συζητήθηκε, επίσης, ο ρόλος και η συνεισφορά της γυναίκας στη ζωή, στην αγορά εργασίας καθώς και το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον για τα παιδιά και τη Νεολαία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι συμπολίτες μας.

Κοινωνική Αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή στην πόλη, φροντίδα για τη γυναίκα, την οικογένεια, για το παιδί και την Τρίτη ηλικία και οπωσδήποτε τα άτομα με ειδικές ικανότητες, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μας και θα είναι.