Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΚΟΥΝΕΛΗΣ Δικηγόρος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιώργο Κουράση

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΚΟΥΝΕΛΗΣ Δικηγόρος,
Τηλ: 210-3644050 e-mail: kounelis.v@dsa.gr

"Χαλάνδρι σε δράση"

Γεννήθηκα και ζω στο Χαλάνδρι από το 1964, είμαι παντρεμένος με την φιλόλογο Δ. Μίζα και πατέρας 2 παιδιών. Σπούδασα μουσική, νομικά, και εγκληματολογία στην Αθήνα και είμαι μαχόμενος δικηγόρος. Χειρίστηκα αντιδικίες με μεγάλες εταιρίες σε θέματα βλάβης υγείας και πνευματικών δικαιωμάτων (ενδεικτικά GLAXOSMITHKLINE, WARNER), υπήρξα συνήγορος σε σημαντικές υποθέσεις, όπως στην υπόθεση απαγωγής Χαϊτογλου από τον Β. Παλαιοκώστα, της οργάνωσης 17Ν, πραγματοποίησα παραστάσεις στο ΣτΕ για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ υπήρξα δικηγόρος της Επιτροπής κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων.

Από το 1996 υπερασπίστηκα υποθέσεις του Δήμου Χαλανδρίου, όπως την υπόθεση απομάκρυνσης των Wendys από την κεντρική πλατεία, με νομολογία πλέον για την χρήση των διατηρητέων κτιρίων της πλατείας, της απομάκρυνσης του πρατηρίου Shell και της μάντρας Σμυρλόγλου από την Λ. Πεντέλης, της διατήρησης του cine ΦΛΥΑ, της λειτουργίας του Σταθμού Απορριμμάτων, της υπόθεσης της φαρμακαποθήκης της εταιρίας Sterile S.A. στην οδό Θησέως κ.α. Το 2007 με άλλους συμπολίτες πραγματοποιήσαμε ημερίδα για το κυκλοφοριακό στο Χαλάνδρι. Υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης στον ΣΚΑΪ και στον ALPHA και μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α. και σύμβουλος του γραφείου Media Desk Hellas. Είμαι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με παρεμβάσεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ εκπροσώπησα τον Σύλλογο στις ημερίδες: α) του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, με θέμα: Πυρκαγιές Αν. Αττικής – Πολιτικές και Μέτρα Αποκατάστασης και β) της ΕΥΕΠ -ΥΠΕΚΑ για το περιβαλλοντικό έγκλημα.. Από το 2008 έως σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης της Συνεργασίας των 12 φορέων για το περιβάλλον εκπροσωπώντας τον Δ.Σ.Α, με παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα (προεδρία κατά την συζήτηση και την λήψη απόφασης της Συνεργασίας για το θέμα του Νομισματοκοπείου). Είμαι Πρόεδρος της οργάνωσης ‘’ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ’’ για την προστασία του όρους Μαινάλου. (Ιστοσελίδα: htpp: mainalon.net) και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «ΓΗΣ», ενώ μετέχω στην Ομάδα Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μετείχα πολλών συλλογικών πρωτοβουλιών της πόλης μας από την δεκαετία του ’80, υπήρξα συνοικιακός σύμβουλος και δυο φορές υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές μέσα από πρωτοβουλίες πολιτών που στήριξαν υποψήφιο δήμαρχο το 1994 τον Κ. Παττακό και το 2003 τον Α. Νταβία. Υπήρξα Γραμματέας του Ρήγα Φεραίου στο Χαλάνδρι, ενώ συμμετείχα στην επιτροπή σύνταξης προγράμματος του συνδυασμού του Λ. Αυδή για τον Δήμο Αθηναίων. Έχω δημοσιεύσει εργασίες για την διαχείριση πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων καθώς και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Έχω γράψει σειρά άρθρων στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, στα περιοδικά ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ, ΕΚΜΕΚ κ.α. Αρχές του 2011 θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ωκεανίδα το πρώτο μου μυθιστόρημα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ Δελτίο Τύπου




Χαλάνδρι 21, Οκτωβρίου 2010
• Κέρδισε και το «ασθενές» φύλο ο Νίκος Πανταζής.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πανταζής με την παρουσία του και τις τοποθετήσεις του κέρδισε τις εντυπώσεις και την εκτίμηση των γυναικών του Χαλανδρίου. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τρίτη στις 12/10/2010 από την γυναικεία οργάνωση Χαλανδρίου «Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση». Η ομιλία του ήταν μεστή και συγκεκριμένη χωρίς γενικεύσεις και περιττά λόγια. Μάλιστα όπως μας μετέφεραν παραβρισκόμενες κυρίες στην εκδήλωση, οι ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβληματικά σημεία του Χαλανδρίου, και η βαθειά γνώση των θεμάτων του Δήμου ήταν τόσο ευδιάκριτη, που ακόμα και τα πιο δύσπιστα πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, κατόπιν παραδεχόντουσαν ότι ο Νίκος Πανταζής σε όσα έλεγε είχε δίκιο.

• Επίσκεψη στο Πάτημα.

Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πανταζής με κατοίκους και καταστηματάρχες του Πατήματος την Τετάρτη 20/10/2010, άκουσε τους προβληματισμούς τους και η συζήτηση οδήγησε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός, ότι ανάμεσα στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που συνόδευαν τον Νικό Πανταζή ήταν και ο ειδικός συγκοινωνιολόγος του συνδυασμού, του οποίου η παρέμβαση ήταν πολύ σημαντική. Για κάποιους ίσως ήταν η πρώτη φορά που συνομίλησαν με ένα εξειδικευμένο επιστήμονα για θέματα κυκλοφορίας, που ήξερε το αντικείμενο και δεν κατέφυγε σε γενικότητες. Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αυτό τον τρόπο ακόμα μια φορά αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα που ταλανίζουν το Χαλάνδρι.

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου
Νικόλαος Σιαπέρας

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Περιοδεία στους εργασιακούς χώρους στο Χαλάνδρι - ΙΚΑ, Τράπεζες, Δήμο, Καταστήματα, πραγματοποίησε κλιμάκιο του συνδυασμού του Αλέξη Μητρόπουλου ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας Δημήτρη Τσουκαλά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση με τον πρόεδρο Αντώνη Αμμολοχίτη και μέλη του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου που εκδίδουν το περιοδικό πρΟΤΑση.

Η αποδοχή των εργαζομένων στο μήνυμα της Αττικής Συνεργασίας είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται ότι το αντιλαμβάνονται από άλλους συνδυασμούς και χάνουν την ψυχραιμία και την .... ευγένειά τους. Έτσι εχθές ούτε ένας αντιδήμαρχος δεν βρέθηκε στο Δημαρχείο να υποδεχτεί τον κο Τσουκαλά και τους συνεργάτες του στον Δήμο - αν και είχαν ενημερωθεί.  Οι εργαζόμενοι όμως ήταν εκεί.