Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση από την πρΟΤΑση, το περιοδικό των εργαζομένων στον Δήμο Χαλανδρίου

Τρίτη 19 Οκτ. 2010


Η δημοσιονομική κρίση της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα και το αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή οικοδομείται εδώ και χρόνια από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.

Όταν οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν παταγωδώς με τις πολιτικές τους, αναζητούν άλλοθι για μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων. Τα μισθοδοτικά στοιχεία της πλειονότητας των εργαζομένων του Δημοσίου αποδεικνύουν περίτρανα τις αερολογίες των κυβερνώντων και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Αλήθεια, οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που στο «δημοκρατικό» μας πολίτευμα βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής με 16 (;) μισθούς, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, Πρόεδροι και πρόεδροι, είναι όλοι πιο ίσοι και πιο «πατριώτες» στα προνόμια από τους υπολοίπους και γι’ αυτό το λόγο δεν θίγονται από τα μέτρα;

Τα προβλήματα διοίκησης και διακυβέρνησης της χώρας αφορούν αυτούς τους οποίους ο ελληνικός («κυρίαρχος»!!!) λαός ψηφίζει «πατριωτικά»…

Οι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ελλείψεις συστημάτων ελέγχου, διαφάνειας, αξιοπιστίας θεσμών και ενεργειών, ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών, συντονισμού και οργάνωσης του κράτους, οδηγεί τους κυβερνώντες στην αναζήτηση των ΙΔΙΩΝ πάντα ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, των μισθωτών και των συνταξιούχων, προκειμένου να απαγγέλλεται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το ίδιο ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ και να χειροκροτούν οι πολίτες που ΔΕΝ γνωρίζουν την πραγματικότητα.


Εμείς λοιπόν που δεν είμαστε και τόσο «πατριώτες», αντιδρώντας στην ΚΛΟΠΗ των αποδοχών μας και προσφέροντας μια διέξοδο στην κοινωνική και οικονομική κρίση, έχουμε να προτείνουμε τα παρακάτω :

Φορολόγηση (τουλάχιστον με) 2% στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου.

Φορολόγηση των επιχειρήσεων που θα καθοριστεί ανάλογα με τα κέρδη τους και συμβολή των επιχειρηματιών στην οικονομική κρίση της χώρας με έκτακτη εισφορά, ως καλοί «πατριώτες» και ως παραδείγματα προς μίμηση (σε αντίθεση με τους Δημοσίους Υπαλλήλους που δεν είναι…)

Φορολόγηση των διοδίων όλης της χώρας (Αττικής οδού και Εθνικών οδών) χωρίς αύξηση της τιμής τους. Ας πληρώσουν και κάτι οι εργολάβοι…

Παύση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και των διαφόρων Ιδρυμάτων των Πρωθυπουργών

Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τουλάχιστον όσο διαρκεί η οικονομική κρίση

Έκτακτη εισφορά των ακαθάριστων κερδών των Τραπεζών

Μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας μας και, τέλος,

Μείωση των μισθοδοσιών των υπουργών και των βουλευτών της χώρας μας. Άλλωστε, αυτοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα…






Η Συντακτική Ομάδα της πρΟΤΑσης
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου