Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΩΣΕΣ? ΧΟΥΦΤΩΣ ' ΤΗΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ 4

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ:

΄Την Πέμπτη, σε συγκέντρωση στελεχών του στο κέντρο Νεότητας θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του σχήματός του ο Κώστας Παττακός και θα έχει εκπλήξεις. Φυσικό είναι ο επί 3 τετραετίες δήμαρχος να έχει επαφή με την τοπική κοινωνία και να είναι έτοιμος να ανακοινώσει μια ομάδα συνεργατών που ξεπερνά τα στερεότυπα των δεινσαύρων της κεντροαριστεράς στην πόλη.

Είναι προφανές ότι ... είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα από ότι γράφουμε για το σχήμα, αλλά οι κανόνες της - όσο γίνεται - αντικειμενικής δημοσιογραφίας και οι ίσες αποστάσεις της ΠΛΑΤΕΙΑΣ από όλα τα σχήματα, μας αναγκάζουν να ... περιμένουμε την Πέμπτη, όπου ο πρ. δήμαρχος θα μας αποκαλυφθεί.

Επειδή όμως  όποιος μας διαβάζει θα μαθαίνει πρώτος, σας αποκαλύπτουμε σήμερα το όνομα του συνδυασμου:

ΧΑΛΑΝΔΡΙ για τους Πολίτες, λοιπόν! Η πόλη και η λειτουργία της ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του!

Αύριο, ίσως δείτε το λογότυπο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ 3

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων των  6 συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Χαλανδραίων στις 7 Νοεμβρίου με ρεπορτάζ από την πλευρά της παράταξης Χαλάνδρι - Αναγέννηση του Νίκου Πανταζή. από τον χώρο των ανεξάρτητων συνδυασμών της κεντροαριστεράς.

Ο Νίκος Πανταζής προχωρά ακάθεκτος. Σε συγκέντρωση της παράταξής του τέθηκε το θέμα της συνεργασίας με το σχήμα Παττακού όπου ομόφωνα τα μέλη της παράταξης εξέφρασαν την άποψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδεκτό μόνο υπό την ηγεσία του Νίκου Πανταζή και μέσα στο διαμορφωμένο από τετραετίας σχήμα της παράταξης "Χαλάνδρι - Αναγέννηση".

Ο Νίκος Πανταζής και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι έχουν διαμορφώσει την δυναμική για να είναι αυτοί στην δεύτερη Κυριακή και να είναι ο κος Πανταζής ο αντίπαλος του Γιώργου Κουράση στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.
Κύρια επιχειρήματα του κου Πανταζή η τετραετής, συνεπής και ακούραστη δουλειά σε όλες τις γειτονιές της πόλης αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για την μοναδική παράταξη που μέχρι σήμερα έχει καταθέσει ΣΑΦΕΙΣ προγραμματικές θέσεις (δημοσιεύονται σε παλαιότερη ανάρτησή μας).

Πάντως ο κος Πανταζής επιμένει: " Ο κος Ανδρεόπουλος δεν είναι κατάλληλος για δήμαρχος ενώ ο Κώστας Παττακός έχει υπηρετήσει με συνέπεια την πόλη αλλά ό,τι είχε να δώσει το έδωσε." Και ο κος Πανταζής κλείνει κάθε συζήτηση με την μόνιμη επωδό του: "΄Περιμένουμε τον κο Παττακό να κάνει την υπέρβασή του και να μας στηρίξει, αποσύροντας την υποψηφιότητά του".

Πάντως αυτό δεν φαίνεται καθόλου πιθανό αφού (βλέπε επόμενη ανάρτηση) .....

Eκλογική Διακύρηξη αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. μέρος 1ο,εισαγωγή‏

Δημοτικές εκλογές2010 :Τίποτε δεν είναι όπως παλιά...

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό τοπίο από τις προηγούμενες.

Με όχημα το μεγάλο δημόσιο χρέος και με πρόσχημα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών.

Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και δώρα συνεχώς περικόπτονται, ενώ την ίδια στιγμή όλη η υποδομή της χώρας που έχει πληρωθεί από όλους μας (δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, παραλίες, εταιρίες ύδρευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών) εκποιούνται μισοτιμής.

Την ώρα που η αγορά στενάζει και τα κλειστά μαγαζιά έφτασαν ήδη το 20% του συνόλου, οι συνεχείς αυξήσεις σε φόρους τρόφιμα και βενζίνη απειλούν να μας ξαναφέρουν σε επίπεδα διαβίωσης άλλων δεκαετιών…

Σήμερα που οι οδικοί άξονες, τα μεγάλα έργα, η ολυμπιάδα και η ισχυρή Ελλάδα αποδείχτηκαν μια ακόμη κομπίνα αυτών που χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα…

Τώρα που ζητούν από όσους πλήρωναν επί δέκα χρόνια την ανάπτυξη, το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και την σύγκλιση, να πληρώσουν και για την κρίση…

Την στιγμή που το φάντασμα της προγραμματισμένης χρεοκοπίας κρέμεται πάνω από την χώρα..

Μας είναι αδύνατον να μιλήσουμε μόνο για την πόλη μας, την αυτοδιοίκηση, τα προγράμματα και τα προσόντα των υποψήφιων σωτήρων μας.

Μας είναι αδύνατον να κρύψουμε την αλήθεια.

Αυτές οι εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές.

Οι μόνοι που έχουν συμφέρον να το κρύψουν είναι όσοι θέλουν να μας παραπλανήσουν.

Αυτοί που το βράδυ των εκλογών θα αθροίζουν τις ψήφους των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να την ερμηνεύσουν σαν έγκριση στην αναγκαιότητα των μέτρων.

Κάθε ψήφος σε ένα τέτοιο υποψήφιο είναι ψήφος σε αυτούς που όταν έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν εννοούσαν ότι θα τα πάρουν από τις τσέπες μας…
Είναι ψήφος σε όσους έχουν δώσει μέχρι τώρα 78 δις ευρώ στις χρεωκοπημένες τράπεζες, την ώρα που βαπτίζουν συντεχνίες όποια ομάδα εργαζομένων αρνείται την ανεργία, τις περικοπές και την ανασφάλεια.

Είναι ψήφος σε αυτούς που άβουλοι ,μοιραίοι και υποταγμένοι πρωταγωνίστησαν στον παγκόσμιο διασυρμό των Ελλήνων για να εισπράξουν τα εύσημα των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων.

Σε όσους μιλάνε πάλι για μονόδρομους απαντάμε:

Ο μόνος δρόμος που οδηγεί σίγουρα στην χρεωκοπία, είναι αυτός που τώρα βαδίζουμε.

Η σκέψη ότι όσο φτωχότεροι γίνουν οι Έλληνες τόσο ευκολότερα θα πληρώσουν το χρέος είναι εντελώς παράλογη.

Αρνούμαστε την μονοδιάστατη σκέψη που σερβίρουν τα δελτία των 8.

Αντίθετα πιστεύουμε ότι όλες οι απόψεις(φορολογική επιβάρυνση των υπερκερδών, αναζήτηση εναλλακτικών πηγών διεθνούς και εσωτερικής χρηματοδότησης αναδιαπραγμάτευση, άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους, η θέση μας στην ευρωζώνη, η επαναφορά της δραχμής) οφείλουν να συζητηθούν από μηδενική βάση με μοναδικό κριτήριο την σωτηρία των ανθρώπων και της χώρας. Η έξοδος από την κρίση πρέπει να γίνει σε όφελος και όχι σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

Εμείς θα πάρουμε κάθε πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση. Με πνεύμα ανοιχτό και ταυτόχρονα κριτικό θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας στην αναζήτηση και τεκμηρίωση μιας εναλλακτικής λύσης.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η έκβαση του αγώνα δεν θα κριθεί απλά στην επάρκεια των προτάσεων .Θα κριθεί πριν από όλα στην αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη, την επινοητικότητα και την ευρηματικότητα που δείχνει ένας λαός όταν αποφασίζει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.